Kolay değil bir evliliği bitirmek insan çook üzülüyor..
Keşke geçinebilseydik de bunlar yaşanmasaydı..
Allah kimseyi bu durumda bırakmasın...
Kardeşim boşanmişsiniz ve sen 3 telak hakkinida bitirmişsin bundan sonra tekrar evlenebilmeniz icin karinin baska bir adamla evlenmesi gerek ve o adamla iliskiye girmesi gerek eger ki onunlada anlasamazsa tekrar ondan bosanip seninle evlenebilir ve karinin yapacagi bu evlilik anlasmali olmamasi lazim... ama birde şu var galina şàfi mezhebine goreydi boyle 3 seferde soylesen tek talâk olarak kabul ediliyordu ve tekrar nikah kiyilabiliyordu tam ayrinti icin bir camii hocasina sorarsan iyi olur ya da internetten arastir
dini nikah düşmüş oluyor sanırım öyle deyince, 3 ay süre içerisinde eğer boşadığın kadın başkasıyla evlenmezse yine senin eşin sayılıyor yanlış anımsamıyorsam öyleydi.
Yaaa.. Hmm iyice araştırmak lazım sağol görüşün için..
Evet 1 talak ile boşanmış sayılıyorsunuz. Dini nikah tekrar kıyılmalı. Eğer yine eylemi 2 defa daha tekrarlar yani "boş ol" veya boşanmaya sebebiyet verecek başka cümleler derseniz karınız başka biriyle "gerçek" bir evlilik yapıp boşanmadan sizinle evlenemez. Çok dikkat edin. Aman diyeyim.
Bunu kendiside söylüyodu ama 2 defa olduğunu bilmiyomuş demekki..
Teşekkürler bilgi için..
Boşanmış oluyorsunuz ama tekrar nikah kıyabilirsiniz. Dediğim gibi 2 defa daha böyle bir şeyin olması halinde eşiniz başka biriyle tekrar evlenip boşanmadan evlenemezsiniz. Allah mutluluklar versin.
Sağolun.. Allah razı olsun...
Amin, cümlemizden :)
Baska kimsenin duymadigi birseyde bosanma olmaz! Ozaman herkes gider esine söyler bosanordi. Bunu duyurmak lazim. yanlis bilgi verme milete gunaha giriyorsun..
İslâm gerçekçi bir dindir. Yani hükümleri, insan fıtratında var olan gerçekler dikkate alınarak konulmuştur. İnsanı en iyi tanıyan Cenab-ı Hak, bu durumlardan haberdar olduğu için, çekilmez hale gelen evliliklerin son verilmesine müsade etmiştir: "Talâk (boşama) iki keredir. Sonra ya iyilikle geçinmek ya da güzellikle ayrılmak gerekir. (el-Bakara, 2/229). "Ey Peygamber! Kadınları boşayacağınızda iddetleri vaktinde boşayın, iddeti de sayın.." (et-Talâk, 65/1). Hz. Peygamber de "Allah nezdinde helalin en sevimsiz olanı boşamadır." buyurmuştur (Ebû Davûd, Talâk, 3).
Dini nikah tamamen bitmiş, pişman olduysan hulle nikahı yaptirman lazım.
Yok pişman değilim teşekkürler... bu arada hulle nikahını da ilk kez duyuyorum
Cevap
6Cevap
Hayir.
bunu sadece sen degil baskalarida duymasi lazim.
öyle bosama olmaz.
Haydaaaa... Kimse duymadı!..
Olmadı yani haa...
Eşim biliyo ama
Dostum senin yasadiklarini yasadim seni cok iyi anliyorum.
Senin zamana ihtiyacin var. Mahkeme sureci cok sikintili gecior aman sinirlerine hakim ol.
Bos ol meselesinide dedigim gibi.
Çok zor bir durum evet..
Sağol Allah razı olsun...
Ya zaten bos ol demesek bile bazi hallerde bile imam nikahi bozulaniliomus zina vs sanırım. Birine cok icten bakinca bile filn. O yuzden arada bir tazelemek gerekiomus
Boşanmışsın. dini nikah lazım.2kere daha sakın öyle bir hata yapma
Niye boyle bir sey yaptin ki hocaya sor bence
Boşanmaktan başka çaremiz olmadığından yaptım..
Yakında resmen de boşanırız inşallah...
O iş bitmiş ya yazık etmişsin bir müftülük le görüş yaa
Anlayan anlıyo soruyu aslında...
(Böyle bişey yaptım pişmanım DEMİYORUM Kİ BEN YHA)
Şimdi anlata bildim mi?
İsteyerek söyledim...
Bitsin diye..
Sen kimsin ki de bosanma hakkini eline aliyosun?
Kimim açıklayayım...
O evliliğin bitmemesi için elinden geleni yapan insanım..
O evliliğin bitmemesi için alışkanlıklarımı değiştiren insanım..
O evliliğin bitmemesi için anlayışımın son raddesine kadar tüketen insanım..
Daha açıklayayım mı ben kimi?
geçmiş olsun, sevgili ayrılıkları bile insanı derinden etkilerken senin durum bir hayli zordur.
Yok yok
aynen :D
Evet galiba
Tabi canim tabi
Evet üzüldün mü :D
Dalga geçmeseydin iyiydi...
Bir yuva kolay kurulmuyo üzüldüm tabi...
Malll
Sen insan mısın?
Ne demek mal?
Geri zekalı!.. :@
Komiksin...
Biter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar