Güncellemeler
+1 yıl
Astroloji&burçlar ne alaka KS kendine gel 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok merak ediyorum kaç sn sürüyor çok uzun saatler gibi geliyor bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hayır yarım saat süren de var
Beyninin içinde yaşadıklarından ibaretsin. Dış dünyada 3 saniye geçse bile beynindeki zaman kavramı yıllara denk gelebilir
Çok yaşlı o zaman 😂
Bak şöyle bir örnek veriyim mesela telefonla 10 dakikalık bir video çektin ve kapattın. Bu sırada telefonun videoyu işlemesi ve hafızaya kaydetmesi 1 saniye bile sürmüyor. İşte rüyalarda böyle. Zaman algına göre aslında 1 haftalık bir rüya görüyorsun ama beynin o rüyayı 3 saniyede işliyor
Anladım teşekkürler bilgiler icin ☺️
Bilimsel olarak en uzun rüya 7 saniye sürüyor. Sen o rüyayı 3 - 5 saat yaşadığını sansan bile.
Nasıl oluyor sence?
Rem uykusu dediğimiz evrede zamanın işleyişi daha farklı. Yani rüyayı sen çok yavaş bir hızda görüyorsun, tıpkı bir müzik ve film izlerken onun hızını yavaşlattığımız gibi, ama beynin sana onu normal hızda algılatıyor. Bu sebeple de rüya uzun, halbuki geçen zaman saniyeler oluyor.
Teşekkürler bildiler için
Bilgiler*
Birkaç yıl önce bununla ilgili bir araştırma okumuştum cidden şaşırmıştım rüyalarımi anlatsam roman olur ama muhtemelen birkaç saniyelikler 😅
Benimkilerde roman olur 😂ama sence nasıl çok az süre bize saatler gibi geliyor
biri sayıklarken dinle. çünkğ o an rüya görüyor. kaç sanşye sayıklarsa hemen hemen o kadar sürmüştür
Çok ilginç, sayıklamıyorsa peki
gerçekte bır kac dakıka dıye bılıyorum ruyaları. sayıklama ispattı sadece. hangı ruyayı kac sanıye gordugunu bılemem sayıklamıyorsa ama mimiklerine bakabılırsın
Hmmm teşekkür ederim
Rüyaların ne kadar sürdüğü henüz bilinmiyor. Araştırmalara göre REM uykusunda 10 ile 30 dk olduğu söyleniyor sadece.
Evet maksimum olan 5 saniye normal de
Çok ilginc ya
Aslında ilginç değil söyle düşün sen rüyada dünya ile alakan olmadığı için çünkü gezinen ruh ve ruhlar aleminde hatta ahirette zaman mefhumu farklı dünyanın 1 yılı ahirette 1 güne tekabül ediyor öyle düşün birde
Teşekkürler bilgiler için
Rica ederim
3 saniye sürüyor diyen kim 😂
Bir yerden duydum😂
Yanlış bir duyum 😊
Olabilir ☺️
bilmiyorum ama çok saçma bazıları çok uzun oluyor sanki
Evet
En fazla 15 sn diye duymuştum ben
Bende 3 sn diye duydum ama 15 sn de ayni şey çok hızlı olan bir şey bize nasıl saatler gibi gelebiliyor ki
7 saniye