Astrolojiye inanmayan kendini zeki sanan ahmaklara ayar olmam normal mi?

bir kızla tartıştım üstelik başak burcuydu yükseleni ikizler. kız ağır maddeciydi. psikiyatriye inanıyor neymiş denenebilirmiş kanıtlanabilirmiş. ama astroloji öyle değilmiş. dedim sende gram kafa olsa bu sektörün tekelleştiği için otoriteler tarafından tanındığını fark ederdin milyonlarca kutu antidepresanı satarak köşe oluyor sektör sahipleri tabi ki otoriteler işlerine geldiği gibi kanıtlayarak sana gösterecek bunu. bilim soyut kavramları kanıtlamada işine geldiği gibi çifte standart uyguluyor. psikiyatriyi kanıtlar çünkü sektörde para ve tekelleşme için bol fırsat var. Allah kimseyi çıkar ilişkisi için bilimi çifte standartlı şekilde kullanır hale getirmesin. ama astrolojiyi kanıtlamak istemezler. bir kere gözlem yeteneği olan kafası basan zeki bir insan şunu gözlemlese doğruyu bulur otoriteleri zklemesine gerek bile yok. astrolojide 1000 tane koç burcu ile 1000 tane yengeç burcunu ayırıp davranışlarını gözlemlesen, sezgilerin de güçlüyse koçta alıngan insan neredeyse bulamayacağını ama yengeçlerin çogunun alıngan oldugunu saptayabileceksin. ayrıca koçlar atılgandır risk almayı sever ama yengeçler içine kapanık ve evcimen karakterli olur. ama dogmalarından kurtulamıyorsun ki? otorilerin dediği sana göre mutlak doğru gelir tabiki aşamazsın bu mantaliteyle bazı şeyleri. neymiş 2 burcun 12 özelliğini her insan taşırmış o yüzden hangisini söylersen tutar zaten diyor. iyi de bu çok yüzeysel bir yaklaşım bu. koç ve yengeçleri ayırsan zaten fark kabak gibi ortaya çıkıyor bu neyin kafası? ben yengeç olup da ikizler gibi herşeye meraklı ve konuşkan olanı görmedim bile. olsa bile istisnalar genel kuralı bozmaz mutlaka bir açıklaması vardır astrolojide bunun. üstelik 2 burcun 12 özelliğini her insan taşır saçmalıgını sığ düşünen bir nörolog söylüyor.

Astrolojiye inanmayan kendini zeki sanan ahmaklara ayar olmam normal mi?