Bu sorunun cevabı bu zamanda "kadındır!" diyecekler..
Fakat, erkekler yaratılışları gereği yönetici, reis, kavvamdır (koruyucu, kollayıcı)..
Tv programlarında, toplum içinde niyeyse bunu aşılamaya çalışıyorlar..
Ne mi oluyor? Roller çatışması yaşanıyor, erkeğin olması gereken rolü pasifleşiyor ve kendini ezilmiş hisseden erkek, fıtratıyla mücadeleye giriyor.. Aile içinde problemlerin kıvılcımı başlıyor..
Bu demek değil ki erkek reisse, kadını ezer! Yok öyle bir şey!
"Kadın size Allah'ın emanetidir!" ilahî ikazını erkeğin bilmesi şart! Çünkü, emanete hıyanet, ihanettir ve bedeli Cehennem bile olabilir!
Bence ev bir ulkedir. O ulkede ise erkek "devlet" , kadin da "millet"tir. Devlet ulkenin ve milletin refahini saglar ve millet icin en guzel seyleri planlar ve bunu yaparken de "millet" ile 'istisare' eder. Millet ise devletle guzel gecinir ve mesru sebep yokken isyankarlik basibosluk etmemelidir.🤔
Katılıyorum, bir müslüman olarak ataerkil sistem taraftarıyım. Bu kadınların ezilmesi veya sosyal hayatı olmaması demek değil. Doğru uygulandığı takdirde hem kadın hem erkeğin huzuru için herkesin kendi yaratılışına uygun yaşaması şart..
Evde ev islerinde evle ilgili ne varsa kadının borusu otmeli evi onlar çekip çevirmeli. Tabi sadece onlara yüklemek olmaz kocasinin da yardımcı olması lazim. Ev dışı şeyler de de erkeğin borusu otmesi lazim. Tabi ki eşinin de fikrini alması lazim. Kısaca saygıyla destekleserek herşey yolunda yürür.
İnan güç savaşları bana göre dğl. paşanın sözü geçsin daha iyi. ben onun hakimiyetinde kedi gibi gölgeleneyim daha ne isterim. teslimiyette rahatlık vardır , akıllı kadınlar bilir bunu 😊
herhalde yani dışarda aslan kaplan hisseder kendini ne kadar da kocasına saygılı bir eş derler 😀 ama evde tabii ki de benim sözüm geçecek hele bir geçmesin 😒😀
Tek cinsin borusu ötmemeli yerine göre herkes söz sahibi olmalı yoksa ortaya bencillik, saygısızlık ve anlayışsızlık giriyor bu yüzden de evlilikler kabusa dönüyor
Peki kadının, değerli bir emanet olması, senin için kıymetsiz mi? Yine herkes sorumlu kendinden ama erkek yaratılış olarak daha güçlü olduğu için koruyucu olması problem mi?
En İyi Cevaplar