Cevabın nedir?
Öncelikle yorumlar yanlış olabilir herkes herkese saygı duymalı burda. Aşağıdaki gibi olursa herkesin hesabı kapanır..
Neyse 3 kuşak ele alalım.. Şu bir gerçek okuma ve çalışmada 1960-1980 arası kadınlarda düşük. Gelecekleri bir an önce ve küçük yaşta elenmekten baglı. Evlenme şekli görücü usulü ve genelde 18 yaşında aradaki yaş farkı erkeklerin iş bulup askerde geçen süreleri ile ilgili.
1980-2000 e gelelim. Insanlar sehirlestigi için görücü usulü yok, kadın erkek esit mi hayır yaş farklı o kadar önemli mi hayır ama kriterde değil.
2000-2020 de sizin sorunuz gizli. Kadinlar erkekler kadar eğitim alıp çalışıyorlar.. Erkeklerin ergenlik ile ilgili derdi var demiş çoğu kişi bence alakası yok, eğer toplumda gördükleri algı yaratıyorsa fiziken 7 si neyse 70 aynıdır. Gecmisten örnek vererek bu tezi çürüttük. Sonuç olarak erkek sorumluluk almak istemiyor sebebi alamadığından değil almak istemiyor gerek var mı güvenmiyor kızlara çünkü aile kavramı azaldı kotü örnekleri bizzat içinde yaşıyor. Alternetif el arabası varken çuval sırta koyulurmu konulmaz. En can alıcı cevaba gelince bunu gören bizim kızlarımız bu erkekler cidiye almıyor geçmiş nesilde sorun yok sorumluluk alabilecek olgun nesiller varsa oraya gideyim diyor. kusura bakmayın ama günümüzde özgürlük ve eşitlik adı altında her iki cinsiyet evlilikte yaşanması gereken bazı değerlerimizi erken uyguluyor geriye bişey kalmıyor.. Neymiş efendim iki cins farklı düşünüyor farklı düşunduklerininde farkında değiller. Toplumsal tarihçi ve psikiatrların konuya devlet desteği kapsamında ilgilenmesi gerekiyor. Biraz uzun yazdım çünkü önemli bir konu: yeni nesile sevgili günler dileği ile.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkızlar erkeklerden genç evleniyor 26-27 yaşında evde kaldın diyorlar çoğu yerde e bu yaşlarda çalışan ev alabilecek bağımsız olabilecek erkek de olmadığından... ha yok sadece sevgililikte diyorum diyorsan da sanırım "olgun" birisini arıyorlar
10 Yorumla
Kafa yapısı uyuşuyorsa yaşa bakmamak gerekiyor. Olgun olarak değerlendirmek için insanın yaşadıklarına, gözlemlediklerine ve düşünce yapısına bakmak lazım. Belkide insan sahiplenmek, teslim olmak ya da mahrum kaldığı sevgiyi kendisinden yaşça büyük birinden arıyordur. Bilinmez, zevkler tartışılır
30 Yorumla
+1 yılErkeğin fiziksel anlamda olgun görünümü herzaman ilgimi çekmiştir...
Öte yandan düşünce sistemi bakımından da yeterli olgunluğa ulaşmış olması gerekir sonrası çok daha keyifli oluyor.
Gerektiğinde sizi yönlendiren gerektiğinde olaylara bakış açısı ile sizi aydınlatan birinin olmasi harika.34 Yorumla- +1 yıl
18 mi yasin gercekten?
- +1 yıl
@CypRuSss_- Evet.
- +1 yıl
Cümlelerin çok daha akıl dolu. 18 yaşında gibi konuşmuyorsun.
- +1 yıl
@CypRuSss_- Kızlar erken olgunlaşır dememizin sebebi işte :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
95
Cevap
67Cevap
Bayanların görüşleri hiç olgun seviyesinde olmadığını düşünerek kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Şöyle ki bir cinsiyetle insanlar öteleştirilmemelidir. Her insan yapısı kişiliği şahsiyeti bir olmadığı gibi her (erkek kadın demicem) farklı yapıdaki insanlarıda aynı niteliğe koyup helede cinsiyet belirtip geneli böyledir, demek bir görüş değil (keyfime zevkime göre armut seçiyoruma) dönmektedir. Bilakis erkekleri hedef alacağınıza bayanlar dönünde kendi öteleştirdiğiniz hem cinsleride görme başarısını gösterin lütfen.. (en azından biz erkekler demicem [ADAMLAR] olarak öteleştirmeden adam gibi belirtiyoruz) bak yaşım 23 her daim özgün özgür olgun fikrimi sunabiliyorum, demek ki neymiş; akıl yaşta değiş başta değimiyle manidar bir deyimle noktalamak istiyorum..
00 YorumlaÇünkü insanları oldukları gibi kabullenemiyolar kendilerini farklı gösteriyolar yanında büyük biri olunca kendilerini diğer kızlara daha iyi ve imrendirerek göstermeye çalışıyor bkz "bakın benim sevgilim üniversiteli olgun düşünceli" fakat böyle kızlar bişeyden haberleri olmuyor paragöz oluyorlar
20 Yorumla
+1 yılİstediklerini desinler 18 19 yaş civarı kızların kendinden 8 10 yaş büyük erkeklerle sevgili olmak istemelerinin tek bir sebebi vaf fiziksel olarak erkeklerin oturmuş olmaları olgunluk falan hikaye sonra ortalık neden sübyancı kaynıyo diye erkeklere kızıyoruz
10 YorumlaKadınlar olgunluk demiş genelde ama ben buna katılmıyorum. Sığınacak bir liman aradıkları için olgunluk diye belirtiyorlar bunu. Toplum içinde yanında kendinden büyük biriyle görünmeleri bile kadınlar için ego tatmini sayılabilir bakın benim sevgilim benden büyük beni koruyor beni seviyor.
00 YorumlaKlişe soruya klişe cevap. Kızlar olgun erkek sever nedenide babalarını kahramanları gibi görüp o olgunlukta olmasa bile o olgunluğa yakın birini hayatına alıp hayatının devamındada kendini güvende hissetmek ister. Koruyup kollanmak şefkatli bir şekilde anlaşılmak ister yani ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenç bir erkeğe nazaran maddi açıdan kızı daha rahat taşıyabilmeleridir başka bir sebebi yok
Genelde otu boku kızlar daha erken olgunlaşır sözüne bağlarlar ama aralarında baba sorununu dile getiren de var
Gerçi dile getirseler ne olacak
Baba sorunları zannedildiği gibi hafif bir hastalık değil
Uykusu kaçanın kendini insomnia ilan ettiği ülkede yaşıyoruz :/20 YorumlaHep sahiplenilmek hem de anlaşılmak istedikleri için.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet sahiplenilmek
- +1 yıl
Ben ilk defa sahiplenildiğimi ve korunduğumu o kolumu okşarken hissettim
+1 yılAslında asıl sebep erkeklerin genç kadınlara ilgi duymaları kadınlarında sırf bu sebeple yanında genç duracağı bir erkeği tercih ederler. Gencim gözü dışarı kaymaz mantığı işte.
31 Yorumla- +1 yıl
Tek doğru görüş bu olsa gerek.
1.72 boyundayım hiç bir zaman kendimde bir eksiklik gibi hissetmedim, her zamanda bitlikte olduğum kişilerde bu durumdan gayet memnunlardı bir tanesi dahi şikayetçi olmadı, uzun boylu sevmediklerini söylediler hepside.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHenüz çoluk çocukla uğraşacak yaşa gelmediklerinden.
Evlenince yapıp bakacağı çocuğa tamam derler :)00 Yorumla
+1 yılOlgunluk ve arananları büyük erkeklerin verebiliyor olması.. Ama bu çağ ile ilgili bir şey kadın 40tır erkek 35, ama olgun adamdır yine sorun olmaz küçük de olsa.. Problem 20li yaşlarda gelişme çağında ortaya çıkıyor. 30lardan sonra pek sorun olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Ok..
- Aşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle bütün kızlar değil. Genellikle çoğunluğu yaşıt birini istiyor. Kendinden büyük birini tercih eden kızlarda olgunluk meselesi yüzünden tercih ediyor. Erkekler beyinsel olarak 2-3 yaş geride olduğu için büyük birini arıyorlar
00 Yorumla Bu bence belirli bir yaştan sonra istenen bişey. Mesela artık geçici ilişkilerden yorulmuş ve dingin bir liman aranır. Kendinden daha olgun birinin ona yön vermesi hoşuna gider. Düşüncelerine güvenip ona sığınmak. Sahip çıksın ister. Kendi yaşıtı veya yaşına yakın birinin düşünce yapısıyla çok zor. Ama bu olgun yaşı çokta abartmamak lazım yine.
10 Yorumla
+1 yılBana yaşıtlarim pek karizma gelmiyo genel olarak mesela
yaşça 5_10 yaş büyüklerin fikir ve tavırlarini daha mantikli buluyorum benim nedenim bu.
(istisnalar da oluyo tabii ki)17 Yorumla- +1 yıl
@screww06 Evet haklısın ama fiziksel olarak da belli yaştakiler daha karizma geliyo bana.
- +1 yıl
@screww06 Aynen ya öyle oluyo bu bilerek seçim değil aslinda biraz içgüdüsel galiba😄 Yani daha güçlü adamlar dikkatimizi çekiyo bu fikirsel olabilir fiziksel olabilir ..
- +1 yıl
@screww06 Kendi adıma söyliim en azından evet bu psikolojik olarak bana çok şık geliyo 😂😂
+1 yılErkekler geç yaşlarda belli bir olgunluğa gelip gerçek kişiliklerine bürünürler. Kızlar ise çok erken yaşlarda. O yüzden erkeğin yaşça büyük olduğu ilişkiler daha uzun ömürlüktür.
02 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin büyük olması koşuluyla en fazla 10 yaş normaldir. Ondan sonrası ideal değildir.
Kendi ailemden örnek vereyim. Dedem babaannemden 13 yaş büyüktü 50 küsür senelik evlilikleri vardı. Babam annemden 8 yaş büyük 33 senelik mutlu bir evlilikleri var. - +1 yıl
Zaten aldatmaların ve ayrılıkların falan bilimsel sebebi budur. Erkek ergen kalıyor yaş ilerledikçe kişiliği değişmeye beğenisi değişmeye başlıyor. Kız ve erkek mutsuz oluyor ve aldatmalar baş gösteriyor.
olgun erkek kolaydir, kisiliği oturmuştur entersan istekleri olmaz çünkü doymuştur bazı şeylere ve artik ne yaşamak istedigini bilen bir erkek vardır kızın karşısında
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir takıntım yok. Ama 2 3 yaş büyük olunca çok daha güzel olur olgunlukla yaş alakalı değil tabi ama kızlara göre daha geç olgunlastiklari doğrudur. Yani daha anlayışlı olabilirler
02 Yorumla- +1 yıl
Çelistigimi göremiyorum
+1 yılErkeklerin biraz daha gec olgunlasmalarindan dolayi
30 Yorumla
+1 yılErkekler geç olgunlaşıyor çünkü
140 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olgunluk olarak düşünüp, kendilerinden büyük isterler ve ilgi duyarlar.
Aslında kendilerinde olmayan olgunluğu karşıdakinde arıyorlar.12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı.
u +1 yılErgen trıplerınde bıkkınlık
Olgun davranış
Oturmuş karakter
Yeteri ilgi
Fazla sıkmama rahatsız etmemek
Vs vs10 Yorumla
+1 yılÇocuk ruhluyum. Karsimdakin benden daha olgun olmasini isterim. Yaşla bir alakası yok.
20 YorumlaOlgun, aklı başına varmış, ne istediğini bilen, kendini tanıyan ve daha çok güven verdikleri için
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇocukça tavırlardan haz almıyorlar. Babalarından aldığı feyzden ötürü. Kimisi de baba sevgisinden mahrum kaldığı için bu açığı ve susamışlığı kendinden yaşça olgun biriyle kapatıyor.
00 Yorumla Erkekler geç olgunlaşıyor lafını kim ortaya attı lan 😠 herkesin dilinde ya. Kendi aptalca eylemlerini de görüyoruz
00 YorumlaOlgunluk sahiplenilmek edep adap durustlul oturmus bir karakter adam gibi erkek tercihi olabilir belki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGenellikle aynı yaşıtlarımız fazla olgun düşünemiyor daha çok çocuksu oluyor. Bazı istisnalar dışında.
00 Yorumla
+1 yılErkekler daha geç ergenliğe girdiği için yaşıtlarımızla fikirler davranışlar uyuşmuyor. Misal ben 15 yaşında 18-19 yaşındakilerle daha iyi anlaşıyordum.
01 Yorumla- +1 yıl
Tabi babasıyla ailesiyle problemi olanların hayatlarında ki baba figürünü doldurmak için de büyük yaş tercih ettikleri oluyor.
+1 yılErkekler geç olgunlaşıyor ve cinselliğe aç oldukları için sürekli bunu düşünüyorlar bu yüzden herzaman büyük olmalı bir erkek
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler geç olgunlaşıyo bazıları hiç olgunlasmıyo tabi o ayrı bir konu ama bu sebepten oluyor genelde
20 Yorumla
+1 yılKadınlar daha çabuk çöküyor. Ne kadar yaş farkı o kadar iyi, bir yerde.
10 Yorumla
+1 yılŞımarık kendi başına buyruk davranan erkekler bizi yoruyor da ondan.
10 YorumlaÇünkü daha olgun karakteri oturmuş ne istediğini bilen insanlar oluyor genellikle
11 YorumlaEşit yaşlardaki bir erkek ve bir kadın düşünün, kadın daha olgundur. Aradaki o farkı kapatmak için kadının erkekten küçük olması gerekir. İstisnalar vardır illâ.
00 YorumlaBununla ilgili yazı okumuştum. babaların kızlarının arkadaşı gibi davranmaları yatıyormuş bilinç altında. kız 20 yaşında arkadaş rolünü oynayan babası 45 ve hayat tecrübeleri ile dolu.20 erkek sümüğünü silemiyor daha. vs vs
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence çok saçma mesela bende kendimden büyük birisi ile olmak isterim. ☺🙏 Bu olay kişiden kişiye değişiyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kendilerinden büyük erkeklerin daha olgun olduğunu düşünüyor bir çoğu
00 Yorumla Erkekler geç olgunlaşıyor. Benden küçük biriyle uğraşacak sabıra sahip değilim
06 Yorumla- +1 yıl
19 yaşındaki çocuğun yorumuna bak zuhahahaha
- +1 yıl
hahahahaha tiplere bak ya tek derdi okul olmuş bir velet burada boş yapıyor harika site
Belki erkek arkadaşı kendinden büyük olursa onu daha iyi korur kollar diye olabilir.
00 YorumlaSahiplenilmek duygusu. Erkeklerde de sahiplenme duygusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayata hazır geliyor bana çıkmak için değil geleceğe yönelik düşünmediğim birini hayatıma sokmamaya özen gösteriyorum kimsenin boş yere vaktini zamanını almış olmak istemem
03 Yorumla- +1 yıl
Beğendiğim bir görüş
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Yatmadınmı daha
Erken olgunlaştıkları için kendi akrnLarı denk gelmiyordur ☺️
00 YorumlaDoymuştur, beni yormaz anlayışı..
Klasiklere girmeyelim olgunluk falan...00 Yorumla
+1 yılBayanların geneli olgun erkeler diye yorumlamiş. ozaman erkeler 30 dan sonra evlenmeliler galiba
00 Yorumla
+1 yılŞahsen yaşıtlarımla anlaşamıyorum. Kadın olsun erkek olsun arkadaşlarım benden büyükler.
00 Yorumla
+1 yılOlgunluk ile ilgili sanırım, kadınlar daha erken olgunlaşıp aynı olgunluğu yaşıtlarında göremeyince oluyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı. Gereken olgunluğu olması gereken yaşta değil de daha ileri yaşlarda kazanmaları..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler daha çocuksu oluyor kadınlara göre , olgun olması için.
01 Yorumla Kızlar genelde herşeyin büyüğünü sever diyelim sadece
10 YorumlaErkekler geç olgunlaşmaz yaşadıkları olgunlaştırır.
10 YorumlaBu bence erkeklerin kendinden buyik kizlar istememelrindne kaynaklaniyor
00 YorumlaBüyük yaşta insanın görüşü küçük yaşta kı görüşü ile daha farklıdır belki bundan
00 Yorumla
+1 yılGenel olarak yaşıt olan karşı iki cinsten kızların aklı her zaman daha olgundur. Kendini tamamlayabilmesi için sevgilisinin biraz daha büyük olması gerekir.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle erkek 25 yasindan önce olgunlasmaz kızlar bizden bu konuda baya önde bir diger meselede ailede bulamadığı ilgiyi, sevgiyi büyük birinde arar güven vericidir bazen abisi bazende babası yerine koyanda olur
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin gec olgunlasmasi ve bazi kizlarin deneyimli erkek aramasi
23 Yorumla- +1 yıl
O kadinlara sen dahil degil misin
- +1 yıl
Hayir degilim
- +1 yıl
Peki senin tercihin hangi yönde
Aşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı. Kadınlar cabuk patates oluyor bizim ülkede ondan galiba
00 Yorumla
+1 yılayni yasta oldugumuz erkekler olgun olmuyor cocuksu davranmamalari icin 😊😉
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı. Genelde kedinden yaşca büyükleri daha olgun görürler ve erkeklerin daha geç yaşlarda olgunlaştığına sorumluluk sahibi olacaklarına inanırlar
00 YorumlaErkek zekası somut zekada kalmıştır soyut zekaya gecemez kadın ve erkegın esıtlıgı yaklasık 3-4 yas farkda dengelenır
31 Yorumla- +1 yıl
Doğru söyledin ama yanlış cümleler ile. Odun olmak erkeklere has bir kavram sanırdım 😂. Erkek beyninde duygusal zeka oranı kadına nazaran düşüktür ve ikili ilişkilerin anlamını ve karşı cinsi anlaması zaman alır. Kendini geliştirmeye çalışır ise (bura önemli) 22 23 civarı olgunlaşır. Bunu denemez ise. Hiç bir zaman. Olgunlaşma derken şey yani. İlişkinin sadece bel altı olmadığını kafa ile de ölçüldüğü filan. Kızlar da bu çok nadir kız erkek gibi davranır. O yüzden istisnalar hariç durum bu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlgun aklı başında istedikleri için olgun dediysek 10-15 yaş değil 5-6 yaş en fazla
10 Yorumla- Devamını Gör (102)
Devamını Gör(147)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kızların kendinden büyük sevgili istemesinin sebepleri nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler