Bilezik yüzünden nişan bozmak?

Merhaba arkadaşlar. Yakın bir zamanda nişanlım olan öğretmen bir kız ve annesinin bilezik dayatması yüzünden nişan atmak zorunda kaldım. Şöyle ki: İstenilen bileziğin bir kısmını ( 11000 lira altın harcamam oldu) nişanda yaptım, kalan kısmını (10000 tl) ise durumun benim aileme yansıtılmamasını rica ederek düğünde yapacağımı söyledim. Ben düğünden hemen önce, al anne bu bilezikleri, sonuçta bizim olcak tak diye verecektim. Fakat nişanlımın annesinin bizim mutluluğumuz için ne yapılabilir düşüncesi ile değil de kendi egosunu öne çıkararak ailemden kalan altınları istemesi beni hem üzdü hem kızdırdı. Nişanlımla bu altını ailemin yapamayacağını bildiği halde neden annesiyle konuşmadığı hususunda tartıştık. Ve saçının teline kıyamadığım, hayallerini sahiplendiğim, çocuklarımın anası olmasını istediğim nişanlımın bana o altınları aslında çevre ne der diye kendisinin istediğini, söz verdiğim için yapmak zorunda olduğumu, ayrıyeten düğünü 1 lira borçlanmadan yapmam gerektiğini, ailemin parası olmadığı halde neden ortaya çıktığını , sevgimi emeğimi iyi niyetimi adamlığımı hiçe sayarak dillendirmesi herşeyin bozulmasına sebep oldu. Ailem sen oğlumu sevseydin böyle yapmazdın diyerek resti çekti. Onun annesi adamsa şerefi varsa verdiği sözü tutacak diye heryerde haykırdı. Ne şerefsizliğim kaldı, ne güvenilmeyecek evlenilmeyecek erkekliğim kaldı. Daha 2 gün önce senin kadar iyi ve karakterli bir erkek tanımadım diyen insan bir kaç teneke parçası için kıyameti kopardı. Arkadaşlar okuyup bir yerlere gelen, meslek sahibi olan 2 insana altın yüzünden nişan atmak yakışıyor mu? Onun yeri geldi arkadaşı yeri geldi sırdaşı yeri geldi sevgilisi yeri geldi herşeyi oldum 1 yıl boyunca. Allaha şükür iyi bir işim var ve babam da gücü yettiğince bişeyler yapacaktı. Fakat bir yuvanın temelini oluşturacak tüm insani değerler bir kaç bileziğin altında kaybolup gitti. Böylesine sevmiş olmamdan mıdır bilmem hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Sizlerden değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Bilezik yüzünden nişan bozmak?