+1 yılKafir de olsa mazlumun âhını almaktan sakının.(Buhari) Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Eğer alınan ah bir kendisine haksızlık edilen, zulüm edilen bir kişi ise mutlak surette çıkacaktır.“Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48)
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 487 cevap paylaştı. Ah a inanmam ama vicdanımı da gereksiz yere sızlatmam. Bir insanın vicdani duyguları gelişmemişse bir çok ah almasına rağmen mutlu mesut yaşamaya devam eder.
032 Yorumla- +1 yıl
Bu hissi hiç yaşama derim. Zira karşılıklı bir zevk söz konusu. Ben onu kullandım diye de kendini rahatlatabilirsin. Tüm erkekler sevgilisiyle sevişmek isterler zaten. Bu doğal ve güzel bir paylaşımdır.. Ama bazı b*tan herifler bu güzelliği hiç haketmezler. En doğrusu bu insanları tanıyıp hiç hayatımıza sokmamaktır
- +1 yıl
O zaman işin zor senin. Bir daha kim bilir aşk ne zaman kapını çalar? Bu konuda daha ılımlı olsan mutlu olman daha olası olurdu bence. Bak ben de kızlarda önce beraberlik ararım. Kafama uyarsa devam eder uymazsa konuşarak , üzmeden yolları ayırırım. Bazen de onlar yapar bunu.
- +1 yıl
Bence de erkek koşacak kadının peşinden gerektiğinde.. seksist değilim fakat roller yerine oturmadıkça bir sorun illaki oluyor. kadın hep bir ikilemde. erkek kendi rolü dışında. bir de mantık önemli deyip cayanlar var ya da aşk önemli deyip seks peşinde koşanlar. etraf dolu iken evlenmeleri abes... evlenmek isteyenlerin temiz hayatlarına girmeyin en azından, değil mi?
- +1 yıl
Bak.. erkek her zaman seks peşinde koşar. Çoğumuz evlenince bile gözümüz dışarıda olur. Bunu bir kere böyle kabul et. Ama bazılarımız delikanlı olur ailesini mutlu etmeye çalışır ama bazılarımız adi insanlardır ve ailesiyle asla meşgul olmaz. Sen şimdi evlilik istiyorsun ama erkekler işte böyledir.
- +1 yıl
Erkek bakış açısıyla çoğunluğun işine gelir... sistem erkeğe her türlü hakkı tanıyor çünkü rahatlıkla. ayrıca, seks başat değildir, bütünleyicidir. başa koyduğunuzda insanın en insani yönünü duyguları, mantığı, hissiyatı geriye atmış olursunuz. özgürlük seksle başlamıyor, seks özgürlüğün içinde insanı bütünlüyor. çıkarınızın olduğunu söylemedim ayrıca neden olabilir ki ayrıca... herkes kendi açısından bakar. bu sizin görüşünüz diğeri de benim yaşam tarzım...
- +1 yıl
Ona bakarsanız kadın bakış açısıyla da romantizm, duygusallık önde gelir... Cinsiyetlerin farklılığı tabii ki ilişkilerde de farklılık yaratacaktır. Kadının özgürlüğü aslında sexle başlar. Zira erkekler hep kadının cinselliğini baskılayıp sınırlayarak onun üzerinde tahakküm kurmuşlardır. Bakın dünyaya.. Kadının toplumda en iyi düzeyde olduğu batı ülkelerinde kadın cinsel olarak çok özgürdür. Bu da size bir ipucu vermiyorsa şaşırırım. Yani bizdeki sorun erkekleri çoğunlukla yalana teşvik ediyor. Sexyapmak için türlü numaralar çeviriyorsa bu erkekler bunda sizin hiç mi payınız yok dersin. ve o kadar da masum değil bu hatun kısmı. zira bedenlerini hep iyi ve zengin bir koca elde etmek için silah olarak kullanıyorlar. sonra da neden erkekler seks peşinde diye şikayetler.. neyse bu konu uzar gider. vakit geç oldu.
- +1 yıl
Söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum; ama tümüne değil... elbette seks kadının özgürlüğünün bir parçasıdır fakat doğrudan özgürlüğü değil. Şahsım adına seksi, derin bir ilişkinin anlamlı ve gerekli bir parçası olarak görüyorum. Kadınların zengin koca elde etmeleri de yine erkek egemen sistemin bakış açısının zorladığı bir parçadır ve savunmam da asla.. tıpkı erkeklerin kadına cinsel meta gözüyle bakmaları veya kadını seks üzerinden kurgulayıp özgürlük yaftasını tek yönlü bakış açısına tabi tuttukları için... iyi geceler, tuttuğumu sanmayın sizi...
resmen beni anlattın şu an aynı şeyleri yaşadımmm ve kendisi şehirini terk ettip daha sonra beni bırakıp gitttiiii yani bence terk edilmek bir kere tarif edilmicek kadar acı bişey mişşş duygularrr paramparça oluoo ee sen benim anneme anne dicektinn parmağıma yüzük kondurdun ailenle tanıştırdınn eee bunların hepsi yalan mı bunların cevaplarınıda alamamamk insanı komaya sokuooo bence böle bir acıyı yaşatan bir insanın yanına hiçbirşy kalmazzzz
04 Yorumla- +1 yıl
sürüolarr ne oluo bilmiorummm ya bana deli gibia şık olan herif seni sevmiorum artık dedi ne hakaretler etti yani bence bu erkeklerin geninde varrr.. böle lanetlik yapıcaksann ne gereği varrr gez dolaş ama duygularınla oynamam bir erkek ailesiyle tanıştırosa benim için çok önemli bişeydi bundan sonraa nikah masasına kadar kimseye inanmıcammm o kadar tavsiyem sizde inanamayınnn bu sorunun hepsni birebir fazlasıyla yaşadımm
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet evet tutuyor bak sevgılım bana evlılık vaadi ile yaklasdı ınandım kandım bırlıkde olduk sonra aradan zaman gecdı eskı sevgılısıyle benımle aynı anda ıdare edıyormus ve ogrendm zmn duyglarmla oynadınız acısını yakınınızdan cekceksınız dedm smı sevglmn kardesı yandı ve en sevdıgı kısı oydu :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
bu dünyada adalete inanmam. Ama 6. his üzerinden bazı etkileşimlere inanırım. Yani nazar değmesi gibi olabilir dediğin ah. Allah ile hakkını arayan bir mazlumun arasında perde yoktur onun ahı hemen ulaşır diye bir hadis veya ayet vardı yanlış hatırlamıyorsam
07 Yorumla- +1 yıl
Ona güvenmem için neler yaptı izah bile edemem. ailesiyle tanıştırdı geçen hafta üstüne üstelik... madem hissiyat geliştirmeyecektin ki ben inanmıyorum böyle olduğuna. neden bu kadar uzattın? zorladım kendimi diyor. ben sana açık kapı bıraktım zaten, zorlamanın anlamı ne ki? böyle çok mu iyi oldu?
Gizli Üye(30-35)+1 yılah dediğin evlilik vaadiyse kızlığını alırsan, telafisi zor durumlardan tutar bence. yoksa yani ikiniz de duygusal anlamda tecrübe kazandınız. neticede duygular değişkendir. ahın tutması için bir neden yok bence. bugün seviyorsa yarın da sevmek zorunda değil bir insan seni.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir davranışın onu soğutmuştur yani bu kadar basit. istediğin kadar ah et tutmaz. sana bir zararı olmadı o adamın.
Sen elmayı seviyorsun diye illa elmanın da seni sevmesi gerekmiyor..
Kim bilir, bu kadar istekli bir adam, hangi ufak bir davranışın yüzünden soğumuştur..
Ah edeceğine, otur düşün..11 Yorumla- +1 yıl
kendi eski kız arkadaşlarını, rahatsızlığımı dile getirdğim halde defalarca anlatması aralarndaki münsabete dek... ne hissedersiniz? stresliyken yanında ol, neşeli güler yüzlü ve güçlü... beli ağrıdığında masaj yap ilacını sür, yeri geldiğinde kahvaltısını hazırla, otur sohbetler et, anlayışlı davran. bir de buna maruz kal ama ses etme, ne güzel, sömürül diyorsunuz yani bana. koyun gibi sömürsün seni sen ses etme diyorsun. ne güzel...
+1 yılböyle insanlar Sevişerek Aldattırlar Sonra Duşa Girip Abdest Alırlar Dini alet edip Temizlenirler Ama Kalpte Hep Şerefsiz Kalırlar En sevdiğin insanlar seni umursamayarak soğuturdu kendinden.
İçin ezile ezile alışacaktın çünkü hayat buydu.00 Yorumlabu yaşına geldin hala öğrenemedinmi
evlenmeden tensal temasta bulunma
erkeğin heyecanı ve isteği bitiyor
tavsiyem namusunu iffetini koru03 YorumlaNedense ettiğim ahların tuttuğunu görmedim. Hayır yani adamın kollarındayken başkasına aşık olduğunu söyledi. Hem de hevesini aldıktan sonra. Ve 4 aydır o kızla beraber. Eee nerede ilahi adalet? Ben mi hak ettim şimdi?
00 YorumlaBazı şeylerin ters gittiğini düşünüp bitirmiş olabilir mi? Bence tutuyor ya kızların ahı
09 Yorumla- +1 yıl
Herşey güzel gidiyordu... dün de çok iyiydik. akşam beni eve bırakana dek. arabada uzun yolculuk yaptık. eski kız arkadaşlarından, ricama rağmen bahsetmeye başladı yine. sonra şarkı vs dinledik. sanki hüzünlendi gibi hissettim. ama bana karşı da ilgiliydi, değer veriyordu, şarkılar söylerdi, sarılır koklardı beni her fırsatta, methiyeler vs düzerdi. bugün aradı durumumu sordu, ardından bir baktım face'den silmiş, aradı sordum, bizimkiler senin fotona bakarken yanlışlıkla silmişlerdir dedi. ardından bir mesaj, elbette ŞOK!
- +1 yıl
1 ayda mı? zaten ayrı şehirdesiniz.. birkaç gün önce ailenizle tanıştırıyorsunuz, sonra kısa bir yolculuğa çıkıyorsunuz. bu arada sizi başka bir şehirdeyken özlediğini söyleyip yanınıza geliyor. vs vs.. anlayamadım inanın anlayamıyorum şu anda... ahı tuttu mu kız arkadaşınızın? tuttuysa ne yaşadınız örneğin?
- +1 yıl
Ya garip psikolojisi iyi değildir vs ama illaki içinde kendine göre haklı bir nedeni vardır nedensiz olmaz böyle birşey belkide direk 1 ayda olayların ciddileşmesi gözünü korkutmuştur. Neler oldu mesela 1 hafta içinde 2 defa arabayla kaza yapmıştım bir süre çekim olmamıştı boodyde herzaman kaldırdığım halteri kaldırırken elim sakatlanmıştı ve boğazımın üstünde kalmıştı ölüyodum çok geç görüp yardım ettiler asdfasd :D öyle garip saçma sapan şeyler işte
- +1 yıl
İşi aşırı yoğun. sorunlar vardı ve hep yanında oldum. tek isteğim beni oyalamamasıydı. ama her seferinde seni kaybetmek iztemiyorum her türlü engeli kaldıracağım göreceksin ben kazandım diyeceğim dedi. inanmak güçtü ama inandırdı bir şekilde... çok anlamsız ve çirkin bir ifade daha kullandı bahane olarak çok şaşırdım hem de çok.. bu kadar büyük bir terbiyesizlik, nasıl yanında olan evlenmeyi istediği ve ona bir zararı dokunmamış insana söylenir bilmiyorum. asla affetmem onu bu yüzden, asla!
evet inanirim eski sevgilime ettim zaten insallah olucak bekliyom :-) fazlasiyla hak etti cunku, ugursuz cenabet..
00 Yorumlaİnanırım ve tutar kesinlikle.
Kimsenin ahı kimsede kalmaz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTutar ben inaniyorum. Kimsenin hakki kimsede kalmaz.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen allaha havale et. Zamaninda halamlar anneme neler cektirdiler simdi kendileri neler çekiyor. Sabret herkes ektigini biciyor birgün. Cok inançlı degilim fakat ilahi adalete inaniyorum.
Cevap sahibi+1 yılOrasini bilemem. Yani halamlar anneme laf etti heosinin gelini agizlarina ediyor. Iki kuzenim boşandı esiyle bisanma sebepleriyle anneme halamlarin yaptigi baskinin aynisini kendileri yaşamasıydi. Yani bekle gor birgun olacak.
Cevap sahibi+1 yılBence öyle dusunme. Etme kulum bulursun, inleye inleye ölürsün.
- +1 yıl
keşke... neler vermezdin şu an döktüğüm gözyaşının, kırdığının kalbin hesabını... fitil fitil çıksın istemek hakkım ama o geç olsaydı daha kötü olurdu diye bir de utanmadan mesaj atmış. bir güzel payladım usulden fakat inanın şmdiye dek ahımı alanların hiçbiri kötü olmadı çekmedi. ne ilginç...
inananırım ama inanmayanların ki belki tutmaz çünkü sonuçta inanmıyosun niye tutsun ki
00 Yorumla
+1 yılalma mazlumun ahini, cikar aheste aheste diye bir laf var..
ahin havada kalmaz merak etme00 Yorumla
+1 yılEvet tutar hemde öyle bir tutar ki yarına kalsa da yanına kalmaz merak etme
00 YorumlaErkek ahı tutar mı bilmem ama kadın ahı harika tutuyor. Yaşanmışlık
10 YorumlaEvet inanırım. Hele de baba ahı tutuyor..
00 Yorumlaevet inanırım bknz : ahahahah :D
00 YorumlaAh tutması bence fukara avuntusu..
00 YorumlaAh mah çok saçma birşey.. İnanmam böyle şeylere..
00 YorumlaMazlumun ahı indirir şahı demişler
00 Yorumlagece gece sorunun yarısına gelip bıraktım
00 YorumlaHaklısan tabı :) tutar yanıı
00 Yorumla
+1 yılbnce ah tutar cunku basıma geldı
00 Yorumla
+1 yılTutar
00 Yorumla
+1 yılTutar
00 Yorumla
+1 yılİnanmam..
00 Yorumla