Vi̇cdan azabı çekmek mi̇ , yoksa pi̇şmanlık mı?

Arkadaslar 7 yıllık evliyim ve 6 yasinda bir oglum var yaklasik iki ay once baska bir bayana aşık oldum ve evliliğimde esimi sevemedigimden dolayi bu evliligi bitirip Aşık oldugum bayana gitmeyi denedim ancak o bayana evliligi kendisi icin degil benm mutsuz oldgum icn bitirecegimi soylemistim ve evlilik icin biryola girebilecgimizi soylemisti bazi sartlardan garanti veremiyordu ancak deneyecegiz bende seviyor senle evlnmek istiyorum diyordu ve esimden ayrilip onla devam etmeye karr verdigimde esime ayrilalim anlasamiyoruz sevemiyorum dedigimde esimin ayrilmamak icin israri uzerine cocukla onu yuzustu birakmis olup vicdan azabı cekecegimi dusunerek evlililigi tam bitirip valiz toplama boyutuna getrdigimde esimin ve cocugumun gözyaslarina dayanamayip diger bayana durumu oldugu gb anlatip ayrildim ve sevemesemde evlilige devam etmeyi sectim diger bayana asik oldudugum halde boyle bir secim yaptim şu an vicdanim rahat belki ama diger bayana olan askin bitmesi keske devam etseydim in pismanligi kalbimi parcaliyor ayrilali birhafta oldu ama acisi gecmiyor evde mutlumuyum hayir ama es ve cocuk mutlu diye kendimi avutuyorum o bayanda unutmamis biliyorum ve pisman oluyorum sizce boylebir secim yapmak zorunda kalsaydiniz ne yapardiniz vicdan azabi cekmek mi daha kotu yoksa bir omur pisman olmak mı? ve bu pismanlik zamanla gecermi? Yaptim secimin nekdr dogru ve yanlis oldugu ve neyapmam gerektigi konusunda ikilemdeyim onu unutamiyorum kendimden de nefret ediyorum...
Vi̇cdan azabı çekmek mi̇ , yoksa pi̇şmanlık mı?