İş arkadaşım bir ara ben namaz kılacam artık dedi ve kırmaya başladı.aradan 3ay geçmeden bende cumalara gitmeye başladım. Arkadaşımı sevdigim için ögle ve ikindi namazlarınıda kılmaya başladım yani fırsat buldukça ama arkadaşlarımı sevdigimden genelde uyum için namazları kılıyordum (kılıp kılmama konusunda zorlanacagım bir işyerinde çalışmıyorum) .bir ara youtube da bir kaç dini videoya bakarken bir video izledim. Video dinle ilgili herşeyimi degiştirdi. Birden 5vakit namaz kılmaya başladım.imkanım dogrultusunda sadaka verdim.insanlara daha anlayışlı daha iyi davrandım.Allahtan bagışlama diledim ibadet ederken gözyaşlarım oluk oluk akardı. Yani hayatA bakış açımdegişmişti.hayatımdaki birçok soru videodan sonra anlamlaştı ve hayatın anlamını buldum. Neden üzülüyoruz.neden acı çekiyoruz.neden mutsuzuz.yani kısaca tüm eksik parçalar anlam kazandı. sekssi bile bıraktım anlayın artık degişimi :) kuran okuyordum akşamları sürekli bagışkanma diliyordum.kuran okurken Allahtan işledigim günahlar için gözyaşlarım içinde bagıçlanma diliyordum.eskisi kadar sinirlenmiyordum.hatta camiden çıktıgımda yaşlı bir adam kafası önünde egik üzüldüm haline tartılım para verim dedigimde tartısı bozuktu ben 75 kiloyum tartı62 olarak tartıyordu adama tartın bozuk dedim bana ana avrat küfür etti bende sinirlenmeyip sessizce parayı verip gittim Allahım dedim ayak üstü sevap kazanmamı saglayan bu adamdan dolayı şükrettim.:) yinede caminin her önünden geçişte tartın bozuk derim oda bana küfür eder halen :) yani lafın kısası hayatım ve düşünce tarzım çok degişti mutsuzdum mutlu bir insan oldum. İmanı içimde hissediyordum nefsim dizginlenmişti. Tabi bende körü körüne baglılık olmaz herşey dogru ve mantıklı olmalıydı zaten kurandada bu yazıyordu. Herşeyi düşünmemizi istiyordu çünkü dogruyla yanlış net bir şekilde birbirinden ayrılmıştı.bende ataist sitelere girdim neden dini inkar ediyorlar ögrenmek istemiştim. Çünkü birçok inanan insanın yaptıgı gibi inanç kabullenmektir. Kabul edersin sorgulamazsın tezi mantık dışı geliyordu zaten kuran ın özünede ters oldugunu düşünüyorum. Çünkü Allah akıl vermişti dogru bir düşünce tarzıyla kendisine ulaştıracagına inanıyordum. Neyse ataist sitede şöyle bir açıklama vardı. Dinazorlar dünyada 160 milyon yıl yaşadılar insanlar 1milyon yıl bile yaşamadılar madem kuran Allahtan indi ozaman neden hiç kuranda geçmezler oysa karıncalar geçer.çekirgeler geçer dinazorlar neden geçmez. Birinci sorum dinazorlar neden hiç dinde geçmez. Sitede yapılan yorum:muhammet dinazorları bilmezdiki kendi yazdıgı kitaba bilmedigi canlıları nasıl yazsın.ikinci olarak kuranı kerimde peygamber efendimizin eşleriyle alakalı kesimlet var buda bana mantıklı gelmedi yani kaçtane eşi olur vs... ilk sorum neden 160milyon yıl yaşamış dinazorlardan kuranda hiç geçmez.sakın petrol şubu demeyin.mantıklı cevaplar bekliyorum. İkinci sorum. Kuranı kerimde peygamber efendimizin kaç eşi kaç cariyesi olacagıyla ilgili surelerin mantıgı nedir. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür
Güncellemeler
+1 yıl
Videoyu merek eden olursa yotube ataist matematikçi yazın iki videosu var 1saat 30dakkalık videosu benim bahsettigim video. İslamı mantıgıyla sorguluyor alışılmışın dışında tarzı var
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer