Milyarlarca gezegenden birinde herhangi bir yaşam formundan ibaret bir canlıyız. Kendimizi düşünen varlıklar olarak betimleyen son derece akılsız varlıklarız çünkü tanrılar, cinler gibi manasız şeyler ile kendimizi kısıtlıyoruz bu da insanlığın aptal oluşu nedeniyle oluyor.
Evren her boyutun da enerjiden ibaret görünen, belirli kurallarını keşfettiğimiz fakat tüm özelliklerini tam olarak çözebileceğimizin muamma olduğu devasa bir yapı. Yaşam, tüm evren bir organizma gibi düşünüldüğün de evrenin totaliter bilinci gibi. İnsan ise Nietzsche'nin de dediği gibi evrenin özüdür.
Tabi burada insan dışında zeki bir yaşam türünü henüz bulamamış olmamızdan ötürü bu özün öznesi sadece insan durumun da şu an için.
Evren sayesin de varolan yaşam, onun sonucu oluşan bilinç ve gelişen insan, evrenin kendini anlamak keşfetmek için geliştirdiği özün kendisi. Bu nedenledir ki doğadan kopan ve merak etmekten uzaklaşan insan özünü de yitirir. Yaşam enerjisini yitirdikçe varolmanın ağırlığı artık bir yük olmaya başlar.
Bu bağlamda hayatın anlamı, kendisini keşfe çıktığımız yol da onu bireyselliğe sıkışan bir seviyede değil, insanlık değerinde bir anlam ifade edecek süreci kendi kararlarımızla yapabiliyor olmamız da gizli benim açımdan. Evren belki de bizler aracılığıyla kendini anlamaya çalışmakta, tüm bu devinim bu kaos sırf bu yüzden, kim bilebilir ki.
Evrende farklı yaşamların olduğuna inanıyorum, en azından matematiksel olarak kesin bir bilgi diyebiliriz. İnsan evrede özel midir değil midir bilemeyiz ama yalnız olmadığı kesin. Bu arada evren sonsuz değil.
İstatistik doğru bilgiye ulaşmamızı sağlamaz. Ona bakarsan odadaki hava moleküllerinin bir anda odanın küçük bir bölgesinde toplanma ihtimali de var termodinamik yasalarına göre. Ama asla böylembi durum olmaz
Başka akıllı canlıların olması da öyle. O kadar küçük olasılık ki, "kesin" diyemiyoruz
@Hullanza Tekrar okursan akıllı yaşam formu kelimesini kullanmadım yaşam dedim, bu yaşam akıllı yaşamda olabilir mikrobiyal de olabilir ya da bizim hiç bilmediğimiz şekilde karbon temelli değil de farklı bir şekilde de olabilir. Yaşam = akıllı yaşam değil. Eğer öyle olsaydı ülkemiz şu an da bu halde olmazdı zira ülke akılsız yaşamla dolu.
Muazzam derece de etkileyici bir yapı dini görüşüm olmasada eğer bir tanrı varsa yaptığım sevapları evreni dolaşmakta kullanmak istiyorum sonrası zaten yancaz ama değer
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evreninin gereksiz çok büyük olduğunu düşünüyorum ayrıca kendini çok önemli sanan kendini çok beğenmiş insanlar evrende bir toz tanesi kadar bile değiller