Aşka benzeyen pek çok şey vardır, ama bunların hiçbiri aşk değildir... Ne yazık ki sahte aşk bugünün dünyasında çok fazla. Sahte aşkı gerçek aşkı nasıl tanırız?#impulsive
Sözlerle değil yaptıkları ve davranışlarıyla bunu gösterebiliyorsa karşınızda ki, her türlü fedakarlığı hiç tereddütsüz ve mırın kırın etmeden yapıyorsa sizin için, sizi her şekilde her halinizle yorgun sinirli gergin hasta, kabul ediyor ve seviyorsa.. makyajlı ya da makyajsız olmanızın çok bakımlı olmanızın da bir önemi yoksa,,,, O kişi sizi bir heves veya çıkar ilişkisi için değil gerçekten Aşık ve seviyordur..😍😎
Eğer bir kişiye gerçek anlamda aşık olduysak, o kişiye bakış açımız tamamen değişir. sanki onun varlığıyla , varoluyor hissine kapılırız. rutin konuşma sırasında yaptığımız aktivitleri, artık daha bir zevkle yaparız. mutluluk hormonları deli bir rüzgar gibi savrulur dört bir yana. gözlerine baktığında ılık akan nehirleri, eline tuttuğunda sıcak bedenindeki o hissi, sesini duyunca varlığımızı tamamlayan tüm güzel melodileri işitiriz sanki. artık dünümüz, bugünümüz, geçmişimiz, geleceğimiz, umutlarımız, hayallerimiz sadece o olmuştur bizim için. ama unutmadan eklemek gerekirse aşkın kör gözüne aldanıpta benliğimizi kaybetmememiz gerekir. unutmayın. onsuzda siz var oldunuz. o olmasada yaşama devam edecekseniz. bu algıyla yaşarsak aşkı, bizim için ömürlük bir sevgiye dönüşür
Burnundan öpen, saç tellerinin her birini özenle okşayıp koklayan, uğrunuza şiir yazan, parmaklarını ovup uçlarını öpen biri varsa eğer hayatınızda şüphe dahi duymayın.
Haklısınız. Aynı anda iki ruha önem veriyor ki Nazım aynı anda hem Piraye hem Vera'yla birliktelik kurmaya çalışıyor. Buna dense dense Şeref Yoksunluğu denir. Moskova'da Vera Türkiye'de Piraye... Ooldu canım. Abdülhak Hamit Tarhan karısı ölünce Makber'i yazıyor. Cenazesinde farklı bir kadını görüp âşık oluyor. Gazeteciler soruyor. Eşinize o kadar aşıksınız ki Makber'i yazıyorsunuz. Ama bu nasıl aşk ki ölümünün üstünden pek bir zaman geçmeden hemen başkasını buluyorsunuz diye soruyorlar. O da ben üzüntümden ne yapmış olduğumu bilmiyorum. Bu mudur masumiyet? Bence erkekler dili süslü yılandır. En azından şairler öyle.
@Deniz_yıldızı_ Kişisel olarak da ele almalı tabi. Küçük bir yüzdesel şüphe kalsa da sadakatsizlik adına bu değerlendirilmeli. Şiir ruha hitap etme sanatıdır. Eğer şiiri kandırma yöntemi olarak ele alıyorsa herhangi biri bu yanlıştan başka bir şey değildir.
Tamamını katmak hata olur tabi. Ama ne hikmetse var bu durum bazı şairlerde ve o şairler tutuluyor ne hikmetse? Cemal Süreya Üvercinka'yı evliyken yazıyor farklı bir kadına ama ne hikmetse tutuluyor. Gel , gör ki Ümit Yaşar Oğuzcan böyle değildir. Adamın oğlu Galata Rıhtımı'ndan kendini atıp intehar eder. Karısını da kaybeder ama cenazesinde Tarhan gibi birini bulmaz ! Çokta severim Oğuzcan'ı.
@Deniz_yıldızı_ Sözler her ne kadar dokunsa da insanın söyledikleri ile yaptıkları örtüşmeli. Şiir yazan biri olarak bende sadık biriyimdir. Eğer bir aşk yaşanacaksa en şeffaf haliyle yaşanmalı.
Çok kolay kimisi vardir cok çıkar cok sevgili değiştirir ayakkabi gibi onlar yalan ask dir kimiside bir kere sever tam sever onlarda gercek bu demek oluyor ki günümüz aptal nesil yuzunden gercek ask denilen birsey cok az var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Menfaat içeren aşklar sahtedir. Gerisi gerçekten aşktır.
Hissederim herşeyden önce. Bana bakışından dokunuşundan ilgisinden we bana ayırdığı zamandan anlarım. Emekte war işin de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben bir erkeği defalarca isterim eğer her defasında geliyorsa seviyordur ve bana herhangi bişey olduğunda bişey söylendiğinde dwliriyorsa seviyordur. Makalede bulamadım daha 😂😂 en fazla 3. İtisten sonra geri gelme oldu sonra oda gelmedi jdjdjd
En İyi Cevaplar