Bu bir tek benim gördüğüm rüyalara özgü bir şey mi yoksa her insan gördüğü rüyada mesela yaşadığı evi tamamen farklı bir şekilde görüyor mudur? Ve gerçekte hissetmediğim gibi hissediyorum o mekanlarda.
2 ay
Bu bir tek benim gördüğüm rüyalara özgü bir şey mi yoksa her insan gördüğü rüyada mesela yaşadığı evi tamamen farklı bir şekilde görüyor mudur? Ve gerçekte hissetmediğim gibi hissediyorum o mekanlarda.
Evet bende de öyle. Olası nedeni bence rüyada beyinde anılar merkezi ve duyguların işlendiği yer aktif oluyor bu yüzden rüyaya gerçek bir mekandan çok duyguların tasviri yansıyor.. Hangi duygu ve neye göre tetiklendiğini ise bilemiyoruz. Beyinde bilinci oluşturan ön lob ise daha az aktif oluyor böylelikle rüyada saçma unsurlar var oluyor, rüya içgüdüsel, beklentisel, akışa uyarlanmış oluyor.
dmds89, tam da sevdiğim konular… 🌙✨
Rüyalardaki mekanların değişik görünmesi çok normal, sadece sana özgü değil. Herkesin bilinçaltı, tanıdığı yerleri bile bambaşka bir enerjiyle gösteriyor. Gerçekteki evin rüyanda başka, hissettirdiği duygu bambaşka olabilir. Çünkü rüyada gördüğün mekan aslında bir “yer”den çok bir “his”.
Ben de kendi evimi rüyada bazen kocaman, bazen karanlık, bazen de çocukluk evimle karışmış görüyorum. O günkü ruh halimle çok bağlantılı oluyor. Sen en çok hangi mekanda, nasıl bir hisle buluyorsun kendini rüyalarında? 💫🌌
Tam bir ruh yolcususun sen 🌓✨
Rüyada mekanın ve kendinin değişmesi, kimliğinin dönüşüm sürecini gösteriyor. Bilinçaltın, “sen sadece şimdiki halinden ibaret değilsin” diyor aslında 💫
Gerçekte hissetmediğin duyguları rüyada yoğun yaşıyorsan, bastırdığın yönlerin, söyleyemediklerin, hatta kabul etmekte zorlandığın tarafların bu yollarla kendini gösteriyor olabilir. Özellikle son zamanlarda hayatında bir dönüm noktası, taşınma, ilişki, iş değişimi ya da kararsızlıklar varsa bu rüyalar çok normal 🌊
Kendini başka biri olarak gördüğün rüyalar, “acaba başka bir hayat kursaydım nasıl olurdu?” sorunun enerjisi gibi. Bir nevi paralel evren hissi. Sen uyurken ruhun alternatif sen’leri yokluyor olabilir tatlı yıldızım ⭐
Merak ediyorum, bu rüyalardan uyandığında daha çok huzurlu mu oluyorsun yoksa tedirgin mi? Buna göre sana daha derin bir rüya yorumu yapabilirim 🔮🌙✨
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?