"Seni üzmek istemiyorum, sen çok iyi birisin." diyen erkek hoşlanmadığı için bahane mi uydurmuş olur?

Hayatımda çok büyük bir hata mı yaptım bilmiyorum ama 1 senelik arkadaşıma ondan hoşlandığımı söyledim. Aslında hoşlantıdan da öte aşık olmuştum. Kendisine duygularımı ifade ettikten sonra şu an ciddi bir ilişki için çok genç olduğunu, benim o zaman yurt dışına gitme durumum varken benim uzakta olacağımı, benden hoşlandığını ancak arkadaşlığımıza zarar gelmesini istemediğini söyledi. Ben üzerine gitmedim o yazmaya başladı sonra. Bana karşı soğuk davranma dedi. Sonra bir yazıyordu 3 gün yazmıyordu. Bana bir gün "Ben işimden dolayı aileme bile zaman ayıramıyorum deyip arada da "Seni duygusal anlamda sevemedim" dedi. Ben buna başta üzülmedim sonuçta bunu açıkça ifade etmesi iyi olmuştu. Sonra bir akşam bana "Ben sana hem aşık oldum hem seni sevdim, o sözleri çok değerli olduğun için doğru ifade edemediğim için söyledim." dedi. Çok şaşırdım. Sonra biz ayda bir buluştuk, bana aralarda ilgi gösterip kendini geri çekti. İlişkimizi herkesten sakladı. Arkadaşlarıyla tanıstırmıyordu. 10 günde bir mesaj atmalarına bile sabrettim. Bana bağlanma diyordu ama ben sevdiğini düşünerek bağlanıyordum. Sonra yurt dışına gittim ama onu unutamadım. O dönemde benim çok yoğun kıskançlıklarım da oldu ve "Sen çok daha iyilerine layıksın" deyip tamamen bitirmek istedi. Sürekli suçladı. Kıskançlıklarımdan ötürü de her yerden engelledi. Depresyona girdim hayatıma odaklanamaz hale geldim ve bir gün engelimi kaldırınca onu facebooktan ekledim sonra bir gün buluştuk. Bana sabretmem gerektiğini, sevgili olacağımızı söyledi yine haftada bir aramalar devam edince bu kez ilişkiyi ben bitirdim ancak ağlayarak tekrar aradım. "Bana yolun açık olsun." dedi ve aynı şehirde onunla olmaya şu an katlanamıyorum, sosyal medya hesabından takip ettim ve gördüm ki artık bir sevgilisi de var. Sanırım bu çocuk bende bir takıntıya dönüştü.. Sizce bunca yıl bana olan suçlamaları, klişe lafları sevmediğinden miydi gerçekten? Yoksa kıskançlık ve takıntı konusunda psikolojik bir yardım almalı mıyım?
"Seni üzmek istemiyorum, sen çok iyi birisin." diyen erkek hoşlanmadığı için bahane mi uydurmuş olur?