Zordur evliliği kabullenmek, o sorumluluğu taşımak. Hevesle girişilen ve yaparım ederim kafası ile işe girişen bireyle o evliliği tamamlıyorsan aslında kandırılıyorsundur. Baştan söyleyeyim biraz sıkacağım sizi :) Sıkılmadan okuyan olur mu orası meçhul... Çok düşündüm 'Acaba gizli mi yazsam'. Sonra 'Bunları yaştan utanmıyorken, sen neden utanıyorsun?' dedim kendime. Hamile iken terk edilmiştim, sebebini bilmeden. Yılbaşı kutlayacağız diye baba evine bırakılıp tam 3 ay nerde ne yaptığını bilmediğim bir eşi affetmek ile başladı hatam. Kanamam olmuştu. Hemen babam hastaneye yetiştirdi. Ebe hanım, 'Ya unutacaksın ya da bebeğinden vazgeçeceksin. Böyle giderse bebeğini kaybedeceksin' demişti. Her neyse... şu an gerçekten fazlası ile çağresizim. 3 gün önce tartışırken ' Bu yaşına kadar sürünerek gelmişin sürüngen. ' dedi. Normalde direk cevap veren biriydim ama o kadar ağrıma gitti ki direk aldım kızımı yatak odasına gittim. Yatarken saat 1 sularında içime bir his doğdu. O an kalkıp eşime bakmak geldi içimden. Allahın sevdiği kuluymuşum ya , içeri girdim direk bilgisayarımda bir yere tıkladı. Anladım bişi çeviriyor. Vermek istemedi bilgisayarı. Baktım twitterda cinsel içerikli paylaşım yapan türbanlı bir bayan. Ve irtibata geçilmiş. Kızdım, bağırdım, altta kalmadım. Bu sefer olay şiddete döndü. Çaptı çıktı kapıyı, almadım eve. Gece kapının önünde oturuyordu. Acıdım aldım içeriye. Bu gün yine ben kızımı parka çıkarmıştım. Sanal sohbet ağından tf numarası almış bayanların. Görüşülmüş belli. Ben eve gelince o 5 dk sonra çıktı evden. Bitirelim diyorum çocuğumla tehtit ediliyorum. Yoruldum gerçekten artık. Bitiremiyorum, gidip boşanma davası açamıyorum. Acı çekmek hoşuma mı gidiyor bilmiyorum. Onu çok seviyorum diyemem. Ölüyor olsa şu an kinden fazla acı çekmem sanırım. Beni bağlayan ne? Neden sürekli affediyorum? Niye sürekli canımın yanmasına izin veriyorum?
BİLMİYORUM. BİLDİĞİM TEK ŞEY , SADAKAT İLE BAŞLAYAN HERŞEYİN İHANET İLE BİTTİĞİ...
Ablacığım daha yaşın çok geç. Bak babanda kötü bir insan değil ki seni 3 ay evinde tutmuş git kocana dememiş. Çocuğunla hiçbir şekilde seni tehdit edemez bir işe girer bakarsın çocuğuna. Ayrıca aldattığını belgelersen zaten bir para da alırsın. Hakimler her zaman çocuğu anneye vermekten yanadır. Çocuğunu senden alacağını düşünme. Tüm bunlara katlanma sebebin sevgi değil o kesin. Sevgi olsa çoktan nefrete dönmüş bitmişti. Merhametlisin eve alman bu yüzden. Çocuğundan dolayı bir bağınız var. Annesin sen zarar gelsin istemiyorsun. Lakin bu evlilik sürerde çocuk bu kargaşanın arasında kalmaya devam ederse daha kötü olur. Çevremde eşinden ayrılıp çocuklarına kendi imkanlarıyla bakan bir sürü anne var. Rica ediyorum katlanmayın buna.
Yaşadıkların çok zor ama şöyle düşün çalışıyo musun kendin bir çocuğun tüm bakımını maddi manevi karşılayabilecek misin diyelimki ayrıldın yaşının önemi olmadan çocuklu bir anne olmakla çocuksuz boşanmak yani bir işe girsen o kızın sana ihtiyacı var ailene bıraksan ben sorumlulukların ailede olsa bırakılmamasından yanayım. Evlersen tekrar yeni kişi çocuğuna değer verecek mi vereni seçerim desen içini bilemezsin çok iyi biri desek kendi çocuğundan hiç mi ayırmıcak kızın bir kavga olsa böyle bişey der mi bence der kıskançlık kardeşler arasında olcak zor sadece boşanmak değil mesele bence bir psikoloğa gitmelisin 🙏 belki şu ilişki uzmanları eşinle birlikte gitsen falan bilmiyorum da gerçi inş yardımı olur
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
bak bu korku olabilir. düşündüm çünkü daha önce. Eğer boşanırsam yeni bir evlilik yapmaya cesaretim olamaz. Konu kızım ve karşımda ki adamın kızıma kızı gibi bakabileceğine emin olmam gerekir. Bunu bu devir de yapamam. Psikolok konusuna katılıyorum. Sanırım desteğe ihtiyacım var
Sen kendine diil kızına kötülük yapıyosun bu kadar sorumsuz sadakatsiz bir baba asla kızına dogru dürüst bakamaz we bir gelecek weremez hele sevgi hic veremez bence bosanıp kızına we sana daha fazla deger wericek bir adamla ewlenmen lazım tm acı cekmekten hoslanıyosun diyelim ya kızın? ya onun gelecegi? aldatan adam bu eylemden asla wazgecmez ben bıraktım dese kurana el bassada inanma alısmıs kudurdustan beterdir boşan we kızını kurtar we elalem agzınıda bırak sana bosanma diyen kadınlar hayatlarında hic defalarca aldatılmışmı?
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben boşandığımda bir gelecek veremeyeceksem? Kurana el bassada inanma dedin. bir an aklıma geldi anlatayım. Alyansımı kaybetmiştim. Evde aramadığım yer kalmadı. Dedim kesin sen aldın. Kurana el basarım dedi aldı eline Kuranı. 6-7 ay sonra aldığını ve bozdurduğunu itiraf etti. Dışardan görsen bunları hayatta yapmaz diyeceğin bir tipi var. Görsen anında seni ikna edebilecek ve seni inandırabilecek dili var.
Özür dilerim ama o hayvandan asla korkmayacak ve çekinmeyeceksin yoksa çocuğun daha çok psikolojik çöküntü yaşar.. Benim babamda içer gelir annemi ve beni döverdi çoğu gece dayaktan hastahanelik olurdum.. Annem dayanamyıp kaçtı ben ortada kaldım 9 yaşındaydım.. Bir yıl sonra babam öldü annem beni yanına aldı ve evlendi o üvey baba mekanı cenent olsun nur içinde yatsın bana gerçek baba oldu.. Eğer geleceğini iyi yaşamak istiyorsan bir an önce kurtul.. Merak etme halkim çocuğu o adama vermez..
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu daha önce anlatmıştın @mehcap abi... Daha önce hamile iken yaşadıklarımı yazmıştım 1 yıl önce. O zaman destek çıkmış bu kelimeleri sarf etmiştin. Dik durdum senin gibi bir çok insan örnek vermişti. Sayenizde dik durdum. Ama sonuç? AFFETTİM. Yüreğim mi çok yufka yoksa bebeğimin babasından ayrı kalmasını gözüm mü elvermedi? Neden affettim bilmiyorum. 3 gün önce yine affettim ama bu gün yine aynı şeyi yaşadım..
Ne olursa olsun bu zulmü kabullenme. Bebeğin için katlanıyorsan bebeğine en büyük kötülüğü yaparsın. O çocuk büyüdüğünde psikolojik olarak sağlıklı biri olacağını hiç sanmıyorum herşey onun gözünün önünde oluyor. evet, şimdi anlamıyor olabilir ama bir kaç sene sonra her şeyin farkında olacak bebeğine bu kötülüğü yapma. Tehdit ediliyorsan şikayetçi ol susma, korkma o pisliğe boyun eğme. Ailen sahip çıkmıyorsa kadın sığınma evleri var şu an bulunduğun yerden daha güvenli eyer boyun eğmeye devam edersen sonun hiç iyi değil. Bunları yazıyorum ama içim paramparça oldu çok üzüldüm İnan çok küçük yaşta evlat sahibi olmuşsun daha sen çocuksun 😞
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ailemin kabul etmeyeceğini düşünmüyorum. Çünkü daha önce kabul ettiler. 19-20 yaşında evlendim 21-22 de hamileliğimi yaşadım ve doğum yaptım. Kızım 1 yaşında 23 yaşındayım ve 8 gün önce bu acıları yaşarken doğum günümdü. Öyle bir şey ki, boşansan bazı nedenlerle karşılaşacaksın. Boşanmasan başka bir sorunlarla karşılaşıyorsun. Düşün sadece ölümün kurtuluşun. Onda da bebeğin yalnız kalacak. Yok insan değilsin bir raddeden sonra
Sadece bebeğin için dayanıyorsun sanırım. Evlilik bu kolay başlamadığı gibi kolay da bitemez. Ama sizinkisi çoktan bitmiş be bacım. Kızını düşünüyorsan ayrıl o insan müsvettesinden. Huzursuz bir ev psikolojisi bozuk bir çocuk meydana getirir. Değer mi kendine ve evladına bu işkenceyi yapmaya, adam olmayan birisi için?
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kolay bitmeyecek ama kolay başladı. Sanırım baştan bu yana ters ortantılıydı.
Sorun şu ki, maddi durumum Şu an yok. Eğer ki ayrılırsam baba evinde daha güzel yaşayacağım. AMA... İşte amalar var. Eğer boşanıp geri gittiysen anlarsın. Çıktığın kapı girdiğin gibi olmuyor...
Sabrın doğmamış anlaşılan. Yoksa çıktın bir yolunu bulur giderdin. Ya düzeliriz umudu hala canlı içinde. Yok , düzelmez !! Senelerini heba etme. Çocuğundan ayiramaz seni. Sen istersen bu evlilik biter. Güzel günler başlar. İçindeki gücü keşfet olur mu? Biz kadınların istediklerinde yapamıyacağı hiç bir şey yok 💪💪
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Düzeltiriz umudu... Düşünmemiştim olabilir sanırım. Ve kadın gücü evlad konu olduğunda ikinci plana atılabiliyor
Kadının gücü evlatları için daha kuvvetlenir. Eğer bu evlilikte çocuğun mutlu olacağına inanıp kendi mutsuzluğuna katlanırım diyorsa devam et. Ama yok bu yuva kızımada iyi gelmiyecek diyorsa 1 dakika durma. Hem sana bir şey söyliyim mı? Mutsuz kadın (anne) çocuğuna asla faydalı olamaz !!
Sanırım haklısın. Sana sarılan annen ağlayarak acı çekerek belki kolunu belki omzunu tutarak feryat etseydi? Hem babaya kinkenir , hemde psikolojin bozulurdu.
Yaa sen çok güzelsin, çok iyisin. Ama lütfen otur ve düşün. Kızın büyüyecek, o aşağılık adamla kavga ettiğinizde arada kalacak. Belki sana şiddet uygulayacak kızının gözü önünde. Kızının bunları yaşamasına izin verme. Hem 23 yaşındasın daha. Çok gençsin, hayatını karartma. Gelecekte çocuğunun benim suçumdu, ben olduğum için annem babamdan boşanmak istemedi diyebilir, suçluluk duyabilir. Lütfen çocuğunun üzülmesine, bunları yaşamasına izin verme. Sen güçlüsün, bir şekilde başarırsın, inan💕
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
19 yaşında üniversite 1 deyken evlendim. 1 yaşında kızım var. Oturup düşün dedin de hayatım. 7/24 düşünceler içerisindeyim. İçin işinden çıkamıyorum. Görüşlerin güzel... Eğer güzel olsaydım, aldatılmazdım. Kızım babasını tanıyarak büyürse, bir gün annesine kızmadan olayı değerlendirir. Güçlü değilim. Duramıyorum ayaklarımın üstünde. Sevilmek istiyorum sanırım bunu evladımdan başka kimse yapamayacak.
şunu söyleyeyim bence kızın çok büyük bir etken sonra arada yıllar var birlikte geçirilmiş anılar var... Yapman gereken ayrılmak insan 7'sinde neyse 70'inde odur belki boşanmayalım düzelicem dicek ama hayır düzelmeyecek yarın bugün kızın büyecek ve kızın eninde sonunda öğrenecek kızın büyüyüp iyice farkına varmadan olayların iyice babasından tiksinmeden seni de bir erkeğin onu aldatmasına rağmen hala evli kalan bir zavallı görmeden annemi niye kurtarmadınız diye anneannesine ve dedesine nefretle bakmadan bitir ya en kötüsü ya yarın bu gün kızının başına gelse çekip kurtarmak istemez misin biricik yavrunu abla gel yol daha geç olmadan kurtul bu iğrenç adamdan kendini değilse kızını düşün ben de bir bayanım ve bunun ne kadar kötü hissettirdiğini hissedebiliyorum ama sakın ola o yaparsa bende yaparım gibi bir iğrenç düşünceye kapılma uarım dediklerime uyarsın da kurtulursun bu beyni bel altı çalışan iğrenç adamdan
Seni hayata bağlayan gerçekten o masum can üzüldüm sana ve kızına bir insan bir insana bunları neden yapar ne oluyo rotadan şaşıyor anlayamıyorum kullandığı laflar gerçekten çok ayıp boşan desek allah korusun başka şeyler olabilir örneklerini çokça kez gördük boşanma desek orası ayrı bir dert sürekli sürekli nereye kadar gidicek insan kafayı yer. Allah yardımcın olsun Allaha bol bol dua etmekten başka çare yok lanet olsun ya..!
Abla ben sana kıyamam ama. Gerçekten o kadar üzülerek okudum ki. Senin adına çok üzüldüm. Ama şunu bil ki dünyaya bir defa geliyorsun. Ve sen herşeyden daha kıymetlisin. Çocuğun da Allahın sana verdiği bir hediye. Allah herkesi onun ile ödüllendirmez. Çocuk kazanmak için herşeyi yapan ama bir türlü edinemeyen insanlar var. Çocuğunu böyle bir baba ile büyütmek mi istersin sahiden? Ya da sen bu kadar kıymetli iken. Babandan görmediğin saygısızlığı saçma bir insandan görüp ve hala ona ömrünü verip emek verip ödüllendirmek mi istiyorsun. Yapma lütfen. Hem çocuğuna yapma hem kendine yapma. O iğrenç insanla aynı evde bile kalmanı istemezdim senin için. Uzak dur lütfen ondan. Çocuğunla istediği kadar tehdit etsin. Hangi hakim hangi mahkeme hangi devlet çocuğu o rezalet adama verir.. Sen en değerlisin lütfen kendine gel ablacm..
Bir avukata danışıp elindeki deliller yeterli mi diye öğren. Elinde avucunda ne varsa al. Aldatıldığın için hem eşin hem aldattığı kişiden tazminat talep et. Yüklü de bir nafaka almanın yollarını sorgula. Hem kafan rahat olur hem gururunu kurtarırsın
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Geçmişe dayalı terk ettiğine dair mesajlaşmalarımız var. Bilgisayarda dosya içine saklamıştım. Telefonum yok malesef ki kırdı. Bana yapılan davranışları çekip ispatlayacak bir şeyim yok. Ama eğer ki olsaydı , kızıma davranışlarını bana davranışlarını çekebilseydim inan bana çok kuvvetli bir delilim olurdu. Onun dışında boşandığımda ailemin yanında kalacak yerim yok. Onlar artık hayatını kurdular. 4 kişi 2+1 evde oturuyorlar. 6 kişi olup nasıl yük olacağız onlara? Ayaklarımın üzerinde durabileceğim zaman sanırım en güçlü olduğum zaman olacak ve o zaman boşanma kararı alabileceğim.
Bunları uzun uzun konuşmak lazım ama dediğim gibi en azından burada bir avukat varsa fikrini al. Elindeki kanıtlar kısmına Twitter yazışmaları vs olarak bak öyle değerlendirsin işi benden daha iyi bilen birisi. Ama kendini çözümsüz olarak nitelendirme daha genceciksin ne ortada kalırsın ne de akıllıca hareket edersen başına kötü şeyler gelir. Maddi olarak bir avukata danışma imkanın yoksa bulunduğun ilin kadın kuruluşlarından destek alabilirsin. Ama kendini böyle ezdirme bundan bir tık sonrası önüne geçemeyeceğin boyutta dayaklar ve çocuğunun yanında yerin dibine girmiş başarısız bir anne profili olacak
Neden duruyorsun o adamın yanında. Sana saygı duymuyor, hem hakaret ediyor hem de çocuğunuzla tehdit ediyor. Ama sen kendini düşünmelisin ki çocuğunu da düşünebilesin. Çocuğuna daha iyi bakabilmek için fiziksel ve psikolojik olarak yıpranmaman gerekir.
İyi olduğundan kin tutamadığından ama affetme. Bırak bunu sana hiçbir şey yapamaz tehdit edemez. Boşanma davası aç ailen de kal sana bir şey yapamasın. Gerekirse şiddet var. Mahkemeye kadar uzaklaştırma felan oluyor mu bir araştır elinden geleni yap
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha önce avukatım vardı. 3 ay ayrı kaldık yukarda yazmıştım. Hamile olduğum için hakim boşamaz ve 3 yıl kararı alır. 3 yıl sonra tekrar boşanma davası açabilirsin demişti. Akparti il başkanıydı çoğu şeye sözü geçiyordu. Dayı tarafımın akrabasıydı. Dayım böyle diyorsa kesin olur bekle bebek doğunca boşan dedi. Bebek doğmadan barıştık zaten. Fakat ailesine asla bebeğimi emanet edemem. Yani boşandıktan sonra bebeğimi onlara 1 gün dahi olsa veremem. Sanırım en büyük korkum bu
Sığınacak baska biryerin yoksa & cocugunun senden alınması ile tehdit ediliyorsan terkedememen gayet normal.. Çok zor bir durumdasın üzüldüm senin adına 😞 birde sakıncası yoksa kızın kaç yasında
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
1 Yaşında :) Sanırım şuana kadar yakın düşünceye sahip ilk yorumsun
Sadakatle başlayan diyorsun, bunu açar mısın. Artık ihaneti herkes biliyor ama, nasıl sadakatle başlayıp, ihanetle biter. İnsan ya sadıktır, ya değildir. Seninki ikilem
Seni bağlayan şey ise, çocukla ne yaparım nasıl ederim diye düşünmen. Kolay değil ama bu yaşadıkların inan daha zor. Güçlü ol, kendine güven ve yola çık
Değil başta kimseye bakmayan, seni kıskanan , gözünün en ufak birine dönmediğini gördüğün , en değer verdiği insanın sen olduğunu anladığın biri ile evleniyorsun. Evliliğin sadakat ile başlıyor. Sana sadık gözünün senden başkasını görmediğin... Bebeğin oluyor. büyüyor. Bazı sorunlar oluyor affediyorsun. Peki sonra? O sadakat ihanete dönüyor. Çünkü sen affettikçe o abartıyor. Ve en sonunda senden başka kadınlarla görüştüğünü yakalıyorsun.. Sadakat kalmıyor. İhanet ile bitiyor
Hatanı zaten sen farkında ve söylüyorsun, affetmek. Bir kere affedersen, tekrar yapacaktır ve yaptı. Sonuç olan yine sana oldu, ona değil. Yazık değil mi sana. Ama bu sefer bari affetme. Hatanın neresinden dönersen kardır. En çok kızdığım şey bu, kusura bakma ama affedip kadının oturması. Aslında affedemiyor da, bunu kendi de biliyor ama içine atıyor ve yavaş yavaş kendini öldürüyor aslında. Yapmayın bunu
Öncelikle çok üzücü bir durum. Sorunun acı çekip çekmeme zevki değil. Çocuğunla srni tehdit ettiği için duruyorsun. Başka kadınlarla konuşması, görüşmesi gibi unsurları topla. Delil olarak mahkemeye sunarsan mahkeme seni haklı bularak çocuğu sana verecektir. İllegal yollara başvurabilir. Ki Allah korusun bu tür nedenlerden dolayı çok cinayet işleniyor biliyosun. bir şekilde kendini sağlama al ve çık yola. Yolun açık olsun.
Bende dahıl Şu an burda bır cok kısının bıtır demesı sana belkı hos gelemeyecek ama kızın ve kendın ıcın en dogrusu oyle bı ınsanla devam ettırmemen yanı bitirmen en dogrusu olacak
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
sorun bitirme kararı almakta değil. Kararı aldıktan sonra bunu gerçekleştirebilmekte.
anlattıkların kolay şeyler değil, ki buraya yazamadıkların da olduğuna eminim. Devam etmesinin sebebi acı çekmeyi sevmek değilde çaresizlik olabilir. Zamana bırak desem o da zor gelir ama dediğim gibi, Çaresizlik. Üzgünüm.
Gercekten çok üzücü bir durum seni cocuğunla tehdit etmesi kötü belkide bu yüzden onu affettin ama bence biraz kendini düsün neden mutlu olmak varken seni üzen birisiyle olasın ki o seni elinde biliyo olabilir bubyuzden tehdit ediyo olabilir. sen ondan kesin bosanacagini soyle ciddi bir sekildr bosanma asamasina gidin o zaman seninkaybetme korkusu baslar iste o zaman belki hareketleri duzelir o nasil olsa bosanmiyo deyip seni elinde biliyo bu yuzden hareketleri duzelmiyor
Kızın geliyor aklına bence ve hala bitirememişsin içindeki sevgini ona karşı. Ama ileride kızının ve senin akıl sağlığını, mutluluğunu korumak için ayrıl bence.. İlerisini düşün.. İki ay üzülürsün, üç ay üzülürsün sonra evelallah atlatırsın. Senin bu kadar çabuk affetmenin sebebi de hala istemsizce sadakat duyuyo olman ona karşı.. Değmez.. Karşıdaki bitirdikten sonra vallahi değmez.
Seni ona bağlayan tek şey o minik yavru ❤️onun için hayata tutunmalısın artık üzülme değmeyen biri için , Allah büyüktür elbet seninde önünü açacak sabret
Gerçekten zor bir durum yaşamayan anlayamaz bilemez Allah yardımcın olsun imtihanın zormuş inşaAllah düzelir herşey yoluna girer bilmiyorum ne denirki zor yani
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah yardımcın olsun erken evlenmişsiniz sanırım :(
Ah bee sana cok büyük bir sabır düşüyor o minik yüregin hatrına öyle bir insana sabredilmez biliyorum ama o mini var ya onun için kurşuna siper olur insan Allah yardımcın olsun 😢
bakın hayat çok tatlı bırakın bir erkegin kölesi olmaktan hayatınızı yaşayın bu dünyaya yaşamak için geldik cocugunuda al çık evden hayat çok güzülkendine iyi bak
çok zor bir durum. okudum hepsini. ne diyeceğimi bilemedim. galiba hariçten gazel okumak kolay ama bu doğru değil. belki benzer durumda olanlar mantıklı şeyler söyleyebilir.
Evet var. Babam annemin aile içerisine karışmasını istemiyor. Annem de yanımda olmazsa kiminle olacağım. Babam eşimi ve ailesini araştırdığında istememişti. Ben istemiştim. Kendi seçti kendi kararı o zaman evlenmeyecek beni dinliyecektin diyor.
Bende oyleyim benziyoruz takip etsene konusalim sondaki sozun aynen katiliyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Neden türbanlı bir bayan mk hic inandırıcı değilsin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
1) Kimseyi inandırmak zorunda değilim. 2) Türbanlı Nalan diye bir bayanla görüşülmüş. 3) Bunu daha öncede yakalamıştım. Türbanlı p*rno izlerken. Sanırım garip elde edemediği bir şeyi izleyip elde etmeye çalışmaya başladı. Bayan olarak küfür edebilecek yapın varsa gizli yazmayacaksın.
En İyi Cevaplar