Kriptik tonsilit öneriler ?

oğlum 4 yaşında. bu sene kreşe başladı ve sık sık hastalık geçiriyor. özellikle öksürük tam düzeliyor gibi oluyor sonra tekrar başlıyor.

hafta başında yine öksürük başladı, bal verdim, ateşini takip ettim, iki kez 39 dereceye kadar çıktı ama genel olarak 37 civarında. boğazını da kontrol ediyorum, bademcikleri şişmiş ve üzerinde beyaz iltihabi görüntülü lekeler vardı. eşim bugün doktora götürdü, deposilin iğne ve zymax şurup vermiş. 3 ay kadar önce yine tonsilit teşhisiyle bu iğneyi vermişti ve çocuk çok kötü olmuştu, ayağının üzerine basamadı 2 gün. bunun üzerine ikinci bir görüş almak için bir doktora daha götürdük ve boğaz kültürü yapılmasını rica ettik. sonuç yarın çıkacak ama bademciklerin görüntüsünden dolayı augmentin 600 şuruba başlamamızı önerdi. bir de andorex sprey verdi, günde dört kez kullanılmak üzere.

kriptik tonsilit için siz ne önerirdiniz? iğneyi yaptırmayıp sadece augmentin ve andorex'i kullansak bir sıkıntı olur mu? çocuğun genel durumu iyi, keyfi yerinde, ateşi 37-37,5 arasında.

teşekkür ederim şimdiden.
Kriptik tonsilit öneriler ?