Arkadaşlar, hep merak ettiğim bir şey bu. Bir insana, gereğinden fazla değer verince, neden hemen sana sırtını döner ve neden eskiden olduğundan çok daha az ilgilenir? Dünyanın kuralı mıdır bu? 3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen, seni 2 kuruşa satar derler ya, ben artık bunun geçerli olduğunu düşünüyorum. Hayat tecrübelerimden öğrendiğim kadarıyla, bir kişiye asla değer verdiğini göstermeyeceksin ve ona gereğinden fazla vakit ayırmayacaksın. Her zaman kendi işlerin ön planda olacak. Yanlış mı düşünüyorum ?
Cevabın nedir?
+1 yılDeğer verilen kişiyle alakası olmayan bir durum.İnsan,beyninde oluşturduklarıyla hayatına yön verir.sen "o" kişi gerçekten çok değerli olduğu için ona değer vermiyorsun ayrıca o kişinin hakettiği bir değer de yoktur bu da beynimizin ürünü.Sadece çok değerli olmasını isteriz.
Tabi bunu yapabilmenin ön şartı kendine değer vermektir.İnsan sevdiği zaman ayarlayamaz bunu. Elinde olmaz karşısındakine gösterdiği değer hep en yüce gibi görür sevdiğini eşi yokmuş gibi davranır. Onu sevdiği için herkesden değerli kılar çoğu zaman ama böyle olmamalı doğrusu. haketmeyen bir insana değer vermek sadece kendini üzmektir o bu değerin kıymetini bileyemecek bir insansa sizi üzecektir.Ondanda öte kendine haksızlıktır. değmeyen birine değer vermek size haksızlıktır...024 Yorumla- +1 yıl
Bizim için sıradan değildir çünkü görmek istediğimiz gibi görüyoruz ve elimde olmadan seviyoruz.Zaman zaman acı çekmek,beklemek, özlemektir...bunu neden yaptığınızı,kendinize neden bu kadar eziyet ettiğinizi bilmeden önemsemeden...aslında mutsuzluğa gönderilmiş en geçerli davetiyedir...
- +1 yıl
Kısa ve öz değer verip karşılığında değer görmeyen birinin sözleri olarak nitelendirebilirsiniz :)
- +1 yıl
Yaşanan her ilişki süresi ve içeriği ne olursa olsun acı verir. Sadece miktarı ve etkisi farklıdır.
bir ilişki yaşandıysa, bitmesinde kimse suçlu değil.İçinde aşk olan ve ihanet olmayan ilişkiler için ,pollyanna felan değilim ama öyle yani. Bir etki tepki meselesi olaylar bir yere getirir kişileri ve ilişkileri çoğu zaman hakettiğine inandığını yaşarsın o yüzden önce bilinçaltımı temizlemek lazım.karakter çatışmaları gayet doğal bir sebep, anlaşmazlıklar her iki tarafın da suçu olamaz. sadece - +1 yıl
Seninle yaşıtız :)
- +1 yıl
:))) Bunun nesi etkileyici yaşlanıyor olmak mı :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim düşüncelerin için :)
- +1 yıl
Üzgünüm ama arkadaş olarak kimseyi eklemiyorum
- +1 yıl
Hayır değilim
- +1 yıl
Dini düşünceyle ilgisi yok böyle bir karar aldım.
- +1 yıl
Anlayışınızdan dolayı yine teşekkürler :)
- +1 yıl
Sizde kendinize iyi bakın hoşçakalın :)
ver değer nolcak sanki. ne kaybedeceksiniz ki, paramı kaybedeceksin pul mu kaybedeceksin, altınmı kaybedeceksiniz ,değer veriyorsun evet paradan daha kıymetli bir şey ama kaybeden o olacak. kaybeden karşı taraf olacak , kendisine değer veren bir insanı kaybedecek belki içi acımayacak belki size nankörlük yaparken gözünü kırpmayacak ama sizin gibi bir insanı da asla bulamayacak ha bulacağını bulduğunu zanneder ama bir gün kafasına da donk! eder.yani ben ne olursa olsun ne kadar hayal kırıklı olursa olsun yine değer veririm , kaybetmem ki ben , kaybeden karşı taraf olur ben değer vermessem o ruhsuz insanlardan ne farkım kalır. değer verin...
11 Yorumla- +1 yıl
değer vermem demiyorum. karsidan aldigin kadar, hakettiginin fazlasini vermemek sartiyla dedim. düşünsene, cok ama cok değer vermişsin, sonra aniden değerin dusmus ve senin içini acitmis. neden kalbine ve ruhuna darbe alasin ki? buna dur demek gerek cunku kendine zarar verip omrunu kisaltirsin. :)
Ben hiç vazgeçmedim insanlara değer vermekten..
*Haketmeyenler değerlerinide alıp gittiler..01 Yorumla
Midene gereğinden fazla değer veriyorsun ne oluyor, seni sıçtırıyor.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
+1 yılyanlış düşünmüyorsunda değer verirken onun değmeyecek biri olduğunu önceden kestiremiyoruz işte.. ne zaman canımız yanıyor o zaman anlıyoruz.. bakma sonuç bende sen gibi düşünmeye başlıyorum aman efendim çok değer vermeyim falan ama hiç anlamadığın bir anda tahmin ettiğinden çok daha fazla değer vermiş oluyorsun zaten.. mantığa hesaplamaya gelmiyor bu işler :(
17 Yorumla- +1 yıl
biliyorum bende bunu tespit ettim ama sıkıntı şu peşinden gelenler seni o kadar mutlu etmiyor işte..
- +1 yıl
evet h�klisin. fakat hayatin tarzi bu sanirim. Bu güne kadar onlarca hatunla ciktim, inan değer verince satiliyorsun... değer vermeyince kopegin oluyorlar. hayatin hatali bir kurami bence bu. Bir ilişkiyi oyun haline getirip zorlaştırmak, o ilişkiye bagliligi artirsa da uzun sureli olmuyor bu tur ilişkiler. değer vermediğim insanlar pesimden geldiğinde de, onlara acimasiz olmak istiyorsun içgüdüsel olarak. sankli eskiden yasadiginin ocunu aliyormus gibi oluyorsun. bunu istemeden yapıyorsun.
- +1 yıl
Kalp kirma olayi bir virüs gibidir bence. birinin kalbini kirarsan, o da baskasinin kalbini kiriyor. Böylece virusu karsindakine bulastirirken, kendini de tedavi etmiş oluyor. Ruhsal bir psikopoz gibi. Bu yüzden, karsindakine hak ettiği kadar değer verip, kalp kirmamaya ozen göstermek gerek. Bir kere kirilan kalp, gerçekten kiran kişiyi bir daha kabullenmek istemiyor.
- +1 yıl
haklısın belkide.. yaşam tarzıda yaşamak istediğin hayat tarzıdr bilemem bu kadar uzun tecrübelerim yok açıkcası bildiğim tek şey değer vermekten kendini alamıyor insan ve canı yanıyor en nihayetinde..
- +1 yıl
doğrudur bu kadar tecrübeye bir 5* :)
+1 yıldeğer vermem kendi çıkarlarıma göre yönlendiririm duygularımı ..
şaka lan şaka yine olamadım kötü biri *,^09 Yorumla- +1 yıl
ilk defa beyinsiz olasım geldi :(
- +1 yıl
teşkr ^,^
üzülme beynimiz utansın ^,^ - +1 yıl
neyse bu egoyla akşamı edrerim ben saol ^,^
- +1 yıl
biraz daha konuşursan hücrelerimin bazılarının einsten dan hediye verildiğini düşünücem asdgjl ^,^
+1 yılCok dogru. kimseye hakettiginden fazla deger vermycen
01 Yorumlakesinlikle haklısın;)
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler