Boşanmak hata mıdır?

Arkadaşlar yaklaşık 3 yıl önce falan ben boşandım. Boşanma sebebim özel konulardı anlaşamadık bir de çok çok ağır şeyler yaşandı. Ailemde hiç boşanan olmamasına rağmen ve ailemin bunu kabul etmeyeceğini düşündüğümden söyleyemedim kimseye o zamanlar ama babam halimi görünce geldi aldı beni böyle evlilik olmaz deyip. işte kayınvalide ile yaşıyordum kayınvalide bile hırpalamaya kalktı beni. herneyse onlar geçmişte kaldı bitti evlilik. ben o zamanlar kimse ile çıkmamıştım evlendiğim adam ilkti ben onun ilki değildim tabi. hani şu herkesin şimdilerde arayıpta bulamadığı eli erkek eline değmemiş türden. neyse evlilik oldu bitti. Boşandım zor toparlandım tabi ağırdı benim için. bir de bu dönemde karşıma çıkan erkeklerin davranışları hep hafif yaklaşımlardı. mesela biri geldi çıktı karşıma bildiğiniz seni beğeniyorum dedi gizlemedim bende ilk konuşmada söyledim bende onu beğeniyordum. bana bakire değilsen olmaz dedi. sen bilirsin dedim. bu bir örnek sadece buna benzer şeyler işte. şimdi ben elimi erkek eline sürmeden evlendim, ilk görüştüğüm erkekle. şimdi ben bazen düşünüyorum herşeyi usulüne göre yapmak mıydı hatam. ben o adama günah korkusuyla yaklaşmadım o zamanlar yaklaşsaydım belki de evlenmezdim. çünkü göremedim günah olur diye kısıtlı görüşmeler yaptım hep. e şimdi ne oldu. boşandım ve hep bir ayrıma maruz kalıyorum. ben evlenip ayrıldım diye illa ki her isteyenle olmalıyım hayır. boşandığımdan beri 3 senedir o olaydan sonra kimse ile konuşmadım, görüşmedim. ama bende yuva kurmak sağlıklı şeyler yaşamak istiyorum. bir kere talihsizlik yaşayınca böyle mi gidecek bu hep. boşanmamalımıydım. o adamın hakaretlerini hırpalamalarını ben artık bakire değilim kimse beni sevmez artık diye çekmeli miydim...
Güncellemeler
+1 yıl
ilginçtir kadınlar bile dışlıyor bazen. üstünlük görüyor mesela bir arkadaşım "ben bakireyim" öyle kolay alamaz beni her isteyen diyip, sonra bana dönüp senin ise seçme şansım kalmadı dedi hatta biri. zaten kadınlar erkeklerden daha fazla eziyet ediyor bazen..
Boşanmak hata mıdır?