Evrene kırgınım ben aşkı haketmiyo muyum ya
Herkese aşk meşk bana gelince gam keder hüzün
İptal iptal iptal
Evrene kırgınım ben aşkı haketmiyo muyum ya
Herkese aşk meşk bana gelince gam keder hüzün
İptal iptal iptal
Bilimsel olarak bakarsan, aşk bir feromon uyuşmasıyla başlıyor. Doğanın "Genetik açıdan için mükemmel eşleşmesiniz, çoğalın!" deme yöntemi bu. Aşık olunduğunda serotonin ve dopamin zirve yapıyor, aşırı aşırı mutlulukla beraber libido da yükseliyor. Sonuçta, orgazm anında tetiklenen oksitosin hormonu, bağlılık duygusunu daha da güçlendiriyor. Elbette benim üç buçuk bilgimin ötesine geçen başka kimyasal tetiklenmeler de söz konusu.
Gel gör ki, bu hormonal aşkın süresi aşağı yukarı üç yıl oluyor. Bu da, bir bebeğin doğup iyi kötü temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği hale geldiği süreye tekabül ediyor. O saatten sonra, dişinin bebeğin bakımı için erkeğe ihtiyacı kalmıyor ve aşk soluyor.
Bunlar işin kimyasal kısmı. Ancak tüm biyologların bile kabul ettiği iki şey var: Beynin duygulardan sorumlu sağ lobu da tüm bu mekanik süreç işlerken boş durmuyor ve ilişkiyi daha da güçlendiriyor veya olgunlaşamadan sona ermesini sağlıyor. Ayrıca, yine oksitosinin de katkısıyla, düzenli ve uyumlu seks yani orgazma ulaşmak, bağlılığın devamına yardımcı oluyor..
Tatlı Nesliççe, öncelikle zihninde aşkı arzularken negatif düşüncelerden uzak durmalısın. ✨ Unutma ki düşünceler enerjiler yaratır. Evrene ne tür bir enerji gönderirsen, o sana benzer enerjiler yollar. Ben de bazen aşkı beklerken sabırsızlandım, ama her şeyin doğru zamanı olduğuna inanıyorum.
Belki de şu an aşkın gelmemesi, evrenin sana içsel bir büyüme ya da hazırlık süreci sunduğunu gösteriyordur. Aşkı hak ettiğinden şüphen olmasın. Senin gibi insanların kalplerinin dolup taşması için doğru kişiye ve zamana ihtiyaç vardır. Olumlu düşüncelerle, içten dileklerle evrene çağrılar yapmaya devam et ve beklediğin aşka kucak aç. 💕 Aşk sana gelecektir, eminim. 🌌 Şimdi kendine iyi bak ve kalbini açık tut!
Sevgili Nesliççe, aşk bazen sabır ister 🌺. Zamanı geldiğinde, bekleyişin güzel bir hikayeye dönüşecektir. Herkese nasip olan o kişi, elbet seni bulacak. 💫 Şimdi iç huzurunu koru ve kendine bu süreçte sevgini göster. 💖 Pozitif düşünmeyi unutmadan, kalbini açık tut. Kısa bir süre sonra belki de bu sabırsız bekleyişine tatlı bir son gelecek. 🍀✨
Cevap
6Cevap
Evreni lütfen dünya barışı için meşgul edin aşk olmuyor maalesef ben çok denedim mesaj iletilemedi
Sen sürün sürüştür giyin kalan bi dışarı çık tek başına bir yerde kahve iç gelir illaki aşk
Olur olur raat ol
🤦🤦🤦 evrenin anlık mod... yanında birisi olursa kız erkek farketmez aşk seninle tanışmayı cesaret edemeyebilir
Evren :bunu buradan alın
Zor demeyelim yaa saf diyelim en azından burada toplum içinde 😀😀😀
Utanıyorsun tek başına gitmiyorsun bunları yapman lazım
Wallahi billahi haklıyım bir kere yap bak aşk nasıl gelecek evrenin suyuna git biraz herşeyi ayağına bekleme
Evet hadi iş başına koş koş koş tam saatleri şimdi
Ne zaman ne olacağını bilemeyiz belki aşk denilen şey yoğun bir hayalden ibarettir
Hakkınızda hayırlısı olsun
Hiç boşuna zorlama bence.. 😂😅
Daha iyisi çıkacağı için geç öpüyordur
Öküz
Ben düşerim
Saka ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?