Ghosting ve ghostlamak nedir? Bildiğiniz gibi ghost ingilizcede hayalet anlamına geliyor, ama ghosting'in manası: flört ettiğin kişi bir anda yok olması, kaybolması, mesajlara cevap vermemesi, yani iletişiminizi aniden kesmeye anlamına geliyor. Peki siz ghosting yaptınız mı? Veya size yapıldıysa geride hangi duygularla kaldınız?
Mesela ben bir kaç gün evvel yaşadım. Beni facebook'tan eklemişti ama tanımıyordum onu. Tanışıyormuyuz niye ekledin derken biraz yazışmaya başladık. Böyle bir kaç gün sürdü sonra aniden mesajlara cevap vermemeye başladı. Oysaki ben onu tanımasam bile etkilenmeye başladım. Aniden iletişimi kesmesine anlam veremedim. Şimdi mesajlara cevap vermiyor, bende tabi ki facebook'tan onu arkadaşlıktan hemen çıkardım ama geride çok tuhaf bir duygu ile kaldım. Siz ne yapardınız?
Gizli Üye(30-35)+1 yılGhosting Nedir?
Ghosting ilişkide aniden ve tamamen iletişimin kesilmesi anlamına geliyor. Mesajlara ve aramalara cevap vermemek, buluşma taleplerini reddetmek gibi davranışlarla kendini gösteriyor üstelik tüm bunlar herhangi bir açıklama yapılmadan gerçekleşiyor. Ghosting sadece romantik ilişkilerde değil arkadaşlık ve aile ilişkilerinde de yaşanabilir. Ancak genellikle romantik ilişkiler için kullanılır. Ghosting, karşı tarafta büyük bir kafa karışıklığı ve reddedilme hissi yaratır. Cevapsız kalan sorular ve belirsizlikler nedeniyle duygusal olarak oldukça zorlayıcı olabilir. Yaşanılan durum ilişkinin sonlandırılmasının en saygısız ve incitici yollarından biri olarak görülür. Ghosting'in nedenleri farklılık gösterebilir; yüzleşmekten kaçınma veya ilişkiyi devam ettirmek istememe gibi sebepler olabilir. Sebep ne olursa olsun, ghosting genellikle sağlıksız ve saygısız bir iletişim kesme yöntemi olarak kabul ediliyor. Ghosting'in bu kadar yaygınlaşmasının altında yatan en büyük sebeplerden biri dijital iletişimin yaygınlaşması. Mesajlaşma ve sosyal medya ilişkileri başlatmayı ve sonlandırmayı daha kolay hale getirse de bu durum bazen empati ve saygı eksikliğine yol açabiliyor.

Ghosting Neden Yapılır?

Ghosting'in arkasındaki motivasyonlar oldukça çeşitli olabilir ve tek bir sebebe bağlanmaz. İnsanlar genellikle ilişkiyi bitirmek ya da kendilerini rahatsız eden bir durumdan uzaklaşmak için ghosting yapar. İletişim sorunları veya kişisel problemler de ghosting'e başvurma isteğini artırabilir. En yaygın nedenlerden biri yüzleşmekten kaçınma isteği. Bir ilişkiyi bitirmek ya da ilgisiz olduğunuzu doğrudan söylemek zor olabilir. Zorlu konuşmalardan kaçınmak isteyenler kaybolmayı tercih edebilir. Çatışmadan kaçınma da önemli faktör. Gerçek hisleri veya ayrılma nedenlerini ifade etmenin çatışma ve duygusal sarsıntılara yol açabileceği düşüncesi ghosting yapma kararını etkileyebilir. Bazı insanlar ilgilerini kaybettiklerinde veya ilişkiye artık ilgi duymadıklarında ghosting yapabilir. Karşı tarafın geleceğini önemsemeyip, ilişkiyi ani bir şekilde bitirmeyi seçebilir. Reddedilme korkusu da bir başka etkendir. Kendilerinin reddedilmesinden korkan bazı kişiler, başkalarına ghosting yaparak potansiyel reddedilme veya olumsuz tepkilerden korunabileceğini düşünebilirler.
İletişim sorunları yaşayan kişiler de ghosting yoluna gidebilir. Düşüncelerini ve duygularını doğrudan ifade etmekte zorlananlar bu yöntemi kullanabilir. Geçici flört kültürü de ghosting’i artırabilir. Henüz ciddi olmayan ilişkilerde bazı insanlar kısa veya bağlayıcı olmayan ilişkileri sonlandırmanın bir yolu olarak ghosting’i kabul edebilir. Kişisel sorunlar veya stres de ghosting’e neden olabilir. Kişisel problemler, yoğun stres veya ani olaylar birinin açıklama yapmadan ilişkiden uzaklaşmasına sebep olabilir. Başkalarının ghosting yapmasını görmek de bu davranışı normalleştirip uygulamalarına yol açabilir. Ghosting’in birçok nedeni olsa da genellikle sağlıksız ve saygısız bir ilişki bitirme yöntemi olarak kabul edilir.
Ghosting Yapıldığı Nasıl Anlaşılır?
Ghosting yapıldığını nasıl anlarsınız? Ghosting genellikle iletişimin aniden kesilmesiyle kendini belli eder. Cevapsız mesajlar, geri dönülmeyen telefon aramaları veya yüz yüze buluşmaların reddedilmesi gibi işaretlerle ortaya çıkabilir. Fakat işaretlerin başka açıklamaları olabileceğini unutmamak önemli. Ghosting'i kesin olarak teşhis etmek bazen zor olabilir çünkü bu süreç kademeli olarak da gerçekleşebilir.
Birinin size ghosting yaptığını anlamanıza yardımcı olabilecek bazı erken işaretler şunlar:
- Sürekli bir araya gelme planlarını iptal ederler.
- Kişisel bilgilerini paylaşmaktan kaçınırlar.
- Arkadaşları veya aileleriyle tanışmanıza izin vermezler.
- Sosyal medyada aktif olmaktan vazgeçerler.
- Mesajlarınıza veya aramalarınıza nadiren yanıt verirler.
- İletişiminiz yüzeysel ve ilgisiz bir şekilde ilerler.
Eğer bu işaretleri fark ediyorsanız ghosting'e maruz kalıyor olabilirsiniz. İletişimde netlik ve dürüstlük önemli bu nedenle karşı tarafın niyetlerini anlamak için açık bir konuşma yapmak faydalı olabilir.
İlişkide Görmezden Gelinmek Ghosting Sayılır mı?

Sorunun cevabı duruma ve kişilerin hislerine bağlı olarak değişebilir. Ghosting, genellikle iletişimin tamamen kesilmesi anlamına gelirken görmezden gelinmek daha ince bir davranış olabilir. Örneğin partneriniz mesajlarınıza geç cevap veriyor, planlarınızı sürekli erteliyor veya duygusal olarak uzak duruyorsa bu durum görmezden gelinmek anlamına gelebilir. Ancak iletişimin tamamen kesildiği ghosting kadar net bir kopuş olmayabilir.
Görmezden gelinmek de en az ghosting kadar incitici olabilir çünkü ilişkiye dair belirsizlik yaratır ve kişinin kendini değersiz hissetmesine yol açabilir. Bu tür durumlarda duygularınızı ve beklentilerinizi açıkça ifade etmek önemli. Eğer partnerinizle bu konuları konuşamıyor veya iletişime geçemiyorsanız belki de ilişkinizi gözden geçirmenin zamanı gelmiştir. İlişkilerde karşılıklı saygı ve açık iletişim her zaman ön planda olmalı.
Ghosting ile Başa Çıkma Yöntemleri Nelerdir?
Ghosting ile başa çıkmak zor olabilir ama bunu atlatmanın yolları var. Duygularınızı kabul edin ve yaşadığınız hayal kırıklığını, üzüntüyü veya öfkeyi hissetmekten çekinmeyin. Duyguları bastırmak yerine onların doğal bir süreç olduğunu anlamak önemli. Kendinize zaman tanıyın ve bu süreçte kendinize iyi davranın. Ardından, durumu netleştirmeye çalışın. Ghosting'in nedenini anlamak her zaman mümkün olmasa da kişinin sizinle olan ilişkisini bitirme şeklinin onların olgunluk seviyesini yansıttığını unutmayın. Destek almak da çok önemli. Güvendiğiniz arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşmak, duygularınızı paylaşmak ve onların bakış açılarını duymak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Bazen profesyonelden yardım almak da faydalı olabilir terapist duygusal süreci daha sağlıklı bir şekilde yönetmenizi sağlayabilir.
Kendinize odaklanın ve kişisel bakımınıza özen gösterin. Sevdiğiniz aktiviteleri yapmak, egzersiz yapmak, meditasyon gibi rahatlatıcı tekniklere yönelmek gibi kendinize yeni uğraşlar çıkarabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınızı ön planda tutmak iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır. Gelecekteki ilişkilerinizde daha açık ve net iletişim kurmayı hedefleyin. Benzer durumların tekrar yaşanma olasılığını azaltabilir. Ghosting yaşamak zor olsa da deneyimi öğrenme fırsatı olarak görmek ve kendinizi daha iyi tanımak için kullanmak mümkün.
Ghosting Yapan Birine Nasıl Davranılmalı?

Ghosting yapan biri ile karşı karşıya geldiyseniz ilk yapacağınız şey duygularınızı kontrol altına almak. Kızgınlık, hayal kırıklığı ve üzüntü gibi duygular doğal olsa da bu duyguları sağlıklı bir şekilde yönetmek önemli. İlk tepkinizi verirken aceleyle ve duygusal bir anında hareket etmek yerine sakin kalmaya çalışın. Sonrasında bu kişiyle tekrar iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Kibar ve açık bir dille ne hissettiğinizi ve bu durumun sizi nasıl etkilediğini ifade edebilirsiniz. Senden uzun zamandır haber alamadım ve bu beni üzdü. Neler olduğunu merak ediyorum gibi bir mesaj gönderebilirsiniz. Ancak girişiminize rağmen yanıt alamazsanız bu durumu kabul etmek ve kendinize odaklanmak en sağlıklısı olacaktır.
Bir diğer önemli nokta sınırlarınızı belirlemek. Ghosting yapan birine sürekli ulaşmaya çalışmak sizi daha da yıpratabilir. Kendinizi korumak adına iletişimi kesmek ve bu durumu kabullenmek en doğrusu olabilir. Kendinize olan saygınızı koruyun ve bu kişinin size davranışının sizin değerinizi belirlemediğini unutmayın. Destek almak da önemli bir adım. Güvendiğiniz arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşarak duygularınızı paylaşın. Onların desteği zor süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir. Ghosting'in nedenlerini ve bu tür durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizi anlamak gelecekte daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir.
Sosyal Medyada Ghosting Ne Demek?
Birinin sosyal medya platformlarında aniden ve tamamen iletişimi kesmesine ghosting denir. Örneğin bir kişi sizinle sosyal medya üzerinden düzenli olarak mesajlaşırken aniden mesajlarınıza cevap vermemeye başlar, gönderilerinizi beğenmez veya yorum yapmaz hale gelir. Hatta bazen sizi takip etmeyi bırakabilir veya arkadaş listesinden çıkarabilir. Bu durum herhangi bir açıklama yapılmadan gerçekleştiği için oldukça kafa karıştırıcı ve üzücü olabilir. Sosyal medyada ghosting yaşamak gerçek hayatta yaşanan ghosting kadar incitici olabilir çünkü bu platformlar üzerinden kurulan bağlar da oldukça anlamlı ve güçlü olabilir. Birinin aniden iletişimi kesmesi, kişinin kendini değersiz ve reddedilmiş hissetmesine yol açabilir.
Bu tür bir davranışla karşılaştığınızda ilk olarak bunun sizinle ilgili olmadığını anlamak önemli. Ghosting yapan kişinin kendi sorunları, korkuları veya başa çıkma becerileriyle ilgili problemleri olabilir. Yaşanan durumu kişisel olarak almamak ve kendinize olan güveninizi korumak önemli. Sosyal medyada ghosting ile başa çıkmak için öncelikle duygularınızı kabul edin ve yaşadığınız hayal kırıklığını ifade etmekten çekinmeyin. Sosyal medyadaki etkileşimlerinizi gözden geçirip sizin için gerçekten değerli olan bağlantılara odaklanmak da faydalı olabilir. Sosyal medya birçok kişiyle iletişim kurmamıza olanak tanısa da gerçek hayatta olduğu gibi burada da sağlıklı sınırlar koymak ve kaliteli ilişkilere odaklanmak önemli.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen de yazmışsın ama ben de kendi düşüncelerimi söylemek istiyorum.
Ghostlamak nedir ondan başlayalım.
Evet, ghost İngilizce'de hayalet anlamına geliyor ama biz Türkler'de iki anlamda kullanılıyor.
İlk olarak oyun dilinden çok hakim olunan ghostlama durumu var. Bir yayıncının canlı yayını esnasında oyununu izleyerek, yaptığı taktiklere ve gittiği yerlere bakarak karşılık verilmesine deniyor. Kısaca Pubg oyunundan örnek vereyim. Adam canlı yayında ve evde saklanıyor. Siz bu canlı yayından o evde olduğunu görüyorsunuz ve direk o evi basarak kill alıyorsunuz. Buna oyun aleminde ghostlama deniyor.
İkinci olarak ise yine ghost kelimesinden türemiş, flört ile alakalı ghosting durumu var. Ghosting, flört ettiğin kişiyi bir an da hayatından silmen anlamına geliyor. Bir an da tamamen onunla iletişimi kesersen ve hayatından silersen ghosting deniyor. Bunu galiba ara sıra ben de yapıyorum çünkü çok bezdirenler oluyor. :D50 Yorumla
+1 yılValla oyun dilinde yayıncıları izleyerek yerlerini tespit etmek veya oyunda ne halde olduklarını görerek avantaja geçmek anlamına geliyor. Ona göre hareket edip oyunu kazanıyorsun. :D
Flört anlamında ise direk mesajı kesince ghosting deniyordu. Daha önce yaptıklarım oldu. Bazen insanlardan çabukça sıkılabiliyorum.11 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Evet, ben daha önce yaptım.
Bir kız arkadaşım oldu, konuşuyorduk ve buluşacaktık. Daha sonra stalklarken estetikli olduğunu öğrendim, estetiksiz hali çok çirkindi. Sırf bu yüzden konuşmayı kestim ve engelledim.09 Yorumla
Soran+1 yılPeki niye öyle yaptin? Bari hoscakal deseydin
Soran+1 yılama öyle yaparakta karsindakini kiriyorsun
- +1 yıl
Bu öyle bişey değil yalniz
- +1 yıl
Yazıkkkkk.
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ghosting (Ghost'lamak), yayıncının yayınını izleyerek nerede olduğunu görmek ya da oyunda ne halde olduğunu öğrenerek avantaja geçmek, hile yapmak.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
İlişkilerde Ghosting Ne Demek?
İlişkilerde ghosting herhangi bir konuşma ve uyarı olmaksızın karşı tarafla olan tüm iletişim ve teması bir şekilde kesmektir. Bir anda ortadan kaybolan ve hayalet moduna geçen kişiler için kullanılan bir terimdir.

ghosting Ghosting Nasıl Yapılır?
Ghosting, ilişkilerde aniden iletişimi kesip karşı tarafı görmezden gelme davranışıdır. Karşısındaki kişiye herhangi bir açıklama yapmadan ortadan kaybolan bu kişilerin ghosting yaptığını söyleyebiliriz.
Ghostingi Sadece Flörtler Ve Sevgililer Mi Yapar?
Ghostingi sadece flört ve sevgililer mi yapar bir tartışma konusudur. Ghosting denilince akla ilk olarak romantik ilişkiler gelir. Ghosting ağırlıklı olarak flörtler ve sevgililer için gözükse de arkadaş ve iş ortamında da ghosting yapılabilir.

ilişkilerde ghosting Ghosting Yapıldığını Nasıl Anlayabiliriz?
Ghosting yapıldığını anlayamıyorum nasıl anlayabilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Eğer ilişkinizde karşı tarafın sessizliğe bürünüp adeta bir hayalet gibi ulaşılmaz davranışlar sergiliyor ve açık iletişimden kaçınıyor ise ghosting yapıyor olabilir. İletişiminizi birden bire kestiyse ve cevapsız bıraktıysa muhtelemen sizinle olan ilişkisini sona erdirmek için ghostingi bir araç olarak kullanıyordur. Bu davranışlara maruz kaldıysanız ghostinge uğramış olabilirsiniz.
Ghosting Yapan Kişi Bunu Neden Yapar?
Ghosting yapan kişiler kendi içlerindeki duygusal rahatsızlıktan kaçınmak isterler. Bu durumda da iletişim kurmaktan kaçınarak durumu yönetebileceklerini düşünürler. Kişinin kendi ya da sizin duygularınızın hissettirdiği rahatsızlık ile ilgili açık iletişim kuramaz ve ilişkiden kaçınmak için ghosting yapabilirler.
Günümüzde Ghosting Yaygın Bir Davranış Mı?
Günümüzde ghosting yaygın bir ilişki bitirme stratejisi haline gelmiştir. Gençler arasında yaygın bir davranışa dönüşmüştür. Ancak ghosting ikili ilişkileri negatif etkileyen ve karşı tarafta psikolojik olarak sıkıntı yaratabilen bir davranıştır.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılYok yapmam öyle şey.
Kimseyi yarı yolda bırakmam.
Yazıktır günahtır. Karşımdaki kişinin de duyguları var sonuçta.60 Yorumla Yapmadım da yapılmadı da, ruh hastası birinin işidir o :)
40 YorumlaBenim de cok sık basima geldi bu olay. Ayni kisi tarafından oldu. Her seferinde hicbir sey olmamış gibi geri donuyordu. Hic kafani bulandirma ve bir daha iletisime geçmek isterse izin verme. Iyi niyetten izin verdikçe ayni şeyi tekrar yapıyorlar. Bu sana, saygısızlıktır. Sebeblerine gelince can skntisi vardr ondan yazdi sana veya boşluktaydı yazdı sana. Gittiyse onu oyalayan bir sey var. O sey olmayınca da geri donuyorlar
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu bahsettiğini çoğu kişi yaşadı. Ben sadece ghostlanmakla kalmadım başka şeyler de yaşadım bu yüzden bugün sevgilimden ayrıldım sevsem de. Sevgi de bir yere kadar.
20 Yorumla Nankörlük demek. Hiç bir kalp nedensiz terk edilmeyi hak etmez. Ne olur ise olsun en azından yalandan da olsa bir açıklama yapılmalı. Seni seven insana saygın yok ise kendine de saygın olamaz. Yalandan da olsa açıklama bile yapacak karaktere sahip olamayanların yaptığı şey.
30 Yorumla
+1 yılghosting ve ghostlamak şöyle; örneğin sen x kişisi ile konuşuyorsun, x kişisi sana sürekli güzel söylemlerde bulunuyor, sana sürekli iltifat ediyor. Ama bir anda sana soğuk yapmaya başlayıp seni görmezden gelmeye başlıyor. normalde mesajına anında dönmesine rağmen artık çok geç dönüp kısa kısa yanıtlar vermeye başlıyor. benim bildiğim ghostlamak bu şekilde, yanlışım varsa düzeltin
13 Yorumla- +1 yıl
Bende ghostinge uğradım çok üzgünüm napayım bilmiyorum 😔
- +1 yıl
bence vazgeçmeye çalış, daha iyileri karşına elbet çıkar. o seni görmezden geliyorsa sen de onu görmezden gel belki garipseyip seni ciddiye almaya başlar. ama dediğim gibi öyle kişiler için kendini yıpratacağına bırak gitsin daha iyi
- +1 yıl
Sizinle konuşabilir miyim biraz lütfen anlatacak kimsem yok etrafımda 🙏🏻
Ben biraz şerefsiz birisiyim bu konuda. Bir çok flört etme deneyimimde sürekli ghost çeken bir karaktere sahibim. Belki de o yüzden sevgilim olmuyor ve eskisi gibi ghost etmemek için flörtleşmeyi dahi kestim.
Konuşma sarmayınca tipe bakmayan bir olarak hemen engeli basıyorum. Huyum bu ben meraklı bir insanım konuşmayı bok gibi sonlandırmak varken engellemek en güzeli. Tamam sırf karşıda sorun olduğunu asla düşünmem bende de var zaten. Keşke engellemeden söylesem ama çok boş geliyor.00 YorumlaBunu birbirini tanımayanlar daha çok yapar mesela fake hesaplardan herhangi bir kanıt isterseniz böyle yaparlar.
00 Yorumla
+1 yılBok gibi bişi anasını satim karaktersizler onursuzlar haysiyetsizler yapar bunu.
Olgun değildir bi kere belliki zeka seviyesi 10 yaşında flan
Zaten ghosting yapan bi insanın arkasından gitme merak bile etme değecek bişi yok çünkü. Saçmalık aq.53 Yorumla- +1 yıl
doğruları söyleyen biri
Ghosting bana kimse yapamaz hissettigim anda direkt şut
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılBen cahilim ha ben daha bunun ne oldugunu bilmiyorum🤣🤣🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYukarda tanim bizim ulkede magandacilga kadar gider cunku bunun bizim ulkedeki es anlamlisi MOBINg yani biktirma yildirma politikasina gider.😆😅😃😊😁😊😄😅
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hep yapıyorum alışkanlık oldu karşı tarafın ne hissettigini bilmiyorum
00 Yorumla
6 ayYarı yolda habersiz bırakmak işte karakteri eksik insan ruhu bu delilik bana da yapıldı saolsun neyse ne olduysa oldu bitti
10 Yorumla
+1 yılBirden ortadan kaybolmak. Birgün çok ilgiliyien ertesi gün ilgisiz olmak
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey demek anlamı olmayan bir gurup mahalleli gencin uydurduğu bir terim
00 Yorumla
+1 yılBir nevi sosyal medyadan stalklamak değil mi zaten?
00 Yorumla
+1 yılAniden iletişimi kesmek demek, severim öyle şeyleri ve sıkılırım zaten uzun süre konuşmaktan
08 Yorumla- +1 yıl
ahahh şansa bak rahibemi buldum
- +1 yıl
hiç konuşma o zaman.
- +1 yıl
@CübbesizPapaz 😃 ooooo kimler bjradaymış efendim
- +1 yıl
@battalgazi007 İlk baş ben görmezddn gelirim zaten ama ısrarcı olan her insan bu gibi şeyleri hak ediyor🙋🏻♀️ ısrar eden tek sözden anlamayan insanları boşlukta bırakmayı severim. 🤷🏻♀️ o yüzden ısrar ediyorsa birisi her sonucu kabullenmeli
- +1 yıl
Söylediğin şeylerin gerçeği tam olarak yansıttığını düşünmüyorum. Sanki dünyanın merkezi senmişsin herkes seninle konuşmak istiyomuş sende zahmet edip konuştuktan sonra bırakıyormuşsun gibi anlatıyorsun.
- +1 yıl
@battalgazi007 Söylediğim şeyden bunu çıkarman garip... Herkes bana yazıyor kimse bensiz yapamaz diye bir cümle kurmadım oysa ki. Yani kurdugum o cümleden bunları çıkarman enterasan 🤷🏻♀️
İnsanlar başkalarıyla konuşmak ister veya istemez, bazısı takıntı gibi sürekli yazar bazısı umursamaz.. Benim bahsettiğim kısım takıntı gibi sürekli yazanlar. Neyse sen bunu da herkes olarak algılarsın şimdi😃 Ve evet tanıyanlar haricinde sosyal medya dan tanımayanlar bile yazıyo tanışmak için. Bunu marifet olarak söyledigimden değil etraf asalak dolu oldugundan.. Bu gibi şeyleri hayal ürünü olarak görmen de garip ama banane amaaannn 🤷🏻♀️ - +1 yıl
Tanımayanların yazma amacı tabi tanışmak için olacak başka ne olabilir. Hayır ben tanımıyorum oraya gitmem hayır ben şunu tanımıyorum onu yapmam tanımıyorum tanımıyorum tanımıyorum. Bu arada beni bir şizofrenmiş gibi gösterme çabaların harika
- +1 yıl
İşte anlamadıgın kısım üstelemeleri diyorum.. Uzatma istersen istedigimi ghostlarım istedigime yazar istedigimle iletişimimi keserim.. HİÇ KONUŞMA OZAMAN diye kurdugun cümleyi de akıl isteyenlere cevap olarak kullanırsın... Baydı çünkğ bu muhabbey
+1 yılgosting sexting cart curt ne çok yeni şeyler türedi be :D
00 YorumlaO şahıs belli ki bayağı bir iz bırakmış sende. 😉
00 Yorumla
+1 yılYok saymak işte. Ve çok kötü bir şey
10 Yorumla
+1 yılYenisini bul eskiyi resetle kesin çözüm
10 Yorumla
+1 yılgörmezden gelmek yokmus gibi davrnamak
00 Yorumla
+1 yılYok sayılmak. Hayalet gibi görülmek.
00 YorumlaBildiğin arkadaş ayağı… Yani istemiyorum seni
00 Yorumlatüh bende sana yazmak isterdim
10 Yorumla
+1 yılBeynima yandi ajsjdjan
00 YorumlaBi anda açıklama yapmadan ortalıktan kaybolmak
00 Yorumla
+1 yılcevap vermemek ilgilenmemek sallamamak acikcasi
00 Yorumla
+1 yılBu tür terimlere maruz kalmak hiçhos değilmiş
00 Yorumlayok saymak
00 YorumlaCahil misin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Engellemek
00 YorumlaBirden soğuk yapmak hiçbir şey demeden ayrılmak
00 Yorumla
+1 yılKarda yürüyüp izini belli etmemek :)
00 Yorumla
+1 yılYeni yeni şeyler çıkarıyorlar başımıza
00 Yorumla
+1 yılBen ghosting i bile yaşayamadım...
00 Yorumlayok saymak demek nki hic hayatında yokmuş gibi
00 YorumlaYolda bırakmak anlamınada gelebilir
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey demeden konuşmayı kesmek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılYok. olmak
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılÖnemsiz
00 Yorumla
+1 yılYok oldum askim bak bakalim orada miyim diyor
00 YorumlaPek değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yapmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılumursanmamak
00 YorumlaHarbi ne demek
00 YorumlaUmursamaamk
00 Yorumla
+1 yılSalam