Eşimle yakında boşanma davamız var ve ben çok stres yapıyorum. davayı açan taraf benim anlaşamadığım için boşanıyorum. tabi bana karşı yaptığı yanlışlar da var guven sorunu oluştu aramızda yani ben haklıyım ama 6ay bile olmamıştı evleneli bir yıl oldu daha boşanamadık o da istiyor boşanmayı tazminat davası açtık birbirimize tecrubeli olanlar yardımcı olabilir mi mahkemenin seyrini ne etkiler
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi 6 aylık evliysen hakim boşamaz.
1 yılın dolması gerekir evlilikte anlaşmalı boşanmak için.
Taraflar birşeyler talep ederse dava ister istemez uzar.
Davanin Hemen sonuca ulaşmasini istiyorsaniz ortak noktalarda buluşmaniz gerek.
Hayırlı olsun diyelim.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇekişmeli boşanma davası.
İki tarafta istiyor ama taraflardan biri tazminat istiyor.
Uzun sürer.00 Yorumla
+1 yıltazminat açılmışsa hakim kusura bakarak karar verir. Bu da iki tarafın idda ettiği şeyleri ispatlamasına bağlıdır. İkinizde boşanmayı isteseniz bile çekişmeli bir dava olduğundan uzun sürecektir. Ciddi meblağlar söz konusuysa avukat tutmanı ve şait bulmanı öneririm
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlaşmayı teklif etti ama kabul etmedim makul değildi ikimizde tazminatı boş verelim bişey isteme haklarını isteme dedi ben de olmaz dedim yanlış mı yapmışım
- +1 yıl
Orasını sen daha iyi bilirsin
Boşandım..3.5 yıl sürdü. neyi merak ediyorsunuz. bu konuda çok bilgi sahibiyim
178 Yorumla
Soran+1 yılEşimle bu nisanda davamız var ikimiz de boşanmak istiyoruz ama birbirimize tazminat davası açmış bulunduk mevzu benim için para değil. ama tazminatı ilk o açtı ve hatalı taraf o bana silah çekti kredimi yüzüğümü habersiz aldı okula yollamadı yurumedi sonuç olarak bu mahkeme ikinci mahkememiz ne olur sizce uzar mı
- +1 yıl
Sizin boşanmanız çekişmeli boşanma. Sizin ki de uzar. Ben 3.5 yıl sonunda boşandım. tazminatla birlikte kaybetmeme rağmen temyize gitmedim. gitseydim en az1.5 yıl daha uzardı. şimdi gelelim durumunuza. Boşanma davasında delil ve şahit çok önemlidir. hakim her iki tarafın kusur durumuna bakacak. ama önce barışabilme durumunuza bakacak. yok eğer umutsuzsa bu sefer kusur durumunuza bakacak. her iki tarafta kusurluysa tazminat yok. yok birinin kusuru ağır kusursa tazminat çıkar. tazminat o kişinin ödeme gücüyle alakalı bir durum.100 tl istemekle tazminat çıkmaz. bans detay verirseniz daha çok yardımcı olurum
Soran+1 yılŞimdi biz kaçarak evlendik tehdit ettiği için aileme de diyemedim bunu mahkemeye söyledim ama o kabul etmedi sorunumuz yoktu boş yere gitti bende boşanmak istiyorum dedi ben istemediğim ve belirttiğim nedenlerden dolayı bir buçuk ay sonra dava açtım şimdi evliliğe bir yıl doldu bana ben onu boşuna terk edip rezil etmişim falan diye maddi manevi tazminat davası açtı bende ona beni zorla kaçırdığı tehdit ettiği ve düşürdüğü durum nedeniyle tazminat davası açtım sorun şu ki ben ona ailesinin yanında falan seviyormuş gibi yapmak zorunda kaldım şahitler araları iyiydi deseler yalancı diyemem ama eşime hep sevmediğimi dedim hatta bir kere evi terk edecek oldum silah çekti bana ben haklı olduğumu nasıl ispatlarım
- +1 yıl
Sana detay sormamın sebebi var... en basitinden eşinin ve senin meslekleriniz veya çalışma durumunuz. evi terk etmek ağır kusurdur. evi terk ettiğini şahitle kanıtlayabilir mi. senin şahitin veya delilin var mı. mahkemeye verdiğiniz dilekçe ve dilekçeye cevap dilekçesinde ne yazdınız. mahkemeyi ilk kim açtı. sen neden ayrılmak istedin. sen kaçtığında ailen hukuki bir yola başvurdu mu
Soran+1 yılEvi terk etme nedenim artık orada yaşayamayacağımı anlamak ailem polise başvurdu ama polise de her şeyi anlatamadım bir de böyle bişey başıma geldiği için ailemden çok utandım ben öğrenciyim eşim ilk mahkemede fabrikada çalışıyordu şimdi uzman olmuş asker yani mahkemeyi ben açtım benim onu istemediğim halde bırakmadığını ayrılmaya yanaşmadığını kredimi izinsiz çekmesini yüzüğü psikolojik baskısını ve kaçma olayını yazdım
Soran+1 yılBirbirimizi çok sevdiğimizi suçlamaları kabul etmediğini nedensiz ayrıldığımı ve kendimin de ayrılmak istediğini bir de tazminatı yazmış
- +1 yıl
Şimdi ailenin yanındamısın... anlattıkların kadarıyla
1) Sana tazminat çıkmaz. çalışmıyorsun ve ağır kusur yok (aldatma evi terk hakaret vs)
2) çekişmeli boşanmalarda minimum 2-3 yıl. Bu süre muhtemelen daha uzun olacak. temyiz de işin içine girerse...
3) onun asker olması dez avantaj.
Bu arada senin içinden geçen ne. Evlilikten kurtulmak mı nafaka mı tazminat mı. amacın ne
Soran+1 yılBen evlilikten kurtulmak istiyorum asker olması neden sorun
Soran+1 yılBana kalırsa istemiyorum ama ailem onun zararına olacak her şeyi istiyo
- +1 yıl
Benden sana tavsiye hayatının başındasın... en değerli şeyi zamanı kaybediyorsun. para nafaka hikaye... bunu boşanma davasıyla çözemezsin. eski eşinle irtibata geçip anlaşmalı boşanmayla herkes yoluna gidebilirsiniz.3-4 yıl mahkemelerde uğraşma. eşinle anlaşabilirsen anlaşnalı boşanın
Soran+1 yıl20 yaşındayım
Soran+1 yılTeklif etti ama butun haklarından vazgeç dedi bende kabul etmedim bana kalsa kabul ederdim de ailem sana o kadar şey yaptı olmaz dedi olmadı
- +1 yıl
O zama şöyle anlatayım... muhtemelen tazminat çıkmaz her iki taraf için.(seni şahitlerle ve delillerle ağır kusurlu kanıtlamazsa) 500 tl nafakayla boşanırsınız. 3-4 Yılın geçmiş olur. yaşadığın sıkıntı yanında kalır. işe girdiğinde veya evlendiğinde buda kesilir... ya da seni şahitlerle delillerle ağır kusurlu yaparsa elde hiçbirşey olmadan boşanırsın... bence ailenle konuş anlaşmalı boşanmayı. sorundan ne kadar erken kurtulursan yıkın daha az olur... avukatın var mı
Soran+1 yılMaalesef yok bizimkiler hemen biter diye düşünüyor anlatamıyorum onlara isterse 10 yıl sursun o sürünür diyolar
Soran+1 yılÖyle ama fkede akıl olmaz bir de bunun için kimi si evlenmiş diyo imam nikahıyla bunu ispatlama şansım yok mahkemede bahsedeyim mi
Soran+1 yılKimisi de barışmak istiyormuş falan diyo asıl sorun boşanmak derse işim yaş
Soran+1 yılSöyledi ama bilmiyorum bende bişey biz sevgiliyken iyiydik araya aileler kaçma falan girince berbat oldu toparlayamadım kafam karışık bir yandan devam edeyim diyorum obur yandan yaptıkları bana ters sevip sevmediğimi de bilmiyorum çünkü kimseye kin tutamam ben kustum derim 5dk sonra içimden affederim ama bu durumda boşanmalıyım bilmiyorum himbiley bilmiyorum
- +1 yıl
Benim eski eşim beni mahkemeye verdiğinde oda senin gibiydi. mahkemeyle beni hizaya sokup eve geri gelmemi sağlayacaktı. beni nahkemeye verdiğinde ben bitirdim. o buna inkan vermiyordu. yani beni seviyordu bittiğinde. bende ise herşey bitmişti... senin durumunda etrafımda 4-5 kişiyede destek oldum. her zaman şunu derim. mahkem olsa dahi birazcık sevgi varsa denenmeli... sen eşini seviyorsun. sadece kırılmışsın. doğru mu
Soran+1 yılAama. Ona dönersem ailemi kaybedeceğim hem o gel demezse ben gitmem ben ona bir kere barışalım dedi ailemi istemezmiş bir de boşanmamıza sebep diye dava açmazsan olmaz dedi alay etti, oluccanı sanmam artık unutmuştur o da beni
Soran+1 yılGeçen bir paylaşımına baktım şöyle diyordu içindeki gözyaşı ile bile sitem etme sevgiliye nereye gitti deme bu yangını içime salıpta sen sevgine sadık ol o seni sevmese bile ama bunu paylaşmasına rağmen bir kaç kız eklemiş 5tane falan hiç eklemezdi ne düşüneyim sence
Soran+1 yılNe dicem gel barışalım mı hem istese bir şekilde barışırdı benle istemiyor demek ki
Soran+1 yılYa abi ben sevsem de bişey deişmez ki evlenme hikayesi doğruysa ya da istemezse bişey yapa, mam onunla önceki barışalım konuşmamı mahkemeye sundu yine öyle bişey olursa babam çok kızar
Soran+1 yılAnnem ve babam
Soran+1 yılAbi çok saçma ama beni unutmuş mudur yani siz erkekler çok mu çabuk unutuyosunuz önceki konuşmasında üzüldüğünü ağladığını söylemişti sizce doğru mudur? ama kızarak dedi
Soran+1 yılNe ben dwdilim neydi onu bile unuttum napıcamı duşunmekten
- +1 yıl
Burdan senin hayatının anlattığın küçük parçalarla cevap vermek zor... şöyle anlatayım... seni sevmiş. kaçırmış. evlenmiş biri bu... tabiki seni kolay kolay unutamaz. bence doğru demiştir. oda seni takip ediyordur. belkide özlüyordur... mesela eski eşim mahkeme başlamış 6 ayındayken çıktı geldi konuştuk ağladık barıştık.24 saat olmadan yine kavga ettik. ben o anda tamam dedim... yani herşeyin bir sınırı var
Soran+1 yılDelil olarak ne sunacağım kesin değil demek istemiştim
Soran+1 yılEvet noldu ki
Soran+1 yılÜniversiteye devam
Soran+1 yılAbi bu durumu atlatması çok mu zor çok mu uzun sürer tecrubene güvenerek soruyorum
Soran+1 yılİzmir yazmış profiline😞
- +1 yıl
Evet. gerçekten çok zor. samimi itirafta bulunacağım. bu süreçte unutkanlık kaldı bende. herşeye daha mesefeli oluyorsun. bu saydıklarım bittikten sonraki arızalar... boşanma aşamasında cevap yazılarını yazarken baş ağrıları çekiyordum. bu aşamalarda ben hiç bir yapmıyordum. sonra dağcılık yapmaya başladım. uzaklaştım herşeyden. bu arada bana boşanmayı soruyordu herkes. sana tavsiyem anlatma. kötü anı defalarca anlatırsan o acıyı sürekli tekrardan yaşarsın. millet senin acılarını brezila dizisi gibi dinleyip arkandan gülüyorlar. tabi bu arada belirsizlikler ve yaşanmışlıklar aklına gelip gelip yıkılıyorsun. şimdi yanında olsam evimde olsam diye düşünüyorsun.
Soran+1 yılAbi ben seni alıkoydum galiba saol yardımın için ben uyumadığım için aklıma gelmedi kusura bakma
Soran+1 yılİtiraf et sıkıcı dimi meslek😊
Soran+1 yılNeyse bende gevezelik hat safada çok konuşuyorum bazen kafanı ütüledim gece gece konuşmaların çok yardımı oldu saol
Soran+1 yılYa asker ya da onun gibi bişey mi
Soran+1 yılYaa ne nefret ederim bir de bana sor😊abi sen biraz geç kalmamış mısın askerlik için😂
Soran+1 yılNe güzel meslek oh valla imrendim
Soran+1 yılArkeoloji bizde amele gibi çalışcaz
Soran+1 yılKüçükken polis olmak isterdim😊
Soran+1 yılKapalıyım olmaz artık çocuk kendi o
Soran+1 yıl2. sınıfım
Soran+1 yılHayır başka bir bolum daha okucam istemiyorum
Soran+1 yılSağlık ya da adalet
- +1 yıl
İyi günler Mayıs'ta hakim karşısına çıktık be hakim boşadı bizi 15 gün sonra eşimle beraber gittik karar çıkmıştı onu aldık ve son olarak bir kaç gün aradan sonra ben adliyeye gidip kimliğimin daha erken nasıl değiştirim dedim medenili hali bekar yazısı olarak bana 4 uncu aile mahkemesindeki kaleme gittim dilekçe yazacaksın istinattan feragat dileceksin bende yazdım istifanta lüzum gördüm feragat ediyorum diye siz daha erken kimliğimi değiştirebilirmiyim
- +1 yıl
Benim anlamadığım konu istinaftan feragat dilekçesini anlamadim boşanmaktan var mı geciyorum anlamın karar çıktı ikimizde aldım hakim boşadı bende biraz daha acil olsun diye istinaftan feragat dilekçesi yazdım istinaftan feragat ne oluyor iyi bir açıklama yaparsanız sevinirim
- +1 yıl
Cagcag3434
1 Xper Yaş: 29
4dak
Benim anlamadığım konu istinaftan feragat dilekçesini anlamadim boşanmaktan var mı geciyorum anlamın karar çıktı ikimizde aldım hakim boşadı bende biraz daha acil olsun diye istinaftan feragat dilekçesi yazdım istinaftan feragat ne oluyor iyi bir açıklama yaparsanız sevinirim
YORUMLA - +1 yıl
O 3,5 yilda sevgili yapabiliyor musun?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
+1 yılSeni eleştirmek istemiyorum ama sen kaçarak evlendiğini söyledin. Evlenirken acaba hiç düşündün mu benim sevdiğim kişi olarak gördüğün şahıs ileride bana karışacak. Sürekli bunu yap şunu yap diyecek eziyet edecek. Ev hayatına mahkum edecek benim yaşantımi eleştirecek bunları keşke önceden düşünseydin. Olan biz bihaber beyfendilere oluyor bir de bunu düşünseydin. Görünüşte üniversite mezunu kültürlü ve zeki birine benziyorsun senin böyle bir hataya düşmen çok üzücü. Şimdi bosaniyorsun onca emeğin boşa gitti sevdiğin adam bir kalemde seni sildi. Evlilik yaparken fevri ve acele ederek yaptın. Evliliğin bu yüzden kısa sürdü. Sana tavsiyem derhal boşanıp kendi hayatına devam etmen ve ileride yapacağın ikinci evlilik ya da ilişki de böyle bir hataya düşmemen. Sadece sen değil hemcinslerinizin de çok buna güvenerek carcabuk evlenmesi acı sonuç yaratıyor .
00 Yorumla
+1 yılanlasmali bosanma olursa ilk celsede biter. ama tazminat talepleriniz mahkeme sürecini uzatiyor. Ayrica mahkemede yönelteceginiz suclamalar yine davayi uzamansina neden olur.
En güzeli hicbir talepte bulunmadan anlasmali bosanmak.00 Yorumla
+1 yılYaşadığım için bu soruyu cevaplıyorum.
Eskisi gibi yeşilçam hayali bir ortam yok tabiki. hakim sözleşmeyi bilgisayara bakarak sana ve diğer davalıya okuyor. Hiçbir duygusallık yok. olması gereken o zaten. davacılar sorulara net evet hayır derse dava 10 dakika sürüyor.00 YorumlaEğer oda ayrılmak istiyorsa, hakim her iki tarafının aynı kanahatte olduğundan dolayı, herhangi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılNeden anlaşamaz ki bir insan buna anlama veremiyorum. Tabi biz bekarlara karı boşamak kolay gelir burası ayrı mesele.
00 YorumlaKarşılıklı anlaşarak boşanmalarda tek celsede boşanırsınız nediye uzadı dava
00 Yorumla
+1 yılannemle babam boşandı aldatma vardı. davayı annem açtı. fakat zina suç olmaktan çıktığı için tazminat ı düştü. sorun varsa sor belki biliyorumdur
04 Yorumla
Soran+1 yılAldattma deilde okulumdan etti benden habersiz kredimi falan çekti
- +1 yıl
anlaşmalı boşanırsan hemen boşanırsın, diğer türlü ise 2 yıla kadar uzayabilir , bunu hiç bilemedim en iyisi avukat a anlatmak bilgi almak olur.
Soran+1 yılAma o da istiyo o kadar sürer mi ya
- +1 yıl
anlaşmalı olmadığı için uzar.
+1 yılBarisma ihtimali varsa barisin kardesim yuvayi yikmak kolay ama yapmak cok zor allahim yardimcin olsun kardesim
00 Yorumla
+1 yıleğer hiç bişey istemezsen lanet olsun boşansam yeter dersen hemen boşarlar anlaşmalı boşanma olacakğından ötürü. ancak çekişmeli boşanma ise 1-2 sene sürer o
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnemle babam bosanacaklardi babam alkol aldığı için annemin lehineydi maddi sıkıntılarda vardi babam calismiyodu çabucak boşanabilirdi istese tazminat için geçerli sebep lazım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılonca süre sevgili ol ama 6 ayda boşan nasıl sacmalıksa
kim haklı bilemem02 Yorumla
Soran+1 yıl1buçuk ay düzelteyim nasıl karaktersizse artık o kadar dayanabildim kim ister boşanmayı
- +1 yıl
bilemem
şiddet var mı? bu ayrılık döneminde ilişkilerine dikkat etmeliisn
038 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojik olarak var bir de bana silah çekmişti ama şahidim yok
Soran+1 yılNisanda 9 gün var kredimi çekti benden habersiz eğitim hakkımı baskıyla kullanmama engel oldu üniversite bir yıl uzadı habersiz yüzüğümü aldı psikolojik baskı da var ayrıca ama bu gerizekalıyı ben başından beri sevmiyordum bununla tehditle falan evlenmiştim ondan kısa surdu zaten şimdi ben bunu mahkemede dedim mahkemede eşim boş yere nedensiz gitti dedi mahkemeye kanıtlamalı mıyım bu durumu
Soran+1 yılNe yazcam?
Soran+1 yılDaha uzar mı ki
Soran+1 yılŞahitler var da şöyle bir durum var onun şahitleri hiç bişeye şahit olmadı ne dicekler valla orasını hiç bilmiyorum
Soran+1 yılBen kazanırsam çok iyi olur ya valla rahatladım ya teşekkür
Soran+1 yılYazmasam olmaz mı ya
Soran+1 yılNe gibi uzman dır kendisi asker yani diyim de
Soran+1 yılbir de manyaktır kafadan bence yani😊
Soran+1 yılCiddi misiniz biraz ciddi olmak gerek ozaman
Soran+1 yılO benim için yüzüne tükürmeye bile değmez boşver
Soran+1 yılMeslek ne alaka
Soran+1 yılAnlamadım
Soran+1 yılAbi sen de dövüşe gidicem gibi konuşuyor ya valla o okuzun biri kafasını kırsa ne iyi olurdu o da ben olsam ceza almasam 😊
Soran+1 yıltamam inş
Soran+1 yılSiz de kendinize iyi bakın
Çok kısa bir süre ya. Şu evlilikler neden böyle : (
00 YorumlaKarşılıklı anlaşma varsa çiftlere ona göre kanaat getirip karar verir
00 Yorumla
+1 yılOrtadaki dellillere göre karar verilir
Dellin var mı00 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa pek bir şey etkilemez.
30 Yorumlaneyinize tazminat istiyorsunuz?
07 Yorumla
Soran+1 yılO bana açtı ona nispeten de ben de ona açtım o uzattı yani
Soran+1 yılOnu nedensiz terk etmişim
Soran+1 yılSorunumuz para değil istemiyorum zaten parasını ama o açtı suçlu olduğu halde bana tazminat davasını ben başta nafaka falan hiç bişey istememiştim o uzattı mahkemeyi ben aptal mıyım hem haklı olayım bir da. Üstüne ona para odeyeyim
Soran+1 yılBitse kurban kescem yani o derece
İyi s*kemedi mi seni yatakta noldu **cık.
10 Yorumla
+1 yıliki tarafta istiyorsa tek celsede biter
00 Yorumla
+1 yılTazminatla iş çok uzuyor..😕 Allah sabır versin..
00 YorumlaTazminat süreci uzatır
00 Yorumla
+1 yılOrtada cocuk var mı ?
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar;
Boşanma davalarında uygulanacak yargılama usulüne ilişkin özel hükümler Türk Medeni Kanununun 184. Maddesinde düzenlenmiştir. İlgili madde gereğince;
Bu hususların dışında yargılamaya ilişkin olarak Hukuk Muhakemeleri Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır. Muhtemelen katılacağınız bu duruşma öninceleme duruşması olacaktır. Öninceleme duruşması HMK m.139’da düzenlenmiş olup madde gereğince;
Dava dilekçenizde öne sürdüğünüz vakıaları ispata yarayacak delilleri süresi içerisinde dosyaya sunmuş iseniz öninceleme duruşmasından sonra belirlenen uyuşmazlık noktalarını çözecek delillerin incelenmesi yapılacaktır. Tanık deliline dayanmış iseniz belirlenen gün ve saatte tanıklarınızı hazır etmeniz gerekecektir. Ev eşyası, ziynet ve çeyiz talebiniz var ise bunların dökümünü yaparak bedellerini belirtmeniz ve harç ödemeniz gerekecektir.
Tahkikat aşamasının tamamlanmasını müteakiben hakim tahkikatın bitirilmesine ve sözlü yargılamaya geçilmesine karar verecektir. Sözlü yargılama ve hüküm için belirlenecek gün ve saatte dosyanız karara çıkacaktır.