Ben 21 yasındayım ve 20 günlük evliyim. Eşim ile evlendikten sonra geceleri altınını ıslattıgını öğrendim. Ve eşim bu durumdan hiç çekinmiyor. Hiç oturup bu konuyu konuşmadık fakat her sabah ben yatagı siletkrn yüzüme baka baka su döküldü diyor. Tamam utanıyor olabilir ama anlamayacak kadar da salak değilim. Ve artık dayanılmaz bir hal aldı bu durum 20 günlük ev idrar kokuyor ve her gün sabah işe gitmeden önce onu kaldırıp yatagı silmek işkenceye dönüyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim durumunu çok iyi anlıyorum. Çünkü bu durumu bizzat yaşamıştım, arada az da olsa yaşıyorum. Bu durum için bez bağlama, çarşaf serme vb... sadece sorunu perdeleme olur, çözmez. Öncelikle bu konu Hakkı'nda neler yapabilirsiniz söyleyeyim. Doktora gitmeniz ilk aşamada mutlaka gerekli. Bununla ilgili kolaydan zora uygulamalar var. Doktor size soruları ve muayenesi sonucu bu durumun fiziksel bir sorundan mı, psikolojik mi yoksa uykusunun ağırlığından dolayı mı olduğunu anlamaya çalışacak. Olduğum tedavi sonucu uyku ağırlığından kaynaklandığı ortaya çıktı ( büyük ihtimal doğru idi/ ki sonrasında yaptığı tedavi fayda verdiği için bunu gösterir). Şimdi onun durumu kendine özel bir durum olabilir ama ben benimkinin Nasıl azaldığını, geçtiğini anlatayım ( en azından hergün olan bu durum 2-3 haftada 1 anca olmaya başladı) efenim bana ilk idrar yollarını güçlendirici hareketler uygulandı; bunlar nedir mesela günün 3 vaktinde kısacası çişini tutup bırakma, tutuuup bırakma ( yani çişi geldiğinde birden şaarrrrr diye değil de 2-3 kere en az tutup bırakarak işemek.) zamanları ise Sabah uyanınca, öğlen 12:00 ya da tercihe göre 13:00 de olabilir. Bir de gece yatmadan 1 saat önce ( kimisi 23:00 ya da 00:00 da uyur o yüzden) Ve burada önemli nokta şu; bu saatlere yakın saatlerde çişi geldiyse biraz beklesin ve mutlaka tutsun çişini ( mesela 11:30 da çişi mi geldi onu tutacak 12:00 da yapacak vb..) Ve büyük ihtimalle doktor bir ilaç verebilir bununla ilgili. Şimdi etrafıma baktım ismini göremedim ama İsmini unuttum ilacın şu an. Belirlediği saatte akşam yatmadan önce olması gerek ( günde 1 ya da daha etkili olması için 2 tane de olabiliyor/ ki ben 2 ile ancak uyanabiliyordum/ hap içiyor) ama 2 den fazlası cırcır yapıyor onu belirteyim ( ki doktor da zaten belirtir) Bir de bunları günlük not tutmanız lazım şu saatlerde bunu yaptı vb... Ki süreklilik olsun ve unutulmasın. Ayrıca bunu 30 gün boyunca yaptırarak denettirecek size benimle aynı türden ise.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUmarım sizin için kabus olmaya başlayan o günler geçer. Gerçekten ne çektiğinizi biliyorum ( annem ve kendimde) o nedenle size bu konu Hakkı'nda gerçekten yardımcı olmak istedim.
Not: Bazen çok garip durumlarla da karşılaştım. Mesela 2 günde bir çiş yapan ben bu uygulamaları yapmadan Yurtta kalabildim ve her sene 8 ay boyunca yurtta hiç çiş yapmadım 😳😳😳😳🙄🙄🙄Bu da çok ilginç bir konu bence. Bana göre bununla ilgili düşüncem şu; yabancı bir yerde kalırken psikolojik olarak insan kendine komut veriyor ve bu durum olmuyor; ama annemizin evinde ( ya da sizin kendi evinizde mesela) demekki kendimizi rahat bırakıyoruz, sıcak yuvamız diyoruz ve pek kendimize komut vermiyor da olabiliriz bence. Bu tedavilerde önemli olan gerçekten istemek efenim. Umarım faydalı olmuştur. Yaşayan biri olarak size faydam dokunsun istedim. İyi ve sağlıklı günler dilerim
En İyi Cevaplar
Psikolojiktir. Cinsel iliski sonrası geçiyor bu durumlar
Geçmiyorsa aksamlari su icirme
Geceleri uyandır isesin
Bunu 1 ay uygula sonra düzelir34 Yorumla
Soran+1 yılUyandırıyorum ama yine de sabah yapmış oluyor. Ve hasta bezi diyenler olmuş bunu Nasıl yapayım. Yapmayı bırak teklif bile etmem ona bunu
- 1 yıl
Öncelikle sana tavsiyem annesi ile yüz yüze konuşman konu hakkında bilgi sahibi olursan eşine karşı daha bilinçli yaklaşırsın. Bu aşamadan sonra el birliği ile onu doktora gitmeye ikna etmelisin bence bez bağlamak onu aşağılık pisikolojisine sokar bunu teklif dahi etme... Tedavi olmalı böyle ömür geçmez Allah korusun yaşlılık döneminde bile zor değil ki 20 li yaşlarda hergün o koku cehenneme çevirir insanın hayatını...
40 Yorumla
Doktora gidin daha önemli bir hastalığı olabilir.
Geçici olarak medikal alezlerden al, hastane yatağına serilen. Medikal dükkanlarda vardır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Ciddi ciddi de konuş bu konuyu dalga geçmeden, ama olayın ciddiyetini kavratıcak şekilde.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
68Cevap
Bu konuyu onunla adam akıllı konuşmadığın sürece yatağı temizlemeye devam edeceksin dostum. Hem sen neden temizliyorsun? Kendi pisliğini kendisi temizlemeli. Doktora gidip tedavi olmalı ve bunun için çaba göstermeli. Fedakarlık yapıyorsun. Onunda aynı şekilde fedakar olması gerekir. Seni seviyor ise eğer. Konuşmalısın. Kabul etmez ise yatağını ayırmanı öneririm. Bu süreç senin için biraz sıkıntılı geçecektir. Sende sabretmelisin. Umarım ömür boyu mutlu olursun...
50 Yorumla
+1 yılbir süre yatağınızı ayırın. bebekler için şey var plastik çarşaflar. yani çarşaf ama çişi yatağa geçirmekten alıkoyuyor onu altına ser. deki suyu yatağa dökmeyi bıraktığın zaman yatağına gelip yatabilirsin.
40 YorumlaÇok geçmiş olsunn. Yatak örtüleri var su geçirmeyen. Yani bez kirleniyor ama alta geçmiyor. Onlardan 3-4 tane alırsın silmek yerine günlük olarak değiştirirsi yıkarsın. Diğer hususa gelince tamam hasta olmak kötü Allah kimseye vermesin ama insan çaresini aramalı. Benm ev arkadaım da vardı cocuk doktora gitmez 28 yaşında ayrı sorunu yaşardı. nyse evden ayrıldı da kurduldum dedim
00 Yorumla
+1 yılPsikoloğa gidin. Çözümü çok basit. İki tane hap veriyorlar ve idrar torbasında bulunan kasları geliştirmek için basit egzersizler öğretiyorlar. Mesela, egzersizin ilk günü çişin gelince hemen tuvalete gitmiyorsun. 2 dakka tutuyosun sonar gidiyosun. Ertesi gün 3 dakka, sonar 4-5-6 darken 15 dakkaya kadar gidiyorsun. Sonra başa dönüp tekrar aynı modda egzersiz. Dikkatli olunursa bir ayda hallolacak mevzu. Ben 12 yaşıma kadar yaşadım bu sorunu.
00 Yorumla
+1 yılDoktora gitmesini iste çünkü hasta bakıcı değilsin, sana evlenmeden önce dürüst olup böyle birşeyi anlatmaması aptalca, ikna et doktora gitsin sebebi ne ise bulunsun, olmazsa ve bu kadar sana adaletsizce yaklaşıyor üstüne birde yalan söylüyorsa altına bez bağlasın
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 487 cevap paylaştı. Altını ıslatması bir sorun ama bu konudaki tepkisi çok daha ağır bir sorun. Ben olsam böyle birini eş olarak istemezdim. Kafasını yatakta işediği yere bastırıp koklat ve gazete kağıdını rulo yapıp kafasına vur.. Sonra da helayı göster ona :)
44 Yorumla- +1 yıl
ulan karnım ağrıdı cevaplara bak :D
- +1 yıl
öyle dedin üzdün şimdi üzgünüm özür dilerim :(
Çözüm yeri burası değil hastane!!!
Özel hayatınız neden özelinizde kalmıyor arkadaş, bu kadar mı zor?
Allah'a çok şükür sağlıklıyım ama kocanıza empati yapıyorum maalesef sizin gibi bir hanımı var. Doktora anlatsaydınız sizi asla eleştirmezdim.22 Yorumla
Soran+1 yılSize bile özelden yazıyorum farkındaysanız. Ben bu durumu eşimle bile konusamazken Nasıl doktora götüreyim. Kabullenmiyor bile. Her sabah su döküldü diye bagırıyor
- +1 yıl
Bu konuyu gizli kimlikle ifşa etmek özel olması gerektiğini ortadan kaldırmıyor. Lütfen hastaneye gitmesi için ikna edin. Ve size bu denli bağırıyorsa bil ki çok utanıyordur. 22 yıllık askerim, erkekleri çok iyi tanırım. Aşağılık kompleksine girer böyle davranırsanız ve evliliğiniz biter.
Ben 15 yaşıma kadar yaptım ne zaman sorumluluk sahibi oldum kendime özgüvenim geldi gerçekten hayat mücadelesinde ayakta durmasını bildim o zaman geçti bu sorun ve emin ol hacı hoca dahil herşeye gittim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpsikolojik olabilir. Konuşmayı dene. Asla hor görme, şikayet etme. Onu küçük görme. Yoksa iyileşme süreci uzayabilir. Muhakkak doktora gitmiştir zamanında ama psikolğa gitmeyi tavsiye et. İstemezse ısrar etme. Sen konuş onunla. Yanında olduğunu hissettir.
İlk olarak yatağın altına alez ser ama o bilmesin bunu. Baktın yine olmuyorsa yetişkin bezleriyle bezle onu.
Ben de 16-17 yaşıma kadar altıma kaçırırdım ve altıma bez bağlardım. Sana tavsiyem böyle yap. soracağın şeyler olursa yaz. konuşuruz.12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Aynı dertten muzdarip olduğum için çok iyi anlıyorum. Altıma bez bağlayıp sorunu bir şekilde çözüyorum. Sen de dene bence.
Enistemde de ayni sorun var doktora gitmiyormus psikolojik olabilir kendi evi harici baska yerde uyursa yapmiyor gece yatmadan su icmesin mumkun oldugunca gecede 3 gibi uyandir gerekirse 2 kere uyandir yapmasin
00 Yorumla
+1 yılÇocukluktan kalmış belliki ama bunu söylememiş çekinmiş ha la da kabul etmiyor bu yaşta bu eziyet çektirilirmi başkasına madem contan bozuk ya tedavi ol ya da bez bağla ortalığa sidik kokusu yayma bu nedir ya Allah yardımcın olsun.
20 Yorumla
+1 yılYapacak sey belli
Bezleyin
Ustunede işer bu herif60 YorumlaPsikolojik bir rahatsızlığı olabilir onunla ya da annesiyle bu konuyu konuşmalısın bir nedenden dolayı olduğu aşikar en iyisi durumun aslını öğrenmen olacak derim ben
00 Yorumla
+1 yıltedavi edilmesi gereken bir durum belliki utandığı için gitmemiş bu zaman kadar bence ufaktan söyle artık
10 Yorumlakadınlar hep, evlenince eşime bebek gibi bakarım derlerdi. Al sana bebek, bak işte.
11 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme yapmayalım 😁 Ben dememiştim
Üroloğa gitmeniz gerekiyor bence. Her gece su dökülmez yatağa, mantıksız bir açıklaması var. Utanılacak birşey yok bunda.
00 Yorumlaailesiyle görüş durumu neymiş ögren doktora gitmiş mi ne zamandır var falan aile neden ikna edememiş tedaviye ikna etmeleri mümkün mü
10 Yorumla
+1 yılGelip geçici olabilir. Devam ederse idrarı ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Akşamları su içirme. Yatmadan önce tuvalete götür.
00 YorumlaDr gitsin mesanede vardir bisey veya psikokjik ayip degil
00 YorumlaSoyle eşine tedavisi felan vardır doktora gidin kocaman adam altina mi yaparmış
00 Yorumla
+1 yılDoktora gidin ilac veriyorlar iyi geliyor. Konus bu konuyu onunla
00 Yorumla
+1 yılEşinle konuş. Utanma benden de ve konuş. Hastaneye gitmeyi teklif et.
00 Yorumla
+1 yılBu bir hastalık bir doktora giderseniz bunun çözümü var bundan sebep eşinden soğuma dikkat et
02 Yorumla
Soran+1 yılAma konuyu açacağımı anladıgı an ya evden çıkıyor ya bağırmaya baslıyor. Ben onun çişini siletkrn o bana böyle davranıyor. Nasıl soğumayayım
- +1 yıl
Kayınvalidene söyle beraber bir yolunu bulursunuz
Bunun sebebi nedir peki bence kocaniz yani çok pişkin bir insan zaten
10 Yorumlabunu buraya yazmak yerine doktora gidip anlatsaydın problem çoktan çözülmüştü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende onun bulundugu yere hasta alti icin bezler var ondan koyabilirsin veyada onun annesine sor bakalım boyle brsey varmismi ya da annesi ne yapiyormuş
00 Yorumla
+1 yılFabrika hatalı ürün al garantiden yeni bir koca talep et bence bir omur cekilmez onla.
10 YorumlaBoşan ben erkek olsaydım si. tiri çekmiştim 😂😂😂 mühendis olarak
01 YorumlaBunun akupunktur tedavisi var küçükken bende yapardım babam akupunktur cihazı aldı baya bir uyguladı ogün bug0ndür kurtuldum.. Sizde deneyin
00 Yorumlaİşte bu yüzden evlenmeden önce en az bir haftane birlikte kalmak gerek diye dusunuyorum😒
24 Yorumla
Soran+1 yılBiz bir gece kaldık beraber o günde geç uyumuştuk bir sorun yoktu. Bence de kalmalısın. Ben ilk gece bir uyandım kahvaltı hazırlayayım diye hayallerim yıkıldı resmen
Soran+1 yılAma bunu bana söylemeliydi 2 ay geçti hala gergin çarşaf battineye ıvır zıvır yıkıyorum işe gitmeden
Hakketn yuh ya insan brz sorumluluk alir be kac ysnda insan cocukmu bu altina isiyo en azndan rahatszligi varsada soylemeliydi resmn slkyerine koyuyo seni
00 YorumlaDiyabetik bir rahatsızlığı olabilir doktora görünmenizde fayda varrr..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle Allah Şafi adıyla şifa versin Amin bu da elinde olan bişi değil eşinin hoş gör kırmadan konuş dr gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOna kaslarının bozulmuş olabileceğini ve tedavisinde kolay oldugunu filan şöyle bir şekilde kandırıp doktora gidin yoksa bu omur gecmez
00 Yorumlasu geçirmeyen alez tarzı örtü ser ya da boşa kocayı😕
10 YorumlaAilesi bu zamana kadar neden tedavi ettirmemiş? Askerde ne yapmış nasıl düzeltmiş orada kafamda deli sorular
00 YorumlaDoktora gidin idrar kesesi kaslari calismiyor sorun buyuk hic cekinme
00 Yorumla
+1 yıldr gidin belki hastalık belki seni denemek için yapıyordur
00 YorumlaDoktor tek cozum gıbı duruyor eger wc ye kalkmaya üşenip bıle bıle yapmıyorsa
10 Yorumla
+1 yılKonuşun açık açık ve doktora gidin sağlık problemi bu utanmasın.
Evlenmeden öncede öylemiymiş?02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ama annesinin evinde bir kez onun yatağına oturmuştum naylon seriliydi sanırım evlenmeden öncede vardı bu sorun
- +1 yıl
Evet varmış
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa konuş doktora götür iyice soğumadan bir şey yap sonra eski heyecan gelmez bir daha
00 Yorumlatutamıyor mu acaba belki sorun vardır mesanede doktora gitisn
00 Yorumla
+1 yılSende işe hatta sıç işlemeli şıçmalı bir ilişkiniz olsun
00 Yorumlaİsteyerek yaptığını sanmıyorum bu bir sorun doktora giderek çözüm bulabilirsiniz :)
00 Yorumla😳😳😳 bilinçli yaptığını sanmıyorum sorun olmak yerine eşi olarak sorunu çözmeye çalışın
00 YorumlaÜroloji uzmanına gözüksün bence 20 yaşıma kadar bende yapıyordum
01 Yorumla
+1 yılYetişkin bezi diye bişi var kocana önerebilirsin su döküldü ne demek ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılona söyle yapmasın böyle ozamn bez baglasn doktora gitsn igrenc ya
00 YorumlaOhaaa doktora gidin olmazssa ayrıl çok seviyosan eşin büyük hasta bezi bağlasın one öyle ya
00 Yorumla
+1 yılKötü bir durum cidden hergün yapıyorsa sıkıntı vardır
00 Yorumlaallah yardım etsin zor akşam yatmadan önce çok su içmesin yatmadanda tuvalete girsin
00 Yorumlayaragını çiçeğine soktur ıslatsada orayı ıslatır sende mutlu ve memnun olursun
00 Yorumla
+1 yıl:D alez ser yatağa yani yatak koruyucu
02 Yorumla- +1 yıl
Veya bez bağlayın
Soran+1 yılVar ama geçiyor her sabah tüm nevresim takımını makineye atıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora götür tedavi olsun olmdı altına bez bağlayın soru troll değilse
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 659 cevap paylaştı.
+1 yılburdan bez bağlama fantezisine bağlayacak
22 Yorumla- +1 yıl
Böyle birşey mi var? Buradan bir gizli altını ıslattığını söylemişti. Hasta bezi kullan dedim. Anneme bağlattım şimdi, birazdan kızkardeşime bağlatıcam, nasıl bağlasam diyip durdu. En son bez reklamı filan yapıyor diye düşündüm. Hatta reklam mı yapıyorsun dedim hayır diyor devamında ben bağladım dışarı çıkıcam diye devam edince baydı artık engelledi. Nedir bu durum aslı gerçekten?
- +1 yıl
@Creamberry bende geçenlerde fark ettim böyle fanteziler var malesef :/
+1 yılDoktora gidin ikna et
00 YorumlaPsikolojik tedavi görmesi lazım.
00 Yorumla
+1 yılürolojiye götür eşini ciddi bir durum olabilir...
00 Yorumlatedavi olabilir. Psikolojik büyük ihtimalle
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılBedavadan su yatağı sahibi olmuşsun.
00 Yorumla - Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem