- +1 yıl
BURÇLARA İNANMAK
Burç ve benzeri şeyler gayba iman akidesine terstir.
Burçlara bakarak hüküm çıkarmanın doğruluğuyla ilgili değil, aksine bunun yanlışlığıyla ilgili hadis vardır. Hz. Peygamber (s. a. s.) şöyle buyurmuştur:
"Bir kimse gider de verdiği haber konusunda kâhini tasdik ederse, Allah'ın Muhammed'e indirdiğini inkâr etmiş olur." (Tirmizî, Tahâret,102; İbn Mâce, Tahâret, 122; Ahmed İbn Hanbel, II/408).
Zeyd ibni Halid el-Cühenî (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hudeybiye’de gece yağan yağmurun ardından sabah namazını kıldırdı. Namazı bitirince insanlara yöneldi ve şöyle dedi:
‘Rabbinizin ne dediğini biliyor musunuz?’ Sahabeler:
−Allah ve Rasulü daha iyi bilir dediler. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
−‘Allah-u Teâlâ dedi ki: Kullarımdan bazıları bana inanmış, bazıları da inkâr etmiş oldu. Kim Allah’ın kerem ve rahmetiyle bize yağmur yağdı derse o kimse inanmış ve burçların tesirini inkâr etmiştir. Kim de şu ve şu yıldızın etkisiyle bize yağmur yağdı derse o kimse beni inkâr etmiş ve burçların tesirine inanmıştır.”
Buhari
Yıldız falı, kahve falı, el falı gibi her çeşit fal hurafedir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Falcının, büyücünün söylediklerine inanan, Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani]
(Fal baktıran, falcıya inanmasa bile, kırk gün namazı kabul olmaz.) [Müslim]
(Büyü yapan ve yaptıran ve bunlara inanan bizden değildir) (Bezzar)
Allah (Azze ve Celle) faydalı kılmadığı şeylerde faydalı olduğuna inanmak da şirktir. Bazıları, nazarlıklarda fayda olduğuna inanırlar. Bu ya kâhinin veya büyücünün söylemesiyledir, ya da eskilerden kalan bir inançtır. Nazar değmesini engellediğini sanarak boyunlarına veya çocuklarına takarlar. Vücutlarına bağlarlar. Arabalarına ve evlerine asarlar. Değişik taşlı yüzükler takarlar. Onlarla ilgili, belaları uzaklaştırdığı ve ortadan kaldırdığı şeklinde çeşitli şeylere inanırlar.
“Kim bir nazarlık/muska asarsa Allah’a şirk koşmuştur!”
Ahmed Müsned 4/156, Albânî Es-Silsiletü’s-Sahiha 492
Burçlara göre fal açmak da hurafedir. Her burçta doğan aynı karaktere sahip olsa, bütün dünyadaki insanlar burç sayısı kadar yani 12 karakterli olurlar. Aynı burçta doğan iki kişiden biri âlim, diğeri zalim, biri sert, öteki yumuşak olabilir. İnsanların karakterlerini burçlar tayin etmez.
Peygamber (s. a. v.) Efendimiz buyurdular ki:
-“Ahir zamanda fala inanıp, kaderi inkâr edenler çıkacaktır”
(Hadis-i Tirmizi)
İnsanların huylarını, karakterlerini ve kaderlerini hiç bir şeyden haberi olmayan dünyanın yörüngesi üzerindeki belli yerlere verilen burç isimleri belirleyecek olsalardı, Tevrat, İncil ve Kur’an’ın indirilmesine ve peygamberlerin irşadına gerek kalır mıydı? Şu bir gerçektir ki, geleceği Allah’tan başka hiç kimse bilemez. Bununla ilgili ayet, mealen:
– “De ki: göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur.” (en-Neml, 27/65).
Kur’an falcılığın şeytan pisliği olduğunu şu ayette açıkça belirtmektedir:
-“Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. Şeytan şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçersiniz değil mi? (Mâide, 90-91)
Burçlara göre insanların kaderini belirlemek bir çeşit sapık Cebriye inancına dayanır. İslâm’da burçlar yani falcılık kesinlikle haramdır. Gelecekten haber veren kâhini tasdik etmek küfürdür. (Elfâz-ı Küfür/ Mâturidiyye Akaidi)
Peygamber (s. a. v.) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur:
-”Bir kimse gider de verdiği haber konusunda kâhini tasdik ederse, Allah’ın Muhammed’e indirdiğini inkâr etmiş olur.” (Tirmizî, Tahâret,102; Ahmed İbn Hanbel, II, 408).
İslâm âlimleri, sâbiîler gibi, tesiri yalnız yıldızlardan bilerek onlardan birtakım hükümler çıkarmaya kalkışmanın küfür ve şirk olduğunda ittifak etmişlerdir. (Elmalılı M. Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’an Dili, VII, 5207).
Peygamber (s. a. v.) Efendimiz buyurdular ki:
-”Allah bu yıldızları üç şey için yaratmıştır: Onları göğün süsü kıldı, şeytanlara atılacak taşlar kıldı, kendileriyle yön tayin edilen işaret kıldı. Kim yıldızlar hakkında bunlardan başka yorumlar yapmaya kalkarsa hata eder ve nasibini kaybeder, kendisini ilgilendirmeyen ve bilgisi olmayan hatta bilmekte peygamberler ve meleklerin bile acze düştükleri bir hususta kendini külfete sokar.”
Kütüb-ü Sitte (Hadis No : 5759)
Gökteki birtakım yıldızlara ve yıldız kümelerine burç denir. Burçlar on iki adettir. Bunların altısı kuzeyde, altısı da güneydedir. Gök bilimciler yıldız kümelerini, her ayda ve mevsimde göründükleri şekillere göre isimlendirmişlerdir.
‘’Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik.’’
(Hicr 16 Suresi )
‘’Göğe burçlar yerleştiren, orada bir ışık kaynağı (güneş) ve aydınlatıcı bir ay yaratanın şanı çok yücedir.’’
(Furkan 61 Suresi )
33 Yorumla- Oğlak+1 yıl
Kardeşim burada şöyle bir hatan var. Evet dediğin şey okuyanlar itibari ile doğrudur. Ancak her insanın doğduğu zaman, yer, Anne baba ile ilgili baskınlıkları vardır. Aslında burçlarda bu baskınlıklarla ilgili alışılagelen özellikleri barındırmaktadır. Kaldıki bununla ilgili İslam Alimlerinin kitapları vardır ve Söylediğin Hadisin Burçlarla ilgili olan kısmı Gelecekten haber vermek kısmı olabilir. Ancak direk Burçlar ile ilgili değildir. Bahsi geçen Hadisler Veya Kudsi Hadisler Yıldız falı, kahve falı, el falı gibi her çeşit fal ile alakalıdır ve burçlar içinde gelecekten haber veriliyor ise buda kesinlikle yanlış ve haramdır. Ancak tekrar edeyim. Burç denilen şeyler Takım yıldızlarının oluşturduğu şekillerdir. Bu şekiller ise belli zamanlarda ortaya çıkar ve bilenler net şekillerini bilirler. Bakın Burçtan haber vermek farklıdır. Bahsedilen aylarda doğanlar ile ilgili karakter bilgisi vermek farklıdır. Böyle olması muhtemeldir denilir.
Ancak Genel olarak bu olaylara bakış açısına gelirsek ve yaşadığımız zamanı değerlendirecek olursak haklı olduğunuz gerçeği de daha ağır basmaktadır. Zİra insanlar bu olaylara fal gibi bakmatadırlar - Kova+1 yıl
Burçlara fal olarak inanırlar bu da fal gibidir. Diğer gökteki burç meselesi farklı bir konu.
En İyi Cevaplar
Yakın bir zamanda ruhum öldü. Artık duygusal bir yanım kalmadı. Balık Aymiranın artık bir eti bir kemiği bir kalbi kalmadı. Artık içi boş bir kabuk. Artık canım bile yanmıyor. 11 gün aralıksız ağlayınca böyle oluyormuş demekki.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
- +1 yıl
tabi ki yengeç
erkeği de kadını da aşırı duygusal
balıklar o kadar duygusal değil hatta değiller anlayışlılar yanında kendini rahat hissedersin vb. ama basit bir şey için oturup ağladığını depresyona girdiğini de görmedim ne erkeğinin ne kadının
23 Yorumla- Soran+1 yıl
Katılıyorum :D
- Balık+1 yıl
Doğru bir tesbit
- Başak+1 yıl
ben içe kapanık mıyım dışa dönük mü kendimden soğudum bıktım
- +1 yıl
Ben balık kadınıyım babam ise yengeç erkeği, bazen o kadar tripli ve nazlı oluyor ki gerçekten illallah ettiriyor bize. Şahsi düşüncem yengeç erkeğinin daha duygusal olması ama kesinlikle içte yaşıyorlar bu duyguyu, dışa vurduklarında iş işten geçmiş oluyor. Bir de kendilerine yapılanı hiç unutmuyorlar..
10 Yorumla - +1 yıl
Balık erkeği tabiki. Yengeç erkeğinin duygusallığı merhamet ağırlıklıdır yani gelişen durumlara karşı tam yerinde duygusal tepkiler verirler. Balık erkeği duygusallaşmak için neden yaratabilir veya 500 yıl önce olan bir olayı gündeme getirip bu duruma ağlayacak raddeye gelebilir. Balık burcuna duygusallaşmak için neden gerekmez genelde ortamı kendisi hazırlar ama yengeç öyle değildir.
14 Yorumla- Akrep+1 yıl
Balık kadınını ele almamışım ama balık kadını genelde daha realist ama duygusallığını ilgi alanında ön plana çıkarmayı seven bir burç 😂
- Balık+1 yıl
Eeeee, ortam hazırlama kısmı doğru. Nedensiz bile ağlamışlığım var nsnsn ama tek bir nokta, başkalarının yanında ağlamaktan nefret ederler. Yani kendi açımdan🤷♀️
- Akrep+1 yıl
Sosyal kimliğin bu durumu etkiler. Çok güçlü bir kimliğe sahipsen düşük görünmek seni yaralar. Ki bu birçok kişide de vardır :) her burç her haliyşe güzell 🖤
- Oğlak+1 yıl
Bilemedim
- +1 yıl
Balık kadını ile aynı evde yaşayanın sonu boğularak ölmek olur.
44 Yorumla- Soran+1 yıl
O kadar da değil ya :D yengeçler daha duygusal
- Balık+1 yıl
Sen hangi burçsun
- Soran+1 yıl
Balık :D
- Balık+1 yıl
bende balığım senle iyi anlaşırız boş ver yengeci
Ablam balık abim yengeç ikisi de duygusal ama bende koyayım bende duygusalim
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangisi daha duygusal?
- +1 yıl
Tabiki de yengeç Burcu daha duygusaldır hem de açık ara farkla…balıklara duygusal deniliyor ama hiç alakası yok hiç duygusal değiller balık Burcu biz yengeçlerin eline su BİLE dökemez.. duygusallıkta merhamette hassaslıkta biz bi markayız
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Balıklar merhametsiz mi yani? :D
- +1 yıl
Ben daha duygusalim ama nasil agliyorum bir bilsen su an ailem yanımda degl destek olmuyor kiz arkadas desen zaten hic sevilmedim dost desen hic kimse yok sadece agliyorum gozlerin kor olana dek aglicam sonrasında intihar edicem
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Yengeç misin?
- Yengeç+1 yıl
Evet maalesef
- Soran+1 yıl
Ben de yengeç erkeği daha duygusal diye düşünüyordum :D Saydıklarının hiçbiri bende de yok ama ben intihar edecek kadar takmıyorum çünkü ben kendime her konuda yeterim kimseye de ihtiyacım yok, sen de böyle düşün hayata olumlu yönünden bak :)
- Yengeç+1 yıl
İnsan sevgisiz ve ailesinin gram destegi olmadan buyuyior ve buyuduyse inan bana olumlu bi hayati imkansiz ben kendimi bildim bileli hep eksigim yarimim hep üzgünüm mutlu olamiyorum olsamda 3 sniye sürüyo
- Soran+1 yıl
Hep böyle depresifsen tabi ki mutlu olamazsın :D Babam bile bana düşman oldu ben takıyor muyum hayır hiç kimsenin sevgisine ihtiyacım yok, neyse iyi geceler
- +1 yıl
abi kesinlikle balık kızı herşeyi çok kafaya takarlar kendi kendilerini yerler en Ufak söz bakış vb ama yengeç erkeği öylemi acındırır kendini. kızlar böyle erkekleri sevmez
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Yengeç erkeği eski sevgilisini unutmaz deniyor doğru mu?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Balık kadınları Güleryüzlü ama o Güler yüzü kullanarak tehlikeli ve sinsi oluyor var öyle etrafımda olanlar yüzüne gülüp önünden götüren arkandan götüren
Yengeç erkeği ile iyi anlaşırlar ikisi de birbirine benziyor bence10 Yorumla balık çok duygusal ağlak bir burç ama balık kızları aşırı tatlı ve güzel oluyor :) sence bir balık kızı olarak karşındaki erkeğin sana nasıl davranışta bulunması hoşuna gider ve zamanla seversin?
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Ağlak değiliz :D İlgili olması hoşuma giderdi
- Soran+1 yıl
İlgini çeken bir kız mı var balık burcu?
- Soran+1 yıl
Her balık aynı değil ki :D
Ben yengeçim bazenn içime öküz oturuyor bunalıyorum ağlıyorum 😂
10 YorumlaSoru mu bu balık kadını tabiki de yengeç erkeği ne anasının gözü
10 Yorumla- +1 yıl
Beni gören balık derdi.
Bilmiyorlar ama yengeç duygusalın kralı..
10 Yorumla - +1 yıl
Balık burcu insanı bence daha duygusaldır ben balık burcuyum ve duygusalım
10 Yorumla Yengeç olarak söylüyorum biz bu dünyada hassaslığımız ve duygusallığımız ile sınanıyoruz kimse bizi geçemez
112 Yorumla- Soran+1 yıl
Biliyoruz onu :D sence balık kadını nasıl?
- Soran+1 yıl
Anladım, bir soru daha sorabilir miyim?
- Soran+1 yıl
Yengeç erkeğiyle ilgili
- Soran+1 yıl
Bir yengeç erkeği neden takip ettikleri kızları çıkarır? ilişki meselesi dışında
- Soran+1 yıl
100den fazla kadın çıkarmış ama :D
- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim
- Soran+1 yıl
İlişkisi var mı yok mu bilmiyorum işte muhtemelen yoktur. Teşekkür ederim
annem balık babam yengeç hangisi derken balık kadını bence :D
10 Yorumla- +1 yıl
Yengeç burcu olarak yengeç diyorum 😂balıkları bilmiyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Kadın erkek olarak bilmiyorum ama yengeç burcu balıktan daha duygusal bundan emin gibiyim
10 Yorumla Balık ya. Çünkü yengeç duyguları çabuk değişen bi burç. Balık daha çıtkırıldım gibi
10 Yorumla- +1 yıl
2 burçta birbirine çok yakın kardeş gibi balık burcuda yengeç burcuda duygusal diyip küçüğe düşüreni pişman eder iki burçta
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki hangisi daha duygusal sence? :D
- Soran+1 yıl
Bir zahmet cevaplasaydın keşke
- Koç+1 yıl
ikiside eşit duygusal diye biliniyo
- Soran+1 yıl
Biri daha fazladır ama
- Soran+1 yıl
Neyse teşekkürler :)
- +1 yıl
tabi ki balık kadını, yengeç erkeği zodyak grubunda en p*ç erkek burçlarından biri deneylendi onaylandı, aldatılırsın psikolojini bozarlar, manipüle edilirsin farkına bile varmazsın su grubundan korkucaksın hahaahh
10 Yorumla Balık mı yengeç mi bilmiyorum ama genellikle kadınlar daha duygusal
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Birini seçsen hangisi olurdu?
- +1 yıl
Ya sırf biri balık burcu diye, her yengeçten daha duygusal olduğu anlamına gelmez jskdk
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Öyle bir şey atmışlar her saf da inanıp balığım deyince duygusalsındır diyor :D Yengeç erkeği daha duygusal hassas bence
- Yengeç+1 yıl
Senin burcun ne
- Soran+1 yıl
Balık, sen?
- Yengeç+1 yıl
Kova, memnun oldum
- Soran+1 yıl
Bende memnun oldum :)
Kadınlar hangi burçtan olurlarsa olsunlar. Bana göre ülkemizde kadınların %95 i duygusallar ☺️🙃
20 Yorumla- +1 yıl
Yengeç erkeği tanıdıklarım da var bende balık burcuyum. bir balık burcu olarak biri bana saka olarak bile ( sevdiğim biri) kotu bir şey söylese gözlerim doluyor istemeden.
10 Yorumla Bir yengeç erkeği olarak şunu söyleyebilirim. Herkesi silmeyi öğrendiğim günden beri gram duygusallık yaşamıyorum.
21 Yorumla- Aslan+1 yıl
Bir yengeç kadını olarak nasıl öğrendin ya bana da öğrettt
- +1 yıl
Yengeç erkeği daha duygusal 😏 kendimden biliyorum. Saygılar... 🙋♂️😇
00 Yorumla - +1 yıl
Bir kova olarak bazen yengeçtem ve balıktan hiç farkım yok
00 Yorumla Erkeklerin duygusal olma ihtimalinin olduğunu hiç sanmıyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Duygusalliksa söz konusi bence boğayı fazla hafife almayın derim ben.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
hepsi birbirinden çakal su grubu insanları sadece kendine duygusal diğer insanlara gaddar
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Balık kadını değildir :D
- Cevap sahibi+1 yıl
of bi gözü dönerse neler yapabileceklerini çok yakından biliyorum bana maval okuma
- Soran+1 yıl
Aslında doğru olabilir annem de hep der :D Başka özelliğimizi biliyorsan okumak isterim :D
- +1 yıl
Açık ara yengeç
12 Yorumla- Başak+1 yıl
size bir sorum var ben dışa dönük biri miyim yoksa içe dönük mü ben öğrenmek isterim
- Soran+1 yıl
@Bendegerlidegilim Biz nereden bilelim ya seni tanımayız etmeyiz :D
- +1 yıl
Duygusallık mı? İki burç birbirinden beter. 😄😄
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Birini seçmen gerekse hangisini seçerdin? :)
- Aslan+1 yıl
Sanırım yengeç daha fazla duygusal davranışlarında dahi görebilirsin.
- Soran+1 yıl
Doğru :D
- Aslan+1 yıl
Cevabını bildiğin bir soru mu sordun? 😄😄😄 Peki neden? 😅
- Soran+1 yıl
Bu 2 burç içerisinde en duygusalın yengeç olduğunu biliyorum çünkü ama yıllarca balık burcuna sulugöz yaftası yapıştırıldı. O yüzden her yengeç cevabı aldığımda mutlu oluyorum :D
- +1 yıl
Ahh yengeç erkegiii aşığım ya
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Sorunun cevabı ne sence?
- Akrep+1 yıl
Yengeç 🤒🤒🤒🤒🤒
Bence ikiside ama yengeç erkeği çok manipülatif dikkat
10 YorumlaBalık kadını büyük sıkıntı yaa
Gerçi tek kadında değil balık erkeği de öyle
İnanılmaz derecede sinsiler19 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne sinsiliğimizi gördün ya :D
- Soran+1 yıl
Herkes öyle söylüyor ve sanırım benim de zararım dokundu, haklısın yani :D
- Soran+1 yıl
Ne oldu ki? :D
- Soran+1 yıl
Aynen bazı şeyleri sineye çekmek lazım, bir de biz öyle ciddiye alınacak tipler değiliz :D
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Yengeç erkeği duygusal olmaz umursamamayı öğrenirse o işi bitirir
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu burçlara inanmak ile ineklere tapmak arasinda benim gözumde hicbir fark yok
00 Yorumla - +1 yıl
Balik duygularıyla insanları manipülr eder yengec erkeğide işine nasil gelirse biriyle birlikte olsun aklı hep 2. İnsanda olur
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangisi daha duygusal sence?
- İkizler+1 yıl
Balık erkeği
- Soran+1 yıl
Ben balık kadını ile yengeç erkeği arasında sormuştum da neyse :D
- İkizler+1 yıl
Balik kadını manipulatiftir ama yengeç erkeğine güven olmaz aşko
- Soran+1 yıl
Anladım teşekkürler :)
Duygusallık bence çokda burçlara bağlı bir şey değil diye düşünüyorum kişinin yetiştiği büyüdüğü gördü sevgi iyi veya kötü şeylere bağlı
10 Yorumla- +1 yıl
Bence balıklar hep duygusal yaaa😅😅
10 Yorumla - +1 yıl
Balık kadını daha duygusal bence
10 Yorumla Balık kadını duygusuzdur ne duygusalı
10 YorumlaKesinlikle balık kadını
10 Yorumla- +1 yıl
Balık kadını tabi ben balık oldugum için kendimden biliyorum
00 Yorumla onu bunu bilmem ama yengeç erkegi olarak evet cok duygusalim
00 Yorumlaİkisi de duygusalMış gibi davranan tehlikeli tipler
00 Yorumlaşurada burçların saçmalığını gayet güzel aktarmış
00 Yorumla- +1 yıl
Bâlık erkeği dâhâ duygusâl'dır kendimden biliyorum. d""
00 Yorumla - +1 yıl
İkiside birbirinden beter 🤣
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Birini seçsen hangisi olurdu? :D
- İkizler+1 yıl
Balık kadını o zaman😌
- +1 yıl
Hamsi kadını duygusal
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok komik
- Başak+1 yıl
beğenemedinmi
- +1 yıl
Yengeç erkeğinin duygusal olduğunu sanmıyorum
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok 2 3 kişi tanıdım cidden duygusallar :D
- Boğa+1 yıl
Benim tanıdıklarım hödüktü dostum
- +1 yıl
İkiside şeytanın önde gideni
00 Yorumla - +1 yıl
Bilemedim arada kaldım açıkçası
00 Yorumla Burçlar saçmalık aga bırakın bu işleri
00 Yorumlayok bence öküz kadını daha duygusal
06 Yorumla- Boğa+1 yıl
Yapma şunu be yapma be
- Boğa+1 yıl
😅 😅
- Boğa+1 yıl
Öküz kadını ben oluyorum duygusallığımızı açık etmeee😂
- +1 yıl
Şüphesiz balık kadını
20 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Tek bildiğim akrep şerfsiz
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bu ne alaka yani?
- +1 yıl
Yengeç erkeği
10 Yorumla - +1 yıl
kesinlikle balık kadını
10 Yorumla - Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Merhaba değerli KizlarSoruyor takipçileri 🌺 Yorumcumuz Akın Kurt sizler için sorunuzu yanıtlıyor.♓♋
https://www.dailymotion.com/video/x8dv0oyTeşekkür ederimm :)