Konuştugun biz kıza nasıl açılırsın veya teklifte bulunursun?

Merhaba, tanımadığın veya az tanıdığın ya da iyi tanıdığın bir kıza nasıl çıkma teklif etmek uygun olur. Aklıma geliyo ama hangisi doğru olur karar veremedim.

Mesela hiç tanımadığım kıza "merhaba sizi çok beğendim daha yakından tanımak istiyorum diyip randevu alıp numarasını istemek mi" ya da "merhaba sizi çok beğendim benimle çıkar mısınız mı" çıkma kelimesi bana itici geliyo kızada gelir muhtemelen

arkadaşımın arkadaşı sadece görüp uzaktan bakışma olayında nasıl yapmalı " seni uzun zamandır takip ediyorum çok hoş bir kızsın sevgilim olur musun" gibi mi demeli

arkadaş olduğun bir kız çok yakın sayılmaz yakında olabilir ilgisi var hissediyosun ne demek uygundur sonuçta ilişki o an arkadaş düzeyinde "seni çok beğeniyorum seninle vakit geçirmek çok hoş sevgilim olur musun" gibi nasıl

hani konuşma konusunda çekincem yok her kız için ayrı olur tepki ama hani genel olarak "çıkma" teklifini nasıl yapmak uygundur çıkma kelimesine alışkın değilimde

teşekkürler
Güncellemeler
+1 yıl
gelen cevaplara göre çıkma kelimesi "out" önce muhabbet kurma olayı "in" faceden ekliyim önce bir ordan muhabbet kurma daha rahat her zaman göremiyorum çünkü ne dersiniz
Konuştugun biz kıza nasıl açılırsın veya teklifte bulunursun?