Sevdiğim kızla aramı düzeltmek için ne yapmalıyım?

5 yıl önce bir kızı sevmeye başladım. 2 yıl boyunca sevdiğimi söyleyemedim, sadece hayal kurdum ve dua ettim. Sonra bir cesaret geldi açıldım kıza. Kabul etmedi. Reddedilmenin verdiği acıyla çok saçma, çocukça hareketler yaptım. (Kıza çok ısrar ettim, her yerden mesaj attım, arkadaşlarından onu ikna etmesini istedim, kız birisiyle çıkmaya başlayınca o kişiyle kavga ettim vs.) Bu saçma hareketlerim 2 yıl sürdü, bu süre zarfında kızla aram çok kötü oldu yüzüme bile bakmadı. Zamana bırakmaya karar verdim. Yaklaşık 1 yıl hiç konuşmadık, bekledim. Aramız biraz düzelir gibi oldu.

2 hafta önce gittim yanına, konuşmak istedim. Bugün işim var, akşam instagram'dan mesaj at dedi. Mesaj attım, iyi bir insan olduğunu, küs kalmak istemediğimi, arkadaş kalmak istediğimi söyledim. O da ''lütfen 2 seneyi tekrarlama, bu sene nasıl geçtiyse öyle devam et'' dedi. Helallik alıp bitirdim konuşmayı.

Aradan 2-3 gün geçti, dayanamadım, tekrar konuşmak istedim, gerekirse yalvaracaktım. Çünkü çok üzülüyordum. Konuşmayı kabul etmedi, ağlamaya başladı. Oradan uzaklaştım ben. Arkadaşlarıma demiş ki ''peşimi bıraksın artık, bu sonsuza kadar böyle mi gidecek, hakkımı da helal ettim, yeter ki bana rahat versin'' . Kız böyle diyince ben bir şey diyemedim artık, çıktım oradan gittim bir parkta oturdum sigara içtim, ağladım.

Kız gerçekten çok iyi birisi, benim için çok değerli. Geçmişteki hatalarım için çok pişmanım. Önümüzdeki sene onu haftada 2 gün görebileceğim (dershanede). Sonraki sene büyük ihtimalle farklı şehirlerde olacağız. Onu kaybetmek istemiyorum, böyle olmasını istemiyorum. Arkadaş kalmaya bile razıyım. Ama karşısına çıkıp bir şey isteyecek yüzüm yok. Ne yapmalıyım?
Sevdiğim kızla aramı düzeltmek için ne yapmalıyım?