21 yaşındayım, babam telefonumda sevgilimin mesajlarını gördü ve telefonuma el koydu. Ne yapmalıyım?

Geçen hafta babam beni işe bırakırken arabada telefonumu düşürmüşüm. Abim sürekli babama beni şikayet etmek için açığımı arar. Arabada abim ve babam varken aradım baba telefonum orada mı getirir misin dedim tamam dedi kapattı. On dakikalık yoldu ama yarım saat sonra getirdi. Tahmin ettim karıştırdıklarını ama pek bi tepki vermediler başta. Tam içim rahat etmişken haftasonu babam beni yanına çağırdı ve sevgilim olduğunu öğrendiği için önce hattımı istedi sonra telefonumu. Sonra da pazartesi işyerine çıkışını ver, cumaya kadar eleman bulsunlar yerine. Artık işe gitmiyorsun evde sürekli benim gözetimimde olacaksın dedi. Abimin her hafta farklı sevgilileri oluyo ben bi kez yapınca neden benim telefonum elimden alınıyo ayrıca ben terbiyesiz bişey de konuşmadım ama abim neler neler konuşuyo dedim. Babam sinirle abinle sen bir değilsin ded ve konuyu kapattı. Hiçbişey söyleyemedim. Şuan telefon kullanamıyorum. Bu hafta sonrasında sanırım iş hayatım da bitecek ve evde saat başı evi arayarak beni denetleyecek bi babam var. Bu durumda ne yapabilirim, nasıl bi tepki göstermeliyim?
21 yaşındayım, babam telefonumda sevgilimin mesajlarını gördü ve telefonuma el koydu. Ne yapmalıyım?