Bu kelimeyi ilk duyduğumda 14 yaşındaydım ve gittiğim okulun yanında devlet lisesi vardı bizim okuldakiler oranın erkeklerine abaza derdi ben de anlamını kız düşkünü zannederdim. Tabi büyüdükçe açılımını öğrendim. Ama hala çelişkiler var gibi :)) Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılrusya ya bağlı adı Abazya olan bir ülkeden geliyormuş bu isim çünkü bir arkadaşım abazyalı bir çocuğu seviyordu sonra konuşmaya başladılar çocuğa hangi millettensin deyince çocuk abazayım diyor aynı bizim ben türküm dediğimiz gibi bu durumun çocuğun başını çok ağrıtmış. çünkü çocuk bunun bizdeki anlamının farklı olduğunu bilmiyor onların ülkelerinde eski bir gelenek varmış erkekler 40 yaşına kadar evlenmezmiş böyle bir durumda ne olabileceğini tahmin edeibilrsiniz her halde :) bizimkilerin Elizabeth muhabbetiyle aynı anlamı taşıyor. bu nedenle çocuk artık ben çerkezin demeye başlamıştı umarım anlatabilmişimdir. (anlattıkların duyduylarımdan ibaret belki yanlış bilgi olabilir olmayada bilir.)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında bunun 2 analamı var fakat bizim toplumda illa ki cinsellik çağrıştıranı kullanılarlar.
Abazalar Yani abhasiztan : kuzey kafkasya'da,(GÜRCİSTAN ) abhazistan'da yaşayan, çoğunluğu hıristiyan olan halktan müslüman olanlara türkiye'de verilen addır.
ve bizim bilmdiğimiz ise cinsel ilişkiye susamış kimsedir.
Elbette her toplumdan türkçeye girmiş kelimelerin anlamları bizim düşüncemiz ile ve anlamımıza göre değişiyor. Bu da onlardan biridir.54 Yorumla- +1 yıl
Çok açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Farkındaysanız abhasiztan diye yazdım. Aradaki h harfinin yokluğumu sizi rahatsız etti?
+1 yıl1. Abaza diye bir kelime yoktur.
2. Abaza diyerek kastettiğiniz uçkur düşkünü insanlarsa onlara "Abazan" denir. Yetiştiği çevrede bayanlarla/erkeklerle olan sosyal iletişimsizlikleri sebebi ile elleri apış arasında gezen kişiliklerin takındığı davranış modelidir. Türkiye'ye ve namusun organdan ibaret olduğuna inanılan ülkelerde bol bol görülmektedir.
3. Abaza diyerek kastettiğiniz bir halksa, Kuzey Kafkasya'da Çerkes boylarından olan bir millettir. Kızları uzun, cesur ve maharetli, erkekleri ise gözüpek ve cengaverdir.
:)
Saygılarımla.37 Yorumla- +1 yıl
3'üncü maddedekinin ifadesi ve telaffuzu Abhaza'dır. Onu yazmayı unutmuşum. :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :))
- +1 yıl
Bir daha olmasın, sizi TŞOF'e şikayet ederim. :)))
- +1 yıl
ne alaka?
- +1 yıl
Latifeydi ama alakasız oldu sanırım.
İyi sohbetler... - +1 yıl
Size de :)) Abazasız günler dilerim
+1 yılvalla benim aram kızlarla çok iyi diye lisede abaza diyolardı kelimeni tam anlamında kullanmadıkları için kadın düşkünü manasındada kullanılıyo
310 Yorumla- +1 yıl
kız düşkünü ve cinsel açlık yaşayanlar değil mi
- +1 yıl
evt ama kızlarla arası çok iyi olan ve kıskanılan erkeklerede abaza diyollar lisede abaza diye şaırmaya başlayınca beni bikaç kişiyi dövmek zorunda kaldım mesela ama yok yapıştı ya bu sözün anlamınında tam zıttı yım açlık yok yani tok gözlüyüz ama yok
- +1 yıl
Kız mı yok?
- +1 yıl
kız bol kız bulamayan abazalar kendileri dışında kız bulabilenleri abaza sanıyo sorun orda ben onlara abazademiyom sap sap dolaşıyolar ben kızlarla giderken abaza oluyom gözlerinde sorun bu
- +1 yıl
Çok saçma çekemediklerindendir sen takma kafana tipin şeklin yerinde o yüzden kaldıramıyorlardır boş ver.
- +1 yıl
yok benim anlatmak istediyim kelime gerçek anlamının dışında kuklanılıyo ben takmıyorum zaten onlar kendi abazalıklarını düşünsünsün ya bukadar dil döktük bir beyeni at iyi cevap seç
- +1 yıl
Anladım ben. Kızlar sana yaklaşıyor senle muhatap oluyor onların yanına yanaşmıyorlar diye seni karalıyorlar. Sözde sen abazaymışsın da kızlarla laubali oluyormuşsun gibi. Hakikatı kabullenemiyorlar. Canım tek sen dil dökmüyorsun ki bak ne döktürenler var yukarıya bak :D Bakılır.
- +1 yıl
yok onların ıvırız zıvırı ile uraşamam ben balık burcuyum burcum bile dişi ve kadınların daha gelişmiş bir beyni olduğu bilimsel olarakta biliniyo/ ot kafalılarla uraşamam [bazı erkekler ya da çoğu erkek ) ...
- +1 yıl
arkadaşlık isteyimi kabul et özele gel anlatırım
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
49Cevap
+1 yıldüşündüm de abazan kelimesini ilk duyduğum da 16-17 yaşında falandım sanırım o da o zaman ki sevgilimle buluştuğumuz da beyaz bir pantalon giymiştim bana sinirlenip
"sen böyle nasıl dışarıya çıkıyorsun her yerin belli,dışarı da ne kadar abaza var sen biliyor musun hepsi sseni arkadan izlemişlerdir artık" demesiyle
"nee abaza da nedir"demem le
sinirli bir şekilde bana o kelimeyi açıklamasıyla öğrendim de öğrenmez olaydım ya meğer etrafımız abazan kaynıyormuş bu site de bile kaynıyor fokur fokur yazık00 Yorumla
+1 yılAslında abazan denir abaza ırkını açıklamışlar. Kısaca özellikler biraz cilveli yürüyen hafifte açık giyinmiş bir bayan gördüklerinde (güzel çirkin kısa uzun seçmezler) muz görmürş maymuna dönen cinsel açlığı oldukça fazla hayatı seksten ibaret sanan bir canlı türüdür birde enteleşme ile kroluk arasında sıkışan her kızı yatağa atarım yollar gidişime kızlar duruşuma hasta tipinde olanlar var ki onlarada Barzo denmekte özellikle sahillerde ve taksimde bolca bulunan bir türdür. Sonuçta ikisininde tek derdi çüküdür.
20 Yorumlayanlış kullanılan bir kelime
cinsel açlığını doyuramamış sap kısma denir argoda abazaN diye
abazalar ise bir Kafkas haklıdır
link25 Yorumla- +1 yıl
Hımm teşekkürler .
- +1 yıl
Sence :)) Abaza kalıbına uyan kişilerin gücüne gitmiş ki eksiye abanmışlar :D :D
+1 yılFacebook un var mıvarsa ekle benı Dogukan Yucesoy, Sana detaylı bir acıklama yapabilirim :D ama buyumus yasın, dahada orta okuldaysan sakın ekleme yasın ilerledikce ogrenırsın zaten :D
19 Yorumla- +1 yıl
Abilerin izahat ettiler ablası ya :D Senden bir yaş büyüğüm ergen akımını sürdürüyorsunuz devam ablacığım :))
- +1 yıl
Buyuk olabilirsin tabiki :D Benım kastım faceden cıkar 15-16 yasında bir kız ekler cinsellik konusunu o yasta bir kızla konusmak da bana yakısmaz :D Oyuzden ekleme dedım yaşım tam 18, benden buyuksende ekle aramızda 1 yaşın lafı olmaz :D
- +1 yıl
:)) Hımm hakkın var doğal olarak. Tamam eklerim bir ara :D
- +1 yıl
Beklıyorum facebook linkim www-facebook-com/gizemdogukanyucesoy 4 level olmadıgım için link atamıyorum ''-'' yi ''.'' yapıp girersin :D
- +1 yıl
Hadi yine iyisin benden +1 :D Görüşürüz :))
- +1 yıl
burda begenı veya disklike ne işe yarıyor bilmiyorum daha duyn gece uye oldum :D Yinede tesekkurederım, Gorusuruz :))
- +1 yıl
Hımm daha yeni misin :)) Alışırsın . Rica ederim.
- +1 yıl
actıgın konuda cok iyi yi işaretledım hadi iyisin :D
- +1 yıl
Hangisi? :))
+1 yılabaza kafkas kökenli bir halka verilen isimdir.. üçkağıtcılık ve dolandırıcılıkla anılırlar ülkemizde ve birçok fıkrada söz konusudurlar.. ABAZAN ise abaza ile karıştırılır abazan cinsel dürtüleri tatmin edemeyen ve açığa vuran kız ya da erkekler için söylenen argo kelimedir.. ayrıntılı bilgi anabritannica 1. cilt a-alm sayfa 9
10 YorumlaBen bir Abhaz kızı olaraktan açıklamak istiyorum.
Abaza =Abhaza bir millettir.
Abazan= sapık anlamında veya buna benzer bir anlamda kullanır
Fakat cahil toplumun milletten haberi olmadığından abaza denilince aklına milletten evvel sapık gelir. Fakat abaza ve abazan farklı anlama sahip sorun şu ki milleti bilmeyen haberi olmayan toplumumuzun sapikliga her türlü aklı eriyor fakat Abhaza abaza milletinden haberleri yok.30 Yorumlaabaza bir toplumdu hatırladığım kadarıyla. ama abazan diyorsan kesinlikle kız düşkünü anlamına gelmemesine rağmen günümüzde o anlamda kullanılır. bir kızı beğenen ve bunu dile getiren erkeğe bile abazan mısın oğlum? derler. ben de 12-13 yaşlarındayken duymuştum ve çok daha farklı bir anlamı olduğunu söylemişlerdi de o tamamen alakasız ve asla söyleyemem :)
20 Yorumlaabaza aslında kuzey kafkasyada abazyada yaşayan ve bir kısmıda 1. ve 2. dünya savaşı sırasında türkiyeye göçetmiş olan bir halkın mensuplarına ait bir isimdir. Bu halka mensup erkeklerin geç evlenmesi nedeni ile eskiden yanlız erkeklere abaza denilmiş ve malesef ülkemizdeki mal oğlu mal nufusun çokluğu nedeni ile azmış kudurmuş manasına kadar sıfatlaşmıştır.
00 Yorumlaselam güzel prenses abazanın anlamı kendini erkek zanneden sığırlar vardır ibşi becerip yapacaklarından değil ama gördükleri her kadını yatağa atarım diye düşünürler yani prenses bilmezlerki kadının hislerini ve hassaslığını bunlar kadını bir araç olarak düşünür sevmek ve sevilmek nedir bilmezle ki kırolar sonuçta kadınlarda insansır sevmeye sevilmeye hakkı vardır kadınlar birer güldür koklamasını bilene
00 YorumlaAbaza = Çoğu Türk Erkeği = Cinselliğe Aç Maganda Topluluğu :D
https://www.youtube.com/watch?v=cUtZcHdxUJ0
0:39 da ki arkadaş aday adayı bu konuda :D :D
12 Yorumla- +1 yıl
hayırdır pelin ruslara mı? sardın.
+1 yılKalbi genital bölgesinde olandır. Tabisi kalbi genital bölgesinin hormonal hareketlerine göre atmaktadır. Bu da anlık heyecanla aşkı, anlık heyecanla soğumaya neden olur
cut.00 YorumlaAbazalar bir toplumdur. Azgın, kadın düşkünü kadınsız manasındaki söz abazandır ancak çoğu kişi yanlış biliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
hahaha :D Abaza kesim :D
+1 yılAçlığını belli eden kişilerdir bunlar. Dağ başındaki bir askeriyeye gidersen anlarsın ne demek istediğimi. :D
11 Yorumla- +1 yıl
Sus ağzını hayra aç Allah etmesin.
kafkas topluluğu dur aslında turkiyede cerkezlerde bu guruba girebilir
cinsel anlamda sapkınlık deginen sey abazandır aslında ve bu kelimeyi kullanan insanlar tam bir maldır43 Yorumla- +1 yıl
Ben ağzıma sakız etmedim tam olarak manasını öğrenmek istedim.
- +1 yıl
ne ters insansın sen ya.
+1 yılKız düşkünü gibi, azmış gibi, cinsel açlık çeken gibi bişiy. İnsan mutlu olmak isteyince kendi bu tür şeylere odaklıyordu o yaşlarda. Daha çok kız düşünüyordu. Hormonlarından dolayı.
00 Yorumlaabazalar esasında bir çerkez gibi bir laz gibi türk kürt gibi bir kavimdir. Ama günümüzde cinselliğie çok düşükün olan şahıslar adına kullanılır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı. abaza erkeğin beyninin tamamiyle cinselliğe ve kadın çalışma evresidir bu arkadaşlarının kız arkadaşı yoktur onun için çevreye saldırırlar bazılarını kız arkadaşlarıı vardır kız elletmiyordur yine çevreye saldırırlar :) kısacası kötü insanlardır :)
00 Yorumlaabaza kelimesi aslında kafkasyalı bir hırkın türkçe adıdır bizde neden kız düşkünü olarak kullanıldına gelirsek bu abazalar adetlerine göre geç evlenirmişler adamlar 40 50 li yaşlarda kızlar 30 40 lı yaşlarda
02 Yorumla- +1 yıl
o dediğin gec evlendiği için söylenmemiş tüm kafkas halkları gec evlenir şehir efsanesi o
abaza ya da abazin akraba olan iki farklı halktır türkmen ve kıpcak türkleri gibi soy aynı boy farklı ruscada cinsel tatmin edilmemiş anlamına gelmiyor ancak onlarda bu halklara abhaz ya da abazin der
Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı. köşeli olmayan cisimlere(yani genelde yuvarlak ve kıvrımlı olanlara) karşı cinsel dürtüleri uyanan 15-25 arası varlıklar!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18b cevap paylaştı.
+1 yılbak şimdi beni de saldı bir merak.
hem kıro hem de karı kız peşinde koşan ama amacına ulaşamayan sanırım.çünkü ulaşabiliyorsa çapkın oluyor.00 Yorumla Genelde kadınsız kalan erkeklere ve erkeksiz kalan kadınlara denir... En azından ben böyle biliyorum arkadaşım...
00 Yorumla- 01 Yorumla
- +1 yıl
:D Çok mu aradın bunu :D
+1 yılKızlarla konuşurken devamli lafı cinsellege getiren ,spider man den daha fazla ağ atan ,amip gibi dışa bağımlı hayatta amacı olmayan hücresel varliklardir.sex için toplum felsefesini benimserler.
00 Yorumlavay arkadas devlet lisesine giden garibanlar abaza özel okullara gidenler değil, ayrımcılık daha küçük yaşlarda empoze ediliomuş genç beyinlere:)!
00 Yorumla
+1 yılÖğrenmişin ama hala takılı kalmışın. Sende bir acayiplik var.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi bir acayiplik ?
+1 yılabaza, bir millettir. etnik bir kimlik.. bir de abazanlık var ki senin demek istediğin bu sanırım. bu da, libidosu sürekli göğün 7. katında olan insandır.. :)) doymaz!
00 Yorumla
+1 yılabazya'da yaşayan kuzey kafkas halkı. söylentiye göre bu halk hep erkekmiş :P
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bebeklerde tarladan yetiştiriliyor du
zevk aldıgı seylerden uzun sure uzak kalması gıbı bısey :)
04 Yorumla- +1 yıl
Ben hiç yaşamamış olan erkeklere deniyor sanıyordum önce :))
- +1 yıl
evet :)) Teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılsitenin cinsellik bölümüne bak, canlı örneklerini görürsün. Anlatmamızla olmaz, yaşanması lazım...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılyolda hatunlara laf atanlara denır:)
16 Yorumla- +1 yıl
İnanır mısın deli gibi sırılsıklam aşık olduğum çocukla bana laf attığı sırada tanışmıştım . Yaşın da etkisi var tabi o zaman 14 yaşındaydım :D
- +1 yıl
ya güzelim bide kırolar atmıyormu ona kıl oluom:)
- +1 yıl
Yok bana laf atanın karizması ağır basıyordu. :))Kıro mu atıyor ne diyor?
- +1 yıl
gecende guzel bır kıza attı oda kufur ettı senın tıpını ... yım dedı tıpıne gore laf at felan koptm ya:))
- +1 yıl
hahaha :D harbi mi ama onlarda bildiğin yüzsüz ilk bak dengin mi değil mi :D Ben olsam yerlere yatardım.
- +1 yıl
aynen ya kıro ıkı lafı bı araya getıremıo tas gıbı kızlara laf atıyor s
+1 yılBana da konustugum kizlarin cogu abaza diyordu ben muhabbet etmeye calisiyorum yine suclu ben oluyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Abazalar sağ olsun :D
- +1 yıl
Bu ne demek simdi :))
- +1 yıl
Abazaların yanı sıra sizde aralarında kaynıyorsunuz diyorum :))
- +1 yıl
Her erkekte biraz abazalik vardir :)
Kadın görünce aklına direk seks gelene denir bnce :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yıluzun süre kadınsız kalan ya da kadın düşkünü birine Abaza denir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. aman hayatı boyunca faalıyete gecememıs peçetelerle dost olmus ınsancıklar ıste
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben de ilk duyduğumda ABAZA sanırdım. ama okudukça, kültürüm arttıkça meğer onlara ABAZAN deniyormuş...
04 Yorumla- +1 yıl
:D
Cevap sahibi+1 yılyanlışı düzeltmek yerine aman canım ha öyle ha böylecilik yapmadığım kadarıyla işte... :)
Cevap sahibi+1 yılalt dudak çok gösterişli...
+1 yılAbaza erkek kız farketmiyor.Cinselliğe aç insanların temel adıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaç bitap düşenlere denir... yokluğun gözü çıksın...
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbaza benim huhahaha işte buradayım kızlar sizi seviyorum sfdşflka,dfilkisfda
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Abaza değil abazan.
11 Yorumla- +1 yıl
Her neyse :D Türk değilim alttan al
+1 yılbana abaza diyebilirsin aşkım
başın sıkışırsa da ara beni hiç çekinme
cayırt12 Yorumla- +1 yıl
Cemil kafamı bozma.
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer gördüğü dişiyi becermek isteyenlere
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı. Yokluktan her gordugube yazana denir.
wtf.00 Yorumla
+1 yılÇapkınların hayalperest olan sapık türleridir.
00 Yorumlakızsız adamla aynı şey aslında :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. buyrun abaza merşen sülalesinden kürşat ben :)
02 Yorumla- +1 yıl
memnun oldum Kürşat bb. :D
abazalar seni kovalasın :)
15 Yorumla- +1 yıl
Allah korusun. Ne bu şiddet bu celal. Bana ne garezin var.
- +1 yıl
Allah fırsat vermesin.
- +1 yıl
thanq you :)) sen de cansın :))
Kız görmemiş, aç, kro, iğrenç bir tür.
00 Yorumla
+1 yılşu an seni hayal edenlere denir mesela..
00 Yorumla
+1 yılÖmrü malzeme toplamakla geçen sahıs
00 Yorumla
+1 yılSenin o dediğin abazan olmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 65,1b cevap paylaştı. cinselliğe ac kisilerie Denir..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 610 cevap paylaştı. Kafayı cinsellikle bozmuş kişilere denir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 606 cevap paylaştı. cinsel açlığını dışa vuran kişi
10 YorumlaNefes alan canlıya yavsayan işte
00 YorumlaKuzey Kafkas halkıdır,
00 Yorumla
+1 yılsahiii bu abaza nedur 😁😁😁
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkeklere denkdikleri konusunda hiç şüphem yok
00 Yorumlaben ... !...
10 YorumlaAnladın sen:D
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz