Allah neden bu kadar birbirine zıt karakterde burçlarda farklı insanlar yaratarak birbirine düşman olmasını sağlamış olabilir ki?

Son günlerde bunu sorguluyorum. O kadar alakasız karakterde burçlar var ki, asla birbirine tahammül bile edemezler bunlar iş veya evlilik yapmış olsalar birbirlerini yerler. Kaos ortaya çıkar ki zaten fazlaca çıkıyor da. Nerede kaotik olaylar/savaşlar varsa en çok hava grupları sonra ateş grupları yüzünden çıkıyor dünya genelinde. Netanyahu, Putin, Trump, Zelensky hepsi dengesi bozuk hava grubu burçlardan. Şimdi burçlara inanmayanlar zaten okumasın bunu, onlar farklı bir kafa gelişimini henüz tamamlamamış.

Aklıma bu konuda tek şey geliyor, Bakara suresinde anlatılan, Allah'ın meleklere ben bir halife yaratacağım lafının üzerine melekler "Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?" diyor. Allah da "Şüphesiz ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim." diyor.

Ayrıca bu konuya ilişkin Muhyiddin İbn Arabî tarafından söylenmiş bir söz var. Diyor ki
"Uyanana kadar insan gezegenlerin (yıldızların) tesirindedir. Uyanmış kişi ise gezegenlere tesir eder." Yani manevi olgunluğa erişmiş hakikate ulaşmış bir insan üzerinde burçların hiçbir tesiri olamayacağını 12. yüzyılda yaşamış bir alim söylüyor. Bu kişi Şam'da yaşamış ve haksız yere asılmıştı.

Allah neden bu kadar birbirine zıt karakterde burçlarda farklı insanlar yaratarak birbirine düşman olmasını sağlamış olabilir ki?