Eski sevgilinize ayrıldıktan sonra nefretde edebilirsiniz,kızgında olabilirsiniz hayla unutmamışda olabilirsiniz.ama hiç düşündünüz mü eski sevgiliniz size ne öyretti?herşeye rağmen ilişkinizin güzel tarafı neydi?neyi onun sayesinde öyrendiniz?
Cevabın nedir?
bir gün takip ettim onu , dayanamadım.
karşılaşmayı ben planladım yani tesadüf değildi pek.
duydum konuşurken nereye gideceklerini.
evimin yakınlarında bir kızla buluşacaktı.
ayarladım işte bir şekilde saati falan da tutturdum.
elime ne geçeceğini düşünüyordum hiç bilmiyorum.
yanıma bir arkadaşımı falan almayı bile düşünememiştim.
caddede süslenmiş püslenmiş bir şekilde sıcağın altında bir tur attım.
mağazalardan birine daldım , serinledim kafam yerine geldi.
ulan benim burda ne işim var bitmiş gitmiş dedim.
dışarı çıktım.
2 adım attım ki onları gördüm.
kızı ve onu.
ikisini.
yanyana.
dudaklarımı ısırdım.
kız , arkadaşımdı aynı zamanda.
yanıma geldi öpüştük.
ağzımdan sözcükler ezberlenmişcesine döküldü.
-iyiyim sen?
onun yanımızdan yürüdüğünü gördüm.
kızcağız anlamadı hiçbir şey.
demek bizi anlatmamıştı bile.
arkasına bakmadan uzaklaşmaya başlamıştı.
kızı da yanımda bırakarak.
kız onun peşinden gitti.
-görüşürüz.
hüzünle yürüyüşünü izledim.
yanyana duruşlarını.
selam bile vermedi.
ama kızamadım.
aklımdan sadece şu geçti.
lütfen
görmeyeyim seni
bir yerlerde karşıma çıkma
konuşmayalım, bakışmayalım
ne olursun.02 Yorumla- +1 yıl
Dayanamadımdan sonrasını okuyamadım diyecektim, büyük saygısızlık olur diye devam ettim... İyi ki de etmişim. Yazının sonunda anladım ki, sende ciğeri 5 para etmeyen, kendisine değer vermeyen (sözde) erkekleri baş tacı edenlerdenmişsin... Düşünmek lazım, neden adam gibi adam seçip de çıkmıyorsunuz diye... Niye hep serseri-it takımna takılıyorsunuz diye. Cevabı da belli ya. "ama onlar çok çekici geliyo yaaaa."
En İyi Cevaplar
1)Bitti demekle bitmediğini ve gerçekten bitmeden bitirmemek gerektiğini, bittiyse de geriye dönmemek gerektiğini
2)Susmanın en ağır ve en çıldırıtıcı cevap biçimi olduğunu
3)İnsanın bir defa sevebileceğini ve geri kalanın kendini kandırmaya çalışmaktan ibaret olduğunu, kısacası hikaye olduğunu
4)İnsanlara değer vermemek ve onlardan beklentiye girmemek gerektiğini
5)Mutlu olmayı haklı olmaya tercih etmek gerektiğini
6)İnsanlara emek harcamanın gereksizliğini
7)Kaderci olmayı
8)Bazı şeyler için geç kalmamak gerektiğini yani hayatın, zamanlama hatalarına kesinlikle toleransı olmadığını
9)Sabrının sınırlarını zorlamak gerektiğini
10)Ve belki de en önemlisi geçmişi asla kurcalamamak gerektiğini. Geçmiş dendi mi hafıza kaybına uğrama fedakarlığını göstermediğimde geleceğimi ellerimle yıkabileceğimi ve daha bunun gibi nicesini sayesinde yaşayarak tecrübe ettim, ediş o ediş..54 Yorumla- +1 yıl
Aa tabi birde bu en önemlisidir. İlişikiyi iki kişilik yaşamak gerektiğini. Bu konuda benim çok yandı canım başkalarının yanmasın. Yaşadığınız ilişkiyi en yakın arkadaşınız dahi olsa didik didik herşeyi anlatmayın kıskanabilir, imrenebilir hiçbiri olmasa iyi niyetle bile kendi fikrini ortaya koyarken ister istemez yanlış yönlendirebilir. Başınızı yanar, geriye döndüğünüzde anlarsınız ama geç kalmış olursunuz, yazık olur.
- +1 yıl
Aynen yorumda yazdigina katiliyorum.benimde ilk iliskimde yasadigim gibi..3cu kisiye anlattim oldugu gibi guvendim cunki sevgilisi yoktu onun sonra benim sevgilim onun oldu sayemde..ama simdi bakiyorumda simdi ben mutluyum ikiside mutsuz erkek hergun baska bir kizla konusuyor simdi kizsa oturup ask acisi cekiyo
- +1 yıl
çok haklısın. +1
+1 yılSevdiğim ikinci kadınsın sen
İlkini sevmeye mecburdum
Çok iyiliği oldu bana
Ve hayatımda hiçbir mecburiyeti onun kadar sevmedim
Sevdiğim ikinci kadınsın sen
İlkinin yerini alman mümkün değil
O öğretti bana sevmeyi
O öğretmese sevemezdim seni bile
İnan o tuttuğu için ellerimden
Yürümeyi öğrendim, koşabildim sana
Onun gözlerine benzediği için gözlerin
Alamadım gözlerimi senden
Sana aşığım, seni seviyorum
Sevdiğim ikinci kadınsın sen
Hayatım boyunca omuzumda taşıyorum onu
Ve sen her sabahımdasın
Kıskanma
Alfabede bile senin adının baş harfi ondan sonra gelir
Kalbim şimdi senin
Onun kadar sev beni kafi
O doğurdu, sen öldürme
Ceyhun Yılmaz00 Yorumla
bayağı bi sevdim unutmak yıllar aldı unutmak derken adı hala aklımda tabi ama onu aramıyorum artık ilk başlarda ölü gibiydim sonraları kızgınlaştım ama ynede ona küfür bile edemedim içimden ama sülalesndeki kişileri arasıra delip geçtiğim oldu bunca yıldan sonra artık kızgın da değilim o zamanlar lise çağlarıydı ben çok ciddi duygularla sevmiştim ama o çocukmuş demekki şmdi anladım bana neyimi öğretti ...her gülen söze göze güzelliğe kanma o kadar gerçekciydi ki kendisi gerçekten evleneceğimizi sanmıştım sonraları düşündümde ne kadar körmüşüm oysa yani gözünü açık tutacaksın son sevgilim
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
37Cevap
* Gözü kapalı güvenmemeyi
* Her sırrını vermemek gerektiğini
* Evini,yerini,yurdunu belirtmemek gerektiğini
* İş arkadaşlarımla yüz göz edip işimi riske atmamam gerektiğini
* Hayatımda güvenebileceğim kişinin sadece annem olduğunu
* Kadının o...pusu olduğu gibi erkeğinde o...pusu olabileceğini
* Kimseye kendinden fazla değer vermemek gerektiğini
* Kendini acındırıp para kopartmaya çalışan sevgiliye her imkanı sağlamamak gerektiğini
* Yanımdayken telefonlarını kapattığı zaman rahatsız edilmemek için değil de,arayanı olduğunu bilmemem gerektiği için kapattığını
* Her çeşit küfrü
* Bir insanın,diğer insanların gözünde bir anda nasıl küçülebildiğini
* Ama herşeye rağmen birini karşılıksız,beklentisiz nasıl sevebileceğimi ÖĞRENDİM22 Yorumla- +1 yıl
çok büyük hata yapmışsın emek harcadığın içinde kırılmışsın. Bende erkek olarak senin çektiğini çekiyorum. Tatiline kadar ayarlıyordum. Ama gitti bitti. Belkide iyiki gitmiş.+1
Kızlar, romantik, duygusal, ılımlı, anlayışlı, onu dinleyen, önemseyen, değer veren, çok seven, sevdiğini gösteren ve onun için çabalayan erkekleri sevmiyorlarmış. . .
Kaçan kovalanır durumları yaşanmalı ve sonrasında çok üstüne düşülmeden az ilgi gösterilmeliymiş. Aksi takdirde şımarıp saçmalıyolar kaç yıllık ilişkilerin içine ediyolarmış.. :@
bunu öğretti eski sevgilim bana.43 Yorumla- +1 yıl
neymiş ? gerçek aşk yokmuş, seven erkek yokmuş güvenilecek erkek yokmuş, erkekler eğlencelik kız arıyomuş bilmem neymiş ...
ya bunları hakeden insanla karşılaşıyo sa devamlı bi erkek nasıl devam edecek kendisi olmaya karşısında ki ne güvenmeye ?
İlk aşkım beni en yakın arkadaşımla aldatmıştı dakka bir gol bir hesabı...
Sonra güvenebilmeyi becerince yine bi kazık yedim. sonra yine, sonra yine... böyle bi döngü sonucunda noluyo ? kalmıyo o eski masum ve aşk'ı seven adam..
Hiçbişiyin göründüğü gibi olmadığını, anlatıldığı gibi yaşanmadığını, her insanın farklı olduğunu, herkese güvenmemek gerektiğini, bazen uzak durmanın en iyi yol olabileceğini, ve kumar masasından zamanı geldiğinde kalkmayı bilmek gibi bazen bitirebilmek durmak gerektiğini.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılılk cocukluk askımdan ogrendıklerm benı olumsuz etkıledı sonradan anladm kızlar gızlıden gızlıye yönetılmeyı severmıs ama benm cocukluk askıma ben herseyıne ızın verrdım 5.cıye kdr falan bole gttı 6.sınada ızın verıyodm snra kız bana dedı bıraz erkk ol falan dıye sonra bende daha bı duzeldım. 7.de, ogrendıgım bu seyın artısı olarak o kızdanda cınsellıgı ogrendım herseyı en ınce ayrıntısına kdr sonradan anladım kızın kaşar oldugunu ama bana ogrettıklernı es gecemem sonra ben ogrttım bildıklermı 8e 9a 10a ...
Yanı bısey vardı ordan snra hep ogrettım o da SEXtı sanırım ..00 YorumlaAptal olmamayı öğretti.
Hani o ilişkinin ilk başında ufaktan verilen sinyaller var ya, bir bakış, bir söz, bir gülüş..
Rahatsız edici ama ÖNEMSENMEYEN..
Onları gördüğüm ilk an olmuyor deyip gitmeyi öğretti.
İlla yaralanmaka gerekmediğini yeniden başlamak için, hayatımdaki en çok zaman geçireceğim kişiyi, Kendim'i herkesten çok sevmeyi öğretti :)00 Yorumlaherşeyı ogrettı.bır kere sevgıyı dogru yasamayı ogrettı.bır ılıskı nasıl yıpratılır/yıpratılmaz onu ogrettı.ıhanetı ogrettı.nasıl yalan soylenır ogrettı.nefret etmıyorum kızgında asla degılım kendısı benı bu yasta olgunlastırdı belkıde ben şu an bu dusuncelerıme sahıpsem onun sayesındedır.cok sey ogrettı.
00 Yorumla
+1 yılkimseye güvenmezdim ama o bana insanlara güvenmeyi , inanmayı öğretti , işte anladım ki şimdi kandırılmışım bazen daha şerefsiz biri olamaz diye düşünürdüm ama gördüm ki o eski sevgili denen kişiymiş , en şerefsizini öğrendim kusura bakmayın ben bunları öğrendim ve kim olursa olsun ilk düşündüğüm şeylerin doğru olduğunu da öğrendim
00 Yorumla
+1 yılO***uspuluğun ne olduğunu neler yapacağını öğrendim.
50 Yorumla
+1 yıldüşündüğüm kadar aksi,gıcık uyumsuz biri olmadığımı,tüm bunların aslında beraber olduğum insanla direk ilgili olduğunu,büyük ihtimal anlamadın ama neyse...
10 Yorumlailiskinin en guzel tarafi kendime guvenmeyi ogretti.. o farkinda degildi. :) tesekkur ederim. Onu halla deli gibi deli gibi manyaklar gibi seviyorum ama o beni sevmiyo nefret ediyo olsem uzulmez bile.
00 YorumlaKendime olan güvenimi eski sevgilime borçluyum. Çok asil ve saygılı biriydi, yaşca büyük olmasaydı ve ailesi biraz daha ayarımda olsaydı belki de onu aldatmazdım.
00 Yorumla
+1 yılben bunu ogrendim, ask lafmis sadece, ask laf degildir kanittir derdim ama yanilmisim, ask guzel ama dogru kisiye asik olunca... neyse konustukca konusucam simdi bosveeer
00 YorumlaHer sevgili bir deneyimdir elbette. Ama Üniversite 1. Sınıftayken kendimden 14 yaş büyük bir kadınla çıkmaya başlamıştım ve 17 ay kadar sürdü. Ondan öğrendiklerim herhalde diğer tüm sevgililerimden öğrendiklerime eş değerdi...
00 Yorumla
+1 yılErkeklerden nasıl nefret edilceqini öqretti.
insan nasıl kandırılır örnekleriyle gösterdi
nasıl küfür ederim gidenin arkasından bunuda ögretti daha brsürü..
tek öqrettiqi yararlı bse oda ıspanak .
eksik olsun zaten artık yemiyorum :)03 Yorumla- +1 yıl
eğer istersen bende çok küfür vardır. sana yardımcı olayım.
- +1 yıl
merak edilcek kadar bi bok olsa keske.
Müthiş bir erdem sahibi olduğum ve dürüst olduğumu..
10 YorumlaHiçbir şey...
Kendisini saygıyla anarım, güzel anlar yaşadık aldatılmış olsam bile saygı duyuyorum şuan kendisine sadece.00 Yorumla“Kim olduğunu ve ne istediğini daha fazla bildikçe, seni hayal kırıklığına uğratmalarına daha az izin verirsin.”
Hiç bir şeyin uzun süre insanın canını yakamayacağını ...00 Yorumlaeski sevgilimin sayesinde hiç güzel bir şey öğrenmedim
00 Yorumlahepsine minnettarim. sayelerinde kadinlar hakkinda bol tecrubem oldu ki su an sevdigim kadina gereken degeri verebiliyorum...
00 Yorumlaerkeklerin bencil olduğunu, her istediğini yapmamak gerektiğini..
00 Yorumla
+1 yılKendinden baskasini Sevmemeyi ve Deger vermemeyi ...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAşkın herşey olmadığını dünyanın bizim etrafımızda dönmediğini hayata dair kararların tek başına alınmadığını.. Ve severken ayrılmak zorunda olduğumuzu öğrendik.. Güzel acı ve tatlı bir ilişkiydi.. Sevdim seni bebeyim...
01 Yorumla- +1 yıl
Kalan Sever giden sevmez, severek ayrılmaz. Sevse gitmez ki.
eski sevgiliyse eger ..ondan ögrendigim terkedilmek olur..sevgili terketmeyendir..sevgisine sahip çıkandır...
22 Yorumla- +1 yıl
evet +1 seviyorum deyipde gidene ne denir ?
büyümeyi öğrendim. acılara dayanmayı öğrendim. ama bana öğrettiği en güzel şey AŞIK olmaktı.
10 Yorumla- 10 Yorumla
Güvenirsen Ölürsün.. Sende Ölürsün Sende Ölürsün! Hepiniz Ölürsünüz!.. XDD
01 Yorumla- +1 yıl
aynen, ask lafmis sadece
Yalan söyleyen birisinin nasıl yalan söylediğini anlamamı
01 Yorumla- +1 yıl
aslında yalan hemen belli oluyor değilmi. Eğer salağa yatarsan ilişiki biraz daha gidiyor. Yatmazsan utancından (tabii utanma mayası varsa) hemen çekip gidiyorlar.
Yok hiç düşünmedim. Demek ki düşünmeye değicek bişi öğretememiş.
00 YorumlaGözlerimin icine baka baka yalan söyleyebilecek insanların olduğunu gösterdi.
00 Yorumlaalçaklığı, adiliği,umursamazlığı falan filan işte...
01 Yorumla- +1 yıl
sana madik atmış herhalde. Önemseme kardeşim sil gitsin arama köpek gibi pişman olsun. (onlara köpek derken köpeğe hakaret etmiş oluyoruz gerçi. Onlar köpek bile olamaz)
neyle karşılaşırsan onunla yaşamamı değil hedefim neyse ona ilerlememi...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaraba kullanmayı.
sevdiğim kadar sevilmeyi.
saygıyı kaybetmeden de ayrılabilmeyi.
her şeyden önce dost olmayı.
uzaktan ilişkinin bana göre olmadığını.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimseye bağlanmamam gerektiğini.son dakika kazığı yiyenlerdenim.
00 YorumlaBu Türk kızlarının alayı FIS... İyi öğrendim.
02 Yorumla- +1 yıl
yabancı kızların hepsi çok iyi dimi abi. sadece türk kızları böyle
- +1 yıl
Yoo ne alakası var? Mesela Ukraynalılar için çok güzel ama bir o kadar da yalancı ve güvenilmez diye bir söylenti var... Sebebi de turuncu devrim ve sonuçları..
İşin aslı her milletten it de yiğitte çıkar. Lakin bizim kızlarımızda nedense kitlesel bir mental bozukluk var. Arada iyileri, bu hastalıktan etkilenmeyenleri yok mu? Tabi var. Ama "genel geçer" olarak kötüler... Yanı buda yadsınamaz bir gerçek.
Kimseye fazla değer vermemek gerektiğini.
00 Yorumla
+1 yılBana layık olmadığını...
20 Yorumlakımseye guvenmemem gerektıgını
00 Yorumladaha o günleri göremedik
00 Yorumla
+1 yılbana her seni seviyorum diyene inanmamayı..
32 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
gerek yoktu ama yinede sağol
+1 yılÇuval sütyen olarak kullanılabiliyormuş.
00 Yorumla1ayda nasıl evlenilir gördüm.
00 Yorumla
+1 yılkızların yalandan aglama yetenegi oldugunu
00 Yorumlaeski sevgilim eskimiş sevgilim olduğunu öğretti
00 Yorumlatimsah göz yaşlarına kanmamayı
00 Yorumla
+1 yılBana mutluluğun yakışmadığını.
21 Yorumla- +1 yıl
öyle söyleme bir şerefsiz için.
karşılıksız sevmeye öğretti
00 Yorumla
+1 yılsabır tabii ki.
ermeme ramak kaldı..00 Yorumlainsanları daha iyi tanımam gerekektiğini
00 Yorumla
+1 yılbugün dünya eski sevgililer günü mü ?
00 Yorumla
+1 yılBencilliği...
10 Yorumlahayla ve öyretti nedir biri bana açıklasın
00 YorumlaKızlara güven olmayacağını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne mi oğrendm asla bi erkeğe güvenme
01 Yorumla- +1 yıl
bnde aynısını kızlar için düşünüyorum
Sabretmeyi.
00 YorumlaSabırı...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrettim.:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayatın nekadar kötü olduğunu
10 YorumlaGüvenmiyceksin..
00 Yorumla
+1 yılİnancımı kaybettım.
00 Yorumla
+1 yıl:)
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz