Sevdiğini söyleyen, belli eden; ancak uzak kalmak isteyen sevgili?

Merhaba! Okuyup yardımcı olmaya çalışacağınız için hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Benim bir buçuk yıldır süren bir ilişkim var. Daha doğrusu vardı. Kavgalar her ilişkide olduğundan biraz daha sıktı ama son zamanlarda iyice artmıştı, ikimizin de hayatında ters giden olaylar da bunları tetikledi. Kısır döngü gibi giden kavgalara artık biraz ara vermek istedim, sinirle ağzımdan "Benden uzak dur" sözü çıktı. Çok canını yaktı bu söz onun. 10 gün sonra pişman olup mesaj attım ona "Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?" diye. O mesajdan beri 20 gündür barışmaya çalışıyorum. Ancak o benimleyken bana gayet iyi davranıyor, sarılıyor soğukta elimi cebine sokarak ısıtmaya çalışıyor ne bileyim gözünün içiyle gülüyor bazen. Hani insanın içi ısınır ya öyle.
Ama akşam eve gittiğinde beni görmek istemiyor, agresif davranıyor. Zaten yan yanayken de uzak durmak ve kafa dinlemek istediğini söylüyor sürekli. "Beni biraz bırak" diyor. "Bıraktığım yerde olmazsın diye korkuyorum" diyorum, "olmayayım o zaman" diyor. Şüpheli konuşuyor hep.
Ben yaptığım hataları anladım geçmişte. Gerçekten içimden gelerek anlayışlı davranmaya çalışıyorum. Tek kötü söz söylememeye dikkat ediyorum. Şu anda bile içim içimi yese de yazmıyorum ona.
Ne yapabilirim? Beni sevdiğini ama benden soğuduğunu söylüyor. Bir şansım daha olsa keşke. İnsan karşısındakiyle kavga ederken gözlerine perde iniyor hatalarını göremiyor. Biz hiç bir haftadan uzun süre ayrı kalmadık... Öyle kötü niyetli biri de değil, başkası da yok. Adam gibi adam tabirine uyan birisidir.
Bilmiyorum. Şansımı çok zorladım sanırım ama ikinci şans için akıl verin lütfen.

Çok uzun oldu, okuyanlara tekrar teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de "Huzur istiyorum" artık diyor haklı olarak. İşsizlik, parasızlık, aile baskısı çok bunaldı. Ben ona gereken huzuru vaktinde veremedim. Şimdi ona huzur vermek istiyorum. Gerçekten istiyorum birlikte olursak tekrar yapabileceğime de inanıyorum.
Ama uzak kalarak nasıl anlaşılabilir ki...
Sevdiğini söyleyen, belli eden; ancak uzak kalmak isteyen sevgili?