Eşim yüzüme neden bakamıyor?

Burada ilişki problemlerini yazanları pek anlamazdım. Ama bunu kimseyle paylaşamamak bana öyle ağır bir yük ki, taşıyamıyorum.

5 senedir evliyim. 3 yaşında bir oğlum var. Bir kaç ay önce benim için çok değerli bir adamı, bir trafik kazasında kaybettim. Çocukluk arkadaşımdı. O günden beri bir uzman desteği alıyorum. Eşimin de çok desteğini gördüm ama oğluma tutundum bu süreçte hep. Herşeyin çok fazla üstüme geldiğini hissettiğimden geçen hafta iş yerimden izin aldım. Eşim beklememi, bir buçuk ay sonra işlerini ayarlayayıp, benimle gelebileceğini söyledi. Ama ben beklemek istemedim. Oğlumu götürmemi kabul etmedi. "İkiniz de giderseniz ben çok yalnız kalırım. Hem sen kafanı dinlemelisin" dedi. Gidene kadar gönülsüzlüğünü hep hissettirdi ama engel de olmadı. Ben güzel bir termal otele gittim. Aradan 4 gün geçti. Dördüncü günün akşamı telefonda oğlumuzun hasta olduğunu söyledi. Ben hemen çıkış yapıp, yola düştüm.

Eşimin suçlayıcı davranmayacağını biliyordum ama döndüğümden beri çok garip davranıyor. Benimle göz kontağı kurmakta zorlanıyor. Bu sadece beni üzecek ciddi bir şey yaptığında sergilediği davranıştır. Eve hiç olmadığı kadar geç geliyor, sohbeti kısa tutuyor. Neler olduğunu sorduğumda "Benden vazgeçmeyi hiç düşündün mü?" diye sordu. "Hayır. Sen düşündün mü?" dedim. "Düşündüm ama nefret ettim kendimden." dedi. Kadınca bir his ama eminim artık aldatıldığıma. Yüzleşmeli miyim, beklemeli miyim? Bunu bana yaptıysa evliliğim kesin olarak biter.
Eşim yüzüme neden bakamıyor?