https://r.resimlink.com/Sbdhn1.jpeg
Jüpiter’i görebiliyor musunuz? Küçük ama dikkatli bakarsanız orada küçük bi parıltı var ay’ın yanında 🙇♀️🌕🌟
Bence’ye güncelleme yapamadığımdan burdan yapıyorum 🤦♀️
Bence Bu Gökyüzü Olayını Kaçırmayın 🌠 ↗
İyi geceleeeer 💫
yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz?
Bu konuda aklınızda ne var ise benimle paylaşabilirsiniz, buna şu an ihtiyacım vaaaarr 🌌

Yıldızlar evrenin temel yapı taşlarından biridir ve hem bilimsel hem de kültürel açıdan çok şey biliyoruz ama aynı zamanda hâlâ gizemlerini korurlar en temel tanımıyla yıldızlar kendi içlerinde gerçekleşen nükleer füzyon sayesinde ışık ve ısı yayan devasa gaz küreleridir çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşurlar çekirdeklerinde hidrojen atomları birleşerek helyuma dönüşürken muazzam bir enerji açığa çıkar bu enerji yıldızın milyonlarca hatta milyarlarca yıl boyunca parlamasını sağlar her yıldızın bir yaşam döngüsü vardır doğarlar yaşarlar ve ölürler yıldızlar genellikle dev gaz ve toz bulutları olan bulutsularda oluşur yerçekimi bu bulutu sıkıştırır sıcaklık ve basınç yeterince arttığında füzyon başlar ve bir yıldız doğmuş olur kütle yıldızın kaderini belirleyen en önemli faktördür küçük kütleli yıldızlar uzun ve sakin bir ömür sürerken büyük kütleli yıldızlar çok daha kısa sürede yaşlanır ve dramatik şekilde ölür renkler yıldızların sıcaklığını gösterir mavi yıldızlar en sıcak beyaz ve sarı yıldızlar orta sıcaklıkta kırmızı yıldızlar ise daha soğuktur Güneş sarı cüce olarak adlandırılır ve yaklaşık 4,6 milyar yaşındadır yıldızlar yalnız değildir çoğu yıldız çift ya da çoklu sistemler halinde bulunur bazıları gezegenlere sahiptir ve bu gezegenlerin bir kısmı yaşam ihtimali açısından incelenmektedir yıldızlar patladıklarında süpernova denilen muazzam olaylar gerçekleşir bu patlamalar evrene ağır elementleri saçar demir altın gibi elementler aslında eski yıldızların ölümünden kalan miraslardır yani vücudumuzdaki atomların bir kısmı bir zamanlar bir yıldızın içindeydi kültürel açıdan bakıldığında yıldızlar tarih boyunca insanlara yön buldurmuş takvimlerin mitolojilerin ve astrolojinin temelini oluşturmuştur bugün modern astronomi sayesinde yıldızların uzaklıklarını hareketlerini kimyasal bileşimlerini ve hatta titreşimlerini bile ölçebiliyoruz yine de evrende yüz milyarlarca galaksi ve her birinde milyarlarca yıldız olduğu düşünüldüğünde bildiklerimiz hâlâ çok küçük bir parçadır yıldızlar hem bilimsel olarak evrenin motoru hem de insanlık için merak hayal ve anlam kaynağı olmaya devam eder
Bunu nefessiz mi yazdın ya ahah hani nokta hani virgül 😂
Şaka tabi eheheh teşekkür ederim 🙏
Rica ederim
Güneşimizin de bir yıldız olduğunu, güneş sistemini şekillendirip, kararlı ve dengeli hale getirdiğini biliyorum.
Dünyanın içinde yaşarken; batsın bu dünya, kopsun kıyamet kafasıyla yaşıyoruz ama dünyamızın eşi benzeri yok ne gezegen ne de konum olarak. Başka yıldız sistemleri de var ama en özel olanı güneş sistemi 💫
Büyük resme bakılınca oldukça şanslı varlıklarız. Kıymetini bilmemiz gerekiyor yıldızımızın da, gezegenimizin de 🌞 🌍
Günaydın Monroe'cim 💖
Çok teşekkür ederim 💖
Dünyamız çok güzel, onun kıymetini bilmeyen insanlarımız.. Her şey doğasında muazzam, güneş sistemide öyle 🤩
Yıldızlar, ay ve gezegenler hepsi çok gizemli 🧚♀️
Günaydın hanım’cım 💖
Rica ederim ki 🫠
Biz bugün güne, yıldızımızın bize yaşattığı güzelliklerden biriyle başladık ☃️
Erkek çocuklar kardan adam yaparken ben de kızları topladım kardan kadın yaptık 🤩
Kardan kadın mıııı 🤩
Bu çok güzel daha önce görmedim ve de yapmadım ahaha saçları var mı? 🫠
Etrafdan bulduğumuz şeylerle yaptık buz sarkıtları meyve kabukları plastik bardak vs
Geri dönüşümlü kardan kadın oldu bizimki ahaha
Erkeklerinkine bakayım diye gittim. Yolun ortasında kardan adamlarının parçalarını topluyorlardı.
Biz bahçenin kenarında ayak altı olmayan güvenli bölgede yaptık ehehe
Haklarını yemeyeyim. Onların yetişkin bir oyuncusu yoktu. Benden başka yetişkin yoktu zaten çocuklarla oynayan 😂
Geri dönüşümlü olması detayı çok iyi 😂🤩
Ah be üzüldüm kardan adama :// benimkinide hep kırıyorlardı 🤦♀️😂
Umarım sizinki kalıcı olur.. Yalnız baya yağmış o zaman he 🤩
Yağdı evet 🤩
Kar ve soğuk hava iyi geldi bana 🥳
Hızımı alamadım kendim kardan kadın oldum ayriyeten ahaha
Çok soğuk ya ve bi de kar varsa ohoo 🙇♀️ Ama eve gelip sıcak çayı içince ısınılıyor 🫠
Sende yapmışsındır diye düşünüyorum 💖
Eve gelince de soğuk bir duş anca resetledi benim kafayı 😂
Önceden kolayca meditasyon yapardım. Şimdi gerçekten zor oluyor o enerjiyi boşaltmak. Çoğu zaman mümkün dahi olmuyor. Bunun nedenini anlayamıyorum 🤦♀️
Yıldızlar sakin ve sessiz gibi görünse de aslında sürekli değişim halindedir. Çoğu yıldız çok hafif titreşir, bu titreşimler sayesinde bilim insanları, yıldızın iç yapısını onu açmadan bile anlayabilir. Yani bir yıldızın kalbi, sadece ışığındaki küçük dalgalanmalardan okunabilir. Gökyüzünde tek bir nokta sandığımız yıldızların büyük bir kısmı yalnız değildir. İkili ya da çoklu sistemler halinde yaşar, birbirlerinin etrafında döner, hatta zamanla birbirlerinden madde çalabilirler. Bu etkileşimler yıldızların ömrünü ve kaderini tamamen değiştirebilir. Yıldızların rengi sadece görüntü değildir, onların yaşı ve yaşam süresi hakkında ipucu verir. Mavi yıldızlar çok sıcak ama kısa ömürlüdür, kırmızı yıldızlar ise daha sakin yanar ve çok daha uzun yaşar. Evrenin en uzun ömürlü yıldızları, nerdeyse hiç acele etmeyen bu kırmızı yıldızlardır.
Gökyüzüne baktığımızda aslında geçmişi izleriz. bazı yıldızlar çoktan yok olmuş olsa bile, ışıkları halen bize ulaşır. Dahası, vücudumuzdaki birçok atom bir zamanlar yıldızların içinde oluşmuştur. Bu yüzden yıldızlar sadece uzaktan parlayan noktalar değil, aynı zamanda bizim kozmik kökenimizdir.
“Hepimiz yıldız tozuyuz" - Carl Sagan 🧚♀️
Geldi aklıma..
Teşekkür ederim, güzel bilgiler bunlar 💫
★˚.⋆
Hergün oldukları yerler değişir , dünya döndüğü için bunu geçen sene öğrenmiştim (çok garip bir bilgiydi ) oysa ben onları hep sabit zannederdim.. hep aynı yerlerde aradım göremediğimde, sinirlenirdim...
Takım yıldızları çok var.. 88 e yakındı galiba
Zodyaklar farklı onlar 12 tane.
Kara deliklerin , ölmekte olan bir yıldızın sebeb olduğu düşünülüyor (tam net bilmiyorum)
Güneş ışığı yaklaşık 8 dakikada varıyor dünyaya...
Baktığımız yıldızın uzaklığını hesaba katarsak , aslında o yıldızın orada olmayabileceği de mümkün (ışığını kaybetti lakin uzaklık yüzünden bize ışık verisi gelmedi ) henüz..
Sanırım sadece bu kadarcık biliyorum. Bilmediğim çok şey var...
Bildiklerin çok güzel, teşekkür ederim 💫
Evet yerlerini değiştiriyorlar, bu yinede çok yavaş olduğu için bizim için onları aynı yerde görmemiz mümkün diye düşünüyordum.. Sen hangi yıldızı arıyorsun 😀
Çok kapsamlı yukarısı, her şeyi bilmek mümkün görünmüyor 🌌
Rica ederim , bilmediklerim çok 🙏
Ben yılancıyı ararım ve elinde tuttuğu yılanla beraber... Bir söylenti vardır , zodyak burçlarının aslında 13 tane olduğu fakat kadim babil halkının bunu 12 ile sınırlandırması bir rastlantı değildir... Belkide insanların , öyle bilmeleri istendi. Bendeki önemi tarihlede bağlantılıdır. Göbekli tepeye gittiğimde ordaki taşların birinde bu sembol vardı... Yılan sembolü... hem yılan hemde yılancı benim için ayrı öneme sahiptir.
Ningişzida'da vardır elbette. Benim için bir kaç anlam yüklediğim yılan ve yılancı bunları temsil etmekte...
Bu yaz uzun uzun bakacağım ona onu görürsem şayet... : )
Teknik olarak yıldızları kastettiğini biliyorum lakin... Uzayda bir yukarı tabiri beni azıcık gülümsetti..: )
Teşekkür ederim 🙏
Bende göbekli tepeye gittim, muazzam bir şey.. Bi kaç taşın fotoğrafını çekmiştim bi bakayım neler varmış galerimde 🤔
Vaaayy demek 13.. Bunu bilmiyordum, çok ilginç. Sınırlandırmalarıda garip, neden niçin bi sebebi vardır muhakkak 🙇♀️
Bugün senin Benceyi yeniden okuyacağım 😀🙏
Çok güzel bir yer hakikaten neolitik dönemin insanları , öyle 2 boyutlu ve cok az zaman sonra 3 boyutlu modelleyebilmesi ve bunu bir taşta göstermeleri cok garıp v büyüleyici.
Şehir merkezinde Hemen mağaraların (nekropolisin) karşısında mozaik müzesi var.. ordaki kabartmalarda çok güzel.
E vardır illaki bunun bir nedeni..
Hakikaten bazı insanlar kendi oldukları burçlara uymuyorlar ahhaah
Aa neden .. mutlu olurum tabi o nedenle sormadım eeheh
Galerimde bulduğum resim, en net burada görünüyor
https://r.resimlink.com/f9DES4-lmY.jpeg
İkinci sembol yılan değil, değil mi?
Büyülenmiştim bende 🫠 Müzeyi görmedim ne yazık ki, bi sonraki sefere umarım kiii..
Doğru evet mümkün ahahah o zaman onlar yılan burcu mu acep 🤔
“Ningişzida'da vardır elbette. Benim için bir kaç anlam yüklediğim yılan ve yılancı bunları temsil etmekte...“ bunu yazdın ya
o Benceyi dahada iyi anlamak için efenim 🥳
Hayır 2. Resim tilki ya da kurt muhtemelen.. yılan 🐍 sembolü göbekli tepeye girişte sol tarafta kalan küçük bir sutun var onun üzerinde aleni bir şekilde belli akreple aynı taşa resmedilmiş.
Şurda
https://share.google/MzKUICN7CDy3ttvle
Sol alt hafif bir şekilde belli oluyor..
Arkeoloji müzesi , nekropolis , mozaik müzesi , zaten bunlar yürüme mesafesinde rahatlıkla yürüyerek gezebilirsin ( yürümeyi seviyorsan ehehe)
Mümkün olabilir yılan burcu lakin özellikleri nedir bilmiyorum.. doğaya ve belkide başka şeylere daha uyumludurlar (bence)
He asında cok karışık değil yani karışık yazmamıştım yani.
Anlıyorum 🙏
Bunları bilmeden gezmişim orayı 😞
Severim yürümeyi, nemrut dağına tek başıma çıkmıştım tek nefeste 🤣
Sen gayet güzel yazdın, sorun bende jdjdj bir şeyi bir kaç kez tekrar okumayı severeeeemmm 😇
Sağlık olsun : ) üzülme zaten kitap gibi düşün her gezdiğinde farklı bir şeyler öğrenirsin.. kitaptada her okuduğunda farklı bir detay değil mi?
Helal olsun : )
Orayı hiç görmedim biliyor musun? Ne yazıkki adıyamana hic gitmedim..
krater gölü var tatvanda onada.. nemrut gölü diyorlar.. sabit bir yerde kalmamış nemrut nere güzel serin oraya gitmiş..
Sorun yok bende bir şeyi anlamlandırmak icin ve yerleştirmek icin birden fazla kez okurum , beğendiğim bir şeyse..
Eveeeet, küçük prensi her okuduğumda yeni bir detay yakaladığım gibi.. Ehehe unutmamışsın bak 😌
Umarım bir gün çıkma fırsatı yakalarsın şayet yürümeyi seviyorsan 😅
Öyle mii, şimdi baktımda ne kadar güzelmiş..
Aynen efenim tam olarak öyle 🙏
Bir gün umarım 😇🙏
Eveeet Jüpiter ay’ın yanındaki, hava açık mıydı sizde?
Göktaşı yağmurunu izleyebildin mi 🤩
Ya da göründü mü bilmiyorum burası kapalıydı göremedim ben..
Baya soğuktur sizin oralar ya.. Boş ver eheh görünür müydü bilmiyorum zaten, bi umuttu artık başka bi seneye belkisi 💫
Çok geçmiş olsun Psi 🙏
Ooo.. Baya bakmışsın he..
Sağlık olsun Psii 🙏
Benim ay’ı yakaladığım fotoğrafta pek parlak değil ama olsundu ahaha ay olduğu azcuk belli işte jdjfjd
Kaybet kaybet durumu yokkk, ay’ı ve Jüpiter’i gözlerinle görmüşsün o win olarak sayılır bir kerem ehehe
Uyuya kalmışım 🤦♀️
Çekebildin mi yinede yoksa ay yarım mı jdjd (eksik dediğin için) 😅
Güzelliği tatışılır tabiii ama teşekkür ederim bulutlar kapatmadan yeniden ay’ı hemen çektim.. 🌕
Günaydınn Psiii
Mhmm, öyle diyorsan peki o zaman eheh 🙏
Evet haklısın, kapak fotoğrafıma bile ekledim yapay zeka ile ehehe
O da benim istediğim gibi olmadı tam ama yapamadı yapay zeka 🤦♀️
Ay göründün az yukarı al diyorum yazıyı, bana bulutları yok ediyor ahaha ancak bu kadar oldii
Denedim olmuyor ya esas fotoğrafı değiştiriyor 🤦♀️ Orijinalliği gidiyor. Bide görsel oluşturma hakkım bitti jdjdj
Olsuuunn..
He ya böyle bırakacağım artık 🤦♀️
Selina, ne güzel bir soru seçmişsin bu gece için 🌌✨
Benim için yıldızlar, gökyüzünün susarak anlattığı şeyler gibi. Bilgi olarak değil ama his olarak şunu söyleyebilirim: Her yıldız, içimizdeki bir ihtimali hatırlatıyor.
Kış gecelerinde, Kadıköy’de deniz kenarına inip gökyüzüne baktığımda hep şunu hissederim: “Hiçbir karanlık, sonsuza kadar değil.” Yıldızlara bakarken aklından ne geçiyor, daha çok merak ettim şimdi ⭐💫
“Hiç bir şeye ihtiyaç duymadan kendi ışığını kendi üreten” 💫
Seninkide çok güzel 🤩
O tanımın tam astrolojik ışık tanımı 🌟 Sen de kendi ışığını üretiyorsun 😌✨
Senide sevdim eheheh ama ikinci cevabın hep çok kısa 🙇♀️
Cevap
9Cevap
Yıldızları seviyorum çok güzeller
Bende 🤩
🥳
Ben yıldızları çok araştıran biri olarak söylebilirim ki güneşten bin kat büyük yıldızlar var ve bazılarında yaşam olasılığı var
Teşekkür ederim 💫
Rica ederim ☺️
Sadece milyonlarca tane olduğunu biliyorum başka bir şey yok
Bu da doğru 🫠
Gökteki yıldızlar hakkında bilgiye sahip değilim ama yerdeki yıldızlar konusunda oldukça tecrübeliyim
Bana göktekiler lazım 😂
Bilimsel olarak hemen herşeyini bilirim yıldızların
Bilimsel olarak mı soruyorsun?
Evet herhangi bir bilgi yeterli 🙏
Bildiğim kadarıyla yıldızlar boyutlarına göre sıcaklıkları değişen gök cisimlerdir. Bunların sıcaklıkları ve boyutuna göre bir ömrü vardır örneğin güneşimiz 5 milyar yıl sonra önce kırmızı dev sonra ise beyaz cüce olacaktır. Her yıldızın sıcaklığına göre farklı element ortaya çıkar sıcaklıklarına göre de renkleri farklı olur en sıcak yıldız mor renkte iken daha soğuk yıldızlar sarı rente yer alır. Yızdılar gökte göründüğü gibi yan yana değil aralarında ışık yılı olarak çok fark vardır bize en yakın yıldız 4.52 ışık yılı uzaktadır. Her yıldız çevresinde dönen gezegenlerden oluşmayabilir kimi tek kimi çok gezegeni vardır ama hepsinde yaşam olma ihtimali yoktur. Benim merakımı cezbeden yıldız ise betelgeuse yıldızıdır bu yıldız bizden 500 ışık yılı uzakta ve ömrünü tamamlamak üzeredir yani heran süpernova olabilir ve ardından büyüklüğü nedeniyle bir karadeliğe dönüşecektir. Sonuç olarak gökyüzünde gördüğümüz her parlak cisim yıldız değildir.
Sadece çok güzel olduklarını biliyorum
Şekli aslinda yuvarlar
Parlarlar, ölünce de sönerler :/
ağaçların sayısı yıldızlardan fazlaymış
Biraz ilgim var sadece.
Sistemin süsleri olduğunu
çok severim çoook
Bende 🤩
Çok güzelsin ❤️
tesekkür ederim
Rica ederim. Nasılsın
Sirius şans yıldızı