Erkekleri Anla(yama)mak

Yıllar önce yaşadığım bir ilişkiyi ve ayrılık hikayesini paylaşmak istedim sizinle ve erkeklerin de nasıl anlaşılmaz olabileceğini...


Ortak bir arkadaşımız tanıştırmıştı bizi. Demişti ki ikiniz de kardeşim gibi çok seviyorum. siz birlikte olursanız çok mutlu olurum. Üniversite bitişti ve o yaşa kadar kimse olmamıştı hayatımda, sırfı biri olsun diye olsun dememiştim sevgi lazımdı bana. Ama tanışmak istedim o da istedi..


Kiloluydu ama yakışıklıydı güzel gözleri vardı. Ama olmadı çünkü bunların dışında yetişme tarzlarımız çok farklıydı. neredeyse siyah ile beyaz kadar farklı.. sevmediğim başkalarında gördüğümde kınadığım birkaç şey vardı onda. Mesela minik bir çanta taşırdı yanında hani şu ufak erkek el çantalarından. Sevgili olmadık ama arkadaş gibi görüşmeye devam ettik. İşte bu görüşmeler sırasında tanıştıktan yaklaşık 1 sene sonra aşık olmuştum ona hayat işte.


Kısa bir süre sonra sevgili olduk
Erkekleri anla (yama) ma


İlk ayımızdı annesi ile tanıştım. Çok tatlı kendi halinde bir kadıncağızdı. Bu arada o hala okuyordu bitirememişti okulu ben ise iş arıyordum bir yandan da mezun olması için elimden geldiğince yardım ediyordum ona bölümlerimiz aynıydı çünkü.


Zaman ilerledi... Abisi, yengesi, çocukları, aile dostları, yakınları ile tanışıyordum. Bir tek babası ile özellikle tanıştırmamıştı. Daha okul var sonra babamın bir laf söylemesini istemiyorum demişti.. peki dedim.


Gezerdik birlikte teknoloji marketlerine giderdik mesela o hemen beyaz eşyaların olduğu tarafa yönlenirdi. Evlendiğimizde muhtemel oturacağımız ev bile konuşurdu. Üstelik benim aklımda evlenmenin E'si bile yoktu. Aile, arkadaş, dost ziyaretlerine giderdik herkes bilirdi bizi.



Sevdim çok sevdim ve bir gün onun oldum hayatımda ilk defa...



Biraz daha zaman geçti aradan. Okulunu bitirdi. Hatırlarım annesi arayıp teşekkür etmişti senin sayendi bitirdi diye. Askere gidemedi kilodan çürük raporu aldı. Yani her şey yolundaydı. Mezun olunca babası ile de tanıştım. Yemekler, ailece gidilen yerler, piknikler, yiğenin doğumgünü vs hep devam etti...


Aramızdaki farklara bakmadım hiç oysa hem kültürel hemde fiziksel olarak o kadar farklıydık ki. 1 ile 0 gibi duruyorduk yanyana çünkü o çok kiloluydu ben ise çok zayıf ama hiç takmadım bunu hatta hep ne güzel işte 10 numara bir çiftiz derdim.


Sonra bir gün tuhaflaştı davranışları. Ben ise bunu çok geç farkettim
Erkekleri Anla(yama)mak


Kırmızı çizgileri varmış ve ben bu çizgiyi 3 defa geçtiğim için bitti dedi. Oysa ne aldatılmaydı bu ne daha ciddi bir şey sadece sesimi yükseltmiştim. Ağladım, kouştum olmaz dedim ayrılmam değişirim dedim hem sevmiyor musun beni. Tamam dedi affediyorum devam edelim.


Ve devam ettik ben değiştim. Ama o da değişti. Ailesi ile sıkı ilişki devam ediyordu ama o farklıydı.



3 hafta sonra yoktan bir sebepten bitti dedi.



Arkadaşlarımız konuştu birkaç gün ara verin sonra devam edin. Tamam dedi. Ben o sürede umutla bekliyordum çünkü biliyordum ki beni seviyordu bende onu seviyordum.


4-5 gün sonra ortak başka bir arkadaşımız aradı bitirmiş seninle görüşmek istemiyor. Beynimden vurulmuşa döndüm. Aradım konuşmak için hani zaman tanıyacaktık diye. Konuştuk ama hayatımın belkide en berbat konuşmasıydı. Hani dedim sen istiyordun evliliği sen yaptın her şeyi ilk.. yalanladı. Dedim ben ilk senin oldum peki ya bu çok mu önemsiz?


işte ona verdiği cevap beni bitirdi.



Ben erkeğim. Sen git kime istiyorsan anlat ben elimin kiri der geçerim olan sana olur...



Konuşmanın ondan sonrasını daha doğrusu verdiğim cevapları hatırlamıyorum ama canını yakmak için çok şey söyledim. Bu arada onun sayesinde tanıştığım kimse ile görüşmeyecekmişim onları arayıp ya o ya ben diyecekmiş onlar da seçimini yapacakmış. Dediğini yaptı da herkes onu seçti. Bizi tanıştıran çok eski arkadaşım dahil.


Bu hikaye benim için böyle bitti. Burada yazdığım dışında sıkıntılar da oldu ama onları da yazıp sizi sıkmak istemedim.


Hikayenin karşı taraf açısından sonuna gelince...


Biz ayrıldıktan 2 ay sonra yeni ilişkisini ilan etti benim doğumgünümdü. Bundan tam 10 ay sonra bizim ayrıldığımız günün tam yıldönümünde o kız ile nişanlandı 3-4 ay sonra evlendi, evlendikten yaklaşık 1 sene sonra da çocuğu oldu.


Ben mi? Ben hala bekarım :) Hayatıma biri olsa da tutturamadık bir şeyleri. Ama hala umutluyum da. Bİr de tüm bunları onun lafına gelmeyip ikimizle de konuşan tek bir arkadaşımdan duydum. Araştırmadım yani merak edenler ya da neden araştırdın diyenler için.

Erkekleri Anla(yama)mak
Cevapla