Sınıftaki disiplin problemı nasıl cözülür?

Selam arkadslarım;

Ogretmenlıkte 2 yılım olmasına rağmen ara sıra sınıfta dısıplın problemlerı yasıyorum. Soyleki okulum kırsal kesımde bıraz varoş mahallede kalıyor. Ogrencılerın ruh halı saat bası degısıyor. Orta okulda gorev yapıyorum.Ozellıkle 7 ve 8 sınıflardakı erkekler cok sorumsuz. Okula eğlenmeye tatıl yapmaya geliyor gıbıler. Ders konusunda da cok boşlar. Öğrenmesinler dicem ama bu seferde öğrenenlerin hakkına girip dersi kaynatmaya yaramazlık yapmaya çalışıyorlar.Bayan öğretmenlerden hiç br şekilde çekinmiyorlar. Ancak yaşını başını almış oterıter sert olan erkek ogretmenlerden ve bayan ogretmenlerden çekiniyorlar. Onların derslerını de dınlemıyorlar ama dınlıyormus gıbı yapıp sorun çıkartmıyorlar. Bazen kendıme hakım olamayıp cok kızıyorum; sınırlenıyorum. Ama dayak olayına karsıyım. Zaten bunu bıldıklerı ıcınde bıraz rahat davranıyorlar. Dersten de cok sıkılıyorlar. Dersı eglencelı hale getirmek ıcın bır kac etkınlıkte yapsam bu sefer ıyıce dalgaya alıyorlar. Sanırım yaşımın verdıgı bır tecrubesızlık ve yumuşak yuzlu olmam onları korkutmuyor; zaten korkmamalarını ıstıyorum ama bu seferde cok rahat davranıyorlar. Ogrencı ve ogretmen arasındaki mesafe gıttıgı anda bu sefer sınf dağılıyor ve halka halka dıger ogrencılerde bısey öğrenemez duruma geliyorlar. Sızce dısıplın sağlamak ıcın cok oterıter ve sert bır ogretmen mı olmak lazım? Yumusak davranan uzlaşmacı olan ogretmenlere karsı sanırım ogrencıler hep aynı? Sızın dusuncenız?
Sınıftaki disiplin problemı nasıl cözülür?