Arkadaş / dostluğun görevi nedir?

Arkadaşım başak burcu beni de çok seviyor ve üzülmemi istemiyor, 2 senelik sevgilim benden 3 gün önce ayrıldı ve bunu ilişkimizin 2. ayında da yapmıştı ve o zaman baska kızla konustugundan şüpheleniyoduk o yüzden affetmeme kızmıstı. Şimdi de ben onunla alakalı gelse de dönmem, artık yoluma bakıyorum, onu affetmem vs demediğim için benim mantıksız düşündüğümü düşündüğü için (hak veriyorum) bana konusma yaptı dün biraz, ben baska konudan konustugum halde konu oraya geldi ve ben sen ne dersen de umrumda değil dedim ama o anlamda demedim, benim karakterim bu ben çevremdekilerden tavsiye alıp sonra kendi bildiğimi okuyorum yanlıs da olsa kımseyı dinlemiyorum, bunu o da biliyor. Ben sürekli annem gibi ondan neyin doğru neyin yanlıs oldugunu duymaktan bıktım. Biliyorum üzülmemi istemiyor, ben hep mutlu olayım istiyor ve değerimi anlamamı istiyor ama şu an ben uzun bi ilişkiden bi anda çıktım ve onu hala çok seviyorum. Sevgim bi anda bitemez. Arkadaşım olarak bana akıl verip sonra sen bilirsin demesi gerekmez mi? Dünkü konuşmadan sonra kırılmış, akşam konusuruz dedi ama ben napayım bilmiyorum bu konuda? Kalbini de kırmak istemiyorum. Konu benim eski sevgilime gurursuzluk yapıp dönmem değil, onun annem gibi baskıcı olması.

Arkadaş / dostluğun görevi nedir?