Bugün 21 Aralık, en kısa gündüzün, en uzun gecenin ve oğlak dönencesinin meydana geldiği gün, bu durum kuzey yarım kürede kışı, güney yarım kürede yazı başlatır.
21 Haziran'da ise yengeç dönencesi ile en uzun gündüz ve en kısa gece yaşanırken Kuzey yarım kürede yaz, güney yarım kürede kış başlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dünya gerçekten yuvarlaksa deniz nasıl öyle duruyor?
Buna ben de bir miktar kafa yordum ancak sonunda yuvarlak olduğu konusuna kanaat getirdim çünkü gökyüzündeki değişimler bir miktar dikkatle gözlemlendiğinde dünyanın yuvarlak olup güneşin etrafında döndüğü gerçeğini saptamak hiç de zor olmuyor.
Deniz yüksekliği her yerde sıfır noktasında benim bildiğim. Dünya yuvarlak olursa bu mümkün değil ki?
Yeryüzündeki her şey buna dahil edilebilir, toprağı biraz kazıp içini su ile doldurursan bu da sıfır noktasında olur, bu küçük anlaşılır bir örnek dünya için, denizler okyanuslar ise bu örneğin daha büyük ve yapısal örneğidir
Dediğin şey küçük su birikintisi. Şimdi söylediğin şeyi şöyle düşün: diyelim karadeniz akdeniz ve ege aynı sıfır noktasında değil diyelim, ee niye taşma olmuyor öyleyse okyanusa doğru?
Neden taşacak ki? Dünyanın her noktasında aynı denklem mevcut, gördüğümüz eğimi bir kenara bırakmamız gerekiyor burada, okyanusların ve denizlerin bazı kısımlarının sığ, bazı kısımlarının da fazlaca derin olduğunu biliyoruz, bunun nedeni dünyanın yuvarlak olmasıdır, işte bu durum bahsettiğin taşma durumunu da ortadan kaldırmakta, derin kısımlar taşması gereken kısımları içeriye alıyor, eğer aksi olsaydı belki de yeryüzü şu anda tümden su ile kaplıydı
Kardeş deniz ve okyanusların altında elbet farklı derinlikler var bunu istersen evindeki kapta da yapabilirsin içine sebze meyve koy leğenin gör bak farklı derinlikler oluşur ama suyun üst kısmı düzdür. Sıfır noktası dediğiniz de o düzlük zaten. Suya eğim verirsen su dökülmeye hazır hale gelir. Kaldı ki deniz okyanus farklı noktalardan dalga oluşturuyor bu da belli oranda üst kısmın sallandığını gösterir…
Yeryüzünde aynı denklem mevcut derken yerküredeki görünür eğimlerin geçersizliğinden bahsediyordum, demek istediğim şey her kısım kendi iç yapısına sahiptir, bu bilinir adıyla yerçekimidir, yani biz bunu küre üzerinde aşağıya doğru görüyoruz ancak aslında o kısımda yer küreyi büsbütün kavramış bir su kütlesi var, bu ancak kendi ekseninde bir düşüklük olduğunda hareket edeceği anlamına gelir, dik bir çekim bu, yatay olan kısım ise kendi hareket kabiliyetiyle alakalıdır
“Küre üzerinde aşağıya doğru görüyoruz “ dediğinde kürenin gerçekliği yansıtmadığını demiş oluyorsun zaten 😄
Gerçekliği yansıtsa birbiriyle bağlantılı aynı bitiş yüzeyine sahip bir su kütlesi sarmal bir yapıda olamaz 🤷🏼♀️ dünya su kütlesi bakımından belli bir düzlüğü olsa bile kara olarak evet girintili çıkıntılı bir arazisi var.
Dünya yer küreye doğru gözümüzle görmediğimiz bir kütlesi olduğu doğru olabilir fakat sembolik küre bunu doğru yansıtmıyor…
Dünya yarım küreye yakın görüntüsü olabilir belki ama sembolik küredeki gibi olma ihtimali yok maalesf…
Sembolik küre elbette birebir yansıtamaz, dünyanın o kadar simetrik olduğunu da söyleyemeyiz, ayrıca ben abartılmış yuvarlak eksenli bir evren tasarımını da inandırıcı bulmam, yani galaksiler deyimi bana fazlaca abartılmış gelir, ve nedense bu galaksiler hep bir yuvarlağın etrafında büyür ve çoğalır, bu bir abartıdır kesinlikle, dünyaya dönecek olursak ölçümlememiz gereken şey devasa boyutlarda bir cismin varlığıdır, bu da alışagelmiş küçük hesaplarımızdan ve bildiklerimizden çok daha fazlasına sahip olacak anlamına gelir, demek istediğim şey bu ölçümleme asla ne göz görüngüsüne ne de hareket yasasına göre olamaz, çünkü burada yeryüzüne tümden hayat veren bir cismin bizzat kendi varlığından bahsetmekteyiz.
Etmiyorum
Etmem