Ruh gerçekten var mı? Astral seyahat gercek mi?

Arkadaslar ben uzun suredir uyumaya calisirken aptal dusunceler kafami buruyor ve bu sadece uyumaya calisirken degil, mutlu oldugumda pozitif bir animda bile aniden bana olum korkusu geliyor ve tum gunum mahvoluyor. Sonunda oleceksem gulmenin ne anlami veya aglamanin ne anlami var? Hatta yasamanin bile, milyonlarla param olsun sonunda oleceksem ne anlami kaliyor? Annemi cok seviyorum ama sonunda olecegim ve onun kim oldugunu bilmedigim bir karanliga mi dusecegim yoksa var oldugunu sandigimiz ruh baska bir hayatta gozlerini mi acacak? Herkesten cok sevdigim ailem oldukten sonra baska bir hayatta beni tanimayarak mi yasayacak? Peki islamdan konusursak yaptiklarimiz yuzunden ailemle birlikte cehennemde mi yanariz yoksa buyuk olmayan gunahlarimiz affedilirde cennete mi gideriz? Reenkarnasyon mu ahiret mi yoksa sonsuz bir karanlik mi? sonsuzluk kavrami beni deli ediyor. Evrenin buyuklugu bile cok garip nerde basliyor nerde. itiyor nasil yarandi. Teorilere gelirsek, Bigbang patlamasini diyelim, peki bundan once evren neydi nokta miydi? Hani nokta bile degilse hiclik mi vardi? hiclikten evren nasil yaranabilir ki? dunyanin yaranmasi bile cok garip naail bu kadar mukemmel sekilde duzene uyuyor dunya? Neden hersey cok yolunda ve evrende hicbir meteor dunyaya carpmiyor? Yer cekiminin olmasi bile garip. Neden sadece dunyada bunlar var? Tanri mi bizi yaratti yoksa biz mi tanriyi? Tanri kavramina inanmak zorundaymis gibiyiz cunku herseyin bu kadar duzenli olmasi asiri sacma. Bunlari dusunmekten deli olmak uzereyim. Kanitlanmis birseyi olmasa bile bu konular hakkinda arastirma yapanlar bana teselli verebilir mi?
Ruh gerçekten var mı? Astral seyahat gercek mi?