Erkekler için gayet normal kabul edilirken, hatta ve hatta yaş farkının yararları anlatılırken, kadınlar için abes kabul edilir. Neden?
Benim yaşı küçük sevgilim oldu bende yaşımı göstermediğim için ve kafa yapısı da uyuştuğu için sorun olmadı. Seni koruyup kollayıp anlayıp sahip çıkıp varlığını hissettirebiliyorsa ve senin gözünde herkesten büyükse sevgilinin yaşça küçük olması hiç bir şeyi değiştirmez. Ama toplumsal yargılara boyun eğip vazgeçebilirsin, olabilir mumkundur, sonuçta her seçiş bir vazgeçiştir toplumda örnek insan olmayı yaşça küçük sevgiline tercih eder hayatına devam edersin.😕
Öncelikle merhaba. Aşkın tarifi ve malzemesi birçok duygudan oluştuğu gibi bunun içerisine yaş olayını da katıp karıştırıyoruz. Eğer sonsuz sevgi, sadakat ve güven var ise kokusu çok hoş bir aşk çıkıyor ortaya. Benim sevdiğim kadın'da yaşça küçüktü ve gayette olgundu. Bazen beni düzeltiyor ve bana yön veriyordu. Ama bir aşk ne kadar kaliteli olursa olsun, hayatınızın kalanı onunla sonlanmayacak ise bir şekilde bir şeyler ters gidiyor. Kadınların ruhundan anlayan birisi olsam bile karakteri bazen yanlış analiz edebiliyorum. Sanırım ilgi olayı her iki taraf içinde değişken bir durum. Son olarak evet yanınızda hissetmeniz bile ruhunuza işliyor... :)
Kesinlikle. O duygu paha biçilemez. Hele sesini ve nefesini hissetmek insanı eritiyor. Keşke o dilediğim aşkı doğru insanda yaşasaydım. Hayat yine de mucizelerle dolu :)
Kainattaki en zor şey, insanı çözümlemektir. Meselâ, birbirine aşık iki kişi her zaman uyumlu bir ilişki yaşayamayabilirler. Kadınlar beraber yaşadıkları erkeklerin bir yandan olgun ve beyefendi olmasını isterken, diğer yandan da içlerinde yaramaz bir çocuk taşımasını beklerler. Bu konuda her iki tarafında birbirini anlama çabası, ilişkiyi sekteye uğratan empati sorununu giderecektir.
Hali hazırdaki sevgilimiz bizden büyük. Kadın daima erkekten geç olgunlaşır. Sağlıklı iletişim kurulabilmesi, kaliteli ilişki yürütülebilmesi için kadının büyük olması istisnalar harici şarttır..
O, kendi yaşıtlarına veya daha büyük kadınlara ulaşamayan çaresiz erkek bahanesidir. Zira kendinden ufakları tavlamak her zaman daha kolay olduğundan, ''irkik giç ilginlişir'' yalanıyla kendini kandırarak, lise çıkışlarına yönelir..
o yaşlarda o tarakta bezimiz yoktu hic ergen olmadık sanırım bilemiyorum kim hangi bahaneyle ama ben 28 yaşlarında da saf yarim akıllı dışardan karizma yanina varinca boş konuşan birçok insan görüyorum etrafta. Akil ve olgunluk yaşta değil basta bu söz aslını yansıtıyor.
Eğer çocuk ruhluluk, boş konuşmak yaşa göre kıstas alınacak olursa, 28 yaşındaki kadınlar arasından, 28 yaşındaki erkeklere nazaran daha fazla çocuk ruhlu ve boş konuşan çıkacağı aşikardır. 20 yaşındaki bir erkek böcek gördüğünde toplum içinde çığlık atıp yerlere yatmaz, toplum içinde ağlamaz, kendisine bir yanlış yapıldığında ''gorozokolooo mool'' diye ona buna hakaret etmez iken, 30 yaşında bir kadın bunları yapabilir. Kaçımız dizi karakterlerine aşık olan bir 25'lik erkek gördük ki, 25'lik kadınlar kadar ha..
Her açıdan erkek güçlü ve olgun olmaya itilir, toplumda bu böyledir. Erkek düşmez, erkek ağlamaz, erkek güçlü kalır, erkek onun bunun hakkını gözetir diye yetiştirilir. Kadında böyle bir durum olmadığından, olgunlaşması da güçlenmesi de zaman alır. Dolayısıyla erkek daima kadından erken olgunlaşır. Kadının erkekten büyük olduğu ilişkiler ne sebeple uzun sürüyorlar, bunu tartışmak gerek..
Siz yeni nesil ergenlerle çok muhatap olmussunuz 😊yazdiklarinizi gülümseyerek okudum 😂 Bilemiyorum etrafimda o kimselerden yok dogrudur O zaman çevremizdeki kişileri iyi seçmeliyiz bayım. İyi geceler sizede 😇
Evet bekledigim bu yorum mesela sizin diğerleri ne göre daha olgun olduğunuzu söyleyebilirim. Çünkü hiçbir bayan kendinden küçük hem çocuksu biriyle sevgili olmaz.
En İyi Cevaplar