İlişkide herkesin karşısındakini olduğu gibi kabullenmesi gerekir. Fakat karşınızdakinin sizin sürekli hareketlerinizi, tarzınızı, hayatınızı değiştirmek istemesi aslında sizi sevmediğini mi gösterir?Siz karşınızdakini değiştirmek için çabalar mısınız?
Eşinizin/sevgilinizin sizi sürekli değiştirmeye çalışması aslında sevmediğini mi gösterir?
Kimsenin kimseyi oldugu gibi kabul etmedigini dusenen birisiyim. Degisimin kendisi degisir zaten. Ciftlerin birbirlerine ayak uydurabilmeleri, birlilikte yasamin gerekliligi icin normal yasantilarindan degisiklige gitmek zorundadir da bence. Ama her iki tarafta eski yasamlarindaki gibi kalmak icin birbirlerine olan baskilara dayanamadiklari olur. Buna egitimde ileriye ket vurma dendigini biliyorum. Yapisal degisime karsi olmakla birlikte davranissal degisimin olmasi gerektigini dusunuyorum. Erkeklerin bayanlari kisitlayici degisim istemeleri onlari sevmedigi anlamina gelmez, bilakis kiskandigi, sahiplendigi anlamina gelir. (Bunu aile bireylerine dahi yapabilir) Bu kisitlamalarin temel nedeninde erkeklerin sevgililerine guvenemeyisi, cevrenin sevgilisi izerindeki ilgisi, sevgilinin erkege guven vermeyisi vb. diye dusunuyorum.
Sevmediğini değil tam aksine senden hoşlandığını gösterir. Seni kendince yontmaya çalışıyor. Senin bazı özelliklerin ona uymayabilir bunları istediği gibi değiştirerek seni kaybetmemeye çalışıyordur. Ama seni öyle kabul etmesini söylemelisin olduğun gibi
Ortada eğer “ gerçek “ bir sevgi varsa seni değiştirmek yerine olduğun gibi kabul eder. Bunun içinde ilişkinin temelinde saygı olmalı. Senin karakterini sevmişse eğer sevdiği bişeyi değiştirmeyi zaten düşünmez. Ama bir tavrından huyundan hoşlanmıyordur ve bunu sana dile getirip düzeltmeni istyordur. Ona bişey diyemem. Diğer türlü tamamen değişmeni bekliyorsa bırak gitsin. Seni öyle kabul edenle ol
Kendisini daha çok sevdiğini ve karşısındakine saygı duymadığını gösterir. İleride karşılaşılabilecek tonla sorunu gösterir. Çünkü değiştirmek isteyen insanların isteklerinin ardı arkası kesilmez , karşısındakini istemediği bir hayata doğru sürüklerler bencilce.
İnsanların sizi iyi yönde veya kötü yönde değişiklik istemesiyle bağlı bir durum ben kendi hayatımdan bahsedecek olursam 6 yıl evliyim 8 yıla yakında birlikte olduğum eşimle sevgiliyken iş yerine onu almaya gittiğim dönemde ben renkli giymeyi severim niye böyle gidiyorsun çingen gibi demişti ve bunu ona enjekte eden kız arkadaşlari keşke onun gibi biri bulsak hayatinizda sevip sahiplencek derken onun beni olduğum gibi kabullenmektense böyle söylemesi bı çizgi açti evlendik çocugumuz var ben hale daha aynıyım kendime zevkime hoşnut kıyafetleri giyme konusunda oda aynı neyse bu sadece bir kıyafetten örnek genel olarak öyle hayatımız devam ederken o onun için degistigim şeyleri görmektense hep istemsizcede yapsada bı değiştirme peşindeydi bir gün tartışmamizda kişiligim ile ile adamligim ile ilgili söz etti inanın kurşun yesem bu kadar ağır olmazdı 8 senenin bende yarattığı vurgunu o an gördüm ölmek istedim çocugumuz var inan konuştuk oda hatasının farkında üzgün ama bazı yaralar düzelmiyor siz ne kadar severseniz sevin artık aynı evi sadece çocugumuz için paylaşiyorum citten bunu sizi ilk degiştirmeye karşı hissettiginiz anda konuşun ama şuda bir gerçek atıyorum gerçekten çok gereksiz harcamalar peşindesiniz sizi degiştirmiyor sadece yardımcı olmak istiyor ve uyarılar yapıyor burada suçlu kim olur
Hani Ümit besen şarkısında diyor ya, ''Beni böyle sev sevecek diye.. Beni böyle sev, içten.. Hayatta değiştirilmesi mümkün olmayan şeyler vardır. Biraz ben, biraz da sen gibi.. Hayat bir döngüden ibarettir. o döngünün merkezinde bizler varız sevdiğim.
sevmediği bir şey varsa söyler elimden geldiğince yapmamaya çalışırım deiğiştirmeye çalışmak bana yanlış geliyor biraz olduğu gibi kabullenmek lazım insanları ama söyle bir durumda var keskin çizgileri vardır herkesin biraz tanıdıktan sonra bunlar bunlar var benim uymanı istediğim ben bunlar değer miyim değmezmiyim diye sormak lazım. seçim senin demek lazım hee bu demek değildir ben onu yap diyecem yapacan yapma diyecem yapmayacan insanlara nefes alabiceği bir alan bırakmak lazım.
Aynen öyle. Seni kendi kafasındaki kadın tipine benzetmeye çalışıyordur. Zaten günümüzdeki ilişkilerin hastalıklı olmasının sebebi de budur. Aklındaki kadın gibi değilse karşındaki neden sevgili olmaya çalışıyorsunuz dimi? Seni sen olduğun için sevmiyor kısacası.
Sevgilim yememden içmeme biŕ cok davranısıma kadar beni sürekli degistirmeye calisiyor. Ama bunu sevmedigi icin yapmiyor. Sadece beni bir kalıbın icine sokmaya calisiyor. Ama haberi yok. Ne yaparsa yapsin ben buyum. Ve degismeye de hic niyetim yok.
Kafasında ideal bir sevgili/eş profili oluşturmuştur ve partnerinden bu profile benzemesini bekler yanu partnerini değil kafasında yaratmış olduğu kişiyi seviyordur net...
Rockynin Adriana yaptığını düşün, adamda o kadına dokundu değiştirdi bunu bazı erkekler kadında başka bir cevher gördüğü için de yapar başka bir çıtaya çıkarmak için
Önce seni sevmiş ama kafasında tasarladığı biri degilmişsin yani sevmediği yanlarıni zamanla anlamış ve değiştirmeye çalışıyor yani seni bütünüyle sevmiyor anlamına gelmiyor
En İyi Cevaplar