+1 yılcocuk yetistirme icin sunu soyleyebilirim. Eger kadinin calismasi zaruri degilse en azindan cocuk okula baslayana kadar anne tarafindan buyutulmeli cunku cocugun zekasi hayata bakisi 0-5 yas araliginda olusuyor. Ozellikle de erkek cocuk kadinlari ilk anneden tanir. Annesi tarafindan buyutulmeyen bakicilarin kreslerin elinde kalan cocuk bence ileride kadinlara karsi guvensizlik yasayabilir.
Tabi sunu da unutmamak gerek diplomali ev hanimlari evlendigi kisinin illaki belirli bir maddi seviyede olmasini en azindan baslangicta olmasa bile bir sure sonra o seviyeye ulasabilecek bir adam ister. Sonucta kendimizi gelistirmemizin ilim medeniyet sahibi olmamizin yaninda illaki biraz iyi bir yasam hakettigimizi dusunuruz. Yanlis anlamayin acgozluluk tamahkarlik degil anlatmak istedigim. Bugun asgari ucret alan bir insana isveren en az 1603 TL vermek zorundadir. Kalkip da calisana 600-700 liraya calis diyemez. Bu manada herkes kendince bir hayat hakettigini dusunur ve hakettigi gibi yasamak ister. Nacizane gorusumdur. saygilar16 Yorumla- +1 yıl
@Aliye06 Annenin calismasi zaruri degilse dedim zaten ama maalesef zaruri durumlar olabiliyor. Hatta ben de bunun icin kafamda bir plan yaptim.
Ileride insaAllah bir tekstil firmasi kurmak istiyorum ve orada sadece ihtiyaci olan kadinlar calisacak ve boylece dini acidan uygun ortam olucak. Ayni zamanda okula baslamamis cocuklari icin de bir egitim siniflari olusturacagim. Burada hem ahlaki ve temel dini konulari ogrenecekler ve bir yandan da yabanci dil ogrenmelerini saglamak istiyorum ne kadar kucukken ogrenirseler o kadar iyi. Bir Asiye gibi sahip cikmak istiyorum onlara. Hem annelerinin gozunun onunde olurlar hem de guzelce yetisirler. Tabi once kendi cocuklarimi yetistirip ondan sonra bu projeyi yapacagim insaAllah. Saygilar... - +1 yıl
- +1 yıl
insaAllah
En İyi Cevaplar
İç mimarım. Süper yemek temizlik falan da yapıyorum. Ama bu algıda biri karşıma çıksa direkt red ederim.
21 Yorumla- +1 yıl
Niye ki
Bence bulabilirsin ama çok aramak lazım. Üniversite okumuş kızlarda temiz namuslu kız oranı da oldukça düştü dikkat et
10 Yorumla
+1 yılArkadaş ne yaptın buldun mu diplomalı birini burada🙂
12 YorumlaBurda arasaydım bulurdum..
- +1 yıl
Burası bulsan bile birşeye yaramaz boşver 🙂 hayırlısı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet @aliye06 Ben bu kızın bahsettiğini kişiyim. Daha doğrusu ortadaki çocuğum;Annem ve babam hukuk mezunu babamın ailesi sen bizimm kızımızsın Sen çalışma diyor ;annem ev hanımı olmayı onların iyi niyetli olduğunu düşünerek istiyo. Babam da böyle düşünüyor tabİ yıllar sonra değişik bir adam oldu. namaz kılmayan bir adama dönüştü. Başka kadınlarla evlenmek istedi. Annemi aldattı. Bizi dövüyordu. Psikolojisi bozuldu. Bizimmm mafya olduğumuzu düşünüyor. Annemin ona zarar verceğini düşünüyor. Bir sürü insanın birlik olmuş ona içten tuzakkk kurmuş olduğunu felan bir gün anneme çok kötü saldırdı. Annem babamın tedavi olması için amcamlarla babannmlerle çok konuştu. Yardımcı olamadılar. Annem can güvenliğin yok diyordu. Bizim anneannemin yanına gidip orada yaşamamız için destek olmadılar. Çok kötü konuştularr. Annanem cahil bir kadın bizi evine almak istemdi onun bunun verdiğiyle geçindik. Annem uzun süre iş bulamadı. Sonra buldu ve hayatımız ancak o zaman düzene girdi
00 YorumlaEvinin hanımı çocuklarının anası olduktan sonra diplomayı napcan
16 Yorumla- +1 yıl
Eğitimli olması lazım
Çocuk yetiştircek boru değil.. - +1 yıl
Tabi ki..
Kuranını Sünnetini bilirmiş.. - +1 yıl
Burdaki şart, ön şart..
Tanıdıktan sonra karar veririm
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıldiplomalı derken kıstasın nedır yanı? okumus olması ama ısını bırakmıs olması mı
12 Yorumla- +1 yıl
Kendini geliştirmiş olması
- +1 yıl
hee oyle desene :)
+1 yılAl bir ev kızı kurtul diplomalı ne bokuna okuyor kaç sene
12 Yorumla- +1 yıl
Eğitimli ev hanımı istiyorum
- +1 yıl
Eşşeklik baki kalır akıl olsun akill
Eğer zenginsen bütün kadınları bu şekil alabilirsin :D
13 Yorumla- +1 yıl
Evet zenginim..
Çünkü iktisat ve kanaat nedir iyi bilirim 😏 - +1 yıl
İnşallah ✋️😌
İkea da var alla alla öyle hemen buluyim diyince bulunur mu çalışan kadın daha iyidir
23 Yorumla- +1 yıl
Ben istemiyorum çalışmasını
Ben ona bakarım - +1 yıl
Kimse boşanmak için evlenmez..
Zaten kadın ekonomik özgürlüğü olduğu için kolayca boşanmayı tercih ediyor
Hem elinde diploması olacak hem de çalışmıcak birini mi istiyorsun? Boşuna arama.
11 Yorumla- +1 yıl
Yok mu sanıyorsun?
+1 yılUstad bu ara bulduk bulduk
Uyeler hep yeni baksana ))))
Bulamadik seneye )))10 YorumlaŞimdi abicim sen var yaa buradan düz go go go
sonra orada bir meydan var area area orada bir ağaç göreceksin böyle büyük kocaman big tree
oralarda bir daha sor kesin tarif ederler okey00 Yorumla
+1 yılNeden diplomalı?
Neden ev hanımı?229 Yorumla- +1 yıl
Kendini geliştirmiş..
Kaprisi olmayan - +1 yıl
Her diplomalı kişi kendini geliştirmiş sayılmaz, hele bizim gibi bir ülkede komik bile kaçar.
Kaprisi olmayan? Boyun eğen demek istediniz her halde. - +1 yıl
Neden ev hanımlığını, para kazanmaktan üstün olduğunu bilecek kadar eğitimli..
Aile huzurunun, getireceği üç beş kuruştan daha önemli; çocuk yetiştirmenin dünyadaki tüm mesleklerden daha önemli olduğunu bilecek kadar akıllı.. - +1 yıl
Komiksiniz, ya hiç çalışan bir kadını görmediniz ya da İsveç'te yaşıyorsunuz.
Annem çalışan ve eğitimli bir kadın, gayet huzurlu bir ailemiz var. Bizleri de yetiştirdi. Bunların yanında ev işlerinin çoğunu da kendisi üstlendi.
Ev hanımlığı daha üstün değildir, kadını eve hapseder, sosyal alanda kısıtlar gelişimine ket vurur. Ekonomik özgürlüğü olmaz. Biat etmek durumdadır. Ev içi emek sömürüsünün kurbanıdır, hatta haksızlık olmasın bu konuda çoğu çalışan kadından da avantajlıdır aslında.
Kadın çalışınca aile huzurunun olmayacağının, çocuğunun iyi yetişmeyeceğinin düşüncesi nereden geliyor bilmiyorum ama duyduğum en saçma düşüncelerden. Önünde güçlü, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın figürü yerine evde oturan bir kadın figürünü kabul etmiyorum. Ayrıca kadının kazandığını üç beş kuruş olarak küçümsemek de ne kadar doğru, tartışılır.
Peki siz çalışmayıp ev beyliği yapmayı yeğler misiniz? Eşiniz çalışsa siz çocuk yetiştirseniz, güzel olmaz mı? - +1 yıl
Hanımefendi!
Benim annem de çalıştığı için bu kadar kesin konuşuyorum!
Gerek yok ki çalışmasına?
Evinde otursun, kendi işine gücüne baksın, tanımadığı insanların ağız kokusunu, azarını niye işitsin? Gereksiz yere üstüne niye yük alsın? Hem çocuğun anneye ihtiyacı varken niye başkaları çocuğumuzu yetiştirsin?
Tanımadığı yüzlerce adamın içinde ne işi var?
Hırlı mı hırsız mı? Sapık mı tacizci mi?
Ben de çalıştığım için burdaki kızlara erkeklerin ne gözle baktığını, arkalarından ne konuşulduğuna şahidim..
Bunları bilmiyorsanız hatırlatayım!
Az kazanalım, helalinden kazanalım, huzurumuz olsun.. - +1 yıl
Güldüm. Gerçekten, çok komik.
Kadın bir bireydir. Kendi ayakları üzerinde durmalıdır, çiçek değildir, narin değildir. Yapar. Ev işini yapıyorsa işini de yapar. Siz neden başkalarının ağız kokusunu çekiyorsanız o da o yüzden çeker.
Sapık varsa bu onlrın sorunu, ne yani kadın çalışmayınca bir anda yok mu olacaklar? Hayır, daha da yüz bulacaklar. Buyrun kadın istihdam oranı düşük ülkelerin durumu ortada, sokakta gezmek bile taciz sebebi. Kadın dışarıda olursa, istihdamı artarsa daha güçlü olur ve bu olaylar normalleştirilmez.
Çocuğun anne kadar babaya da ihtiyacı var, baba otursun evde diyorum ben de, başkası baksın demiyorum ki?
Tanımadığınız yüzlerce kadının arasında ne işiniz varsa kadının da o işi var! Çalışmak ayıp değil, erkekler çeki düzen vermeli demek ki kendine bu dediklerinizden anlaşılan bu.
Sorun erkeklerde, yorumlarda gördüğüm kadarıyla da eğitimciymişsiniz. Böyle mi eğitiyorsunuz çocukları, bu düşünceleri mi aşılıyorsunuz? - +1 yıl
Karınız hamile kalınca da aman kadın jinekolog olsun dersiniz, değil mi?
- +1 yıl
Ben evimin huzundan yanayım..
Eşimin ezilmesinden yana değil..
Tamamen kadın toplumdan silinsin derdim de yok.. Onlara da ihtiyaç var.. Ama her alanda değil!
Ağır sanayide kadının yeri yok.. Mühendislik dahil.. Hizmet sektöründe elbette olsun..
Kadın jinekoloğa gelince, İslamda tıpta mahremiyet yoktur.. Erkek de olsa kadın da olsa farketmez.. Çünkü erkeğe mahrem olan yer kadına da mahrem zaten.. Bu yüzden cinsiyet ayrımının mantığı yok.. - +1 yıl
Konuşmanızdan o kadar belli ki kadının yeri gözünüzde, korunacak kollanacak, kendi başına olamayan, son sözü "erkeğinin" söylediği ikinci sınıf bir canlı.
Tam aksine, sizin gibi düşünenlere rağmen her alanda! Mühendislikten astronotluğa her alanda olmalı! Mühendisliğe bulaşmamalı diyen kişi tarihten habersizdir, tarihteki kadınların başarılarını bilmiyordur.
İkinci sınıf değiliz, belli bir alanda olmayacağız. Yerimizi biliriz, ve o yer erkeğin sınırlarını çizdiği bir yer değil; hayallerimiz.
Iyi günler. - +1 yıl
Değerli olan şeyler sakınır, korunulur..
Sen kendini değerli görmüyorsan, bişey diyemem..
İyi günler - +1 yıl
Bu çok anlaşılır bir duygu ama bunu işte şöyle formüle etmek zorundayız. fedakar olmak Bu erkeğe de anlam katar kadına da... Bu duyguları koruyalım ama kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı"
- +1 yıl
@Nzholding günümüze uygun değil söylediğiniz. Kadınlar eşlerine maddi açıdan bağlı oldukları zamankötüğ bir afama dönüştüğünde eşi ya da uygun olmayan bir insan olduğunu anladıklarında boşanamıyorlar. İnanır mısınız az önce evli bir bayanla konuştum. Eşi içki içen esrar kullanan aklınıza gelmeyen çok hatalar yapan bir adam. 8 yıl. Boşanamıyor. Para biriktirmek istiyorum boşanma parası ama eşim onu fa hemen kötü alışkanlıklarına harcıyor. Kadın cinayetlerini duyuyoruz her gün. Allah aşkına resul hatrına napalım biz nasıl kendini riske edersin. Bir de bu kadın okumamış. Okuyan eğitimli olduğu halde çalışmayan kadınların da aynı durumda olduğunu biliyorum. Hem de çok yakın bir örnekten. Kendisine saldıran psikolojisi bozuk kocasından kaç zaman sonra kurtuldu. Ailesi destek olmadı. Üretmeyen kadın içine kapanır. Psikolojisi düşer. Evinde veya değil çalışıp değer üretmesi gerekir. Çalışmak erkeğe asi olmak demek değil. Kaldı ki evlilik bu birlikte karar verirsin. Öğretmeni olmayacaksın.
- +1 yıl
@Nzholding arkadaşı , hayat arkadaşı olacaksın. Ne diyor o senin çok sevdiğin risalede refikai hayat. Refik ne demek anlamını araştırdın mı. Ortak , dost arkadaş demek. Sana tabi olan kişi demek değil. Aklımızı kullanalım. Kadının erkeğin olduğu yerde olması doğru değil dediniz. Peki erkeğin nefsi daha büyük daha da kuvvetli dersiniz. O zaman erkeğin kadınların olduğu yerde bulunması daha yanlış daha hataya meyyal bir durum. Bakın laf yarıştırma değil hiç değil. Ama çağımız bu değil. Artık insanlar çok bozuk. Kimin insafına bırakabilirsn kendini. Sen insaf et ben karşındakine bu kadar nasıl kendimi bırakabilrim.
- +1 yıl
Hayat bu düzgün bir yerde çalışırsın. Doğru olanı tercih edersin. Kadın erkek bu değil mi durum. Hem ben bir müslümanın sürekli kendisini geliştirmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bu ben kenara oturuyum bu bana yeter düşüncesi bu yüzden dünya bu halde değil mi sorarım size... biz islamin fertleri hepimiz çalışıp daha iyi yerlere gelmek için eğitim de teknolojide ileri gitmeye çalışan fertler olsaydık. Bunca mezalim olur muydu
- +1 yıl
@Nzholding eşinin ezilmesinden yana değilsin. Pek senin ezmenden kim korur. Dünya hali insan değişmeye müsait bir yapıda ya da farklı bir durum kimse gerçek kendini yansıtmak istemiyor. Çalışan kadınlar psikolojik açıdan daha mutlu. Çalışan eşini daha iyi anlıyor. Hayatı görüyor. Bakış açısı genişliyor. Hayat üniversitede öğrettikleri gibi değil. O kadar sınırlı ki.
- +1 yıl
- +1 yıl
Yazdıklarınızı tamamen okudum..
Kaderin size yazdığı yazgıyı kimse bilemez..
İşin içine imtihan da girince, birşey söylenmez..
FAKAT! Kötü örnekten, örnek olmaz..
İstisnalar kaideyi bozmaz..
Dinen bu noktada, boşanmanın şartlarında üç şey var:
1) Aldatma
2) Şiddetli geçimsizlik (senin ak dediğine onun kara demesi ve artık ortak nokta bulunmayacak nokta olması)
3) Seni sefahete, günaha zorlaması..
Ayrıca, kızlar mehiri hafife alıyor..
İşte mehir bu gibi durumlar için sigortadır..
Vs vs.. - +1 yıl
@Nzholding Allah'ın hükmü.. kuranda Nisâ, 32.. Ayet: Allah'ın, bir kısmınıza bir kısmınızdan farklı olarak lütfettiği şeyleri isteyip durmayın. Erkeklere kendi kazandıklarından bir pay var; kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay var. Allah'tan, O'nun lütfunu isteyin! Allah, her şeyi iyice bilmektedir.
Âl-i İmrân, 195.. Ayet: Rableri onlara cevap verdi: "Ben sizden, erkek-kadın hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hep birbirinizdensiniz... bunlar yazıyor. - +1 yıl
Ben de tamam çalışmayın diycem. Onca kültür ilim. İlmin zekatı. Eşim maddi açıdan yeterli olsa ben çalışmasam desem islami ilim ahlaki hep kendini geliştirmem lazım. İki günün eşit olamaz. Olmamalı da. Konferanslara katılırım seminerler. Yine erkekler olur. Hem her erkek hazırlayabiliyor mu eşine çocuklarına iyi imkanlar. Sen her geçen gün kendimi geliştireyim daha çok kazanarak hem daha çok hayır işleyim, eşimi çocuğumu daha iyi hayat şartında yaşatıyım. Diyor musun. Sen azıcık aşım. Tamam da hadi bir müslümanın evlenmedeki en önemli gayesi topluma iyi faydalı başarılı birey yetiştirmek değil mi. Eşin çalışmıyorSen çocuğunun eğitim masraflarına yetebilecek misin. O islamdan nefret edenler çocuklarını en iyi yerde okutuyor. En iyi en yüksek yerlerde başarılı insanlar yapıyor. Sonra üniversiteye de ile de ülkeye de dünyaya da bu insanlar yön veriyor. Dünya kimin elinde dönüyor.
- +1 yıl
Cevap verecektim ama inan kendimi yormak istemiyorum..
Ayrıca yeter..
Görüş sahibine ayıp oluyor! - +1 yıl
Öyle evimize kapandık. Hayır hayır. Aklımızın kilidini kalbimizin kilidini Allahtan bir yardımla tutarsın. Ama ilme bilme değer üretmeye sosyal zekaya kilit vurmamalı. Hayır biz müslümanlar kendimiz ve gelecek nesil için fedakârlık yapmmız lazım. Zeki bir kadınım ülkemin geleceği ülkemdeki birçok sıkıntınn çözümüyle ilgili fikirlerim var. Niye gelişmesin benim ülkem. Müslüman bir ülke niye ilerlemiyor. Herkes kendine yeteni yeğ görüyor. Biz kendimize de gelecek nesile de ihanet ediyor oluruz bir şekilde hatta cümle alemi islam. Bir kıvılcım yeter karanlığa meydan okumak... kadın kenara çekilirse o beyne o iş gücüne israf olur
- +1 yıl
Namussuzluk ya da hatalar yapma... evinde oturan kadınlarda o kadar çok var ki yapan. Çalışmıyo evinde ne yapacak akşama kadar iş bitiyor. Tv. Ne var kadın programları. En eğitimli kadın bile evde vakit geçirince o programları izliyor. Çünkü başka bişey yok yapacak ve tv de izleyecek. O programlar kadar da insanımızı değersiz basit gösteren. Aptallaştıran hor gören kafanızı geriye çeviren manasızlaştıran dalga geçen programlar yoktur. İnsan nefsi boşa gelmiyor. O eskidendi. Erkek Evin e bağlı terbiyeli eşine değer veriyor ailesine ezdirmiyor. Fedakârca kendini yıpratasıya çalışıyor. Kadın da fedakârlık yapıcak... ama şimdi herkes herkese sözünü geçirme derdinde
- +1 yıl
- +1 yıl
@Nzholding devir böyle kadın iffetini tesettürünü koruyacak. Şimdiye kadar bu zihniyetle en iyi yerlere islamdan nefret edenler geldi. Bütün makamlara yerleştiler. Sonra göz açtırmadılar. En kritik noktalara müslüman erkek ve müslüman kadınlar vatanını seven büyük düşünen islam alemine faydalı bireyler gelecek. yoksa olmadı işte. Bana üniversite de kaç kez tutanak tutuldu. Çünkü ne derse tesettürlü girdim. O çok dindar erkeklerin hiç biri bana destek olmadı. Ağzını açıp bir hayırlı söz dahi
+1 yılAldim ulasirim bugün olmasa bile
Cikiyorum simdi gorusuruz 😊
@özgürgenç3401 Yorumla- +1 yıl
Seni beklersek öldüm. Acele et. Sallama sakın
Üniversite mezunu olması şart mı?
13 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
😄😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendin diplomalimisin ki
19 Yorumla- +1 yıl
Evet..
Öğretmenim
Cevap sahibi+1 yılNe okufun lisanslımısın
- +1 yıl
Lisansı olmayan öğretmen olamıyor 😏
Cevap sahibi+1 yılBende öğretmenim.
- +1 yıl
Lisans almadan mı öğretmen oldun?
Cevap sahibi+1 yılhayır xanım yuksek lisanslıyım. hemde iki universite bitirdim
- +1 yıl
Niye sordun o zaman öğretmenim deyince lisanslı mısın diye?
Cevap sahibi+1 yıllisans mı yuksek lisans mı brlki teknesyrn ola bikir bazı bölünlere falan ondan sordum
- +1 yıl
Anladım
+1 yılBen daha diplomayı alamadım 😅😂
10 YorumlaHem diploma olacak hemde evde oturacak
20 YorumlaBulamazsın
11 Yorumla- +1 yıl
Üzdün
+1 yılİnşallah bulursun da, burdan çıkmaz.
10 Yorumla
+1 yılAnnen bulabilir
12 Yorumla- +1 yıl
Bulamadı
- +1 yıl
Bulur sen merak etme
Uniden
11 Yorumla- +1 yıl
Bitirdim üniyi..
Aramamıştım o zamanlar
+1 yılO sadece bir kağıt parçası
10 Yorumlaannen bulur görücü usulu😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen bulur bence
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBulursun Risale-i Nur talebesi diplomalı çok var
- +1 yıl
İnşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiplomayı süs olsun diye almış keriz mi arıyorsun
05 Yorumla- +1 yıl
Hayır.. Diploma sadece para kazanmak için mi alınır?
Cevap sahibi+1 yılBence evet. O kadar cefa neden çekilir yoksa
- +1 yıl
İlim öğrenmek, cahil kalmamak için..
Bir çok alimin mal varlığı bile yoktur
Cevap sahibi+1 yılEfendim Türkiye’de yaşıyoruz. Geçiniz bunları...
- +1 yıl
Evet bu yüzden bu ülkeden arıyorum 🤔
Aşk İlişkileri konusunda 503 cevap paylaştı. Bulursun elbet
10 Yorumla✋✋✋✋✋
10 Yorumla
+1 yıloyle biri yok
10 YorumlaÜniversitelerde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen bulsun
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!