Neden dul kadınlara fahişe gözüyle bakılır?

Toplumumuzda nedense dul kadınlara başka bir gözle bakılıyor. Afedersiniz ama dul kadınlara adeta fahişe gözüyle bakılıyor. İster kocası ölmüş, ister kocasından boşanmış olsun hiç fark etmiyor. Bir erkek, eğer bakirse ve dul bir kadınla evlenmek istediğinde (çocuklu-çocuksuz önemli değil) hemen engelleniyor. "İşte o dul, olmaz" filan deniyor."Dul bir kadın ancak dul bir erkekle evlenebilir." deniyor... Dul bir kadına cinsel açıdan şehvetle bakma isteği, bakire bir kıza göre daha fazla oluyor. Tacizler, laf atmalar, vs. daha fazla...

Halbuki diğer taraftan baktığımızda, dul erkekler (karısından boşanmış ya da karısı ölmüş) için durum kadınlardaki gibi değil. Dul bir erkeğe herhangi bir şey olmuyor, bir terbiyesizlik ya da kötü gözle bakma olmuyor, üstelik dul bir erkek istediği takdirde bakire bir kızla evlenebiliyor...

Ben, önceleri dul kadınlara karşı toplumda var olan bu bakışı şuna yoruyordum: Dul kadınlarda, aşılması gereken eşik aşılmıştır, yani onlar bekaretini kaybetmiştir. O yüzden toplumda, savunmadığım bir düşünce olan, "artık eşik aşıldı, bundan sonra 1 de aynı 1000 de aynı" bakışı var diye düşünüyordum. Bununla birlikte aileler oğullarını bakire bir kızla evlendirmek istedikleri için dulları istemediklerini düşünüyordum... Tabii bir de toplumda maalsesef şu bakış açısı var yanılmıyorsam: Dul kadının bekareti biri tarafından alınmıştır. Kocası ölmüş ya da kocasından ayrılmış da olsa dul kadın birinin kullandığı ve artığı olarak düşünülüyor.

Sorum şu:

Dul kadına toplumumuzda neden iyi gözle bakılmıyor, hatta nerdeyse fahişeye varan gözle bakılıyor?

Neden toplumun dul bir kadınla dul bir erkeğe bakışında farklılıklar var?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Neden dul kadınlara fahişe gözüyle bakılır?