Sevdiğim adam beni çantada keklik olarak görüyor, ona değer verdikçe gözünde değersizleştim, bir sevgilinin üzerine düşen görevleri neyse fazlasını yaptım, karşılığını da hiç bir zaman beklemedim, zaten göremedim de, hayatımın hiç bir döneminde hafif bir kız olmadım, bu devirdeki kızların çoğunun yaptığı gibi herkese mavi boncuk da dağıtmadım, ama sevdiğim adam evlenip boşanmış birisi olduğu için benim için evlilik defteri kapandı benim şu an kadınlarla yapabileceğim tek şey sevişmek diyor, bende benimle evlenmeyeceğini bildiğim için böyle bir şeyi kabul etmedim. ve tartıştık konuşmuyoruz, ama asla evlenmeden olmaz hadi evlenelim de yapalım gibi kezban lafları da etmedim, bundan önceki tartışmalarımızda hep ilk adımı atan ben oldum, ben de artık o ilk adımı atmamaya karar verdim, gözünde iyice değersizleştim, böyle bir adam evlenmeye nasıl ikna edilir sizce ve adamın gözünde tekrar değerli olmak için ne yapmalıyım, çıkmazdayım şu an
Cevabın nedir?
Neden ikna etmeye çalışıyorsun, madem onun gözünde değersizsen? Adam mı kalmadı şu ülkede? Nasıl g. tünü kaldırabiliryosunuz bu tür erkeklerin anlayabilmiş değilim ya!! Elbette gönül bu, ota da konuyor boka da, kalp beyni iplemiyor, yapıyor yapacağını ama bu göz göre göre ladese girmekten başka birşey değil. Seni sevmiş olsa diyeceğim ki, senin "sen" olduğun için seven başka birini daha bulmak zor geliyorsa, evlenmeye ikna et ama adam seni sevmiyor bile. Nasıl bir karşılıksız sevgidir bu, insan çocuğuna yapar bunu ancak.
En büyük hatayı ilk başta yapmışsın, hep karşılığını almadan vererek. Adamı resmen ilahlaştırmışsın gözünde sanki. Sevgi, saygı karşılıklı olunca güzeldir yoksa sadece acı verir insana. Kezbanlıktan bahsetmişsin ama almadan fazlasını vererek en büyük kezbanlığı yapmışsın. Boşanmış olmak bir suç değil ama boşanmış olmak bir ölçüde "anlaşmazlık yaşamışlığın" bir kanıtıdır. Boşanmaların %90'nından fazlasında her iki taraf da suçludur, eşit oranda hem de. Ne kadar bunu görmek istemesek de. Mesela senin buradaki suçun karşılığını alamadığın bir adamı sevmek. Emek vermektir bir bakıma ilişki yaşamak. Ama sizin ilişkinizde amele sen, patron hep o olmuş. Kimseye mavi boncuk dağıtmamak değildir marifet, emeğinin karşılığını ortak paydada alabilmektir.
Eğer senin için cinsellik evlilikle başlayacak bir olgu ise, bunu elde etmek için onun uğraşıp, birşeyler yapması gerekiyor, senin değil! Evliliğe seni onun ikna etmesi gerekir, çünkü cinselliği isteyen o. Eğer seni sen yapan şeylerden uzaklaştıracaksa bu ilişki, neden sadece onu kaybetmiyorsun? Aksi taktirde kendini de kaybedeceksin, ki zaten biraz kaybetmişsin bile. Daha fazla kaybetmeden, koşullarını karşılıklı oturup konuş (hala sevdiğini düşündüğüm için) eğer sana saygı göstermiyorsa, sana saygı gösterecek başkasını bul hayatına. Yaşın çok genç değil, ama yeni birisini arayamayacak kadar da geç değil senin için. Yol varken dön, onun yüzüne de kapat tüm kapıları anlasın seni kaybettiğinde ;)11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yazdıklarını okudum ne güzel yazmışsın. Değer verilecek birisin doğrusu yazdığın gibiysen. Ama adam yapabileceğim tek şey sevişmek diyormuş bak kendin yazıyorsun bunu. Peki gerçektende öyleyse o seni hak ediyormu?
Ya da gerçekten sen ona yemmi olacaksın?
Sen akıllı bir kızsın kaldır gözündeki perdeli örtüyü. Şu an duygularınla hareket ediyorsun. Duyguyu bırak bir kenara ve aklınla, mantığınla hareket et.
O adamın bu lafı demesi bile senin için bir avantaj olmuş. Sonradan pişman olacağın şeyler yapma. Bu senin hayatın dostum. Ya başkasının planladıklarını yaşarsın. Ya da kendi planlarınla yaşarsın seçim senin.
Kendini kullandırtma Allah yardımcın olsun.01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizdede tam tersi ben mesaj atmam o atar, küserim haklı olur o özür diler, ben evlilk düşünmüyorum o evlenmek istiyor hemde hemen bide ciddi ciddi 10 tane cocuk diyor ben deger vermiyorum ama sewiyorum erkeklere böyle davranmk gerek yoksa cok yıpranıyosun daha önce yasadm cunku
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnnesinin yanında kaldırmıs diyoki her gece deniycez tutan bizdendir diyo sacmalıyor iste polis maasyla kendimize zor bakariz biz
+1 yılBiraz uzaklaş soğuk davran. Bırak bu sefer o toparlamaya çalışsın bir şeyleri. baktın ki hiç takmadı seni durumu da toparlamıyor ayrıl gitsin. Bu koşullar altında olur da bir gün olur da evlenirsen kırılırsın pişman olursun.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
22Cevap
Bahsettiğin kişinin, amaç ve hedefleri seninki ile örtüşmüyor. Bazı gerçekleri, kabul etmek gerekir. Senin ona karşı hissetiklerini, maalesef o hissetmiyor. Ayrıca, sadece sen değil, karşısına hangi bayan çıksa, hepsinden aynısını isteyecek. Ayrıca "kaçan kovalanır" mantığının bir faydası olmaz, onun aradığı sen değilsin, onun arzu ve isteklerine cevap verecek herhangi bayan.
042 Yorumla- +1 yıl
Bak, böylesi kişileri değiştirmek, öyle sandığın gibi kolay değil. Aslında, bayanlarla sadece cinsellik düşünmek, bir öfkenin sonucudur. Bu kişininde yapmış olduğu, yanlış evlilik söz konusu. Oysa ki, daha geniş düşünen hiç bir erkek, sırf hayatına yanlış bir kişiyi aldı diye, bayanların hepsine düşman olmaz. Aynı şey bayanlar da da var, bir kaç tane Hırbo tanıyıp, erkeklerin hepsinin aynı olduğunu sanıp, erkek düşmanı olanlar var. Onu ikna etme çabasıyla, boş yere zamanını tüketme, onun gibi düşünenler çok var. Sen kendi yaşamına bak. Belki de daha öncede aynı düşünüyordu, belki bakış açısı önceden de aynıydı, bunu bilemezsin. Yani, sadece üremek ve çoğalmak, çocuk sahibi olmak için evlenenlerde var, belki de bu onlardan biri.
- +1 yıl
eşine ayrılırlarken dedikleri şunlarmış; senden başkasıyla bir daha evlenemem kimseyi sevemem, bundan sonra kadınlarla sadece seks yapmak için beraber olurum, canım çocuk isterse de alelade biriyle sadece çocuk ve seks için evlenirim demiş,1. ağızdan duydum bunları, aynen dediği gibi olmuş, daha doğrusu olmaya çalışıyor, çok cimri ve risk almaktan korkan biri olduğu için haliyle parayla seks yapamıyor, çeşitli sitelerde o* bulup sanal yapıyormuş, o öyle istiyor diye bütün kadınlar altına yatacak değil ya, vallaha söyledikleri aklıma geldikçe kan beynime sıçrıyor, yahu madem karınla anlaşamadın, diğer kadınların suçu ne, ki bütün kadınları potansiyel fahişe olarak görüyorsun, bu ne bencilliktir kardeşim, şeytan diyor ağzını burnunu bir erkek arkadaşıma dağıttır, yemin ederim psikolojim altüst durumda, tek derdi kadınları kullanmak
- +1 yıl
Bunlara karşı şiddet kullanmak, çözüm mü? Bayanları, cinsel bir obje olarak gören, sadece bu amaçla yaklaşan, o kadar çok kişi var ki, erkek nüfusunun çok önemli bir çoğunluğu ve belki de çoğu böyle. Hangi birisiyle uğraşacaksın? Bu tipler, bir güle ulaşmak için, ayaklarının altında bütün çiçekleri ezecek kadar, gözleri, beyinler kör olmuş kişiler ve bunun örneği, sadece erkekler de değil, bayanlar da da var. Çoğu bayan, hayatına bir kaç tane hödük aldıktan sonra, erkek düşmanı olup, hepsini aynı sanıyor. Ama, şunu unutma;Kesinlikle erkeklerin, hepsi aynı değil. Ama nedense, bu cinsellik budalası olan tipler, daha girişken oluyor, bayanları kandırmak için, olmadık senaryolar, roller yapıyor ve çoğunlukla da, onlar tercih ediliyor. Çünkü, karşısındakinin egosunu şişirmeyi iyi bildikleri için, kandırmayı da iyi biliyor. Bunlarla uğraşmaya değer mi? Sen kendi hayatına bak ve umarım karşına kaliteli birisi çıkar.
- +1 yıl
tabi ki bütün erkekleri adam edip doğru yola sokmak gibi bir çabam yok, benim derdim bahsettiğim kişiyi yola getirmek, hayatımın hiç bir döneminde bencil olamadım, tabiki benim de hatalarım olmuştur herkes gibi, ama asla bencillik edip başkalarına ödetmedim, hatalarımın bedelini çatır çatır kendim ödedim, bu yüzden böyle kadınlara ve erkeklere kızgınlığım ve öfkem, aklım almıyor bu tür erkekler kendini ne sanıyorlar ya onlar istiyor diye bütün kadınlar altına mı yatacak bu pisliklerin, dünya bnların etrafında mı dönüyor, bunlara birilerinin haddini bildrmesi lazım bence
- +1 yıl
Şöyle söyleyim, bu yüzsüzler, kendilerinin ne olduğunu, iyi biliyor. İstediklerini alana kadar, yüzlerine şirin bir maske geçirip, sevecen görünmeyi, içlerinde en kaba, öküz olanları bile, bir bayanın karşısında kibarmış gibi görünmeyi, kısacası rol yapmayı ve karşısındaki kişiyi kandırmayı iyi bilen kişiler. Ne kötünün, ne de iyinin nesli asla tükenmez. Senin burada yapacağın şey, uyanık olmak ve bunları hayatına almamak. Ayrıca, kaliteli bir insanın karşına çıkmasını istiyorsan, yılışık, yapışkan, yüzsüz ve ısrarcı olan erkeklerden uzak dur. Hiç bir içten ve ciddi düşünen erkek, yapışkan, yılışık, yüzsüz ve ısrarcı olamaz. Hatta yanlış anlaşılmaktan korkar.
- +1 yıl
zaten yılışık erkeklerle işim olmaz, aptal olsam bu bahsettiğim pislikle seks yapıyor olurdum, amacım onun dersini vermek he şeyin onun istediği gibi olamayacağını göstermek, haddini bildirmek, o kadar ahımı aldı ki, burada yazdıklarım binde biri, onu sevdiğimi bile bile... neyse kardeşim, çok doluyum çok, gözlerim doldu yine, anlamadığım madem beni sevmiyor, kardeşim ben seni sevmiyorum de, iki arada bir derede bırakılırmı bir kadın ya, sen benim aradığım kişi değilsin ben şu kriterlere uyan bir kadın ya da kız arıyorum dersin ben de tamam derim çekilirim, ama o ne yaptı ona karşı olan tertemiz duygularımı kullandı, erkek doğmak kaderdir, ama adam olmak değil herkes adam olamıyor
- +1 yıl
Sen onu değiştirmeye çalışmışsın, kendi amacına yönelik olarak. Ama, anladığım kadarıyla, o da seni, değiştirmeye ve kendi amacına uygun hale getirmeye çalışmış. Şunu da unutma, insanlar değişebilir, ama incir ağacında elma olmaz. Herkesi değiştirmek, imkansızdır ve bazı şeyler, genetiktir. En basitinden, bir aptalı nasıl değiştirirsin? Ona şırınga ile zeka verebilirmisin?
- +1 yıl
ben onu olduğu gibi kabul ettim ama o kendi amacına göre kullanmaya çalıştı ki kullandı da, kibar değildi tamam ok. dedim kimseyi zorla kibar yapamam, ama kibar biriydi de bana öküz yanlarını gösterdi, yoksa karısın peşinden tavlamak için 3 sene koşmazdı ve hiç bir kadın bu uslübuyla odun onunla zaten evlenmezdi, evlenmeden seks de seks diye diretmeye başlayınca ipin ucu koptu, ama bu noktaya gelene kadar benim tabiri caizse ağzıma sıçtı ve bende sevdiğim için müsade ettim, ama artık olamayacağını anlayınca tartıştık şu an konuşmuyoruz ama ben hala seviyorumm onu
- +1 yıl
Ben daha önce ne yazdım? Dikkatli okudunuz mu? Ben şöyle yazdım, kaliteli, samimi ve dürüst bir erkek, asla ve de asla yılışık, yüzsüz, yapışkan ve ısrarcı olamaz. Az önce siz yazmışsınız ki boşandığı karısını tavlamak için, peşinden 3 yıl koştuğunu yazmışsınız. Değil 3 yıl koşmak, birisini deli gibi sevsem bile, eğer ki benim içten ve ciddi duygularım, kabul görmemişse bırak, peşinden koşmayı, ikinci kez gidipte konuşmam bile. Ama böylesi erkekler, yüzsüz ve ısrarcı oluyor, karşısındakine kabul ettirene kadar, yarış atı gibi, peşinden koşuyor ve tabii bu sevgi ifadesi değil, elde etme savaşı. İşin gerçeği şu, boşandığı eşi olan bayanıda sevmemiş, tek derdi onu elde etmekmiş ve bu uğurda,3 yıl peşinden koşmuş. Ama maalesef ülkemizdeki Kezbanlar da peşlerinden koşulmasından, çok zevk alıyor. Karşısındakinin verdiği çabanın, bir elde etme savaşı olduğunu bilmiyor, sevgi meselesi ısrarla olmaz, olursa da, sonuç böyle olur.
- +1 yıl
hayır tam aksi tavırlarla yaklaşmış eski eşine, oturmasını kalkmasını beğenmiş hal ve hareketlerini beğenmiş sevmiş ve evlenmiş güya,1. ağız öyle söyledi, peki adama sorarlar böyle bir kadını hak ediyor musun diye, bütün bayanlara potansiyel o* gözüyle bakacaksın ondan sonra da namuslu kız arayacaksın, böyle birini arama hakkına sahip mi sence böyle bir pislik
- +1 yıl
Evet, öylesi pislikler çok var ve siz istiyorsunuz diye de değişmezler. Sizi anlıyorum, ona değer vermişsiniz ve istediğiniz değerde olmasını istiyorsunuz. Ama mesele, öylesi kişileri evlenmeye razı etmekle bitmiyor. Bu seferde, böylesi kişilerin, evde eşine nasıl davranacağı gibi, bir yığın sorun gündeme gelir. Yani istediğiniz kadar, değiştirmeye çalışın, bazıları bilerek değişmez. Hatta sizi aptal yerine koyar, aksine kendi tarzının, doğruluğuna inandırmaya çalışır. Yani tenekeyi parlatmakla altın olmaz. Mesele, herkese hak ettiği değeri vermektir, kişiler verilen değeri hak etmiyorsa, onu sevmiş olsanız bile, geri almasını ve onu bundan mahrum bırakmayı da bilmek gerekiyor.
- +1 yıl
peki ama eski eşine bana şu an sergilediği tavırların aksini göstermiş kadını baş tacı etmiş, ve eski eşi bu ilginin zerresini hak etmeyen biri, şahsen tanıyorum, eski eşi gece yarısı annesini evden kovmuş düşünebiliyor musun, ve hala onu sevdiğini düşünüyorum evinin zilinde eski eşinin adı yazıyor hala, peki ben ne yaptım ona fedakarlıktan iyilikten başka, ve gördüğüm muameleye bak, bu iğrenç muameleyi ben mi hak ettim eski eşi mi, annesini ben mi evden gece yarısı kovdum eski eşimi, bana ve diğer kadınlara böyle davranmaya hiç hakkı yok, ama o ne yapıyor kuş beyninin elverdiğince aklı sıra eski eşinden alamadığı intikamı benden ve diğer kadınlardan almaya çalışıyor, dilerim Rabbimden tez vakitte ahını aldığı kadınların cesasını çeksin
- +1 yıl
Aralarında sevgi bağı da yoktur, göstermelik ve ya tek taraflı bir sevgi. Ama karşısındaki bayan, onu sevmiyor bu belli. Öylesi birisini, daha fazla dert edip, mutasyon ve ya evrim geçirmesini beklemeyin. Zaten hiç kimse birden bire değişmez ve bazıları, hiç değişmez. İnsanların belli başlı, karekteristik özellikleri vardır, bazı insanlarda bunu değiştiremezsiniz ve bazı şeyler, genlerden kaynaklanıyorsa, hiç değişmez. Bilim adamları bile, herkesin değişeceğini savunmuyor.
- +1 yıl
komple değişmez tabi, ama törpülenebilir, köreltilebilir, bu arada ona kendi olabilme şansını veren tek kadın bendim, herkes gibi o da değerimi kaybedince anlayacak, karısı başta olmak üzere herkese göstermelik davranıyordu bence ve hayatına giren bütün kadınlar onu değiştirmeye çalıştı, bunun ezikliği var onda emin ol
- +1 yıl
peki insanlar düzelemeyecekse misal veriyorum, bir insan birini öldürdü, neden hapse atılıyor, cezasını çekmesi ve bunu bir daha yapmaması için değil mi, o zaman insanlar nasılsa bu insanlar düzelmeyecek genetikleri böyle yaradışları suç ilemek için programlanmış, karakterli böyle vs.. vs.. biz bunları salalım dışarda elini kolunu sallaya sallaya dolaşsınlar mı diyelim
- +1 yıl
madem bir hata yapıyor kötülük yapıyor sonucuna da katlanacak cezasını çekecek yok öyle yama, bana yaptıkları yanına kar mı kalacak ben gözlerim şişene kadar ağladığım günleri unutmadım hem de hak etmediğim halde, seni sevmiyorum bana uygun değilsin demek zor geldi ona beni iki arada bir derede bıraktı, bunlar yanına kar mı kalacak
- +1 yıl
Yazmışsın ki, insanlar düzelmeyecekse, neden cinayet işleyince, hapis yatıyorlar? Cezalar, insanların düzelmeleri için değildir, hukuk başka bir şey, psikoloji başka şey. O farklı bir kategori. Öte yandan,"seni sevmiyorum, bana göre değilsin" der mi? Onun senden farklı bir beklentisi var ve öyle söylediği zaman, istediğini elde etme şansı hiç kalmayacak. İkincisi, dürüst olmayan birisinden, dürüstçe davranmasını bekliyorsun. Üçüncüsü, bir insana verilecek en büyük ceza, onu kendinden mahrum bırakmaktır. Kıymet bilip, bilmemesi, onun tercihidir. Peki merak ettim, ne yapmayı düşünüyorsun? Diyelim ki, karşında ıslah olmayacak bir canlı var? Bende merak ettim nasıl onu düzelteceksin? Antartikada muz yetiştirmeye çalışıyorsun.
- +1 yıl
ona kimsenin cesaret edemediği dersi vererek, insan içine çıkamayacak duruma gelecek, öyle bir çakılacak ki yere bir daha doğrulamayacak çok şeyler biliyorum onun hakkında, düzelmese de cezasını çekecek hiç bir suç cezasız kalmamalı, düzelmezse de kendine yapar ne yaparsa o kadar cimri ve korkak ki parayla da seks yapamaz ancak mahallenin delisiyle yapar, ona layık olan da o zaten
- +1 yıl
zaten ondan bundan sonra hayır beklemiyorum ki, ağzına sıçanların peşinden gitsin o köpek gibi sürünsün, her gece 31 çekiyormuş oyle dedi salak, hangi akıllı bayan o pislikle birlikte olur ki,31 çeksin dursun pislik, bir bayana dediği şeylere bak, onun kaderi o zaten, Allah cezasını veriyorda man kafalı olduğu için idrak edemiyor, şu an bir travesti bulsam ona sabahtan akşama kadar. iker yemin ederim
- +1 yıl
Çok terbiyesiz, saygısız ve karektersiz birisiymiş. Ben düşüncelerimi yazdım, insani anlamda, yardımcı olmaya çalıştım. Ama görmekteyim ki, sen onunla uğraşmaya niyetlisin. Yazık değil mi, gençliğine, onunla uğraşarak harcadığın zamana? Tanrıya inanmadığım için, onun yaşamış olduklarının hiç birisinin, kader olduğunu düşünmüyorum. Onun ahlaki yapısı, bu biçimde yaşamasına sebep oluyor, bu kader değil, sadece bir seçim. Kadınlığa, dişi ve doğurgan olmaya, cinsel bir obje, bir mal gözüyle bakan birisi, hiç bir şeyden ders almaz, onu kendisiyle başbaşa bırakmak gerek.
- +1 yıl
aksine okadar inanıyorum ki, Rabbimin varlığına ve her zaman yanımda olmasına, ama farkında mısın sen çok tutarsız konuşuyorsun, önceki yazdıklarını bir oku istersen,''onun yaşadıklarının hiç birisinin kader olduğuna inanmıyorum yazmışsın, bu kader değil seçim diye de ilave etmişsin'' ben de böyle diyordum zaten, değişmez diyen sendin, kader diye ima eden de sendin, bu onun seçimi olduğuna göre düzelme şansı da var o vakit benim savunduğum da buydu zaten, neyse çorbaya çevirdik işi, bu arada haddim olmayarak çok merak ettiğim bir konudur, yanlış anlamazsan ve cevap vermek istersen cevabını almak isterim senden, asla yargılamak değil amacım, Tanrıya inanmıyorum yazmışsınya, peki seni kimin yarattığına inanıyorsun, ve bu koskoca evreni, öldükten sonra ne olacağını düşünüyorsun, reankarnasyona mı inanıyorsun, ben bu durumu akılla bağdaştıramıyorum, neyse şu fan dünya da ne kadar yaşayacağız ki,70 80 yıl bilemedin 100 yıl, sonra hepimizin gideceği yer aynı neyin, gerçek olduğunu
- +1 yıl
Ben öyle, durup dururken ateist olmadım, senin tahmin bile edemeyeceğin kadar çok araştırdım. Sana kızmıyorum, herkes bir başkasına zarar vermediği sürece, inancında hür olmalıdır. İkinci bir husus, benim diğer yazdıklarımı da yanlış anlamışsın, ben onun değişmeyecek olmasını, hiç bir zaman "kader" olarak ima etmedim. Sadece herkesin değişmeyeceğini anlatmak istedim. İnsanların yetişmesinde, aile, çevre, kültür, eğitim ve genlerin etkisi var. Bir insanın kişiliği, bir çok farklı etkene göre şekillenir. Buna yaşam felsefesi ve yaşam karşısındaki duruşuda etkendir. Mutlaka insanlar değişebilir, bunu bende savunuyorum. Ama, herkes değişmez. Nedenine gelince, onun malzemesi ve mevcut kapasitesi buna uygun değildir. Zaten bahsetmiş olduğun kişinin, yaşı da göz önüne alındığında, şu kadarını söylemek istiyorum:İnsanların değişmesinde, her ne kadar dış etkenler söz konusu olsada, insanlar değişmeye kendisi eğilimli olmalıdır.
- +1 yıl
tekrar özür diliyorum, bir çok insanın aksine asla seni yargılamak için yazmadım (ateist olman konusu), senin yerinde ben de olabilirdim... kader değilse o zaman değişme ihtimal de vardır demektir, ayrıca kadere inanırım fakat insanlar kendi kadrini kendileri yaratırlar bir bakıma, yoksa Allah insanların kendi ellerinde olmayan şeylerden dolayı mahşer günü hesaba çeker miydi, hayır tabi ki, değişip değişmeme konusuna gelince, o da insanın kendi elindedir, madem bu durumda olması kendisinin tercihi, doğruları görerek ya da birileri yanlış yolda olduğunu ona göstererek tercihlerini değiştirmesine yardımcı olunabilir, sen ne düşünüyorsun bu konuda?
- +1 yıl
Değiştirme ihtimali vardır. Ama, bazı insanları değiştirme ihtimali yoktur. Bunun için eldeki somut olgular, belirleyicidir. Değişmek, aynı zamanda belli bir kapasite gerektirir. Mesela, bir söz var:"bir aptala, aptal olduğunu anlatamazsın, çünkü seni anlayacak gerekli zekaya sahip değildir". Bu bir örnek. İnsanlara, bazen gerçeği kabul etmek zor gelir. Karşısındaki kişinin, ısrarla istediği gibi olmasını beklerler. Oysa ki, elde olan malzeme bellidir. Psikolojik durumları, karekterleri, iç dünyası bazı kişilerin, değişmeye elverişli değildir. Kaldı ki, senin anlatmış olduklarına dayanarak, bu kişinin normal olmadığını düşünüyorum. Seninle olan, sohbetleri vs. Ama, madem ki, sen çaba sarfetmek istiyorsun, yani daha çok çaba sarfetmek, buna değer mi, o konuda herhangi bir yorum yapmayacağım. Senin burada dikkat etmen gereken şey, bu kişiyi takıntı haline getirme, bunun sendeki etkileride kötü olur.
- +1 yıl
Bahsettiğim erkek son derece eğitimli biri, ama şu lafa örnek teşkil edecek biri ''eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır'' Aptal olduğunu düşünmüyorum ama psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ve maalesef bunu türklerin çoğunluğu gibi kabul etmiyor, gururuna yediremiyor, ben olsam kabul ederdim mesela bu da kişilik meselesi herhalde, benim de psikolojimi bozdu ben kabul ediyorum... Evet dediğin gibi elde olan malzeme belli, ben onu değiştirmeye uğraşmıyorum ki gittiği yolun doğru yol olmadığını göstermeye çalışıyorum, seviyorum çünkü, iyiliğini istiyorum, bana yaptığı bütün kötülüklere rağmen... ben de mükemmel olduğum için yazmıyorum bunları, her insanın olduğu gibi benim de bir çok hatam olmuştur ve olacakta ama ben hatalarımın bedelini başkalarına ödetmedim çatır çatır kendim ödedim, farkım da bu, insanız çünkü, insan eşittir hata, ama mühim olan hatalardan ders çıkartıp bir daha o hataları yapmamak.
sakın ilk adımı atma bence eger atarsan yine aynı şeyleri yapapr sana karşı üzülen sen olursun sen ondan adım atmasını bekle isterse seni zaten emin ol adım atar atmazsada kendi kaybeder evlenmeyecekse neden seninle birlikte o amaçla sadece
01 Yorumla
+1 yılartik gözünde degerli olmasin cunku ne isterse onu yapmissin yani seni istedigimi yapar köle matigiyla görüyor
kendine yapicagin en iyi sey ondan ayrilman ve uzak durman üzerine düserse kontrolu alirsin yeniden yoksa.. zor00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer zaman ağır ol asil ahlak sahibi kaliteli bunlar zaten sende var sınırların kuralların olsun hiçbir zaman basit olma kafasında hala eski ilişkisi var belki cinsellikleri bile devam ediyor olabilir evlensen bile o kadın aklından çıkmayacak onunla yaşayacak eski patronumda öyleydi evlendi ama hep eski aşkı içinde yaşadı yola getirebilecek misin işin çok zor senin
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkaldırabilecek misin kalbi başkasında senide sevse sürekli kıyas çatışma savaş vericek sürekli sensin kolay birşey değil bu insanın zoruna gider senin yanında film izlese müzik dinlese içki içse hep aklına gelecek Allah yardımcın olsun
- +1 yıl
teşekkür ederim ama şu an eski eşini sevip sevmediğini bilmiyorum, tahmin yürütüyorum sadece, sadece eski eşi bunun ağzına sıçmış onun intikamını ben başta olmak üzere diğer kadınlardan çıkartmaya çalışıyor, ben çekildim kenara meydan onun şu an, öyle aptallar bulabilirse kullansın intikamını da alsın ne halt yerse yesin, cehenneme kadar yolu var
Cevap sahibi+1 yılSen kendine düzgün birini bul harcatma sıfır kilometre duygularını herkes iyi bir yaşam hakediyor özelikle senin gibiler için senin onunla evlenmen onun için ödül olur çünkü ne yaparsa yapsın hoş karşılayacaksın daha tükenmedin çünkü yolun başındasın o yol kat etmiş durumda seni nasıl kullanacağınıda iyi biliyor uzmanlaşmış durumda senin her hereketini düşüncelerini çözümleyebilecek durumda nasıl hareket edeceğini biliyor kendin gibi sıfır bir erkeğe layıksın
sana uzak dur demiycem herkes gibi ama biraz kendini özlet , biraz ağırdan al ki seni kaybettiğini düşünsün. değerin o zaman artar ;) aynı demeyeyim de senin gibi sevgilimin gözünde kçük düşmştüm beni engellemişti. engeli açtı 2 hafta faceye girmedm köpek gbi mesaj attı ;)
00 Yorumlasende sıkıntı yok kendın ıcın bir çözüm yolu arama sen doğru olanı yapmıssın karsındaki öküzün önde gideniymiş o yuzden bunlar oluyor kıskanmayan erkek yoktur kıskandır onu kıskanmıyorsa sevmıyordur zaten
02 Yorumla- +1 yıl
özürdilerim basını okuyunca kafam attı okumamıstım sonu daha boktanmıs ne yapacaksın öyle birini yaa birlikte olur olmaz terk eder senı zaten git adam akıllı bırını bul evlen coluk cocuga karıs aşkın old yerde mantık olmaz dıye bırsey olmaz mantık olmazsa pişmanlık olur ızdırap olur daha kotusu ıntıhar olur yola cıkmadan önce bır bakacaksın önene yolda sıkıntı var mı dıye öyle cıkacaksın yola onunyolu tıkanmıs bır noktada
Cevap çok basit
Ters etki yap.
Adam yerine koyma suçla sürekli.
Yuzune laf çarp.
Odunsun de.
Ondan baska herkesi gör onu görme.
Cildirsin12 YorumlaAramadağın sürece değerin artacaktır. Ayrıca belkide hiç aramam barışmaman gerekiyor. Adam niyetini en baştan açıkca belli etmiş malesef
02 YorumlaAyrıl gitsin adam seni düşünmüyorsa fikirlerini değiştiremezsin çünkü onun gözünde değerin yok gibi sevse seni sahiplenmek için evlenir :S one öyle sevişmek istiyorum ben hayatta diyemem birine :D bide sevgilime :D
00 YorumlaNiyeti sadece sevismek olan birinin gozunde degerini neden yukseltmeye calisiyorsunki en kisa zamanda ona tekmeyi bas en yakin zamanda sana deger veren birini bul.
14 Yorumlabende bu sorunu yaşıyorum bir taktik geliştirip değerli olursan lütfen banada söyle bende napıcagımı bilmiyorum
02 Yorumla9 yillik evli ve bir kız çocuğu olan biri için şimdi başka bir adamlami berabersin bunu bir açıkla hele?
15 Yorumla
+1 yılGeri cek kendini
Onsuz yasayabilcegini goster
Hayatının merkezinden sil onu
Ama trip atıyomus gibi gosterme free ol bak o zmn nasıl yola geliyo02 Yorumla- +1 yıl
Keyfne bak o yakında yine tıpıs tıpıs doner
bir kere onun gozune gırememıssen daha kendını öldürsende giremezsin bence sadece usulca ayrıl onu da faceden cıkar.
Murphy kanunları madde 7:
Eğer birinin size dönmesini istiyorsanız ondan tamamıyla vazgeçmelisiniz.00 YorumlaTakmıcaksın. Bunca ne zaman yaptıysan bunların artık tam tersini yapıcaksın
00 YorumlaSen takmışsin buna kafayı ama yanlış yoldasin. Çıkar tamamen hayatından ve unut onu.
00 YorumlaKaçan kovalanır rolleri değişin bu sefer sen kaç o kovalasın sizin en büyük gücünüz tripleriniz :)
00 Yorumlaağzınla kus tut ip atla falan filan sen ugrasma deger verecek olan ilk basından ne mal oldugunu anlar ona göre davranır
00 Yorumla
+1 yılonun değerlerine göre değil, kendi değerlerine göre yaşamalı.
00 Yorumla
+1 yılİlgi alaka göster güldür onu , köpeğin olur :)
01 Yorumla
+1 yılvaay çok farklı bir durum yaşamışsın...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmüzikle ilgilenmelisin..
mesela saksafon,00 Yorumlakendini özlet
00 YorumlaALLAH korkusu olsun yeter
00 Yorumla
+1 yılUzak durmalısın
03 Yorumla- +1 yıl
Soyle bı durum var ters teperse bıle sana ne kadar deger verdıgını gostermıs olur kaldı kı adam sana sadece cınsellık olur demıs pek hayır beklememek lazım bence
+1 yılona vermelisin
03 Yorumla- +1 yıl
sevgiden bahsetmiştim tatlım :))
Yalan soyleme
01 YorumlaKarakterli ol yeter.
02 Yorumlayolunu ondan ayır
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi