Fakirlik zenginlik değilde sanırım kıroluk-modernlik, tipsizlik yakışıklılık. Doğru bazen fakirlik zenginlik de var. Ya malesef biz kadınların çoğunda bu psikoloji var sanırım. Galiba sapıklığı tipsiz kıro ve züğürtlere yakıştırıyoruz. Onlar yaklaşınca sapık gibi algılayabiliyoruz sanırım. Bu kasıtlı değil gayriihtiyari olan bir şey. Ya da kırolar kıro ve cahil oldukları için kadına yoluyla yordamıyla yaklaşmayi beceremiyor. Zenginle iyi bir yerde karşılaşirsın fakir yolda takip eder. Medeni iltifat eder kıro laf atar. Çirkin biri ilgilendiğinde de sinirlerimiz bozulur genelde. Bunda ne cesaret yoksa ben bunun dengi miyim diye düşünürüz sanırım genelde.
Fakirin gayri meşru çocuğu olursa arkadaşım, zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur. Fakir kız peşinde koşarsa sapık, zengin koşarsa playboy olur. Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur. Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur. Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir Dünya'da adalet arıyoruz..!
çünkü fakir erkeklerin bize verceği bir şey yoktur. verceği bir şeyi olmadığı halde hep isteyen kişi ya bencildir ya iradesiz. zaten günümüz erkekleri de böyledir. mesela yasak aşka gelelim. fakir bir insan yapsa çocuğuna ve kendisine ne kadar zarar verir değil mi? ama zengin yapsa ona büyük ölçüde imkan sunar. hatta iyi yetişmiş çocukları devlete sunar. bazen de biz bize bu kadar şeyi sunan zenginlere minnet duyarız ve yaptıkları küçük hataları gözden çıkartırız. bazen yalakalık yaparız. aynı zamanda şu anda olduğu gibi kıskanıp onun kişiliğine saldırırız. ama şu var ki bugün zengin yarın fakir bugün fakir yarın zengin.
ama zenginler genelde böyle yapmaz. bunu yapanlar ya babasının parasını yiyordur ya da zengin oldu diye herşeyi kendine izin veriyordur. sen de öyle deme youtube gir. adam arabadan konuşmadan kız tavlama videosu çekiyor ve şu ana kadar herhangi birinin bunun yanlış olduğunu söylediğini görmedim.
Her insan bugün içinde yaşadığı dünya tarafından, istenmeyen bir yaratık olarak görülüyor. Ancak bu insan-cıklar, ısrarla kendini dünyaya kıymetli birer ihtiyaç duyulan olarak kabul göstermeye çalışıyor. Bu istek ne kadar büyük olsa da, dünya içindeki bu kendini akıllı sanan böcekleri temizlemeyi, kararlılıkla yerine getiriyor.
Zengin, paragöz insanlar bu vasfı daha ileri bir noktaya taşıyarak, dünyayı kibirleriyle yıkanan egolarının kokusuyla dolduruyorlar. Bu kokuyu alan dünya, bir kez daha kızgın küplere biniyor, bir kez daha nefret duyuyor, insan olan her canlıya!
Para yoksa kızın peşinde koşmican.. paran varsa orospuya yedirmicen.. Birikim yaparsın ev almak eşinle birlikte yaşamak için rahatsız edimesini istemessin.. Ama birikim yaptıktan sonra şeytana uyarsın ev almak yerine araba alırsın ben bununla ne kızlar götürürüm dersin.. ama sonra bir bakmışsın ruhunu şeytana satmışssın ruhsuz olup gitmişsin dünya zevkleri için güzel kalbini kaybetmişsin..
Nefis bir soru.. bu bir tek bununla sınırlı değil.. Fakir erkek sapık; zengin ise çapkın Ucuz bakımsız kız para ile ilişkiye girince or.. bu; bakımlı güzel ve fiyatı yüksek kız eskort oluyor.. Kıyafeti kötü olan birisinin adı bile yok sadece bir adam; ama takım elbiseli bir züppe olsa beyefendi.. Bu iki yüzlülük bitmediği sürece insanlık düzelmeyecek..
Yalnızca kalitesiz insanlar para güç gibi değerleri insani değerlerin önünde tutma pahasına yapılan eyleme değil yapan kişiye bakar. Bu ise hayatta belkide insanoğlunun yapacağı en büyük hatalardan biridir. Aptalca bir hatayı da akıllı insan yapmayacağına göre bu güruha ahmak desek çok doğru bir tespit olur.
para insanın saygınlığını değiştirir. bu sadece çapkınlık abazalık falan konusu değil. fakir biri yolda yururken merhaba dese kim lan bu dersin niye bana merhaba diyo dersin zengin biri merhaba dese sen de merhaba dersin. zenginsen bir yere girdiğinde sana bey derler sen bir şey rica ettiğinde yaparlar. para tanrıdır
Bence etkiler. Sapik ve capkin nitelemeleri bence bayanin erkegi kendinen maddi, fiziki vb. olarak dusuk ya da yuksek gormesi ile alakali. Maddiyati iyi olan bir insanin ozguveni, imkanlari daha fazla oldugu icin insanlarin ona karsi davranislarini bu durumun etkiledigini dusunuyorum.
Bence kadınlardan kaynaklanan bir ayrım bu; zengin adam peşlerinden koşarsa çapkın olur fakir erkek aynısını yapınca sapık olur. Çünkü kadınlar genelde Alfa erkek (sosyo-ekonomik durumu iyi olan erkek) ister ve zengin erkek kadınlara daha çekici gelir = hipergamy
@Çaçava evet, eş seçiminde işliyor (eş derken sırf evlenmek için demiyorum) kadınların fıtratında olan bilinçaltı bir strateji. Parası/gücü olmayan erkek ne kadına bakabilir ne çocuklarına onun için bu mekanizma var. Sevgiliyken o kadar önemli olmayabilir ama evlenip çocuk yapmaya yönelince hipergamy devreye giriyor. Onun için bazı kadınlar çocuk doğurduktan sonra adamı birden eleştirmeye, beğenmemeye başlarlar.
Biliyorum. Bu teoriyi ben de okumuştum. Ama aşkın kimyası farklı bu sizin elinizde değil. İşte bu aşkı sevgiye dönüştüren insanların hipergamy ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Kızlar yakışıklı erkekten zengin erkekten kısacası alfa erkekten hoşlanır. Aşkın seçimi bize ait değildir.
@Çaçava bilinçaltı mekanizmalar kime aşık olduğumuzu bile etkiliyor. Alfa erkek olmak bu devirde paralı, mevki sahibi, sosyal statü sahibi olmak demek. Çok yakışıklısı ama fakir olan bir erkek alfa değildir
Yani herşey maddi mi yani? Bilime saygı duyuyorum ama herşeyi maddi bir şekle ele alarak açıklaması çok yetersiz geliyor. Bilinçaltımizin hayatımızda bilincimizinden daha etkin olduğunu duymuştum. Yine de herşeyi hipergamy'e bağlamak bana uzak. Şunu merak ediyorum bu hipergamy sistemi her zaman daha alfasini arzulamak değil midir? Böyle düşünürsek dünyada sadık kadın kalmazdı
@Çaçava tabii ki sosyal kültürel değerler de bazı şeyleri bastırıyor, bir şekle sokuyor bu da normal sonuçta insanız. Her zaman daha alfası değil de alfa yı arzulamak. Tabii ki her kadın Alfa erkeğini kendine eş seçmek ister ama kadının fiziksel güzelliği yetersiz ise alfayı elde edemez ve mecburen beta veyahutta ondan daha aşağıdaki “cuck” olan erkekle yetinir.
Çok güzel açıklıyorsunuz. Hani yemeğe yaparsıniz birşeyler eksik kalır sonradan baharat olmadığı aklınıza gelir ya. Ben hala birseyleri eksik görüyorum. Leyla ile Mecnun aslı ile Kerem. İnsan öyle bir varlık li hem maddi hem manevi boyutu var lakin tek boyuttan bakmak eksik geliyor bana. Hem kadınlar daha duygusal değil mi
@Çaçava o dediğin aşk hikayeleri idealist bir hayali aşkı anlatmakta, gerçek hayatta bazı değişmez kurallar vardır, bunların belli bir fonksiyonu olduğunu için yani nesli devam ettirmek için gerekli olduğu için doğamızda vardır. Kadınların duygusal varlıklar oldukları da sadece bir mitolojik fanteziden ibaret. Aslında erkekler daha duygusal ve daha merhametli.
Harika bir konu, şimdilik cevap vermek yerine siz bu tespiti yapınca benimde aklıma şu geldi; fakir kız birileriyle birliktelik yaşayınca o... pu olur Zengin kız birileriyle düşüp kalkınca her şey normal olur Yazık bize de yazık bu yakıştırmaları yapan herkese yazık...
Bunun tek bir nedeni kız ve kadınlarımızda ki para, mal, mülk, gösteriş ve lüks yaşam tutkusudur. Başka bir izahı yok. Fakire sövüp sayan, zengine çapkınsın diyen kadındır kadının ta kendisidir, suçlu aramayın...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayat böyle maalesef zengine rezidans, fakire gecekondu 🤨🤨🤨
Hayır ayrımı yanlış yapmışsın. Tipsiz erkek kız peşinde koşunca abazan sapık, yakışıklı erkek kız peşinde koşunca çapkın erkek derler. Maddi durumu değil yani. Benim otelim olmasına rağmen kız peşinde koşunca abazan diyorlar. 10 kere de reddedildim
Kalite önemlidir.. abazan erkek iradesine hakim olamayıp duygularını apaçık belli eder, çapkın olmak öyle değildir.. birini elde etmek istiyorsa bunu olabildiğince dikkatli bir şekilde stratejik olarak yapar.. tecrübeyle sabitlenmiştir
Ben buna ferrari etkisi diyorum. Sıradan bir araçla kaza yapan sürücü olduğunda medya sorumsuz şöför der. Kazayı ferrari ile kaza yaptığınızda pilotaj hatası yazar. O nedenle fakir erkek sapık zengin erkek çapkındır.
Buda zenginin fakire karşi bakis acisi bizim oglan paristen geldi cok capkin der annesi fakirde bizim oglan okuldan sonrada calisiyo onun bir kiz arkadaşi olsa bak hele bide sabiklik yapiyo derler
İştee insanların saçmalığı yok zenginmiş yok fakirmiş nee alakaa kız peşindee koşuyor diye sapık veya çapkın ne alaka belki seviyorduur aşıktırr böyle sıfatlara hiç gerek yok sonuçta ikiside İNSAN
Maddiyata onem veren birisi değilim. Soruya gelirsekte bu Ulkede herseyin cevabi para da. fakir hirsizlik yapar hirsiz olur. zengin yapar kara para olur.
Şimdi durup da "yoo etkilemez" diyenlerin alayı yalan söyleyecek. Çünkü, hepimiz bal gibi iyi biliyoruz ki, bilhassa Türkiye'de paraya, mevkiye, makama ve sosyal statüye tapınma var.
Maddi durum kızların bakış açısını etkiler tabiki de. İstersen ciddi oranda yakışıklı ol, cüzdanı fazla yakışıklı biriyle asla yarışamazsın. Hayat böyledir, gerisi hikayedir...
Fakir arkadaşlarımm takmayın bunları kafayı kullanın ben o zenginim havalarında gezenlerin s i k m e d i ğ i m bir tarafını geçmiyom ahhahah :D Kafaya takıp psikolejiyi bozana kadar aklıNızı kullanıp onların egosuna tecavüz edin ;)
Bence cok igrenc bir bakis acisi ama kizlarin cogu zengin erkekleri severler tabi durum bu olunca bide bu erkek pesinden kosunca hoslarina gider ama parasi olmayan erkeklere duygulari yokmus gibi davraniyolar iste
En İyi Cevaplar