Eğer hayatınızdaki kişi sizi ceza korkusu ile aldatmıyor ise, sadık kalsa neee kalmasa ne.
Ayrıca bir eylemin suç olması başka bir husustur, boşanma hakkı vermesi ve tazminat mahkumiyeti yaratması başka bir husustur.
Siz evlilik akdi içerisinde aldatılan taraf olduğunuz zaman bu size haklı boşanma nedeni sağlar. Koşulların uygunluğuna göre de maddi ve manevi tazminat talebi yaratır. Fakat bu sizin talebinize bağlıdır. Siz hiç bunu dert etmeyip boşanmak istemeyebilirsiniz de. Veya dert ediyor da olsanız evliliği sürdürmek mecburiyetinde olabilirsiniz. Fakat eğer bu bir suç kapsamına alınır ise, takibi şikayete bağlı bir suç olmadıkça savcılık bunu re'sen soruşturur. Yani görevi gereği, siz şikayetçi olmasanız bile kamu davası açar. Bu durumda ortaya karmakarışık yaptırım süreçleri çıkmış olur.
Her şeyden evvel bir eylem adına suç ihdas edilebilmesi için onun tipiklik unsurunun yaratılması icap eder. Suçun kanuni tanımı nasıl oluşturulacaktır. Kanunkoyucu toplumdaki hangi etik değeri baz alarak yasa hükmü oluşturacaktır. Aldatma eylemi her bireye göre değişkendir. Bana göre açık film seyri aldatma değildir ama bir başkası böyle düşünmeyebilir. Kimisi dokunmayı bile problem ederken kimisi çok daha ileri merhaleleri önemser.
Velhasıl somut ve kesin bir kanuni hüküm tesisi için subjektif değil objektif mağduriyet statüleri belirlenebilir olmalıdır. Bu da aldatma fiili gibi bireylerarası eylemler için pek uygun düşmemektedir.
Evlilikte aldatma suc degil ki sevgili olunca suc olsun ; ceza kanununda aldatma/zina suc olarak kabul edilmiyor. O eskiden di. Yani zina dan dolayi hapis cezasi da olamaz onun icin, sikayet de edemezsiniz, savcinin polisin isi olmaz. Bosanirsin, tazminat istersin vs.
Kardeşim zina ile aldatmak aynı şey değil ki zinanın cezası olmamalı zaten kimin kimle cinsel ilişkiye girdiği kimseyi ilgilendirmez sadece aldatmadam bahsediliyor ve öyle ağır bir ceza değil sadece para cezası falan
Öncelikle aşağıda da yazdım ama yorum girişine tekrar belirteyim malum ergen sınıfı okuyunca anlasın; BEN KANUN ÇERÇEVESİNDE SORUNUZA YAKLAŞIYORUM.. Tamamen saçmalıktır. Nedeni ise resmiyette bir bağın olmayan birisinin yaptığı davranış aldatma olmaz dolayısıyla SUÇ sayılamaz. Ben sorunuza kanun çerçevesinden yaklaşıyorum evliyim asla ama asla eşimi aldatmadım, aldatmayı bir saniye bile aklımın ucuna getirmedim. Evliliklerde ise aldatmak ceza değil hukuku ilgilendiren davalardır bunu da not düşelim. Yani evli çiftlerden birisi aldattı diye tck nezninden bir ceza verilmiyor. -Gereği düşünüldü; Eşini aldattığın için 3 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırılmasına bla bla... Yok böyle bir dava, sonuç olarak sevgili aldatınca da bir şey olur diye beklemesin kimse. Evlilerde ise ancak tazminat alınabilir o da yargıtaydan dönmeyecek düzeyde delil toplanabilirse
Türkiye'nin ne kadar geri kalmış ve saçma bir ülke olduğu bu anketten belli. Zinanın suç sayılması direk şeriat kanunudur. Gerçi şu an Türkiye'de kısmi şeriat var, orası da ayrı. Evet diyenler hangi kafayla buna evet diyorlar, özel hayatın gizliliği diye bir şey var.
yasadışı olmamakla birlikte, aslen batıl olan bir şeyin nasıl kanun karşısında suç teşkil etmesi beklenebilir? ortada yasal bir bağlayıcılık yok çünkü.. biz manitayız... eee? zaten bu yüzden o nikah defteri imzalanıyor.. yasal ve bağlayıcılığı olsun diye..
Olaya zina diye bakacak olursak , zaten dini nikah kiymadan bir erkek ve kadının bir arada olmasi haram ve haraminizin baska haram şeyler yapmasi yani zina yapmasini suclamak etik degil heee ben tutupda aldatmak veya alditilmak normaldir demiyorum sorunun ikinci kisminaydi cevabim ama tabi ki suç , ahlaksizlik Şerefsizliktir , belki mahkemeler bunun icin kulanilamiyor olsada allah dökülen bir damla yaşın hesabini illa sorar o terbiyesizligi yapana.
Gatsby, Gatsby... Ne muhteşem bir havan vardı senin de, anlamadılar; bilemedi o sarışın kıymetini. Gerçekten çok sevdiğim bir yapıttır.
Konuya istinaden ise; ilişkilerde aldatmanın elbette bence yaptırımı olmalı. İhanet kadar rezil bir durum yoktur herhalde. Ama ikinci bir düzenleme olarak da; boşanma sonrasında kadının erkeğin ciğerinin sökmesi durumları olmamalı :))) Örnekleri var bugünlerde...
Sevgililik zaten sacma bide evli gibi dava mi acilsin.. pehh Bence sevgililik cok uzatilmamali 6 ayda ne bok oldugunu anladin anladin anlamadin bas tekmeyi. Yok aldatacakmisda vs. de sanki aile kuruyonuz cocuk yetistireceksiniz... ne gerek var bas tekmeyi onlami ugrasacan. Gencligine degmez
Suç sayılsın. Sonra ben de sana dava açıp kazanırım derim ki bu sevgilim beni şununla aldattı işte kanıt kamera görüntüleri. O adam da senin gerçek sevgilin olur. İnkar edersin ben de derim hakim bey cezadan yırtmak için biz sevgili değiliz diyor. Hadi yedin cezayı :D lütfen şöyle sorular sormayın Allah aşkına, güldürüyorsunuz akşam akşam. Evlilik kurumu boşuna konulmamış.
Yani dostum, yasalar ne hüküm verirse versin bir önemi yok. Hiçbir ceza, hiçbir kanun senin kor olmuş duygularını geri getirmeyecek.. O yüzden Boş ver takma her şey olacağına varır, en büyük cezayı, Dünya kendi verir merak etme en büyük özelliği Muazzam dengesidir, bırak yasa ceza vermesin de gözümüz rezillik görsün😒
Daha önemli ne derdi olabilir ki? Bu toplumun en küçük temeli ailedir. Aldatmalar yasak ilişkilerden doğan çocuklar olduğu sürece aile kavramı da olamaz. Sonra sokakta başı boş gezen gençlerin baba anneden en önemlisi sevgiden mahrum uyuşturucu batağı borç batağına düşmesi oldukça olası.
evlilerde zina davaları olmuyor. zina yapmak tck ya göre suç olmaktan çıkarılalı yıllar oldu kimsenin zinadan ceza falan aldığı yok yanlış bilgi vermeyelim lütfen. onun haricinde zina yalnızca boşanma sebebi. ilişki yaşayanların da boşanma gibi bir dertleri olmadığı için senin yapmaya çalıştığın öneri baştan çöktü.
Kankş zina demek cinsel ilişkşye girmek demek aldatma ayrı bir konu kimin kimle zinaya giriştiği kşmseyi ilgilendirmex zaten sadece evli oldupun kişiyi aldatmanın suçu olmalı mı (o da hapis cezası değil sadexe para cezası)
İnsan haklarina aykırı bir durum, hic kimse bir baskasinin hayatini berbat etmek icin evlenemez, kimsenin kimseye bunu yasatmaya hakki yok, hukuk da insan haklarini korudugu icin yasal olarak suc sayilmali.
sevgiliyken, kimse kimseye bağlı değildir, evlilik resmi birşeydir, ve resmiyette yapılan herşey suç sayılır. fakat sevgiliyken, hiçbir resmiyet yoktur ve tarflar yaptıklarından dolayı suçlanamaz, sadece ayrılmak suretiyle olayı bitirirler.
Sevgiliyle evliligi ayırt edebilmelisiniz ikisi farkli seyler kızların en buyuk salakları işte aslında sizin de hoşunuza gidiyor hosunuza gitmese yapmazsinız
Fransada hukuki olarak zaten bu hak verilmis bazi dosyalarda. Ama, aldatilmis kisinin tazminatini çektigi eziyet, veya aciya bagli, mesela, bir kiz oyle tazminat aldi cüunkü sevgilisi onu tam sinav donemlerinde terk etti o yuzden kiz sinavlarini basaramadi...
Niye nihaklim diye aldatamaz ama sevgilim diye aldatabilir mi? Tabiki sayılmalı gençler sevip güvenip yillarını adıyor şerefsizlere... yıllarla da kalmıyor maddi manevi fadakarlik yapıyorlar..
Saçma , icinde şeref duygusu olmayan her sekilde bir yolunu bulur. mühim olan beyinden silmek duygularina ve beynine gem vuramayan insana ceza vermek pek caydırıcı olmaz..
Şimdi hukuki tarafı var işin. Eğer eşi aldatmasına göz yumuyorsa devlet bunu yasakladığı zaman evlilikler azalır bence. Evlilikler azalınca da devlet için birçok şey tehlikeye düşer. Zira evlilik birliği devlet için çok önemli etkilere sahip.
Önüne geçilemez böyle bir durumun. Kim sevgili kim değil onun tahkikatı bile ne kadar zaman alır allah bilir. Sonra iftira atanı mı dersin. komplo kuranı mı dersin. Kapanmaz o davalar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Manevi tazminatta olmalı en az 1.000.000 Dolar. Aldatacağı olan bile aldatamasın...
ortada yasal bir sözleşme olmadığından sevgililikte olması mümkün değil. arkasında sevgili olduğunu belgeleyecek bir sözleşme falan olması lazım yasal ki herhangi bir iddiada bulunulabilsin...
@sevgivarsaherşeyolur ama evlilikte sadakat sözü veriyorsun ve resmi merciler önünde. öyle olsa herkese her arkadaşa küstüğünde benle arkadaş olacaktı başkasıyla arkadaş oldu deyip dava açılır ki cırkı çıkar...
Bak kardeş insan da şeref namus duygusu olmalı, insanı insan yapan onuru ve şerefidir, söz verdiğin birinin umudunu bir ömrünü çalman suç değilse adalettten kimse bahsetmesin olurmu🙏
Cok sacma insan icki icebilir zina edebilir baskasina zarar vermedikten sonra neden suc olsunki zaten yakalaninca vicdanen zarar gorecek toplum ve ailesini onu cezalandiracak devletin karismamasi lazim devlet gitsin hirsiz katil ile ugrassin
Hayır sagılamaz sagılması ıcın belge sart. Sevgililik ne seviyorsan belgele. Belgeleyecek kadar sevmıyorsan zevkını yasamak ıcın dır. Ayrılık kolay olsun hesabı ozgurluk hesabı.
Bence sayılmalı ama zaten adam olan içinde merhamet olan aldatmaz sonuçta herşey cinsellik değil.. Aldatan karaketersizdir bedene değer verendir.. yuvasının kıymetini bilmiyordur..
En İyi Cevaplar