Büyü mü yapmış oldum? Büyünün koşulları neler? Witchcraft büyü mü? Spell jar tam olarak ne?

Fantastik evrenlere falan bayılıyorum. O yüzden sihirmiş büyüymüş ilgimi çekiyor ama bu bizim bildiğimiz cinli büyülere gıdım ilgim yok, aksine korkuyorum. İksir şişeleri falan baya ilgimi çekiyor konsept olarak. Aromatiğe de ilgim var. Doğal taşlar da ayrı bir hoş geliyor. Bunların hepsi benim için hobi gibi uğraşıyorum öyle Yakın zamanda witchcraft ile alakalı bir şeyler araştırırken spell jar diye bir şey keşfettim. Bir kavanozu veya iksir şişesini önce tütsülüyorsun sonra mutfak malzemelerinden ve doğal taşlardan sırasıyla koyup kapağı kapatıyorsun. En son ise renkli mumları eritip dökerek mühürlüyorsun. Genelde bu kadar yapıyorlar. Bazıları içlerine bazı semboller çizip atıyor. Ve bu kavanozların sağlık, aşk gibi kategorileri oluyor ona göre değişiyor malzemeler. Genel olarak benim sevdiğim şeylerin birleşimi olduğu için bir tane denedim. Şans ile alakalı bir tane yaptım. Fotoğrafta da havanın yanında duruyor, küçük baya. Dediğim gibi gerçekleşir gerçekleşmezden ziyade yapım esnası bana çok eğlenceli geldi. Oyun oynamış gibi oldum kısaca. Şimdi soruyorum büyü falan sayılır mı bu? Büyü olması için ne gibi koşullar gerekiyor? Günah mıdır? Niyetim o değildi çünkü.
Büyü mü yapmış oldum? Büyünün koşulları neler? Witchcraft büyü mü? Spell jar tam olarak ne?