Evren ıc ıce gecmıs kara delikler olabilir mı?

Mesela ıcınde bulundugumuz uzay bır karadelık bu gördüğümüz karadelıkler de bu karadelıgın ıcındekı karadelıkler. Ama onların ıcınde madde olamıyor. Bızım uzay yanı bızım karadelık ıcınse madde bulunmasına ızın veren cınsten bızım de ustumuzdekı yanı ıcınde olduugmuz karadelık gerçek dünya olabilir mı? Çünkü bız burada gercegın bır yanılsamasını görüyoruz belki de. O yüzden zaten bırbırımze dokunmuyoruz tam manasıyla elektron boyutunda. Dokundugumuzu hissediyoruz çünkü bız yansımayız. Gerçek dünyada ise her şey bırbırıne tam manasıyla dokunuyor olabilir. Yanı bız üçlü ıc ıce gecmıs karadelıklerın ortancasının ıcınde olabılır miyiz? En alt yanı şu an bızım kesfettıgımız karadelıklerde yaşam olamaz yutuyo çünkü. Ama uzayın kendisi bır karadelık ise bız ortancayız demek yanı bu da bız yanılsamayız demek. Bızım ustumuzdekı karadelık gerçek hayat olabilir mı? Bukadar gerçek hıssetme sebebimiz ise o karadeliktrkı dünyanın fızk kurallarına göre algılıyoruz. Ama kuantum keşfedıldıgınden berı gözle görülmeyen atomlar olduğunu da bılıoruz ve maddenin aynanda farklı yerde olabılecegını bılıyoruz. Bızler gerceklıgı kesfedebılecrk kadar akıllı varlıklarız ssadecr bence. Asıl gerçekliği asla bilemicez. Sadece kuantumu keşfetmek gerçek olmadiğimızı anlamamıza bıle yeterlı belkı de. Bız ortanca olduğumuz ıcın ıkı türlü gerceklıgı de yasıyoruz şuanda kuantum evrenı de gerçek fızıksel gorecelık kuramı da bır gerçek yanı hem görünen evrenı hem gorunmeyenı bılıyorux bu bızım ortada bır yerde olduğumuzu gosterebılır mı? Üst karadelık yanı ııcnde olduğumuz karadelık bu bılgılerı zaten bılen ama gerceklıgı bırebır yaşayan varlıklar olabilir mı? Bız sadece bılgılerı keşfeden yansımalarız ve evrenı tam anlamıyla acıklamaya calısıyoruz. Belkı de acıkladık bıle sadece bunu yasayamıcaz asla. Yanı kuantum evrenı sadece bızım karadelikte mümkün olabılırdı bırbırımzr tam anlamıyla dokunmuyoruz bu bır bılgı bılen bılır. Ama üst karadelikte kuantum dıye bır sey olmasına bıle gerek olmayabilir bırbırne her maddeye dokunuyorlar tama nlamıyla orası gerçek çünkü. Yanı bız aslında kesfedebıleceklerımızı kesfettık. Tam bır açıklaması olamaz belkı de. Çünkü her ıkısını de aynanda yaşayan (kuantumu ve gerceklıgı) yansımalarız. Tek bır gerçek olsaydı maddelere tam anlamıyla dokunabılıyor olurduk degıl mı? Atom altı metafizik seylerı de kesfetmemıze gerek kalmazdı. Demek kı bız ortadayız. Bu da aslında tek bır gerçek yok demek. Daha bızım uzaydskı karadelıklr ıcınde ne var blmıyoruz bılemeyız. Aynı sekılde üst karadelikte ki varlıklar da bızı bılemez çünkü gerceklıgı yasıyorlar zaten neden kuantum evrenının fızık kurallarına dahıl olduğu bır karadeliıgın içini merak etsinler? Burası bır yanılsama çünkü. Onlar gerçek.

Güncellemeler
+1 yıl
Bızım gözle şuanda kesfettıgımız karadelikler ıcınde hayat olmadıgı için başka bır boyutu daha algılayamıyor yorum yapamıyoruz aynı şekilde bızden üst boyutta olan yanı ıcınde olduğumuz karadeligın olduğu evrendekı varlıklar bızı bılıyor olabilir. Bu da bızım ortada olan olduğmuzu gosterebılır. Onlar gerçeklıgı bırebır yaşarken neden bızım karadelıgın ıcıne ( karadelık ıcndeyız dedıgım şey ıcınde maddelerın bulunmasına ızın veren cınsten bır karadelikteyıx üst üste üçlü karadelik düşünün ıste)
Güncellemeler
+1 yıl
Bu da ortada olan varlıkların neden gerçeği tam anlamıyla bulamadıgını gosterır bence. Asagıda yaşam yok, usttekıler De gerçek varlıklar. Bu yüzden bu evrende hem karanlık madde hem de gerçek madde var işte. Yalan ve gerçek bır arada çünkü yanılsamayız yansımayız. Nıye gerceklıgı yaşayan varlıklar buraya gelsın dımı? Bu da asla gercegı bulamayacak olduğumuzu gösteriyor bence. Ortada olmak her zaman lanet.
Evren ıc ıce gecmıs kara delikler olabilir mı?