2,5 yıl önce 7 yıllık sevgilimi terk ettim. 6 ay yalvardı ama babama ettiği küfür özel hayatımızı ortaya sermesi ailelerle paylaşması aşırı kıskançlığı saygısızlığı şiddeti ve hiddeti beni buna mecbur etti yıllarca sabretmiştim halada sabrederdim ama aileme yaptığı saygısızlık beni buna sürükledi ayrıca evlenme kararı vermemi istedi ve ben onunla evlenmeye korktum.bağrıma taş bastım ve ayrıldım ben de çok acı çektim. hastalandım. kimse inanamadı bu kadar isterken ayrılmama yaptıkları çok ağrıma gitmişti.. ayrılırken bana öyle beddualar etti ki evlenince sevgiye hasret kal seni insan yerine koymasın ve daha neler neler seni aldatsın vs ve şimdi her mutsuzluğumu buna bağlıyorum. sizce bedduası tutar mı?
Cevabın nedir?
Arkadaşlar öncelikle aşk sabır,emek ve sevgi işidir. bu kombinasyon bozulduğunda ortaya kıskançlık,kalp kırma ve öfke çıkar.Toplumumuzda bekaret dünyanın en büyük(!) şeyi olduğu için,kızlarımızın bir kimlik parçası olmuştur.Yani kız bekaretini kaybettiğinde sanki hayatından birşey kaybetmiştir.Her düşünülene saygımız var, ancak insan her yaşta her hareketini bilerek yapmalı...Diğer taraftan,sevdiğiniz kişi sizi azarlıyor,hakaret ediyor,yaşadıklarınıza saygı duymuyorsa ona dur demek yada ilişkiyi bitirmek en sağlam çözüm olacaktır.
Özellikler kızlar için; bekaret sizin için çok mu önemli ? ailenize rezil mi oldunuz ? arkadaşlar şuna inanın ki her insan içinde bir yerlerde "bekaret kanunu" nun çok saçma ve gereksiz olduğunu düşünmekte.Yanındaki annen baban kardeşin.Ancak toplum ne derse onu yap,başkası ne der,aman kızım etme eyleme vs uyarılar ilkel toplumlara ait numaralardır.Bu demek değilki uyarıları dikkate alma.Sevdiğin kişiyi öpmenin sevmenin günah olduğu hangi kitapta yazar?Aşk yaşanmalı,hem de doya doya, yoksa neyin tadı kalır hayatta?Tabi bu dediklerimiz bir kızın veya erkeğin işi gücü bırakıp gidip daha 17-20 yaşlarında cinselliği araması anlamına gelmez.Yani ne kadar hoş biri,çıkalım 3 gün sonra yatalım bişey olmaz kafası bireyin kendi kişiliğine yapacağı en büyük darbedir.İşte aşkta sabır da budur.Bazı değerleri kaybetmemek için,kişinin kendine saygısını arttırması için zorlu mücadelelere ihtiyaç vardır.İşte bu sebeple çağımızda uzun ilişkiler yürümez.Çünkü bireyler zayıf karakterli yetişir.Çünkü çok büyük tanınan bir toplumda kişi asla büyüyemez ;)
Beddua sorununa gelince. Gerçekten yüreğinde inanan bir insan, ne bedduaya inanır ne muskaya ne hacıya ne hocaya. Hacının hocanın işini kişiyi umutsuzluktan kurtarmak ona doğru yolu göstermektir. Bilge kişi hoca olmalıdır. Ki İslam'ı o kadar yanlış yaşıyoruz ki, her sakal bırakan hoca olmuş durumda. İslam yanlış yaşanılan bir din haline gelmiştir.Bir müslüman olarak şunu utançla söylüyorum ki, yanlış bir şekilde yaşanan Hristyanlık, yanlış bir şekilde yaşanan İslam'dan çok daha az.
Kötü laf sahibinindir.Ve içerisinde o bedduayı biriktiren,karşısındakine bunu yansıtan kişi o bedduadan kendi etkilenir.Çünkü kendi bir insanın dili, onun yaşadığı hayattır.İyi insan beddua etmez,kötü insan beddua etmekten usanmaz.12 Yorumla
En İyi Cevaplar
selam arkadaslar kusura bakmasanız konuyla alakalı degıl ama 4 sene once 1 bucuk senelık ilişkim oldu soz yaptık 3 ay sonra nısan yaptık duguneme 2 ay kala iş bozuldu hıç tartısmamız bıle olmamıstı ama ilişkıye baskaları gırdı onun aileden... 15 gunde iş bozuldu tartısma sebebıde benı dınlememesı oldu nişanı attıktan fazla degıl 2 ay ıcersınde evlendı.simdi cok pişmanmis.neyse asıl meseleye gelım bu olay olalı 4 sene oldu ve ben bır turlu mutlugu bulamıyorum ahınımı aldım acaba ama ben onu yarı yolda bırakmadım son sozler solenırken ben ıstıyorum dedım o ıstemıyorum dedı.ve 4 senedır hala aglıyorum rumuz kemal
00 Yorumla
şimdi burada oturmuş tek taraflı bir soruya karşıdakini hiç dinlemeden yargısız infaz yapıyorsunuz. bu çok yanlış. neler yaşandığını sadece 2 taraf ve allah bilir. günahına girmeyin karşıdakinin. hele ki köpeğin duası kabul olsa falan çok çirkin ifadeler.kısaca özetlemek gerekirse dille söylenen beddua tutmaz. kalbin sızlayacak ve susacaksın.allah kimsenin yanına bırakmaz o sızıyı. ama dille beddua ettiysen ve haklıysan tutar fakat bu dünyada tutar öteye hesap kalmaz. ama susup beklerseniz allah hem bu tarafta hem o tarafta hakedeni cezasız bırakmayacaktır.arkadaşın anlattığı olayların nasıl o noktaya geldiğini hiçbirimiz bilmiyoruz. hiçkimse kimseye hatta sevdiği evlenmek istediği birine durup dururken suçsuz yere başına iş alıp küfür etmez. eder diyen varsa iki kere daha düşünsün.küfürün haklı sebebi yoktur ama bir tepkidir yanlışta olsa.ağlamak gülmek gibi, karşıdakine tokat atıp incitmek gibi, yarasını kapatmak için vs. ama onlarca kişinin burada dönenlerle hiç ilgisi olmayan birine beddua etmesi,hakaret etmesi hiç hoş değil. sana gelince arkadaşım; allah herkese hakettiğini yaşattırsın diyorum, iyi şeyler yapan için dua, kötü şeyler yapan biri için beddua değil bu, bu tamamen takdiri allaha bırakmak. yalakalığın günah olduğunu düşünüyorum.
11 Yorumla
yaşadıklarına çok benzer bir olaydı benimki, 14 yıl önce, , kendimce sebebler bulup ondan kurtulmuştum, başka biriyle evlendim iki çocuğum var ama bu evlilik bana korktuğum herşeyi tonlarca fazlasıyla yaşattı. ona utanç verici haksızlıklar yaptığımı kabul ettim,onu o hale getirenin ben olduğumu kabul ettim, artık o yok artık herşey için çok geç af dilemek için bile ama son 12 yıldır bu vicdan azabıyla yaşıyorum, ölene kadarda yaşayacağım. tavsiyem en azından buralarda ona zarar verme, bırak olan olmuş doğru karar verdiğine inanıyorsun kimseden onay bekleme,7 yıl diyorsun o 7 yılın anısına sahip çık alakasız kişilerin ona hakaret etmesine, kirletmesine izin verme. inşallah ne demek istediğimi hiçbir zaman anlayamazsın eğer anlarsan asıl zor günler başlıyor demektir.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
13Cevap
+1 yılsıkma canını allahın izniyle tutmaz hiç bişicik olmaz sen gönlünü ferah tut bir psikopattan kurtulmssun aileye küfür diyosun aldatma diyosun şiddet sen boşver bu 3 ü yetiyo sadece aileye küfür bile yetiyo sen sıkma canını tutmaz inş besmeleni çek hiç bişicik olmaz :) allah karşına iyi bir ilişki çıkarır inş
14 Yorumla- +1 yıl
yok sen felak la nas suresini oku hiç bişicik olmaz sıkma o güzel canını mutluluğunuz daim olsun inş :)
- +1 yıl
ne helalliği o kadar pislik yapsın helallik iste olacak iş değil sen keyfine bak sıkma o güzel canını bak evliiğinede böyle davranışları yansıtma eşin de rahatsız olur artık çıkman lazım bu sorundan o sana çok kötülük etmiş nas la felağı oku hiç bişi olmaz yeterki gönlünü ferah tut ve eşini sev onu aklına getirme yoksa eşinlede aranız bozulur bak
- +1 yıl
evet neredeyse bozulucak cunku onun bana davrandıgı gıbı bende esıme davranıyorum kusku duyuyorum cunku eskı ılıskım sureklı bana erkeklerın bırer pıslık oldugunu anlattı 7 yıl ve benım ılk tanıdıgım guvendıgım erkek te oydu :(( sımdı esım bı manken resmıne baksa benı aldatıyo dıye yıkıyorum ortalıgı
+1 yılhayir sonucta babana ve ailene küfür etmis sana cok büyük saygisizlik terbiyesizlik etmis.. korkma, haksiz olanin bedduasi tutmaz tam tersi senin ona verdigin beddua tutar yani.. cünkü o sana cok büyük haksizlik etmis, bir babaya küfür etmek ne demek yani dinimizdede affedilmeyecek biseydir bu..
03 Yorumla- +1 yıl
Rahat ol bedduası tutmaz sen son derecede haklısın...
- +1 yıl
aynen haklısın rahat ol
Eger hakli olarak beddua etmisse tutabilir ama haksizsa tutmayabilir. Bunu Allahtan baska kimse bilemez. Ve bu konu üzerinde fazla yogunlasipda kendine hayati zehir etme. Sen mutlu olmak istersen eger mutlu olursun zaten. Mutsuzlugunu onun beddualarinda degil kendinde ara. Unutma sen olmak istedigin anda varsindir.
06 Yorumla
+1 yılarkadasım seni en iyi bn anlarm su an yemn edrmki yasadklarınn aynsını yasıorm harfi harfine böle bişi olamaz bana beddua edıo küfürler yağdrıo 5 yıllık konustğm çocuk bni 16 yasımda kandrdı ilk baslarda çok hoşuma giderdi kıskançlıkları ama daha snra kafasnda kurmaya basladı bni butün arkadaslarma yakıstrdı artk sewgisine inanamz hale geldim içim yanıo çok çaresizim hala sewiyorm bu nasıl bir beladr...
01 Yorumla- +1 yıl
yorum alanına yazdıgın mesaja yorum yaptım.ama guclu olursan hepsı gerıde kalacak 19 yasında baslamıstı ılıskımız 27 yasında bıttı.ama ne zorluklarla.senı cok ıyı anlıyorum ama o hastalıklı herıften sadece aılenı arkana alarak kurtulursun.benım canım aılem neler duydu ama bana sahıp cıktılar.ılerı gerı konustu.ozel hayatımızı anlattı.lanet bı adamdı hatırlamak dahı ıstemıyorum.
eğer haklılığı var ise onları söylemesine bile gerek kalmadan ahı tutar. ama gereksiz bir sinir etme çabası ise tutmaz. yani vicdanın rahatsa gerisi önemsiz
01 Yorumlaİnanıyorsan tutar. İnanmıyorsan tutmaz :)
Yani kıssadan hisse: Neyin gerçekleşeceğine inanırsan, hayatta o gerçekleşir. Dolayısıyla odağın mutsuzluk değil, mutluluk olsun.01 Yorumla
+1 yılBen küfüre karşıyım bir kere neden küfür etti Babanıza?
Özel hayatınızı ortaya neden sermiş ne için böyle terbiyesizlik yapmış?
Kıskançlık şiddet daha ne olup bittiyse bunları 2,5 sene sonramı gördünüz şunu söyleyin benim eski sevgilim olmamış bir olayları olmuş gibi anlatır bu bir hastalık ben size yalan söylüyorsunuz demiyorum ama sizi burada sadece haklı görsünler sizi ya olanların bütün gerçeklerle yazın ya da bırakın lütfen sizi seven doğrularinizla yanlışlarinizla sevsin00 Yorumlayok be inanma oyle seylere tutsa ben carpık bisi olurdum hala isliyo benimki :D cehennemde yerim hazır sınavımı buyuk bir basarısızlıkla veriyorum :) oteki tarafta neyse veriririm hesabı :D
01 Yorumlahiç bişey olmaz.asıl yaptığı ayıp yüzünden ettiğini o bulabilir.
01 Yorumlaturşu mu kuruyoruz arkadaşım :) sirke eksik olmazsa tutar ;)))))))
02 Yorumla- +1 yıl
arkadasım seni en iyi bn anlarm su an yemn edrmki yasadklarınn aynsını yasıorm harfi harfine böle bişi olamaz bana beddua edıo küfürler yağdrıo 5 yıllık konustğm çocuk bni 16 yasımda kandrdı ilk baslarda çok hoşuma giderdi kıskançlıkları ama daha snra kafasnda kurmaya basladı bni butün arkadaslarma yakıstrdı artk sewgisine inanamz hale geldim içim yanıo çok çaresizim hala sewiyorm bu nasıl bir beladr...
- +1 yıl
çok güçlü olmalısın bende cok kotu gunler gecırdım.herseyı goze al aılen bılıyosa aılenı de arkana al.ask zor sey vazgecmek daha da zor.hele hala sevıyorsan.ama ınan bana baska ınsanları tanıyınca ınsanların kalplerının ne kadar temız olduguna ne kadar mutlu yasadıklarına ınanamıyorsun.yenı ınsanlar yanıı.ama sunu bıl onla yasadıgın tutkulu bır ask.dünyası yapmıstır senı bu sebepten sen ona bagımlısın.yenı askın öyle olmayacak o kadar sevmeyecek senı belkı ama sana saygı duyacak.ıyı sanslar
+1 yılköpeklerin duası kabul olsaydı hergün gökten kemik yağardı
01 Yorumla
+1 yılbence mazlumun bedduasi tutar. ondada mazlumun m'si bile yok, yani tutmaz bence..
01 Yorumlainsallah tutmaz ama sen yapman gerekenı yapmıssın.eger bunu yapmasaydın zaten ettıgı bedduaları onunla yasayacaktın?
03 YorumlaSende ona haksızlık ettiysen olabilir ama haksız beddua tutmaz korkma.
Ayrıca iyi yapmışsın ayrılmakla.04 Yorumla
+1 yılbence tutar alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste...
13 Yorumla- +1 yıl
ya sen çok çekmissin takma ya alala sıkma canını boşver hayatını yaşa sana o kadar eziyet ediyo üzüyo deymez
+1 yıltutabilir :) iman la paranın kımde oldugu bellı olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
itin duası kabul olsa gökten kemik yagardı bu nasıl :D
onun yaptıgı sadece yuzsuzluk oh valla kıza agzına gelenı say sonra beddua et hayvan herıf işte tutmaz sıkıntı etme
02 YorumlaBenim bildiğim kadar beddua kişi bunu hak ediyorsa tutarmış yoksa hem tutmaz hemde karşı tarafa yani söyleyene etki yaparmış.
01 YorumlaHaksız duanın nesi tutacak
kendini şartlandırmışssın02 YorumlaHata onda, sende hic hata falan yoksa tutmaz heralde..
05 YorumlaTakma kafana, üzülme. Sen en iyisini yapmışsın. Tutmaz.
01 Yorumla
+1 yılallah büyük kiminin duası kiminin bedduası
01 YorumlaAllah bilir...
umarım tutmaz01 Yorumlabence tutar git helallik al
01 YorumlaNe düşünürsen O'sundur.
11 Yorumla
+1 yılbu şekilde bir sevgilinin bedduası falan tutmaz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyüzsüzmüş eski sevgilin. boşver iyi yapmışsın sen.
01 Yorumlatutar emeği varsa
01 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih