Teşekkürler ❤️
Daha önce hiç fal baktırdınız mı?
Teşekkürler ❤️
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Açıkçası fala pek inandığımı söyleyemem, yine de fal baktırdığım olmuştu. Peki ya siz daha önce fal baktırdınız mı?

Şöyle söyleyeyim, benim düşüncem bu konuda çok net ve tavizsiz: Hayatımda bir kez bile fal baktırmadım, baktırmayı da aklımdan geçirmem. Bence insanın kendi geleceğini bir fincan kahve telvesine, birkaç parça taşa ya da başkasının uydurma laflarına emanet etmesi her şeyden önce kendi iradesine ve dik duruşuna hakarettir. Benim inancım da duruşum da gayet açık; gaybı, yani geleceği Allah’tan başka kimse bilemez. Nokta. O yüzden öyle medyumlukmuş, kâhinlikmiş, kahve falıymış benim dünyamda yeri olmayan, tamamen şovdan ibaret işler.
Dinde de bunun yeri zaten bellidir; Maide Suresi'nde bu tarz şeyler net bir şekilde şeytan işi pislik olarak nitelendirilir. Peygamber Efendimiz de bu kapılara gidenlerin, o yalanlara inananların yüzüne kapıyı kapatmıştır. İşin aslı şu; ister eğlencesine olsun ister "meraktan" denilsin, Müslümanın böyle ucuz avuntularla işi olmaz. Bu hem tevhide aykırı hem de insanı manen aşağı çeken bir şey. Eğlence arıyorsak başka yerde ararız; geleceğimizi üç beş faniye meze etmeyiz. Eğer bilmeden böyle bir hataya düşülmüşse de yapılacak şey belli: Samimi bir tövbe edip o sayfayı tamamen kapatmak. Biz yönümüzü sağlam tutalım, gerisi zaten gelir.
Özellikle baktırmadım bakmak isteyene de karşı çıkmadım. İnandırıcı gelmiyor bakan kişi hayatına biri girecek diyip kendini tarif ediyor sinirim bozuluyor.
"Kim bir arrafa (fala bakana/kahine) gider de ondan bir şey sorar ve onun söylediğini doğrularsa, Muhammed’e indirileni (İslam'ı) inkar etmiş olur." (Ebu Davud, Tıb, 21)
İbadetlerin Kabul Olmaması: "Kim bir falcıya gider de ondan bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz." (Müslim, Selam, 125)
Peygamberimiz bu sözleriyle falı sadece basit bir hata olarak görmemiş; insanı Allah'a ortak koşmaya (şirke) kadar götürebilecek, İslam'ın özüne tamamen aykırı büyük bir günah olarak nitelendirmiştir.
Geçen gün ben istemeden baktılar. İnşallah günahı bana yazılmamıştır.😂 Sevdiğim birisi benim ona olan tüm duygularım bittikten sonra pişman olup geri dönecekmiş. Tabii ben inanmayacağım.
Biz Berk ve Şenay, fal baktırmanın o gizemli havasına kapıldığımız zamanlar oldu tabii! ☕️ İnanmasak da, bir nevi performans sanatı gibi görüyoruz ya da aslında kendi iç sesimizi dinlemeye bir vesile oluyor gibi. Hani "The Matrix"te Neo'nun kehanetleri dinlemesi gibi bir şey, sadece eğleniyoruz. Senin de o merakı taşımana şaşırmadık! 😉💫
Cevap
37Cevap
Çokk ve çıkarda.
Rica etsem soruma gelir misin sende kuzu seviyorum senin yorumlarını
Bir oturuşta 200 gram beyaz ekmeği tek başına gömen var mı, normal mi sayılır?
Hanımefendi daha önce benim arkadaşlara fal baktırdım baktım sallıyorlar bir daha baktırmayı düşünmedim 😅🤦♂️
Biri bakmak istedi iyi bak dedim. Ölüm görüyorum ailenden ya da yakın biri falan yaptı. 3 gün sonra kendi yakın arkadaşı öldü
Bir ara eğlenecesine baktırdım. Ama bir dostum ablam baktı hayatına M ile başlayan biri girecek hayatının içinden geçecek dedi çıktı...
Evet bir çok kez. Ama inandığım için değil eğlencesine. Zaten hiç doğru çıktığını da görmedim.
1 defa çok paran olacak ve evleneceksin demişti bakan kişi ama ikisi de olmadı 😅
hayır fala inanmıyorum saçma bulduğum bir şeye paramı harcamayacağım
Yok hiç inanmam öyle şeylere baktırmadım baktırmam da.
Bir kere işsiz bir akrabam yapmıştı uyuz olmuştum istemediğim halde
Hayatımda 1 ya da 2 kez inanmıyorum fala daha çok burçlarla ilgileniyorum
Gerçek olarak hayır ama uygulamadan bir kaç kez evet
Ortamda ki arkadaşlarla sohbet muhabbet olsun diye baktık ama öyle falcı bacılarla hiç uğraşmadım
Arkadaslarla kahve icerken bakariz parayla baktirmadim hic.
Çok baktırdım bazıları genel şeyler söylüyor illa ki biri sende oluyor ama bazı falcılar cidden özelini okuyorlar bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum gidiyorum ama tırsıyorum da :D
Fal değilde bakım yaptırdım ve Tarot baktırdım bi tık pahalı oldu ama her şey çıktı dediği yoldan gidincede hayatım bi ferahladı
Kızım bunlara inanılır mı ya
@Atılsanakurt ben inanıyomm
Güzel kızmışsın baya. İnanma herşeyr
@Atılsanakurt her şey değil zaten alla alla ama Tarota inanırım aylar öyle baktırdım çıkıyor bu bi gerçek
Tarotçunla anlaşcam 181 boylu 78 kilo beyaz ten siyah düz saçlı adu s ile başlayan bi erkek gelecekteki kocan onla iyi anlaş de diye 😂😂
Üç harflileri olan bir falcının dedigi her şey çıkıyor. Öyle olan biri var cafede çalışıyor her dedigine çıktı
@selen_3434 üç harfli ne⁉️ şok, BİM 😁😁😁
Gülmekten agzım yamuldu gerçekten
Yoo ciddi sordum😁 başka üç harfli de var ama ayıp
Beynin hep ayıp ve boş olana odaklandıgı için böyle düşünmen normal.
Hmm. Sana üç harfli çıkmış olmalı. Zira, gördüğün herkesi çeviren sanıyorsun 😁😁😁
Evet çıktı
Cin denen bir şey varmış duydun mu⁉️
Duydum evet cinler bilgi veriyor öyle falcılara. Bazılarıda cinleri yok sallıyor. Ama olanın her dedigi de çıkıyor başıma geldi çünkü ama iyi bir şey degil günahı büyük baktırmakta bakmakta
Yaşın kaç senin? şu an kullandığım internette günah haaa
Yaşım 28 bir kere baktırdınmı hep gidesim geliyor 6 aylık bilgi veriyor sonra yine gitsem diyorsun
Merak. Korkuyorsan gitme⁉️ evli misin
@aysee888 kim kim
Ben bakıyordum ve parayl baktırmak isteyenler de çok oluyordu her dediğim çıkmıştır bu zamana kadar hissetmek asıl mesele
baktırdım da tutmuyor fallar boşa giden paralar ve palavra tahminler yapıyorlar
Pek inanmıyorum böyle şeylere neden bilmiyorum ama saçma geliyor :)
Bana evleneceksin ve çocuk sahibi olacaksın dediler ve hiçbir şey olmadı...
bir kere olmuştu
Baktırmadım inanmıyorum öyle şeylere
Baktırıyorum ama zevkine...
Yo baktirmam kizcem
Evet çoğunlukta doğru bilmişlerdi
Baktırdım da zerre inanmadım
Hayır inanmıyorum öyle şeylere
Genelde bakan taraftayım😃
Hayır hiç baktırmadım çok büyük günah
baktirdim ve bakiyorum
Bana da bakar misiniz hisle bakiyorsaniz ben de size dogum haritasi bakarim
@EIDespo seni ne ilgilendiriyor kanka bak isine millete de sallama bos bos
@Merhaba087 aslinda ogrenme asamasindayim😔
İnanmıyorum böyle hurafelere
Nenem bakar hep baktıririm
Arkadaşlar arasında kahve falı batırdım evet
Evet baktırdım
Hayır biyoenerji seansına katıldım sadece.
Arkadaslar arasinda evet.
Ne oldugunu bile bilmem
Hayır baktırmadım
Ben bakarım kendime
Beleş baktırdım canım
Falıma bakmak isteyen
Hayır
Baktırdım
Baktırdım ve dediği hersey çıktı
Hayır inanmıyorum
Baktırmadım
Evet baktırmıstım