Sevdiğim halde onu reddetmek... yardım lütfen :(((?

ben sorunun ne oldugunu bilmiyorum ama çok kötüyüm. 4 yıldır beraber oldugum kızla yollarımı ayırmam gerekti. ailevi meselelerimiz oldu. 3-4 ay oldu ayrılalı. bu süre zarfında çok mesaj attı dönmemi çok istedi. ama ben çoğu zaman mesajlarına cevap bile vermedim. veremedim. sevdiğim halde istemedim onu. çok hata yaptı bana karşı. ailevi meselemizde tam olarak onun yaptıgı hatalardan ötürü oldu. yalnız artık dayanacak gücüm kalmadı. facebookta paylaştıgı şeylerin altına değişik insanlar yorum yapıyor. çevremde tanıdıgım insanlar onunla sevgili olmak için atak yapıyor ve ben bunu görüyorum. kıskançlık krizi geçiriyorum. ne yapacağımı bilmiyorum. bitmesi ve olmaması gerektiği için uzak duruyorum. olmicak diyorum. herkesede söz verdim yemin ettim olmicak diye konuşmicam diye. bu saatten sonra gerçektende konuşmicam ve bir daha aslaa ilişki kurmicam onunla. yalnız şu kıskançlığıma dur diyemiyorum. dayanamıyorum. onu arayıp herşeyi eskisi gibi kontrol altına almak istiyorum. boşluk oldu bende. git konuş demeyin lütfen. sadece şu kıskançlıgımla nasıl baş edicem bilemiyorum. kendimi alıkoyamıyorum. yardım edin lütfen. olmaması gereken bir ilişkiden kıskançlıgım yuzundan uzak duramıyorum. :(((((
Sevdiğim halde onu reddetmek... yardım lütfen :(((?