Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama nasıl ??

Sorum cok uzun olacak cunku benim icin cok onemli bir konu bu lütfen ciddi cevabi olanlar yardimci olmak isteyenler cevaplasin. Biz 6 yıldır beraberiz ve uzaktayiz aramizda binlerce kilometre olmasina ragmen vazgecmedi birbirimizden. Ikimizinde aramızda ki güveni son derece fazlaolmasina rağmen sevgilim aşırı kıskanç. Ve beni bunaltti artik şunu giyme bunu giyme arkadaslarinla dışarı çıkma vs. Ben çalışan bir kizim başlarda sorun yapmıyordu ama şimdi calismayacaksin evde oturacaksin benden izinsiz bir yere cikmayacaksin diye banaasiri baskı yapıyor. Ben bunları yapmayinca dabeni mutlu etmiyorsun sen diyo. PEki ben onin bu istediklerini yapınca mutlu olacakmiyim hiç sormuyor hatta umrunda bile değil bu yönden hiç düşünmüyor kendisini benim yerime koymuyor. Bizim cok kavgalarimiz oldu ve aramizda ki sevgi bağı koptu artik onun bakışıyla öyle değil ama ben artik çok sogudum ondan bıkkınlık geldi. Kaç defa dedim ona ben bıktım ayrılmak istiyorum diye ama o bana ben seni seviyorum o kadar sene beraberlikten sonra bu kadarkolaymi bitirmek diyor. Yani o hic istemiyor ayrılmayı ben ise dayanamiyorum artık. Ha bu arada sevgilim çok kıskanç diyorum ama bu bana çok ilgili anlamına gelmiyor kendisini bazi sebeplerden dolayı ayda 1 arayabiliyorum ve ne zaman isterse de mesajlasiyoruz ya da face de görüşüyoruz. Eğer ben yazmasam bana günlerce yazmaz. 1 hafta hiç yapmadığını bilirim zaten sesini aydan aya duyuyorum onu da geçtim insan 1 hafta boyunca sevdigiyle konusmayinca nasil içi rahat eder anlamıyorum. Çok uzattim kusura bakmayin çok doluyum şu an :( sorum ise onu nasik ikna ederim ayrılmaya ? Benden ayrılmak istemiyor hiç. Ben soğuk davranıyorum ona ama o yinede ağzını açıp sormuyor bile neden böylesin diye. Konuyu nasıl açarım ona ayrılmak istediğimi ondan sogudumu nasil derim ? Lütfen Yardım edin bu arada bütün yardımsever yorumlara +1 Teşekkürler
Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama nasıl ??