Kısmi yüz şişmesi (muhtamel diş ihtihabı) ne yapmam gerek

arkadaşlar normalde 2 tane dolgum var ama bir tanesi 1 yıldır açıl hava alıyordu onun iltihap yapıp yanak iç boşluğuna dolduğundan şüpheleniyorum. sağ tarafımda göz altından dudağa kadar abest bir şişlik oldu oldu acile gittim doktora dediğim şu sivilce vardı onla uğraştım ertesi gün şişti oda antibiyotik tedavisi yapalım dedi. bundan sonra eve geldim araştırdım. sivilceyi sıkınca iltihap gibi bişey akıyor çünkü. gündüz soğuk uygulama yapınca bir nebze iniyor ama uyuduktan sonra eski halini alıyor. sişçiye yarın sabah gideceğim ama bir yolu yok mubaşına böyle bişey geldiği oldumu lütfen yardım edin diş çok önemli bir mesele çünkü bir arkadaşım babası çürük dişini çektirdi adam 1 hafta sonra öldü. ben bu durumu düşündükçe çok kötü oluyorum daha 18 yaşımı bitirmedim bile nedeni diş iltihabıda olsa bu kadar çok iltihabın yanak boşluğuna dolması sizce normal mi ? evde ne tür tedavi yapabilirim sivilceden iltihabı akıtabilirmiyim lütfen yardım edin moralim çok bozuk dışarı çıkamıyorum hastaneye yüzüme buz torbası dayayıp gittim millet görmesin diye :(
Kısmi yüz şişmesi (muhtamel diş ihtihabı) ne yapmam gerek